- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Gurulunk, WAZE?!
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- valakiyt: A világ mindennek az alja!
- thesound: Segítőkészség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vukocska
tag
Először is BUÉK
Ketrecet bármely állat kereskedésben kaphacc. Amire figyelj oda, hogy tágas legyen. A nyúl hosszába elnyújtózva kényelmesen elférjen. Könnyen takarítható legyen, mert a nyúl nygaon kényes a koszra.
Bevallom őszintén én nem szeretem a ketrecet, a szívem megfájdult amikor láttam Pörköltet is a ketrecben.
''Állatkinzók'' (ne vegyétek komolyan csak gonoszkodok)

[Szerkesztve] -
ace666
tag
Buek!!

Merre/hol erdemes nyusziketrecet venni?
esetleg valakinek nincs elado ''ocsoert''?
-
Vigneau
félisten
BUÉK a nyusziknak és Gazdijaiknak!

-
Vukocska
tag
Jaja kaptam új jelszót, s visszatértem mint a terminátor

A bográcsot úgy értettem hogy Gyuszi fogta magát és beköltözött a bográcsba, tele hordta minden féle rongydarabbal (amit elbírt) és egésznap abba szunyál.
Megunta a virágcserepeket annó abban henyélt (mutattam is róla fotót)
Amikor szunyókál néha megbillentem a bográcsot volt már amikor kiborult belőle
(szerintem ilyenkor átkozza azt a napot amikor én lettem a gazdája)
Ha pedig nincs borulás akkor csak billeg a bogrács, ilyenkor az asszony mindig rám szól ''Ne csináld már mert tengeri beteg lesz vagy matróz járása lesz''
Gyuszi a kalóz kapitány![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
A nyuszijaitok miként fognak szilveszterezni?

-
Vigneau
félisten
Hogy telt a karácsony a nyusziknak és gazdáiknak? Nálunk Durci közel 500km-t járt be két nap alatt. De jól viselte, már nem nyűgösködik annyira.
-
Vigneau
félisten
Minden kedves Törpenyúl tulajnak és rajongónak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! 
Durci pedig üdvözli pajtásait: [link].
-
ipgirl
tag
Nagyon megnőtt Zsüli karma, és most valamiért nem hagyja, hogy levágjuk. Eddig törölközőbe csavartuk, de most nem marad meg benne. Nem tudtok valami jó módszert, hogy hogyan lehetne elérni, hogy le tudjuk vágni a karmait?
-
[Vuk]
csendes tag
Nekem az tetszik amikor kintről rohan befelé a konyhába, és frissen mosott járókövön akar megállni vagy irányt váltani hirtelen. Általabban egy segges az eredmény.
-
jasszer
őstag
Hm... ez érdekes. Egyik kolléganőmnek hasonló macskája van (kutyaféle), bár ő egyedül volt mindig is, nem volt honnan tanulnia a kutyákra jellemző viselkedést. Viszont fél a balalajkától.

Nálatok akkor egész korrekt kis állatkert van.
''Kedvenc időtőltése a két kutya bosszantássa, ekkor jól megkergetik, de a nyúl ügyesebb''
Hát szegény Pörkölt inkább csak szobanyuszi, nincs már benne semmi ösztön. A múltkor teszteltem: beszorítottam a sarokba nagy hévvel, erre nézett rám bután h ''Ugye ezt Te sem gondolod komolyan?!'' és befordult a fal felé, kinyújtotta a lábát és leheveredett...
-
[Vuk]
csendes tag
A házat nem őrzi?
Ha jön apostás vagy valaki elmegy a kerítés előtt szalad kutyák után és utánozza őket (szerencsére ugatni nem tanult meg)
Ha vendég jön, és nem család tag, akkor meglapulva valahol megvárja amíg leveszi az illető a cipőjét, és váratlan pillantban fogja magaát és megharapja betolakodót.
Szomszéd tacskója azóta nem jönn át hozzánk amióta nyúl beleharapot/karmoklt az orrába.
Már ölt is, addig játszott egy napos csibével amig annyi nem lett a pipinek.
Nálam napi 24 órában szabadon van, ketrecben (10m*5m) csak akkor kerül ha büntibe van. Kedvenc időtőltése a két kutya bosszantássa, ekkor jól megkergetik, de a nyúl ügyesebb
de amúgy szoros barátságban van kutyákkal, velül fekszik velük kell.
Most hogy egy őzike (vagy szarvas) került a házhoz most hozzá csapódótt.
Együl Ödönkének (tigris piton) és Majtikának (madárpók) nincs bemutatva, Félek hogy szétszedné a kígyót
nha jó annyira nem kemény, a nyúl nem élné túl a találkozást. -
jasszer
őstag
Igen, ez kb. 2-3 hónapos kép, azóta nőtt is és a foltok is egyre erősödnek rajta, de tudtommal a szeme alá még nem kapott....

Azért Pörkölt sem angyal, ha nem veszik ki a ketrecéből és látja h arra jár vki újabban elkezd morogni (
), ha ki akarod venni akkor meg megijed a magasságtól és rúgkapál+karmol.
Elássa a répát?
Ez tetszik... A házat nem őrzi?
Vagy olyan alakú fülük lesz a kölyköknek mint Pörköltnek, csak állni fog a levegőben...
Ketrecben van többnyire (most fog kapni költözés után egy nagyobbat), de sokszor kiengedik a kertbe vagy a nagyszobába. A szobában mindig ugyanazon az útvonalon rohangál körbe-körbe, szaglászik, stb, a kertben meg többnyire rárabol azonnal a zellerre. Amúgy a ketrecében ha nem bír magával elkezd köröket futni, ilyenkor elszédül és felkenődik kicsit az oldalára...
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/051213/IMGP3486_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
[Szerkesztve]
-
[Vuk]
csendes tag
Nagyon édes. Tetszik nagyon
Az asszony megjegyezet olyan mint ha benyomtak volna egyet Pörköltnek, és monoklia lett a szeme körül.
Bár csak az én nyulam lenne ilyen szép és aranyos.
Sajnos egyik tulajdonság sem illik Gyuszira, ő inkább gonosz és alattomos, és mindig koszos.
Bár nekem közönséges házinyulam van, némi kutya tulajdonsággal megáldva (két kölyök kutyával nevelkedett).
Pl. A répa karikát amit kap uzsira rendszerint elássa.
Amúgy is szeret ásni, olyan az udvar mint a hold, tele kráterekkel. Nyárára nyitok egy mini golfot

Mi lesz az eredmény?
Sok kis nyuszi
(lehet) felemás füllel (egyik lóg másik meg nem) 
Ketrecben van tartva vagy szabadon?[Szerkesztve]
-
jasszer
őstag
Jah, tényleg tündérbogár, teljesen bele vagyok szerelmesedve, ráadásul teljesen debil. Csiklandós(!) és néha spontán nekirohan a falnak fejjel...

''Eredeti ''indián'' nyúl?''---> semmi konkrétumot nem tudok róla sajnos, mindenesetre pörkölt biztosan nem lesz belőle.[Szerkesztve]
-
jasszer
őstag
Vajh' mire lehet számítani ha bnőm lógófülű törpenyulát keresztezem egy ''hagyományos'' törpenyúllal?
Ő lenne az amúgy, Pörköltnek hívják...
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/051213/IMGP3477_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
[Vuk]
csendes tag
Ez őz (állatorvos mondta)
De részben igazad van, mivel őz is ''szarvas''
Őz:(Cervus careolus L.), a szarvasfélék családjának egyik faja, mely 1,25 m. hosszura, 75 cm. magasra nő s 12-20, néha 30 kg.-ot is nyom. Igen kecses termetü állat; feje rövid, tompán metszett; fülei közepes hosszuak; szemei nagyok; könnygödrei igen kicsinyek; nyaka hosszu; törzse aránylag zömök; lábai magasak, vékonyak; patái kicsinyek, hegyesek. Agancsainak rózsája széles, ágai erősek, érdesek s rendesen csak két ágat bocsátanak. Szőre sima, tömött, nyáron fölül és kivül sötét rozsdavörös, télen barnásszürke; lábainak alsó és belső oldala világosabb. Álla, alsó állkapcsa és felső állkapcsának két oldalán egy-egy folt fehér; fülei kivül valamivel sötétebbek, belül sárgásfehérek; tükre nyáron sárgás, télen fehér.
Ennyit írt a lexikon.
Remélem nem marad sokáig, kieszik a vagyonomból

Vennem kell egy tehenet hogy bírjuk tejjel
-
Vukocska
tag
Nha sziasztok nyuszi kedvelők és tartók
Új házikedvencünk van, de nem végleges
[link]
Hétvégén kocsikáztunk. Erdei kirándulást terveztünk, gondoltam kipróbálom az új céges terepjárot. Már jöttün haza fele amikor egy dimbes dombos részről jöttem lefele, és hiretelen előttem termet egy őz, és már nem tudtam megállni

Megálltunk és akkor hallottuk meg a kis gidát, aki az anyja után sírt.
Sajnos az anyát már nem tudták megmenteni, hiába vittük az állatorvoshoz.
Ezek után jelentettük az esetet a illetékes erdészetnél. Az ő engedélyükkel van nálunk a kis gida, azzal a kikötéssel hogy ha a gida felerősödik akkor tavasszal visszaadjuk a Nemzeti parknak.
Hát Gyuszi nagyon örült az új jövevénynek, mióta itt van követi mindenhova. Igaz nem sokat mozog egésznap csak sír.
Másik dolog amiért írok.
Itt van nem soká a karácsony, így gondoltuk feldíszitjük a házat.
Hát a szoba közepén kibontottuk az égőfűzért, és Gyiszinak sikerült belegabalyodni, és ahogy jobban bepörgött annál jobban gubancolódott befelé. Persze két kutyának sem kellett több ''szörös labda'' neki estek a nyúlnak, ez tovább rontott a helyzeten, a nyúl pánikban. Erre én rátettem egy lapáttal....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Miután kizártam a kutyákat, bedugtam az égőket, erre a begubancolódott nyúl felvilágosodott
Gyuszi reakciója: Úgy meglepődött hogy teljesen mozdulattá vált, ''Csonttá fagyott mind a windows''

-
ipgirl
tag
Mi most 4 napra hagytuk magára. Jó ha van 2 itatója, mert a vize gyorsan fogy. Valamint, mint már mondták, elegendő mennyiségű kaját kell adni neki.
Ma délután értünk haza, és amikor kiengedtük, olyan volt, mint aki az életét kapta vissza
szegényt nem szeretem sokáig bezárva hagyni, de sajnos néha muszáj. Zsüli már strapabíró, jól viseli a bezártságot, és az egyedüllétet
-
-
Vigneau
félisten
Természetesen, csupán az a dolgod, hogy elegendő nasit (széna, alma, répa, stb.) és vizet hagyj neki. Az elején úgyis befalja a zömét, aztán csak pislog utána. De kutya baja se lesz, ne aggódj. A miénk sem panaszkodott eddig. Néha amúgy se árt egy kis koplalás, könnyen fel tudnak szedni feles dekákat.

-
Vigneau
félisten
Íme egy igazi vadász, ahogy becserkészi aktuális - mit sem sejtő - áldozatát: [link].

-
-
Vigneau
félisten
válasz
Vukocska
üzenetére
Örülök neki, hogy meglett végre.

A nyulunk tényleg megorrolt rám. Az asszonytól elfogadja a simogatást, de az én érintésem elől elszalad. Gondolom, majd megbékél egyszer. Annyira nem lehet jó a hosszú távú memóriája. De az is lehet, hogy tévedtem, majd elválik, én tudok várni... -
Vukocska
tag
Vigneau: Gyuszi meglett. Este néztük a tv-t és valami kotorászásra lettem figyelmes. Hát Gyuszi volt az, bebújt a könyves polcba, a könnyvek mögé. Hát elég fura látvány volt amikor tolatott kifele. És hova vezetett az első útja
, hát persze hogy a konyhába. Érkezésést jelezte is, azt a hangzavart amit levágott, a fém tálkáját elkezdte tologatni a járólapon. (azt hiszem a tál aljára ragasztok gumi talpakat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ace666 A nyuszkó tök jól elvan egyedül is, főleg ha szabadon van. Nálam napi 24 órában szabadon van, de elég neki ha pár óra szabadság is. Csak 1 fontos ne legyen állandóan ketrecben.
Párban lehet veszekedni fognak mindegy a párosítás. -
ipgirl
tag
Nekünk fiú-lány páros volt. Szörnyű volt, ezért megváltunk a fiútól /bántotta a lányt/.
Miután a lány nyuszi egyedül maradt, egyre jobban érezte magát, és most is nagyon jól elvan egyedül. Már több, mint egy éve egyedül van.
Én még nem hallottam arról, hogy jobb nekik, ha ketten vannak. .... -
ace666
tag
Sziasztok!
Most leltem meg ezt a topikot, es nagyon tetszik.
Vegigolvasni meg sajna nem tudtam, de ami kesik nem mulik.
Szoval, szeretnenk mi is a beratnoommel vmi kisallatot tartani, nyuszira gondoltunk....
Egy olyan jo 10-15 evvel ezelott a csalad foglalkozott nyultenyesztessel, volt, hogy egyszerre tobb, mint 200 tapsi volt otthon
Akkor szerettem meg oket, kisgyermekkent..
Egyszoval ismet nyuszit szeretnek, ez ugben kernek tanacsot...
Ugy velem a nyuszkook is jobban erzik magukat, ha ketten vannak (vagy egyedul is jol megvan?)
fiu+lany kombinaciot nem szeretnek, anno a nyultenyesztosdi is igy kezdodott![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mi a jobb, fiu+fiu, vagy lany+lany nyuszok tartasa?
Bocs, ha mar volt ilyen kerdes, vagy tema, vegig fogom ragni a forumot, igerem
thx elore is! -
Vigneau
félisten
válasz
Vukocska
üzenetére
Szomorúan olvasom, mi történt.
Remélem, nem lesz baja.
A mi nyulunk megint furán viselkedik. Jóformán be se lehet hozzá nyúlni, mert odakap. Rá is kólintottam a fejére, hogy tudja, ki az úr a háznál. Félek tőle, hogy kezd agresszívvá válni. Majd meglátjuk, idővel hogy forrja ki magát a dolog. -
Vukocska
tag
Sziasztok
De leült a topic.
A héten gyuszi megismerkedet a havacskával. Elég szaporán szedte a tappancsait
A mai napon (délután) nálunk volt a keresztfiúnk, és kereste a nyulat.
Gyuszi ép a fűtött olacskájában pihizett. Zolcsi hiába hívogatta nem jött elő, így hát segitett neki. Megyek kifele és azt lámt hogy a kissrác a fülénél fogva akarja Gyuszi kihúzni az ólból.
Nagy nehezen kiszabadítom a nyuszkót, el is tünt rögtön.
Zolcsiék már rég elmentek, de Gyuszi azóta se jött elő, sőt most sem tudom hogy hol van.
Már kezdek aggódni hogy valahova beszorul, már végig néztem az eddigi búvóhelyeit, de nem találtam meg. Az biztos hogy a házban van.
A két kutya sincs itthon hogy segítenének megkeresni. Egyedül csak ödönke tudná megtalálni, de az Gyuszira nézve halálos.
Majd a pocakja (ha kiürül
) előcsalja, de már lehet hogy jönne csak nem tud 
-
Calogero
addikt
Most a sötétítő függönyt szereti tépkedni, harapdálni - minden s*ggrecsapás ellenére
Gonosz ON
Szado-mazo
A lány lehet szereti ha plaskolják a fenekét
Gonosz OFF
Én/Mi is szeretnék nyuszit, de sajnos nem lehet
A gyerek allergiás a kutya,macska,nyuszi szőrre
Így marad a haltartás. -
Vigneau
félisten
válasz
Vukocska
üzenetére
Köszi szépen!

Tapadó korongos pisztollyal nyúlra lőni...
Jó ez a ''sas téma''.
Az asszonyra meg ne irigykedj, majd odabújik hozzád is.
A miénk meg piszok szemtelen, állandóan csak rosszalkodik.
Most a sötétítő függönyt szereti tépkedni, harapdálni - minden s*ggrecsapás ellenére. -
Vukocska
tag
Tetszik az avatarod, gartula hozzá.

ipgril: nagyon aranyos a nyuszid, látom szereti ha fotózzák.
Délelőtt homlokon lőttem Gyuszit a régi tapadókorongos pisztolyommal
Kidugta a fejét a nyusziól ablakán, nem lehetett kihagyni, tudom gonosz vagyok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azóta úgy hagyja el az ólat mint kint a vadonban a mezei nyulak, amikor meggyőződik róla hogy ne közelben sas, vagy egyébb ragadozó. Kidugja a fejét majd gyorsan vissza, és ha minden oké akkor gyorsan spuri ki
Most az asszony ölébe fészkelte be magát és élvezi hogy vakargatja a fületővét irígykedő fej -
Vigneau
félisten
-
Vukocska
tag
Sziasztok kedve nyuszi és kutya tulajdonosok.
Nagyon örülök hogy a kutyuska rendbe jött, esetleg fotót láthatunk róla?
Gyuszi már szabadlábon van.
Láttátok volna a startját amikor kinyílt a ketrec ajtó, Kimi vagy Alonso is megirigyelte volna
Azóta talán a legérdekesebb húzása az volt amikor egy reggel közénk bújt az ágyba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Robotporszívók
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- LEGO klub
- Aktív hűtéssel mutatkozott be az IQOO 15 Ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- Polycom G7500 - Videokonferencia rendszer csomag- Új dobozos
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- JONR P20 Pro Önürítős Forgómopos Robotporszívó !!! Xiaomi MI Home App
- 4K Konferencia Kamera - Aver VC540 -új dobozos - Új ára 1,2 Milió
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i7-10810U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman S2 TG DeepCool 400W
- Tp-Link Archer C64 Dual Band Full Gigabit Wi-Fi router
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

''Állatkinzók''

Már kezdtem a hitemet elveszíteni Benned.
Csinálj erről is képet, ha lesz rá időd, kiváncsi vagyok rá. 

nah ujra tudod használni? kaptál uj passt? 
Még jó, hogy mi csak belföldön mozgunk.

Most a sötétítő függönyt szereti tépkedni, harapdálni - minden s*ggrecsapás ellenére.
![[kép] [kép]](http://szmajli.uw.hu/kep/2.gif)