- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Ciki mi...? Égek is rendesen!
Anno nem hagyta magát nagyon nézegetni, a röpke vizsgálati idő alatt erre a diagnózisra futotta... Nézd meg a manós barátunk linkjét, nem is olyan egyszerű művelet. Olyan ez Durci esetében, mintha 2 vállra akarnál fektetni egy tehenet...
Meg lehet csinálni, csak erőszak kell hozzá, Durci viszont igen törékeny. Várni kell, hogy teljes mértékig megbízzon bennünk, akkor talán sikerülni fog...
Ui.: Vegyél nyuszit... jó móka, mi is lakásban tartjuk és mégis jólérzi magát.
[Szerkesztve] -
-
crab
senior tag
hátha érdekel valakit:Bővebben: link
-
Vukocska
tag
A hideget nem kedveli a nyuszko igy a telen semmikeppen sem ajanlott kint tartani.
A kinti tartaskor figyelni kell hogy nagy terulete legyen. Legyen arnyekos resze a nap minden orajaban. Valamint egy olyan hely ahova esozeskor el tud helyezkedni.En eloszor elkeritettem az udvarbol egy kis reszt drot keritessel. De mivel nem volt alja a keritesnek igy elfurt alatta.
kb 80centi-1 meteres mely godrot as maganak. nalunk ez a nyari lakas.
Mondjuk a nyari lakast korbe keritettem, amit estere betudok zarni.
Kutyakkal jol megvan hamar osszeszoknak.
Osszeszoktatas: (nalam) kutyak a kennelben, nyuszi kint. egy parnap es a kutyak tudomast sem vettek a nyuszirol. Akkor kiengedtem oket, azota is jol elvannak.(futkaroznak)
Sok kajat (nedves) nem adhatol neki. Valamint a viz mindig legyen tiszta. A piskos vizbol nem iszik a nyuszi. -
Vigneau
félisten
Aranyos nyufkó! Nem kell tartani az összekapástól, estére egyszerűbb a vackába zárni. Átlagban 2-3 órát kellene vele foglalkozni, a mi nyuszink max. 2 órát kap munkanaponként. De legtöbbször nem is igényel többet, ő is hangulatfüggő. Elvan a kis privát dolgaival, de azért szereti a társaságot. Durci szerintem jó kondiban van, most egy kissé fogyózik (de még messze van a 2kg-tól, kábé 1.2 - 1.4kg lehet). Vigyázni kell rá, hiszen kamaszodik...
[Szerkesztve] -
Troy.
addikt
nézd meg ezt a kis nyulat.. > Bővebben: link
mennyt kell vele foglalkozni? ( attol félek, hogy az écka összekapna a macskával ,vagy a kutyával.. ) -
Vigneau
félisten
Jó indulattal 5-7cm-t nyugodtan levonhatsz! Nem jó a szemmértékem, Durci segítségét vettem most igénybe. Az enyém egyébként lógósfülü, kosorrú törpe, ezek nagyobbak az állófülü kis társaiknál. Viszont a súlya max 2kg. Ne bátortalanodj el annyira, nem vészes ez a kis állatka...
-
Vigneau
félisten
A kinntartás élményeiről Vukocska tudná Veled megosztani gondolatait, erről sokat írt, remélem, hamarosan megjelenik a fórumon Ő is, addig is nézd meg írásait. Elvileg a nyúl amúgy is a szabadban tengeti életét. Az evésre nagyon oda kell figyelni, főleg a széna az, ami a fő ételük. Nedves, frissen szedett ételből csak nagyon keveset adj neki, akkor nem lesz gond. A mérete kábé 30cm, kinyújtózva 45cm.
-
szumoo
senior tag
hi
nem hinném, hogy naaaaa léééécccii-t bevállalnék,mert nem az a tipus vok,meg unokatesóm kiröhögne, ha ilyennel állítanák elé!!
De azért köszi a tippet!Majd mondom nővéremnek hátha ő majd mondja,mert általában ő szokott nyavajogni!sry nővérem!
Na majd még írok,ha van vmi! Meg amúgyis,mert szeretem ezt a topikot!
Szumoo -
Troy.
addikt
kb. egy törpenyul mekkora?
-
Vigneau
félisten
Nem azt mondtam, hogy rosszak az állatkereskedések, hanem szerintem az őstenyésztők esetén nagyobb a választási lehetőség és van esély olcsóbban a nyuszit megszerezni. Velük főleg kisállat kiállításokon lehet könnyen találkozni. A kutya és a macska esetét már páran ecsetelték, ha teheted, olvass vissza. Egyébként nem sok a probléma köztük. Szerencsére...
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Vukocskához annyit tennék hozzá, hogy még imádják az almát, uborkát és epret(!), de ezzel csínján bánj. Mi a Westend-ben vettük húsvét előtt a lógósfülüünket, Durcit. Akkor kóstált az ára cirka 6000 Ft-t. Egyébként, ha teheted, akkor őstenyésztőtől vedd!
Képét lásd itt: Bővebben: link
-
Vukocska
tag
Ajanlatos tenyesztonel venni, de szerintem a legtobb allatkereskedesben megtalalho
A nyul mindenutt jol el van ahol tud szaladgalni. Altalaban ketrecbe tartjak, de neha ki kell engedni, ha szuk a ketrec.
Zoldcsegeken el, kaposzta, repa, lucerna, tej, es egyebb allateredetu kajak artalmasak a nyuszinak (macska-kutyatap) mert nem tudjak megemeszteni.
Az arrarol nem tudok nyilatkozni.
Minden egy helyen Bővebben: link
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Troy.
addikt
sziasztok .. elégé megtetszett az állatka...
arra lennék kiváncsi ,hogy : hol lehet kapni? menniyért? mit eszik? hol lekk tartatani? stb.stb.. -
szumoo
senior tag
Szia!
Á sehol és szvsz nem is lesz nyuszink!Unokatesómnak (lakótársam) nem naon jön be az ötlet, azt mondta, h elég ez a flúgos macska is!Meg hát ha mindenki oda van egész nap (meló), akkor nincs aki foglalkozzon vele!
Hát sajna nem lesz nyuszónk!Pedig biztos jó lenne!!
Majd ezért még néha benézek, h mi van veletek és kedvencetekkel!!
Szumoo -
Vigneau
félisten
-
Vukocska
tag
Magunk szoktuk vagni a kormet, de nagyon ritkan kell mert mivel szabadon el maganak koptatja, kapirgalja a fakerget, megmindent ami akadalyt kepez neki az utja soran
Karom es Fog koptatasra ajanlott a szépiacsont (kalciumpotlo anyag)
A fogak koptatasara alkalmas meg maga a kemeny taplalek (pl. kukorica, szaraz kenyer vagy fel dio, amelybol az allat maga banyassza ki a belet,(szeretem nezni amikor birkozik a dioval)), de ezenkivul nagyon hasznosak a kemeny, kerges fadarabok (pl. nyarfa). Vigyazat: egyes gyumolcsfak kerge mergezo!
Torpenyul: a vidam szorgomboc (Bővebben: link)
(lehet mar olvastatok)
[Szerkesztve] -
ipgirl
tag
tudtok vmi árat mondani, hogy az állatorvos mennyiért oltja be a nyuszit, és vágja le a karmait?
-
Vigneau
félisten
Ez az, amivel még adósa voltam a Tisztelt Fórumnak: kép a házi kedvencünkről!
Durci Morci: Bővebben: link Hát nem tüneményes?
[Szerkesztve] -
50 CENT
tag
Az osztálytársamé ilyen:
Bővebben: link -
Vukocska
tag
Gyuszi se birja meleget. Eddig szerette ha olbe vesszuk es ugy simogassuk, de most nem marad meg sokaig az olunkben. Nem is mozog most olyan sokat, elmaradnak a futkarozasok.
Bekoltozott hozzank a lakasba.
Elhasalt a konyhaban (tavol a sutotol) es elvezi a legkondi + jarolap nyujtotta hideget.
Az udvarra is csak piszkolni megy ki, vagy ha megehezik.
Ui. Megnyalattam vele a citromot hat eleg erdekes kepet vagottSzerintem azota utalja a sarga szint.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Szegény nyulunk nagyon kivan a hőségtől. Most már mind2 fülét felállította, biztosan így nagyobb hűtőfelületet képez magának. Keresett egy jó hűs helyet és most ott gubbaszt elnyújtózva...
-
Vigneau
félisten
Akkor ezek szerint kósza hír, hogy a dobbantás nemfüggő. Biztosan megijedt tőlünk, mikor ''annyi'' idő után hazajöttünk és kizökkentettük a megszokott, nyugodt magányából. Biztosan megsértettük a területét...
Köszi a tippet a könyvvel kapcsolatban. Megpróbálunk utánanyesni... -
aDM|RaL^
őstag
-
harry
veterán
nem tudom - semmi különös szerintem. ha elkezded kergetni vagy felidegesíted/megilyed akkor dobog, de ettől még nincs semmi baja. De itt egy könyv, miszerint:
''Beszédes jelek - Vészjelzés
Ha az anya veszélyben érzi kicsinyeit testével fedezi őket. Ha nagyon izgatott, hátsó lábaival negyokat dobbant, ily módon figyelmeztetve kicsinyeit és társait a közelgő veszélyre, hogy még idejében elrejtőzzenek.''
A könyvről -
Mark Evans: A nyúl (Hogyan gondozzuk kedvenceinket - Képes útmutató a nyúltartáshoz) - Bővebben: link - ez az angol, de magyar is u.így néz ki.
[Szerkesztve] -
aDM|RaL^
őstag
nekem törpenyúlnak vett magyar óriásom van.
nagyon nagy, és full fekete. tök aranyos, tegnap kapott oltást. -
Vigneau
félisten
Ismét elérkezett a nyúltartás legkényesebb pillanata a számomra: nyúlvacok takarítás! ÁÁÁÁ és ÁÁÁÁÁÁÁÁ...
Mennem kell... De legalább addig is futkározhat. Viszont azt nagyon nem szeretem, mikor belekontárkodik a munkámba és beleugrik a szemeteszacskóba és elkezd bőszen kaparászni... Olyankor kész vagyok teljesen... -
Vigneau
félisten
-
Vukocska
tag
Nalunk megvan a kotelezo testmozgas. Sot meg Gyuszi kapora is jott, mivel az egyik kutyam Huskey es annak sok testmozgas kell es igy nem nekem kell vele futkarozni
Tegnap este neztuk a parommal a TV-t es Gyuszi fentvolt az agyon az egyik kutya meg az agy elott fekudt. Gyuszi megunta a helyet es tavozni akart, sikerult az agy elott fekvo kutyara huppania. Meg is lett a kovetkezmenye: udvarra ki -> vagy 2szer korbe futottak a portat -> Gyuszi a nyuloduba be. -
Vigneau
félisten
Sok sok türelem kell hozzá, főleg, ha lakásban tartjátok majd. Viszont nagyon aranyos kis állat. Nem bánjátok meg, ha nyuszit szereztek Magatoknak. Viszont jól nézzetek körül a piacon... Legjobb talán őstenyésztőktől venni. Ez - sajna - nekem nem sikerült... Mindenesetre örülnék neki, ha ''kollégák'' lennénk!
-
szumoo
senior tag
szia
Már elkezdtem emlegetni a nyuszó tartás gondolatát a többi lakótársnak és senki nem mondta elsőre h nem!Igaz meglepődtek rajta, meg tényleg ari egy nyuszi!
Nem tom mi lesz ebből vagy lesz e belőle vmi is! Reménykedek a legjobbakban!
Igaz mielőtt belevágnánk ebbe, sok infót kell gyűjteni a tartásáról!Elolvasni a topikot és persze kérdezni gyakorlott tartókat is!
Szumoo -
Vigneau
félisten
Hiába próbálok meg erélyes lenni vele, ha a feleségem mindig elkényezteti... De, hát ellen tud állni valaki egy ilyen cukorfalatnak? Egyébként nálunk is gondot jelent az elhízás, de hál'Istennek, attól még elég virgonc! Majd szépen ledolgozza! Apropó, van nyulak számára Norbi Update?
-
Vigneau
félisten
Kissé visszafogtuk Durci kaja adagját (de azért nem éheztetjük), s láss csodát, most már nem annyira magának való, ismét keresi a társaságunk. Odajön hozzánk, ránkugrik, hagyja magát simogatni... Furcsák a nyulak...
-
Vigneau
félisten
Mondd csak, mégis mit vártál? Végülis ez ''csak'' egy olyan kimondottan nyúltopic féle topic, amely tele van Nyúlpárti Egyénekkel...
Egyébként természetesen végignyomtam a D.I.S.Z.N.Ó.-t (mind a 2 fél részéről)! Jópofa kis játék! Elismerésem a magyar fejlesztőcsapatnak, a StormRegion-nak!
U.iii.: Azért a disznók is aranyosak... -
Notes
senior tag
Mannyi nyúlőrült van itt... Remélem a S.W.I.N.E.-al mindenki játszott!
-
harry
veterán
Heh a gonosz nyulak!
TIM:
- There he is!
ARTHUR:
- Where?
TIM:
- There!
ARTHUR:
- What, behind the rabbit?
TIM:
- It is the rabbit.
[Szerkesztve] -
Vukocska
tag
Gyuszit is kuldom...
A nyulak bosszuja
Gyuszi amugy is harcos kedvebe van, a szomszed tacskojat is elintezte.
Ugy belemart az orraba hogy ossze kellett varni. -
Notes
senior tag
mindenkinek a gyomrán keresztül vezet az út a szívéhez...
Mondta a fejvadász és tövig döfte tőrét áldozatába...
Bocs... régi emlékek. -
Vigneau
félisten
Ugye, ugye. Az ''átvágós'' trükk Nálatok is bevállt... Jó, hogy említed: júliusban mi is elutazunk 1 hétre, addig az anyósoméknál lesz elszállásolva Durci. Előre félek, mi lesz vele. De talán a jutifalat gyógyír lesz mindenre! Végülis mindenkinek a gyomrán keresztül vezet az út a szívéhez...
-
Vigneau
félisten
Talán gond van a nyulak memóriájával. Nem baj, csak az a bánt, hogy a szelidítést mindig újra el kell kezdeni. Ez azért kicsit fárasztó. Ha pedig azért volt mérges ránk, mert nem vittük magunkkal, az viszont pech. Múltkor nagyon kikészült a hétvégi utazástól, nyűgös volt. Gondoltuk is a párommal, jobb lesz így neki, itthon. Eleinte egyébként eszegetett az ölünkből, azonban mostanában inkább csak rohangál, amikor meg megsimogatjuk, lelapul, majd arrébb somfordál. Bezzeg a lábam nyalogatása nélkül nem bír meglenni... Most mondja a párom, bevezetjük a jutifalatos símogatást. Remélem, sikerül... Hopp, most jött a hír, sikerült a simogatókúra. Szoknia kell a jelenlétünket a ''hosszú'' egyedüllét után. Ki tudja, mennyi 1,5 nap nyúlléptékben?
-
harry
veterán
Lehet, h nem ismer meg. Volt nálunk is ilyen, de miután adtunk neki párszor enni, meg ugye otthon voltunk egy ideje (pl pár óra) megszokta. Mondjuk ez talán csak eleinte volt, utána semmi különös. Érdekes lények a nyulak, talán kicsit buták. Mi amúgy nem nagyon szoktattuk ölbe, hagytuk, hagy mászkáljon. Nem is szerette ha megfogtuk vagy ölbe vettük. Öreg korában már nem zavarta.
Néha dobbantott ő is, pl ha megijedt, vagy meg akartuk fogni, vagy ha mérges volt ránk. Szóval természetes. Azt nem tudom, h mennyire nemhez kötött - a miénk fiú volt. No majd vmikor felkeresem az egyik könyvem, abban volt szó ilyesmikről. -
Vigneau
félisten
Szerintetek miért van az, ha magára hagyjuk a nyulunkat 1 napig, utána a hazaérkezésünkkor kiengedve egyáltalán nem akar odajönni hozzánk, hanem inkább elbújik? Fél tőlünk, de miért? Kezdem azt hinni, elszóltam magam akkor, amikor azt mondtam, hogy barátságos és emberszerető. Elfelejti, kik a gazdijai? Egyre inkább úgy néz ki, hogy nagyon magának való - pedig sokat foglakozunk vele -, bár ettől mi még nagyon szeretjük. Nem értem... Valószínüleg sosem lesz vele olyan könnyű a helyzet, mint egy cicával vagy egy kutyussal. Másik kérdés: minden nyúl szokott a hátsó lábaival dobbantani, vagy csak a baksik? Ha igen, akkor égő, mert eddig abban a tudatban voltunk, hogy Durci kislány. Még jó, hogy unisex nevet választottunk! És miért teszik - dobbantanak -, van valami oka?
-
szumoo
senior tag
hi!
Végig futott az agyamon a gondolat,de az a ''gond'',h már van egy cicus az albiban és nem csak rajtam múlik a dolog! A cicussal csak annyi gond van h egy kicsit lökött szegénykém!és eléggé durván szokott játszani és ettől naon tartok!!!
De amúgy nagyon bejönne a nyuszó tartás!!!
Szumoo -
szumoo
senior tag
Sziasztok!
A mai napon bukkantam erre a topicra és naon tetszik, mivel annyira aranyosak a nyuszik!
Olvasgatom a hsz-ket és nézegettem a képeket és naon megtetszett a nyuszitartás lakásban is! Itt a végén olvastam h szegény Harrynek elhunyt a nyuszija!
Részvétem Harry!!
Kitartás, csak ennyit tok mondani! Nekem is amikor a cicám( 6 kg-os kandur) eltünt az egyik napról a másikra naon szomorú voltam majdnem meg is sirattam!!! De túltettem magam rajta, ebben egy másik cicus is segített!
Mindenkinek örömteljes nyuszis napot kívánok!!!
Szumoo -
harry
veterán
Még gondolkodtunk rajta mit csináljunk vele - doki javasolta, hogy célszerű lenne elvinni korbonctani vizsgálatra, mert esetleg veszélyes lehet, amennyiben vmi vírust kapott el, az akár fertőzhet is. Bár asszem ennek is van vmi vizsgálati díja, meg lehet nem kapjuk vissza. Így valószínűleg az lesz, hogy kivisszük a telekre. Ott nyugalomban lesz.
-
Vukocska
tag
Fogad reszvetem a nyuszi miatt nagyon sajnalom
Attudom erezni hogy most mit erzel, engem is megrazott a dolog amikor az elso kutyam meghalt. 17 evet voltunk egyutt, akkor ugy ereztem hogy soha nem lesz kutyam.
Meg agyturkalo dokihoz is jartam,aki azt tanacsolta hogy szerezzek be egy masik kutyat, vagy masfajta allatot, ami elteri a gondolatomat a regi huseges baratrol. -
harry
veterán
17 óra körül még a dokival beszélgettem, mit adjunk neki, kapott új gyógyszereket, mindenfélét. Este gyógyszerek, szemcsepp, itóka, kaja... tartottam az ölemben, de nem is tudott már mozogni. Eddig még csak-csak, kissé nehezen. Ha leraktam egyből összerogyott. Próbáltunk inhalálni, ilyen kamillás gőzben, de egyszercsak elkezdett köhögni. Nem érettem mi baja lehet, délután is csináltunk ilyet, de nem volt semmi baja. Gyorsan kivettem gőzből, tátogott, mint ha fuldoklana. Próbáltam helyezgetni az ölemben de nem bírt megállni, inni sem bírt. Leraktam a földre. Ha hozzáértem éreztem, hogy remeg az egész teste. Aztán elmúlt, lélegzett. Azt hittem jobban van... De nem sokkal utána megállt a szíve
7 éves volt, nagyon legyengűlt. Lehet kezeléseket sem bírta. De úgy érzem, hogy a doki és mi is megtettük amit tudtunk és legalább úgy ment el, hogy mindannyian vele voltunk, este 22.20kor, egy hét törődés, kezelés, utánajárás, gyógyítgatás után.
Addig törődjetek a kis nyuszikkal amíg lehet...Foglalkozzatok velük sokat. További jó nyuszizást mindenkinek, egy ideig azt hiszem hagyom a témát...
[Szerkesztve] -
harry
veterán
válasz
Vukocska #107 üzenetére
Kösz
Sajnos talán rosszabbul is van. Alig bír lábraállni, csak fekszik. Szemkenőcs helyett kap szemcseppet, inhalálnia kell, kapott dokinál infúzióban némí 'kaját' (vmi tápanyag), antibiotikumot, meg talán még vmit. Elég erős kötőszemhártya gyulladása van, meg van fázva (folyik az orra, sípoló hangja van ha levegőt vesz, nem eszik/iszik), és hasmenése van - de nem a gyóltás mellékhatásai, max olyan szempontból, h kicsit legyengítette, és könnyen összeszedett vmi vírust. Kapott még vmi löttyöt, ami ami megköti benne kaját. Továbbá 2 port - immun r. erősítésre + vmilyen bio cucc. Remélem új gyógyszerektől jobban lesz. Holnap megint vihetem vissza, mostanság szuriként kap antibiotikumot. Majd mindjárt adunk neki gyógyszereket. -
Vigneau
félisten
Megint túlestem a nyúlbirodalom takarításán. Ez az illat sem semmi... 3 naponta végzem el eme rituálét, de előtte mindig felkötöm azt a bizonyos gatyót. Ti milyen sűrűn csináljátok?
-
Vukocska
tag
Tegnap este jo nagy vihar volt nalunk es a kinti oduja is beazott, vizesen iszkolt befele hazba,a ket kutyaval egyutt.
Volt olyan szaguk hogy csak na...... (azott szorme amikor szarad) Probalkoztunk a hajszaritoval de a hangjatol felt. -
Vukocska
tag
A mi nyuszink szereti a kezunket nyalogatni es amikor beteg vot ezt hasznaltuk ki.
Nem volt hajlando enni magatol nekunk is etetni kellett, mert le volt gyengulve.
Boltbol vettunk Maggi husleveskockat (Eroleves, Marha husleves) es bekentem azzal a kezfejemet, azt lenyalogatta rola (Igaz nem sok de a semminel tobb).
Jobbulast a nyuszinak -
harry
veterán
velszeg nem az oltás miatt van. illetve talán olyan szempontból igen, h az egyengítette az immunrendszerét, és így könnyen elkapott vmit. Mászkált parkettán, de alig bírt megállni, folyton kicsúszik a lába, eléggé legyengült.
Étvágya nemigazán van. vmi pépes kaját kellene neki adni. Etetni kell. Remélem hétvégére már jobban lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest