Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
Tomics
addikt
Ma itthon punnyadtam.
Tanulgattam, pókereztem. Utóbbi egész jól ment, még 4-5 játéknap és megvan a kitűzött cél
CS-ztünk is a haverokkal, jó volt nosztalgiázni, jókat röhögtem. Skillem már nem a régi de a mostani magyar topmixet, köztük egy vállogatott játékost simán elvertünk, ez utal a magyar "profi" scene állapotára...elmúltak a jó kis FoP-os, xDk-s idők
Hétvégi tanulásom nem a terv szerint fog menni, mert megyünk rokonokhoz holnap és csak vasárnap jövünk haza...
Szóval holnap reggel még elmegyek gyorsan edzeni, tanulok amennyit tudok és talán még 1 póker játszma is belefér
Lehet, hogy majd elkezdem nézni a LOST-ot, de szigorúan csak a vizsga után (tuti egész nap azt nézném ha megtetszene)

Jó8
-
Tomics
addikt
Ma pörgős kis napom volt.
Tegnap éjjel elég későn feküdtem le, megnéztem a PB utolsó részét (
) és utólag a showder klubot, így reggel elég nehezen másztam ki az ágyból és később indultam pestre mint azt terveztem, így nem volt időm edzeni a barátnőmmel való találkozás előtt. Ettünk a westendben, ő kínait, én rántott csirkemellt-rizst. Utána elkísértem a HÉV megállóba (ment szegény vissza a suliba vizsgázni) én pedig mentem gyorsan bepótolni a reggeli edzést (láb-váll). Szerencsére nem voltak sokan a teremben, ahova járok. Remélem ősszel be tudok kerülni a BME egyik kolijának konditermébe. Ott sokkal több eszköz van és féláron tudnék járni mint most. Bár ezzel a teremmel sincs semmi gondom.5re értem haza, már várt tesóm mert igértem neki hogy segítek lakáshirdetés ügyben egy haverjának, kb 7kor végeztem és rögtön mentem is haverhoz akivel megnéztük a BL döntőt egy Athén pizza és pár üveg sör keretében. A meccs szar volt, de legalább szórakoztunk egy jót.
Persze tanulásra megint nem jutott idő, így a következő 4 napot ami hátravan a hétből főleg ezzel fogom tölteni.
-
Tomics
addikt
Még egy vizsgám van ebből a félévből aztán csókolom jövőre több lelkesedéssel fogok nekiugrani. Júni 12-én lesz a vizsgám, de már most készülök rá mert elég nagy anyag és jó lenne ha sikerülne...
Hétvégén barátnőmmel voltam 1 hónap után, a vizsgák miatt nem tudtunk találkozni, jó volt újra együtt. Igaz, hogy nála most épp festenek ezért elment az idő a melóval (tapéta kapirgálás), de nem baj. Várom már a nyarat, hogy minnél többet lehessünk együtt.
Tegnap voltam edzeni, mell-hát-bicepsz-tricepsz volt. Azért ennyi, mert a hétvégén ki kellett hagynom a hát-bicepszet. Így duplát edzettem, de már a hányás kerülgetett a végén. Kellemes izomlázam van. Már csak diétázni kellene meg kiszedni a szemét kaját, de még nincs hozzá erőm, talán majd a jövő héten. Meg hát nehéz is családban, ahol nem mindig az a kaja van amit akarsz
Holnap váll-láb jön, már várom
(heti 3x járok)Ebben a nagy twitterlázban csináltam én is egy acc-ot, lehet követni itt is

Most jön egy kis póker, aztán délig tanulok, utána meg megyek melózni apámmal, olyan 6-7 körül érek haza. Jól jön most a pénz (mikor nem...). Várom a Prison Break utolsó lezáró részének a feliratát, remélem estére már lesz. Sajnálom, hogy vége ennek a 4 évados sorozatnak, de legalább nem cseszték el a lezárását, méltó volt.
-
Tomics
addikt
Hali!
Elkezdek újra írogatni így fél év kihagyás után. Ha úgy látom, hogy van érdeklődés akkor napi szinten is.
Mi történt ez idő alatt?
Nem sok említésre méltó dolog. Legtöbbször Pesten voltam a koleszban/suliban, hetente vagy kéthetente jártam haza, immár újra Gyöngyösre. A suli közel sem ment olyan jól, mint amit terveztem sajnos. Barátnőmmel jól megvagyunk, kisebb viták előfordulnak, de ez még belefér. Itthon nincs minden rendben, a szüleim belekeveredtek valamibe amibe nem kellett volna, remélem, hogy hamarosan vége lesz az ügynek és nem lesz belőle nagyobb bonyodalom (költözéses mizériához kapcsolódik a történek
). 1 hónapja elkezdtem komolyan venni az edzéseket, járok konditerembe heti 3x és ha van időm bicikli/futás. Igaz diétázni még nem kezdtem el, súlyom nem változott de már látok változásokat és jobb az állóképességem is. Pókerezgetés nem nagyon ment, a kezdeti sikerek után gyorsan elment a rá áldozott pénzem. Valszeg a türelmetlenségem, fáradtság okozta ezt. -
Tomics
addikt
Eladó barátnőm gépe mindenestül (p4 komplett, 17lcd monitor,canon ip4000 nyomtató, canon szkenner), ha valakit érdekel bővebben itt:
http://href.hu/x/8mmfJelenleg ennyire telik a blogírásból...reklám helyére
Amúgy minden rendben, megvagyok
Majd 1x írokPápá
-
Tomics
addikt
Villanytan nem lett meg. Napokig tanultam rá, előző este le se feküdtem, de hát hiába. A vizsgán persze nem az volt ami meg volt beszélve, ha az lett volna (az a 4 tipusú feladat amit a tanár mondott), akkor valószínűleg meglett volna. De csak magamat okolhatom így is, mert nagyon tologattam, sokkal többet kellett volna rá tanulnom. Na mind1, menni kell tovább előre, legalább ebből is tanultam. Legalább a matek meglett, ami a legtöbb kredites tárgy. És persze az anyagismeret is
Amúgy nem biztos hogy csúszok ezzel 1 évet, mert fel engedte venni azokat a tárgyakat (3 db) amik erre épültek (tehát elég az aláírás és a gyakjegy ha minden igaz), de lehet hogy a neptun viccel meg és majd letiltanak azokról...1 hét múlva kiderül, szóval megint stresszben vagyok

Így kemény félévem lesz, egész héten reggeltől estig órák lesznek és +1 villanytan vizsgám lesz majd. Muszáj megcsinálnom mindent.Most azért ebben az 1 hétben próbálok lazítani. Most itt vagyok a szerelmemnél már majdnem 2 hete kisebb kihagyásokkal. Haza majd csak szerdán megyek, lesz még egy előadás a suliban a szakirányos képzésekről, jönnek a sulival szerződésben álló cégek. Érdekes kis előadás lesz.
Az otthonlét nem hiányzik most egyáltalán...
Költözünk és megy a para, pakolgatás. Vissza abba a házba ahol voltunk, csak magasabbra. Kaptunk egy ajánlatot amit ebben a helyzetben nem lehet kihagyni. Anyám teljesen kikészül Detken és lehet hogy csak évek múlva kapnánk ilyen ajánlatot, szóval nem lehet kihagyni. Jó lesz az ott, majd pár napig csamcsognak rajtunk, de minden csoda 3 napig tart. Nekem is jobb lesz, nem kell átszállogatni, buszozgatni, km-eket gyalogolni a faluba a főútról. -
Tomics
addikt
Kezdek beleőrülni ebbe a rohadt vizsgaidőszakba, ami teljesen az én hibám.

3 tárgyam maradt jövő hétre mert lusta voltam tanulni, nem volt elég önkontrollom, így most aggódhatok hogy ne csússzak egy évet ezek miatt.
Szépen feloszthattam volna az anyagot, 2 hét alatt simán végeztem volna vele és most nyugodtan mehetnék vizsgázni, erre az utolsó pár napra hagyom a két legfontosabb tárgyat plusz még egyet, hogy felkészüljek belőle. Miért van ez mindig, tanulhattam volna már belőle a jó ég áldjon meg b@sszameg

Matek, villanytan, anyagismeret.
Rengeteg egyszerre, lehetetlenség az egész tananyagra felkészülni belőle (persze ragadt meg valami az év során, de az kevés egy vizsgához), így szelektálnom kell. Azért nem olyan nagy a baj, valószínűleg fel tudok készülni egy kettesre (50%), de félek hogy leblokkolok majd, mert nagy a nyomás...1 évvel később kezdhetek új életet vagy sem... Más oly könnyedén veszi hogy csúszik éveket, majd jövőre felveszi, meg hasonlók, persze ők fiatalok, nincsennek nagyratörő terveik, élvezik a diákéletet, szabadságot. Ha nekem nem sikerülnek most és emiatt csúszok egy évet akkor én nem tudom mit csinálok, de nagyon-nagyon mérges leszek magamra
Lehet hogy túlságosan komolyan veszem, de sokat vesztettem már így is.Így is már késésben vagyok. 21 éves vagyok, kb 25 éves leszek mire elvégzem csúszás nélkül. Barátnőm, akivel közös terveink vannak előbb fog végezni. Ha meg nem végzem el akkor kitörölhetem a valagam a levelezős gimnáziumi érettségivel...
Ez az egyetlen egy lehetőségem a kitörésre nyomorult életemből erre lehet elszúrok még 1 évet. Szóval ez a csúszás megadná az újévi alaphangot az tuti, és a nagy terveknek is búcsút mondhatnék...Mondanom se kell hogy így se a kajára se az edzésre nem figyelek, pedig februártól már kondi is lesz, jó lett volna ezt az 1 hónapot azzal töltenem, hogy ne legyenek majd 2-3 napos izomlázak 1-1 edzés után...lassan elérem a 90 kilót, nem lesz ez így jó. nyárra le kell adni 15öt.
Jövő hét péntekre kiderülnek az eredmények (keddre, szerdára a matek, anyag meglesz, péntek villanytan)... addig meg beleadok mindent. majd jelentkezem
-
Tomics
addikt
Rengeteget kell tanulnom a következő 5 napban hogy egyáltalán legyen esélyem a kettesre. Napi 16-17 óra ébrenlétből 10-12 órát legalább. És még ez is kevés lesz villanytanra. Szóval abból valószínűleg pót lesz, az első vizsga csak tapasztalatszerzésre megy. Anyagból is buktam tegnap valszeg, szal abból is pót, de az sétagalopp lesz a többihez képest. Matek valszeg meglesz elsőre, ha nem szúrom el. Jó lenne belőle egy 3-mas.
Lehet, hogy megoldódik a családi probléma, legalábbis javul...találtunk egy lehetőséget amit nem szabad elszalasztani, ma délután dől el a dolog...
-
Tomics
addikt
Elteltek az ünnepek, amit a barátnőmmel töltöttem és nagyon jól sikerült!
A szülinapomat nála töltöttem, meglepett egy finom Eszterházy tortával, amire nem is számítottam. (Itthon is volt torta, oroszkrém, ez nem annyira ízlett, nagyon krémes volt, pedig kiskoromba imádtam.) Kaptam tőle 2 szuper pókeres könyvet, így megjött a kedvem a komolyabb játékhoz, szóval rá fogok majd állni ha lesz egy kis időm. Persze kellene hozzá egy kis tőke, de még nem merek befizetni, csak ha sokat gyakoroltam és úgy érzem hogy jól megy és egy kis időm is van rá.
Kaptam még egy jó kis tea szettet, mert tudja, hogy a koliban azt szoktam inni, így nagyon hasznos dolgokat talált ki nekem ismét. Imádom
A szilvesztert nálam töltötte, vagyis Egerbe mentünk a broadwaystúdióba, ahol egy hatalmas bulit csaptunk, végigtáncoltuk az egészet, ott voltak a haverok is szóval teljes volt az öröm. Ez volt talán az első olyan buli ahol mindketten nagyon jól éreztük magunkat. Sajnos ebben nem annyira 1 az ízlésünk, de ez tökéletes volt, visszasírom
.Újra teljes harmóniában van a kapcsolatunk, így végre nyugodtak a napjaink amit mindketten szerettünk volna. Tavaly már nem sok kellett a szakításhoz, de ha így marad akkor tökéletes pár leszünk azt hiszem. Persze ehhez még éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy tényleg így marad és nem csak a rózsaszín köd okozza. Viták mindig is lesznek, de most már meg is tudjuk őket könnyen oldani és ennyi kell egy egészséges kapcsolatba.
Még 3 vizsgám van hátra ebből a vizsgaidőszakból, vagyis az összes. A digitet már ugye decemberben buktam. Elbaszott egy vizsgaidőszak az tuti, de legalább tanultam belőle és remélhetőleg ezzel nem csúszok. Nagyon a végére hagytam és a tanulással is felhagytam valamiért, pedig szorgalmi időszakban egész jól ment. Remélem, hogy mind3 sikerül, bár a villanytantól nagyon félek, de hátha...megyek is vissza tanulni aztán reggel korán kelek, hogy folytassam. Nagyon nehéz visszaállni az ünnepek után, elkezdeni a legnehezebb...mindig csak majd, majd, majd...aztán már éjfél is elmúlt ahogy most is. Csütörtökön buszozás Pestre egy vizsga miatt, aztán jövő héten újra, de akkor már ott maradok a koliban, aztán barátnőmnél.
-----
A 2008-as év mögöttem, aminek nagyon örülök mert szinte minden tekintetben borzasztó volt. Egyedül a tanulásban vannak sikerélményeim, igaz nem teljesen, mert lecsúsztam a BME-ről, amit annyira szerettem volna, de talán így jobb is. Viszont szereztem egy nyelvvizsgát és jó eredménnyel érettségiztem, ami a múltamat nézve teljesen kielégítő teljesítmény. Már teljesen kibékültem ezzel a sulival is, sőt...
A családom romokban, ennél rosszabb már nem nagyon lehet, remélem hogy a tavasz elérkeztével és a nyár közeledtével megoldódnak a problémák, ami nem lesz egyszerű, de ez így már nem maradhat, inkább nem részletezem.
A kapcsolatom is romokban, amit úgy néz ki, hogy sikerül újjáépíteni, de a tüske ottmarad, talán majd az idő és a boldog pillanatok segítenek.
Semmit se értem el a tanuláson kívül, se edzésben se másban. Sokszor voltam depressziós, elzárkózó, durva és szemét na meg idegbeteg is...ez így nem maradhat, ez egy újabb mélypont volt életemben, ami majdnem a kapcsolatomba került, ami számomra a legfontosabb.2009-es terveim között szerepel egy hasonló szorgalmi időszak mint a tavalyi és egy jobb vizsgaidőszak (valamint a mostani 3 vizsga teljesítése), valamint jó lenne valami nyári meló ami a szakmához közel áll mondjuk az erőműben ; egy harmonikus, boldog kapcsolat a barátnőmmel egy nyaralással megkoronázva ; egy masszív edzés, mínusz 10-15 kg, egészséges életmód, strandidőre elfogadható testalkat (lesz heti 1 tesim a suliban, ami sokat segíthet) ; pókertudásom fejlesztése és kamatoztatása ; családomhoz, ismerősökhöz, haverokhoz való viszony javítása, nyíltabbá válása feléjük.
Összességében egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb 2009-et szeretnék. A levesembe csak a családom köphet bele (vagy egy váratlan esemény), ami remélem, hogy nem következik be.1 év múlva ugyanitt remélhetőleg. Kíváncsi vagyok mennyit sikerül belőle véghezvinni.
Sikeres, boldog új évet mindenkinek!
-
Tomics
addikt
Boldog Karácsonyt minden Kedves/Nem kedves Olvasómnak és persze az összes PH!-s-nak!
Nekem nem lesz túl boldog, és még a hó sem esik, hogy egy kis hangulatot csináljon itthon. Fa se lesz, esetleg egy kis mini (15 centis mű asztali
) a szobámban. Jájj de hiányzik az a 2 méteres igazi és a vele járó illat na meg az öltöztetés
. A nagy család már járt itt a hétvégén, szóval csak hármasban (anyu apu gyerek) töltjük eme szép eseményt. Még van pár dolog amit be kell csomagolnom, aztán próbálok a sarkamra állni, ha már a kis családom így beleszarik az egészbe, hogy legalább a szobámban legyen egy kis hangulat...
Lehet nekiülök tanulni meg edzeni ha nem lesz jobb
Remélem, hogy azért nem kezdenek el vitázni meg veszekedni...
A barátnőmmel 27-én találkozok, azt viszont már nagyon várom és az végre boldog lesz
-
Tomics
addikt
Lassan itt a karácsony, ma már szinte mindent elintéztem, még holnapra maradt 1-2 dolog. Itthon nem lesz túl felhőtlen a dolog, de a barátnőmmel reményeim szerint igen, szóval azért várom a dolgot.Kellene már tanulni is, most már lesz egy kevés időm és ki kellene használni mert ha nem, akkor a jan. 5-ei vizsgára nem sok esély van szilveszter utáni tanulással...persze semmi erőm és kedvem...holyday feeling
Tesóm sem szólt, hogy össze kellene rakni neki egy gépet, szal holnap délelőttöm nyugis lesz, ha minden igaz...
Még megnézem a szökés ez évi utolsó részét, aztán vagy bealszok vagy elkezdek tanulni (edzésre abszolút nincs erőm)...
Ma fél6kor kellett kelnem kemény 2-3 órás alvás után, mert apámmal el kellett mennem az IKEÁBA ugyanis ismerősének beígért egy bútor hazaszállítást...tudnám ehhez miért kellettem én is
Persze előző este szól hogy menni kéne vele, még szerencse hogy utána maradt időm a karácsonyi rohamra.
Valahogy olyan szarul érzem magam, de nem tudom miért...szerk: hmm ez elég zavaros lett
legalább tükrözi a "szárnyaló" hangulatom -
Tomics
addikt
Wááá de nincs kedvem tanulni
Pedig muszáj lesz rávennem magam
Mostanában nagyon nehezen hangolom rá magam,
elkezdeni a legnehezebb...Remélem, hogy a csütörtöki BKV sztrájk nem terjed ki a villamosokra, csak a buszokra. Így lesz állítólag. Ha a villamosok se járnának nem tudom hogy jutnék el vizsgázni...
Elmehetnek a ......... na meg a máv is gaksóval az élen, szobatársamat Maglódnál kitették aztán szerencséjére kocsival be tudták hozni.Itthon a helyzet változatlan, vagyis egyre rosszabb. Állítólag már a szomszédok is gyűlölködnek, csak tudnám miért. Úgyhogy anyám most is telefonálgat össze vissza hogy el tudják adni a házat. Apámat persze nem érdekli, neki jó így... Remélem, hogy azért tavasszal sikerül visszaköltözni Gyöngyösre, bár addig azt még túl is kell élni.
Barátnőmmel (
) jobb a helyzet, talán még van remény. Legalábbis én így gondolom...Holnap visznek vissza koliba, mert ugye haza kellett másznom az öltönyért. De lehet hogy feleslegesen jöttem haza, mert nem nagyon bízok abban a szóbeli vizsgában. Pesze ez az én hibám, ez az egy tárgy volt az amire szartam egész évben és most kicsit nehéz belőle felkészülni rendesen, méghozzá úgy, hogy szóban, hitelesen, magabiztosan adjam vissza az anyagot. Reméljük a legjobbakat...
-
Tomics
addikt
Halihó
Már megint nincs önkontrollom
Kicsit szétcsúsztam csütörtök után mikor is véget ért a suli. Holyday feeling
De mostmár összeszedem magam asszem (muszáj leszek)Vége az első félév szorgalmi időszakának, egész jól sikerült 1 tárgyat kivéve (digitech). De még abból is van esély. Félévközisek meglettek (közgáz 5, fizika 2), lett egy megajánlottam is(info 3), a többiből meg van aláírásom (azaz mehetek vizsgázni). A jövő héten 2 vizsgám is lesz (matek, digitech aláíráspót), szóval tanulhatok. A matek szerintem menni fog, a másik meg szóbeli lesz, attól tartok egy kicsit
Itt maradtam a koliba, de haza kell mennem az öltönyért a szóbeli miatt...lehet hogy anyámékkal felhozatom, még nem tudom. Ezért nincs kedvem 2 napot elcseszni, minden perc kell a tanulásra.
Haver meg itt akarja hagyni, szinte semmi nem lett meg neki
Kolitársak közül is csak az egyiknek megy úgy ahogy jól.Asszonnyal változatlan a helyzet, nem tudom mi lesz...tanácstalan vagyok
Úgy érzem kerül engem, nem akar találkozni, pedig ma pár metró megállóra van tőlem, régen bármit megtett csak hogy együtt lehessünk 1-2 órát. Régen...
Remélem, hogy nem kacsintgat másfelé...
Majd csak lesz valahogy, de ugye mindenhez 2 ember kellene
Az ünnepeket nem igazán várom, már nincs meg az a varázsuk, ami rég volt...hó sincs (igaz, utálom a telet de egy szép hóesést elviselnék az ünnepek tájékán). Otthon se klappol minden, legszivesebben haza se mennék, hanem itt karácsonyoznék egyedül a koliba..már el is terveztem, vennék egy kis fenyőt (nem műt!). Persze ez a gyakorlatban úgyse valósulhat meg.
Az ajándékok már fejben megvannak, jövő héten azt is el kellene intéznem. -
Tomics
addikt
Üdv újra.
1,5 órája ébredtem, ami nagy szó nálam ilyen hajnali órákban. Összetakarítottam, amit hétvégén termeltem a koliban. Kicsit elengedtem magam és leszartam mindent
Nem voltam túl jó állapotban, de most már össze kell szednem magam, itt a zhdömping és lassan a vizsgaidőszak is.Jövő hétre kell megcsinálnom a digit házit és villanytanból is lesz zh, amit jó lenne jól megírni mert akkor meglehet a 3mas gyakjegy, ami 5 kredites tárgynál nagyot dobna az átlagomon. Matek zh beugró múlt héten nem sikerült sajna, úgyhogy mehetek majd aláíráspótra dec 15-én...lehet, hogy ez a tárgy nem lesz meg...remélem, hogy a többi sikerül. Már kezd körvonalazódni, hogy erősáramúra megyek majd, mert a digitális technika egyáltalán nem motivál, a villanytan meg tetszik a maga módján.
Barátnőmmel a kapcsolatom romokban, de még adtunk magunknak 1 esélyt, hogy újrakezdjük. Tipikus se vele, se nélküle helyzet... Jó lenne, ha ebbe külső tényezők nem szólnának bele (család, munkahelyi stressz(suli)), úgyhogy csakis semleges helyeken fogunk találkozni egy darabig.
Mai program tanulással kéne hogy teljen, meg takarítással a koliban. Rám hárult a wc kitakarítása, majd valahogy ráveszem magam, meg fel is kéne mosni az egész szobát.
Leesett az első hó, innen az ablakból szép látvány volt
Alapjában utálom a telet a hideg miatt, de ilyenkor mindig karácsonyi feeling van, amit viszont szeretek, remélem hogy az idei jól fog telni és nem az ajándékokról fog szólni, hanem a szeretetről, meghitt pillanatokról. Álmodik a nyomor...
-
Tomics
addikt
2 hétig valszeg nem fogok hazamenni, mert elegem lett az otthoni dolgokból
3 nap alatt pár évet biztos öregedtem.Szerdán villanytan zh, jól meg kell írnom, ma fél3tól zárásig (5ig) a könyvtárban fogok tanulni, valszeg holnap is. Lassan jó lenne megcsinálni a digit házit is meg matekot gyakorolni.
Ma este barátnőmmel találkozom, hoz nekem kajcsit

El kéne jutnom fodrászhoz is, aki tud pesten jó férfi fodrászt (nem túl drágáért, nagyjából képben legyen a mai divattal) az dobjon egy privit. Otthon nem jutok el egy darabig

A héten csak szerdáig lesz suli, csütörtökön rektori szünet. Többet pihenhetek, viszont még 1 matek előadás elmarad ami nem túl jó.
A hétvégén 20-30%-os akciók lesznek, kéne venni pár ruhát.
El kéne menni edzeni is, aki tud ugyancsak olcsó, jó termet az szóljon

-
Tomics
addikt
Itt a hosszú hétvége, van időm írogatni egy kicsit.
2 hete jól lebetegedtem (nátha, láz, fejfájás, köhögés), már kezdek belőle kijönni de még mindig nem az igazi. Szedem a C vitamint hátha segít (napi 2-5g). Kellene vennem multivitamin pakkot is, csak sajnálom rá a pénzt. Nem lennék ilyen lusta és kimerült talán.
Túlvagyok az első zh-kon több kevesebb sikerrel. A villanytan sajna 0 pontos lett, pedig számítottam 3-4-re a 10ből. Hát tévedtem, nem elég ha tudom az elméletet, jól kell alkalmazni a gyakorlatban, számolásoknál
Kevés volt az a 3 nap amit készültem rá.
A matek az viszonylag jól sikerült, 27 pont 50ből. Persze lehetett volna ez is jobb. Az anyagismeretet még nem tudom, de valószínűleg az is elfogadható lesz.
Sokkal több időt kell fordítanom a tanulásra, ha jobb eredményeket akarok. Még nincs veszve semmi, mostantól kellene rákapcsolnom. Már csak 8 hét van a vizsgaidőszakig, addig meg még lesz egy digitális technika házim, 2 villanytan zh, 1 matek zh, közgáz, fizika, info, anyagismeret számonkérések. Ha ezek sikerülnek, akkor az még semmit sem jelent. Csak annyit, hogy mehetek vizsgára...
Jó lenne nem csak kettesekkel zárni, mert akkor szar lesz az átlagom és a koliból is kibasznak jövőre, öszdöndíjra se lesz semmi esélyem.
Koli szobatársak lófaszt se tanulnak, csak 1 nappal a zh előtt, este 10 után. Nem tudom hogy gondolják, na mind1, ő dolguk. Persze az ilyenek kipuskázzák, más meg hiába szenved nem engedik át. Így szokott ez lenni. Van valami őrangyaluk biztos
Az a baj, hogy így el lehet tengődni évekig is a főiskolán, az más dolog hogy a meghirdetett 3,5 fél évet esetleg 5-6 év alatt végzi el. A lényeg hogy bent maradnak és elvannak. Remélem, hogy majd szakirány választásnál, ahol már nem leszünk ennyien találok olyan embert is esetleg, aki tanulni jött a főiskolára
A hétvégén itthon is leszek egy kicsit (sajnos, mert csak idegesítenek...). Megint költözni akarnak, mert anyám nem érzi itt jól magát. Előbb kellett volna gondolkozni. Ebből van a vita egész nap, mert apám meg maradna...nem tudom mi lesz. Engem is idegel állandóan és sajnos elég rosszul viselem. Sajnálom őket itthagyni, pedig 2 hetente bőven elég lenne hazajárni, de akkor meg az a baj... mindig sírnak, hogy jöjjek már haza, sehogy se jó. Tegnapi volános utazás is teljesen kimerített. Tömegnyomor, bunkó emberek, szervezetlenség...
Holnap megyek barátnőmhöz, visszük a Magicet kutyasuliba. Kíváncsi vagyok hogy fogja bírni. Vele MOST elég jól megvagyok, remélem így is marad. Nem akarok még 1 gondot a nyakamba azzal, hogy veszekszünk, van elég így is.Edzéssel sehogy sem állok, teljesen elhanyagoltam ezt a részét. Ma valószínűleg fogok és jó lenne ezután is heti 2x időt szánnom rá. Megint kezdek elhízni...
Ma jó lenne valamit tanulni is. Olyan fáradt vagyok, hogy csak most tudtam kimászni az ágyból. Hétközben az az 5-6 óra alvás/nap nagyon kevés úgy látszik.Az a baj semmire se fordítok elég időt ahhoz, hogy komolyan és keményen tudjam csinálni. Ha így lenne akkor a többi dolog háttérbe szorulna, ez sem jó. Fel kellene állítanom valami napi programot és ahhoz tartani magam. Van amit meg szelektálnom kellene, csak nem tudom hogy mit. Mindig ilyen gondban vagyok, nem találom az egyensúlyt, a megfelelő prioritásokat az elvégzendő dolgaim között...
-
Tomics
addikt
Újra a koliban, kicsit jobban érzem magam.
A mai volános utazás is elég kalandos volt, de végre 2 hétig nem kell "élveznem" a szolgáltatásukat.
Ma elég reménytelenül kezdtem el készülni a szerdai villanytan zh-ra, de a ma megvett könyvből egész jól megértettem, kérdés, hogy majd a zh-n, gyakorlatban mennyire tudom alkalmazni. Lehet, hogy túl későn kaptam észbe, de legalább tanultam belőle. Szerencsére érdekel a téma, így nem csak kényszerből állok neki a tanulásnak.Szóval a közérzetem sokkal jobb, hála a barátnőmnek akivel ma délután találkoztam. Ő elég vidám volt és fel tudott engem is vidítani. Hozott nekem jó kis házi kosztot, így éhes sem maradtam, minden héten megteszi ezt, remélem 1x meghálálhatom majd neki.
Most egy kicsit netezgetek, aztán mivel éjfél előtt itt a koliban lehetetlen aludni még tanulok.
Holnap 7kor kelés, 3kor végzek a suliban majd egy utolsó tanulás a szerdai zh-ra, azt hiszem mindent meg fogok tenni, jobb későn mint soha. Talán így sikerülhet.
Csütörtökön matek beugró, arra elég lesz 1 estét készülnöm.Szép estét!
-
Tomics
addikt
Itthon vagyok. Túlvagyok a 4. oktatási héten is, jövő héttől kezdődnek a zh-k. Kíváncsian várom mire leszek képes, jó lenne ha sikerülne, mert az ez utáni anyagrész már nehezebb lesz sokkal, a vizsga meg még hol van...
Csütörtökön van az utolsó órám, utána mentem barátnőmékhez, pénteken voltunk az európa kutyakiállításon, a hungexpon. Egész jó volt, sok ritka fajta volt és sok westie is. Elég embertelen körülmények között bántak velük az előkészületi pavilonokban, de a modellszakma már csak ilyen..a szépségért mindent. Voltak kutyasulis, rendőrös bemutatók, és voltak más állatok is: cicák, tengerimalacok, nyulak, rágcsálók, papagájok. Kár lett volna kihagyni.
Ma jöttem haza, délben indultam és fél5kor estem be az ajtón. Nagyon kivette az energiám az utazás (hév, metró, villamos, koli, busz, villamos, volánbusz), szóval valószínű ezek után csak 2 hetente fogok hazajárni. Így nem fog menni, mert teljesen kimerülök és nem jut elég időm a tanulásra sem. Legyek a barátnőmmel, legyek a koliban szobatársakkal, járjak suliba, jöjjek haza, tanuljak és még nem is csináltam semmit a szabadidőmben, ami nincs is. Valahol szelektálnom kell, persze itthon nem örülnek neki, de nem tudok mindenkinek megfelelni. Sehogy se jó ez így, néha nagyon gyengének érzem magam idegileg, szinte összeroppanok.
Most is egy hajszál választ el az elalvástól, persze a tanulással meg le vagyok maradva. Persze tiszta stresszes vagyok, szerdán már zh villanytanból. Tönkre fogok így menni, fel kellene állítanom valami rendszert, hogy mikor tanulok, mikor pihenek, stb, mert érzem, hogy az egészségem is romlik. Össze vissza alszom, hol 3-4, hol 8-10 órát (de hiába, ugyanolyan fáradt vagyok), kemény koffeinadagokat iszok meg, enni meg csak gyorskaját, mert másra nem jut idő.
Ez a koli már jobb, de a szobatársak itt is csodálkozva néznek, ha csak átnézem a másnapi előadás jegyzeteit...senki nem akar tanulni? minek jelentkeznek ezek főiskolára? ááh mind1, nem idegelem magam inkább ledöglök. jóéjt -
Tomics
addikt
Már az új koliban dekkolok (HOTEL@BMF), 3,5 hét elég volt a Termiusból.
Itt nagyságrendekkel jobb a komfort, van saját zuhanyzó, wc, konyha, van egy rakás szerkény (amit ki se tudunk használni). Szóval itt már adottak az eszközök a tanuláshoz, nyugodt alváshoz. Igaz hogy drágább, de akkor se annyi mint egy albi.2 hét múlva már ZH-zok, hát eléggé félek, remélem, hogy sikerül.
-
Tomics
addikt
Egy jó ideje már megint nem írtam, nem volt időm.
Elkezdődött a suli, ma megvolt az első előadás (Digitális Technika), múlt héten véget ért a 20 órás matektanfolyam.
Eddig tetszik a suli része, a koli már kevésbé. Eléggé lepukkant, mocskos, kicsi szobák, piszkos zuhanyzó, mosdó... Ráadásul olyanokkal vagyok egy szobába akik finoman szólva nem az én stílusomat képviselik, de már intézek egy másik szobát.Barátnőmmel jól megvagyunk, bár a szokásos viták még mindig megvannak.
Az új házunk már egész jó, de még lesz mit rajta csinálni.
Csütörtökön megyek barátnőmékhez, aztán valszeg szombaton haza és hétfőn vissza a koliba. Ma még MSN-ezek aztán majd megpróbálok aludni, mert holnap 8ra be kell érnem (40 perc BKV-val). Holnap kb 2ig suliban leszek aztán eszek majd és kockulok vagy tanulok.Szép estét mindenkinek!
-
Tomics
addikt
Egyre kimerítőbb ez a költözés, és még hol a vége.
Kőműves munkákat is csinálunk a ház körül, amivel már a héten végezni kellene, hogy el lehessen kezdeni pakolni.
A költözés 23-án lesz.A suli egyre pozitívabb, az eddig megismert emberek is nagyon rendesek, a HÖK-ösöknek pedig külön tisztelet

A gólyatábor 25-én lesz (3 napos), azt is nagyon várom már. Jó nagy buli lesz az tuti, utána meg tanulás ezerrel...a matektól félek a legjobban, aztán pedig a villamosságtantól és a digitális technikától. Ezeket folyamatos tanulás és gyakorlás mellett is nehéz lesz teljesíteni. Ha mindez sikerül, akkor a 2. félév még húzósabb lesz. Akkor már lesz programozás is a matek2, villamosságtan2, digit2 mellett és még egy pár finomság.
Remélem, hogy felvesznek a koliba is és nem megy el majd az utazgatással az időm. Ott azért csak jobb lesz tanulni a csoporttársakkal, bár oda kell figyelni, hogy a szabadság hatalma ne rántson magával
Egy rakás pénzbe lesz már maga a sulikezdés (kb 100k=könyvek 30k, tanszerek 10-20k, matek előkészítő 15k, gólyatábor 15k, koli 10k, bérletek+utazás, 5-10k), szóval remélem, hogy nem okozok csalódást sem magamnak sem a szüleimnek. Bele se merek gondolni, hogy ha nem vesznek fel koliba mennyi lesz az albi...
Már most elkezdtem programozgatni Pascalban és C-ben is, egyenlőre az előbbi megy (Hello World
). Fizika tankönyv elektromosság részét is olvasgatom. Matekozni viszont nem nagyon tudok, mert teljesen eltér az eddigitől, sajna nem emelt szinten toltam középiskolában. Ezért is félek, nagyon szóró tárgy lesz...
Kéne angolozni is, hogy ne felejtsem el annyira, mert főiskola mellett nem nagyon lesz időm, bár így se (költözés...). Dolgozni is kellene majd valamit, szvsz csak jövő nyáron lesz valami belőle, fel akarom venni a tanulás ritmusát az első évben, aztán majd meglátom.Szépen elkezdtem edzegetni is, mostmár nem állok le, remélem, hogy a suli mellett is lesz időm heti 2x legalább.
Barátnőmet se láttam már egy hete, remélem hogy hétvégén el tud jönni, vagy én megyek majd hozzá. Jó lenne összeköltözni már, ezt is majd a jövő nyárra tervezem. Így már azért könnyebb lesz, hogy pesten leszek én is, úgyis csak 2hetente járok majd haza, ha minden jól megy.
Be is dőlök az ágyba, ez a meleg lemerített teljesen...
-
Tomics
addikt
Helló mindenkinek megint elég rég írtam, se kedvem se időm nem nagyon volt.
Voltunk nyaralni a csajommal Siófokon. Kár hogy szar idő volt, ettől eltekintve jó volt. voltunk a híres Palace-ban is, jó hely, csak sok a sznob
A Balcsi elég mocskos volt, a vihar nagyon felkavarta. Félpanzióta mentünk, szóval el voltunk látva, jó volt a kaja nagyon. Egy-egy ilyen nyaralás a szerelmemmel mindennél többet ér, a tavalyi és ez is örök emlék marad és jóérzéssel tölt el ha rágondolok.Úgy néz ki, hogy költözünk. Egyrészt örülök is, hogy a gyufásdobozból kiszabadulunk, másrészt nem. Faluba megyünk, ráadásul ez messzebb lesz Pesttől mint a mostani lakásunk. Aztán meg a szüleim sem fiatalok már és sok meló van a házon, kertben, udvaron. Nekem is be kell segítenem
Mivel Pesten tanulok tovább a hazajárás sem egyszerű, valószínűleg csak 2 hetente fogok.Apropó suli: Sajnos nem vettek fel a BME-re, sokkal magasabb lett a ponthatár, mint amire számítottam. Ráadásul a meghirdetett 100 fő helyett csak 60at vettek fel. Sebaj, jobb ez így. Így akarta a sors. Kezdetben nagyon el voltam kettyenve, de mostmár barátkozom a gondolattal.
Így a BMF - Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karára vettek fel. Jó lesz ez, már nézegettem a tantervet, intézeteket, tetszik.Na ennyit egyenlőre.
-
Tomics
addikt
Mai napom is hasonlóan telt mint a tegnapi. Döglődés a szinte szauna szobában, olvasás, poker, egy kis kockulás (CS), edzés, bike.
A poker egész jól megy (koppkoppkopp), remélem hogy nyaralásra elérem a kitűzött célt és egy kis kredithez jutok, amit el lehet verni

Aludni nem tudok, így marad egy kis póker, olvasás. El kellett volna menni valahova melózni, de a diákszövetkezeteknél ilyenkor már esélytelen valamit találni...
Aztán kéne már valami kocsi, amit bütykölhetnék, fejleszgethetném, lekötne. Egy BMW E36 lenne az igazi, de csak álom marad még egy pár évig...mégis miből fizetném a kötelezőt, súlyadót, benzint, szervízt?
Aztán ha odakerülök akkor már a család lesz az első, nem nagyon lehet ilyen autóban gondolkodni szerintem. Ilyenkor azért írigylem a sok fiatalt aki megengedheti magának. Az a 2 év amit anno ellazsáltam sokat számít ilyenkor...
Így is jó, ha 25 évesen végzek a sulival és leszállhatok a szüleim nyakáról... -
Tomics
addikt
Ma jöttem haza a barátnőméktől. Töltöttem vele én is pár napot, miután ő is itt volt. Jó sok mindent csináltunk, nem nagyon unatkoztunk, néha vitázgattunk de jól megértettük egymást, jobban megy mint régen.
Itthon az unalom fogadott. Délután gépezgettem, intéztem az efelvételit, kicsit összepakoltam, rendbeszedtem magam, fodrásznál is voltam, majd este elmentem tekerni egyet, jól esett a mozgás a kellemes időben.
Holnap is elmegyek bicózni, de előtte egy edzést is bekalkulálok. Ma sikerült leállnom a zabálással is. Az a baj ha vendégségben vagyok, vagy ha itt van Adri, akkor nem lehet koplalni, edzeni. 3 hét és megyünk Siófokra, jó lenne addigra jobban kinézni...
A hétvége elég sűrű és izgi lesz. Szombaton a szüleimet elviszem barátnőmékhez, most fognak először találkozni (a szüleivel). Kicsit izgulok, de nem hiszem hogy baj lesz. Én fogok vezetni, Pesten kell átvergődnünk, persze lesz 3 felvonulás aznap és azt írják nagy forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Marhára örülök neki. Pestet még nem ismerem annyira, még jó hogy lesz nálunk GPS, ha gond lesz, jól fog jönni.
Aztán vasárnap irány a mamámékhoz, jön a barátnőm is. Lesz egy ebéd a sikeres érettségim, a meg nem tartott ballagásom tiszteletére, ott lesz a szűk család.
Na megyek, lefekszem, még olvasok egy kicsit.
Jó8 -
Tomics
addikt
Nah megvannak az eredményeim:
Magyar nyelv és irodalom - 57% közepes ( 3 )
Történelem - 62% jó ( 4 )
Matematika - 55% közepes ( 3 )
Angol nyelv - 60% jó ( 4 )
Informatika - 80% jeles ( 5 )Nem vagyok elragadtatva, ez van. Így 308 pontom van nyelvvizsgával (meglett az is szerencsére). Ez szerintem nem lesz elég BME-re, esetleg ha nagyon mákom lesz akkor felvehetnek. Már barátkozom a BMF-el

Nemsokára indulunk a Zsóriba

-
Tomics
addikt
Tegnap kidolgoztam a belem is. De legalább megcsináltuk 1 nap alatt a 2 napi melót. 1kor kezdtük és megállás nélkül fél8ra végeztünk. Tele lett hólyaggal a kezem amik az elején ki is fakadtak, szóval kellemes volt. Lehet kaptam egy kis napszúrást is vagy csak pusztán a fáradságtól, de olyan rosszullétek jöttek rám hogy majdnem kihánytam a belem. Aztán átestem a holtpontom és bírtam. Este még elmentünk a Manhattanbe, és jól telezabáltuk magunkat, ennyit a fogyásról
Én ettem egy Manhattan burgert (az a manhattan szósz isteni benne) menüben, vitamin salátát. Jó egy kis változatosság a sok meki után 
Mai nap is parás lesz. Mehetek a nyelvvizsgámért. Azért lesz parás, mert januárban voltam és akkor az írásbeli fél pont híján nem lett meg, a szóbeli meg sehogy. Akkor azt mondták, hogy megadják azt a fél pontot és csak szóbelire kell mennem. Most meglett a szóbeli is, de a honlapon csak azt írják, hogy szóbeli A tipusú nyelvvizsga lett meg...
Felhívtam őket és azt mondták megadják, hát nagyon remélem mert kurva ideges leszek ha nem. Csomó pénzem elment rá és kell az a +35 pont a felvételinél.
Aztán 1re mehetek az érettségimért. Remélem, hogy infóból meglesz az 5ös és magyarból a 4es, többiből tuti meglesz a 4, kivéve matek (55%). Júliusig meg idegeskedhetek majd, hogy felvesznek-e vagy sem a BME-re
Szerintem pont a határon leszek. Nehogy nyugodt legyen az ember 1 percig is. Mehetne már az efelvételi is, nincs kedvem postán beküldeni a dolgokat, vagy odaér vagy nem, vagy elfogadják vagy nem...neten meg lehetne követni hogy mivan...Na még visszafekszem, a drágám itt alszik, olyan szép

-
Tomics
addikt
Na tegnap végeztem.
Előtte nem aludtam 1 percet se, egész éjjel tanultam
Szerencsére jókat húztam, az angol ment szarul az elején mert még paráztam. Utána kb óránként került rám a sor tárgyanként, szóval volt idő lenyugodni, megtervezni a feleletet. Töriből közbeugatott mindig a tanár, belekötött minden mondatomba
Infóból jót húztam így talán megadja a max pontot és 5ös lehetek és visszajöhet az esély a BMEre
Magyar is jól ment.
Éjjel kb 70 (!) tételt tudtam átolvasni, magyarból, töriből tuti szarabbul ment volna, szóval volt értelme. Nekem bejött ez a módszer (utolsó pillanatra hagyom). Persze amiből kellett (infó) tudtam rendesen mindent.
Lassan már mehetek a nyelvvizsgámért is, szerdán meg az érettségiért, aztán fel kéne tölteni efelvételire, csak még nem megy...utolsó 10 napra majd beiindítják, azt lehal a rendszer
ezért kértek 9 ezret???Ittvan az én tündérkém is (barátnőm) 1 hétig szóval nem unatkozunk
Majd menni kéne strandra, persze egész hétre esőt mond.Ma délután mennem kell dolgozni (fűnyírás vízműveknél ilyen melegbe hudejo), aztán este ha hazaesek megyünk a Manhattan Burgerbe egy jót enni, sétálgatni a városba

-
Tomics
addikt
Uccsó nap. Kegyetlenül tanulás kifulladásig

-
Tomics
addikt
2 nap múlva szóbeli
Kedzem elveszteni a reményt arra hogy felvegyenek, szóval nem is töröm magam agyon a tanulással. Majd lesz valami...
Persze megint elállt mellőlem az akitől támogatást vártam, sebaj, majd megoldom ezt is valahogy
Mindig mikor szarban vagyok akkor kell eldobni... -
Tomics
addikt
Újra itthon.
Szerelmemnek tartottam szülinapot, plusz most lettünk 2 évesek. Szerintem jól sikerült, jól éreztük magunkat

Tegnap este értem haza és nekiálltam tanulni. Olyan álmos voltam, hogy csak fél órát tudtam, aztán el is aludtam rögtön. Ma reggel 8kor ébredtem és tanulással nyitottam. Most ettem, aztán újra vissza tanulni. Necces lesz ez az 5 nap, ami maradt

Úgy néz ki, hogy mégse költözünk, anyámnak megjött az esze, csak apám duzzog. Ennek nagyon örülök. De még ez se tuti.
Na megyek is vissza informatikázni 2-3 órát, aztán délután töri este 8ig, majd újra informatika.
Ma pedig jó meccsek lesznek, holnap meg főleg, de áldozatot kell hoznom
-
Tomics
addikt
Nah úgy néz ki, hogy költözünk
Szerencsére még nem most, hanem augusztus végére tervezik. Ez olyan 50-60%, tehát felkészülhetek. Pont akkor lesz a gólyatábor, nem tudom, majd hogy fogok tudni segíteni...Holnap lesz a barátnőm szülinapja, remélem, hogy örülni fog nekem
Már megkapta a kiskutyát, de még pár aprósággal azért meg szeretném lepni 
Remélem, hogy örülni fog
-
Tomics
addikt
Drága szüleim kitalálták, hogy költözzünk el...falura.
Tegnap már voltunk is házat nézni. Kívülről tipikus parasztház, kockaház. Belül viszonylag rendben van, de akkor sem akarok oda menni. Kb 2 órát voltunk ott, dumáltak, már akkor tisztára depis lettem a csöndtől, ami az utcában volt. 20 évig itt éltünk, erre most költözni akarnak, mert a társasházban, ahol élünk apám magára haragított pár embert...kurvajó...
Éjjel sírógörcseim voltak komolyan, annyira el voltam keseredve. Persze teljesen be vannak zsongva, le sem lehetne őket beszélni erről. Pedig tuti megbánják...már itthon is vitáznak, hogy apám nem csinál semmit, hát ott mennyi meló lesz, nagy kert meg minden...
Cseréről lenne szó, ők jönnének ide, mi meg oda...ma jönnek el megnézni. Remélem, hogy nem tetszik nekik, bár hülyék lennének nem ide jönni, plusz garázst is ingyen odaadják nekik. Grat...
-
Tomics
addikt
Voltam bent a suliban és megvannak az írásbeli eredményeim.
Matek 55%
(különtanár több mint 1 évig, készülés a 80%+ra, erre csak ennyi..)
Magyar 55 pont (100ból)
Töri 73,5 pont (90ből) (ez lett a legjobb és 1 szót sem tanultam, kár hogy ez nem számítják be műszakin)
Angol 69% körül
Informatika 90 pont (120ból) (szóbelivel még meglehet a 78-80%)A matek sajnos nagyon rossz lett, de fellebbezni se tudtam, mert áthúztam a jó dolgokat amire pontot lehetett volna adni

Így nagyon kevés esélyem maradt a BME-re...Bár tavaly elég volt két 75%-os érettségi (ami idén 300 pontnak felel meg), de ebben már nem bízok. Max 310 pontra számíthatok (nyelvvizsgával persze), ami elvileg elég lenne, ha nem emelkedne a ponthatár, de ez az új pontszámítás nagyon bizonytalan. Kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy a Kandóra lesz "csak" elég ez a pont. Az sem rossz suli, de valszeg kolit se kapnék meg azért más a légkör mint egy BME-n. Bár ki tudja, lehet hogy onnan fél év alatt kibasznának, a kandót meg simán elvégezném (vagy fordítva) (bár kétlem, a Kandó sem leányálom, hiába alacsony a ponthatár). Ez van, majd a sors eldönti.
Szűk 2 hét múlva szóbeli, aztán csókolom, itt a nyár.
Szüleim költözni akarnak, ma megyünk délután házat nézni...
Ma jó lenne már edzeni is keményen legalább 1,5 órát. Kipróbálom a fehérjét is
Ja meg tanulni
-
Tomics
addikt
Tegnap apám kitalálta, hogy menjünk úszni. Mondom jó, úgyis rég úsztam, legalább megnézzük az új strandot.
Erre változott a program, ugyanis ahol dolgozok, annak a klubnak van egy rockbandája és egy motoros találkozón készültek koncertet adni. Segítenünk kellett pakolni nekik. Jó buli volt, én nem ihattam (nem is akartam), mert rámbízták a kisbuszt, hogy majd hazafelé én vezessek. 9 fős kisbusz, amibe 10en ültünk (Transit)
Kicsit paráztam, de nem volt gond. Kb hajnal 4re értünk haza.Ma még megpróbálok 3ig tanulni, aztán irány a strandra pakolni. Remélem, hogy hamar el tudok szabadulni és időben el tudok indulni a barátnőmhöz, ahol 3 napos eperfeszt lesz. Szóval zajlik az éjszakai élet
Kocsival kéne menni.
Kedden meg pókerparty
Ott is én leszek a sofőr, de legalább egy jót játszhatok. -
Tomics
addikt
Hát elég rég írtam a blogomba, se időm, se energiám nem volt igazán.
Túl vagyok az infó érettségin is, ami nagyon nehéz volt...
A szövegszerkesztés része volt a legszivatósabb, el is ment vele az idő. Olyan 85%-ra számítok.Megtudtam a matekot, ami nagyon lehangolt. 55%...ezért güriztem egész évben, ezért jártam különtanárhoz???...
65-70%-ra számítottam legalább, a tanár jóindulatát ismerve 75%-ra is akár...erre csak ennyi lett...
Itthon még átszámoltam többször a megoldókulcs alapján és sehogy sem jött ki 55, minimum 65nek meg kellene lennie...11-én megyek be és ha találok pontokat, akkor fellebbezek.
Így elég kevés esélyem maradt a BME-re, de szerencsére a nyelvvizsgám úgy néz ki, hogy megvan (igaz, ott is van kavar, az is majd csak június 27-e körül derül ki biztosra, amikor a kezemben lesz...)A szóbeli 23-án lesz, el kellene kezdenem már készülgetni. Az informatika a legfontosabb, kár hogy azon kívül még van 80 tétel amit tudnom kéne...
Barátnőmnek szülinapjára (Június 16-án lesz 20 éves) vettem egy kutyát, mert erre már régóta vágyott.Ő egy Westie (West Highland White Terrier), nagyon aranyos, csak még nagyon rossz és kicsi önfejű
Sok energiája elmegy rá, sok bosszúságot okoz neki, de szereti és ez a lényeg. Remélem, hogy jól választottam és emlékezetes marad neki ez a szülinap és legalább 30 éves koráig társa lesz. (képek a kutyusról a blogjában itt a PH!-n)Mai program edzés+tanulás. 90 kg körül vagyok, július közepére 10-15öt le kell adnom, nincs mese. Menni fog, ha akarom és csinálom keményen.
Holnapi program:délelőtt tanulás, délután meló, Búvárúszó gála előtti pakolás, rendezés az új strandon, aztán ha végzek (este) go barátnő mert náluk meg 3 napos Eperfesztivál lesz. -
Tomics
addikt
Elég rég írtam, összejött minden.
Végeztem az írásbelik nagy részével (kivéve informatika), amik egész jól mentek (a vártnál jobban). A jövő héten már fogok érdeklődni a matek és a magyar után.
A hétvégét barátnőmnél töltöttem, ami nagyon gyorsan eltelt sajnos
Voltunk edzeni apukáj munkahelyén, csak lestem mennyi gép meg terem van ott, sőt még szoli is
. Még 3 nap múlva is izomlázam volt. Ha minden igaz a jövő hétvégén is megyünk.
Aztán segítettem tapétát leszedni (kapirgálni), bútorokat lehordani, újraraktam a notiján a rendszert. Jól eltelt így az idő, észbe se kaptam de már jöhettem haza.Aztán itthon várt a jól megszokott csicskáztatás, idegeskedés... Kezdődött azzal, hogy apámat meg a haverjait fuvaroznom kellett, mert mentek pokerezni és ugye inni is kell ott. Bár én is beszálltam, ez jó volt, most pókereztem először élőben komolyan. Az elején még jól is ment, aztán TILTre kerültem (túl sok rossz lapot játszok meg, stb.)

Tegnap pedig mennem kellett füvet nyírni a vízművekhez, mert az egyik emberük nem tudott menni. Délután 1től este 7ig. Benzines fűkaszával 3 hatalmas területet kellett lekaszálni majd összeszedni. De nem is rendes fű volt, hanem ilyen már majdnem fás szárú szúrós derékig érő növények. Estére már hányingerem volt a fáradságtól.
Aztán ma megint mehetek 1től, mert nem végeztünk. De remélhetőleg előbb hazaesek majd mint tegnap.
Miután megkaptam a notit az aszaliban kicseréltünk a videókártyát. Azóta nem indult sehogy, ma bevittük egy szervízbe, ott letesztelték és a videókártya volt a bibi. Egyikkel sem indult el egy rejtélyes oknál fogva. Tehát azt is vehettem ma (MSI NX6200, 7400 Ft), mert nem akarom a notit nyírni, eleget fogom majd, ha felvesznek valahova.
Holnap pedig megyek a barátnőmhöz, ugyanis a szülei meghívtak a házassági évfordulójukra. Valószínűleg vasárnap jövök majd haza.
A héten szinte semmit nem készültem, szóval a jövő hét brutál lesz. Infó gyakorlati vizsgára kell főleg, de a szóbeli tételekkel is haladni kéne.
Na megyek is, mert vissza kell mennem a gépért és utána 1kor irány a meló. Jut eszembe végre kaptam lóvét (nem havonta fizet, hanem olyan 2 havonta). Kb fele annyira számítottam, szóval nagyon jól jön most. Jövő héten intézem is a nyaralásunkat (Siófok)

-
Tomics
addikt
Tegnap nem volt erőm írni.
Ennek oka a matek érettségi. Összességében nem volt nehéz, csak szivatós. Hát én meg is szívtam rendesen. Az első részben 4-5 pontot vesztettem csak a figyelmetlenségem miatt
. A második viszont nagyon szivatós volt, sajnos elég sok pontot vesztettem
Ez le is hangolt nagyon, úgy számoltam, hogy akár 60% körül is lehetek...
Azonban ma felrakták a javítási útmutatót és olyan 70% körül lesz, ha a tanár meg jóindulató, akkor akár 75 is. Úgyhogy nem szálltak el még teljesen a remények a BME-t illetően. Az infót viszont akkor majd 27-én tökéletesre kell megírnom.A mai töri egy vicc volt. Atlasszal és egy kis logikával, és a mellékelt forrásokkal, általános műveltséggel 4esre simán meg lehetett írni. Kifejtésben az ipari forradalmat, nyelvújítást, 56ot választottam. 2 óra alatt végeztem az egésszel.
Holnap angol, levezetésnek jó lesz, bár a mai törinél könnyebbet nehéz lenne összeállítani.
Ma lazítok, szerintem elmegyek biciklizni majd itthon edzek 1 órát. Angolon átszaladok majd este.A Kicsim suliban szenved, pénteken már kezdődik neki az őrület. Ráadásul most aggódhat az egyik tárgya miatt, szorítok, hogy ne legyen vele szemét a tanár, mint az előző félévben. Jövő héten Ő fog vizsgázni 3ból. Remélem, hogy hétvégén (amit nála töltök) tudok elég erőt adni neki.
-
Tomics
addikt
Megvolt a magyar.
Kb 11 után pár perccel végeztem. Este még átnéztem Babitsot, Jószef Atillát (Nyugat, évforduló) és Shakespear-t (Reneszánsz).
Egyik sem volt, de ennek ellenére szerintem nem volt egy nagy eresztés. Szövegértés része egy intejúszerűség volt egy nyelvésszel, jól értelmezhető nem elalvós szöveg volt. Időben éppencsak belefértem, 2 perccen múlott. Mellesleg 2-3 perc simán elment az elején a név osztály felírogatásával...(minden egyes lapra fel kell, hiába van egybetűzve..)A szövegalkotásnál érvelést választottam (ezt is szerettem volna). "Fejtse ki 3-8 oldalba" itt röhögtem egy nagyot
. A XX. századi technikai fejlődés hatásairől kellett írni (művészetre és társadalomra). 4 oldal összejött, kérdés, hogy milyenre értékelik. Elég sokat rizsáztam, de szerintem értelmes dolgokról.
A másik kettő téma: novellaelemzés (nem emlékszem a címére), 2 vers összehasonlítása (Berzsenyi és ?)
Szerintem jobban sikerült, mint amire számítottam, minimum 50-60 pont meglesz, de ha optimistán fogom fel akkor még több is meglehet.
Holnap matek, most kezdek el majd még pár témát átnézegetni, próbaérettségiket nézegetni.Állítólag nagyon könnyű lesz, hát úgy legyen. 80% szerintem tuti meglesz, de ha tényleg könnyű lesz akkor 90% fölött kéne teljesíteni.
A szerdai töritől még mindig tartok nagyon

-
Tomics
addikt
Holnap érettségi

Magyarral kezdek, remélem, hogy azért az 50-60 pont meglesz a 100ból aztán majd szóbelin megpróbálom tartani a 4est. Szörnyű lesz végigülni 4 órát.
Kedden matek, jó lenne a 80%+, ami nem esélytelen, csak oda kell nagyon figyelni.
Szerda töri, valszeg ez megy majd a leggyengébben. 90 pontból 35-40nek legalább meg kellene lennie.
Csütörtöki angol meg smafu.Aztán 27. infó, annak is 80%+ra kell sikerülnie. Akkortájt fog majd kiderülni a nyelvvizsgám eredménye is. Szóval lesz para.
Június 22-23-24 szóbeli.
Nem vagyok ideges egyenlőre, de érzek valamit a levegőben. Azt hiszem, hogy ennyi legalább kell. Még ma matekozok egy kicsit, meg magyarból olvasgatok pár dolgot, közben meg nézem a snooker döntőt
Egy kis lazítás belefér, van, aki 4. napja nyomja a GTA4et
Hát aki megteheti... 
-
Tomics
addikt
Itt volt a barátnőm 2 napig, nagyon jól éreztük magunkat eltekintve az utolsó 2-3 órától, amikor kicsit összevesztünk...sajnos az én hibám miatt, talán túl feszült vagyok. Szerencsére búcsúzás előtt kibékültünk és nem haragszik, de még mindig furdal a lelkiismeret.
Megjött a noti is, nagyon pöpec kis gép. Csak az alvó móddal van egy kis gondom. Van, amikor sehogy se akar visszajönni normál módba és ki kell kapcsolnom...ami nem egészséges, mert helytelenül állítja le így a rendszert, kb 10 percig újraindulás után nem lehet semmit csinálni, annyit seekel a vinyó...
Lehet, hogy a torrent kavar be neki, vagy nemtom, de remélem megoldódik mert ez így nem jó. Most nincs időm tesztelgetni sajna. Aki tud segíteni írjon bátran (Lenovo R61i)Kb 1 óra és indulunk mamámékhoz, csak holnap jövünk haza. Viszek tanulnivalót is. fel se fogom, hogy hétfőn érettségi. Szerintem csak akkor esik majd le amikor felveszem az öltönyöm és indulok.
-
Tomics
addikt
Hát, a tegnapi matekozásból nem lett semmi, 9-10 felé elaludtam, nagyon fáradt voltam. Ma fogom elkezdeni. Át kell néznem az összes egyenlet-egyenlőtlenségfajtát, az egyenes-kör egyenletét, kombinatorikát, valószínűségszámítást, térgeometriát, trigonometriát. Elvileg a többi része az megy, ezek is mennek csak nem árt edzésben lenni. Aztán még törizni is kellene a héten meg magyarozni is. Ma lesz suli, 2 töri, 2 infó, 2 matek. Szerintem egyiken se csinálunk semmit, utolsó tanácsok érettségire. Suli előtt még el kell mennem az erőműbe, érvényesítetni a belépőkártyám, és akkor már apámat is hazahozom a melóból.
Holnap hozzák a GPS-t, kíváncsi leszek rá. Szerintem a notit is, bár arról még nem kaptam visszajelzést. Legkésőbb szerdára az is meglesz.
-
Tomics
addikt
Nah túlvagyok az angolon, kb dupla olyan jól ment, mint legutóbb, és akkor 11 pont kellett volna még.
Tehát ha ezt nézzük, akkor meglesz, de más volta vizsgáztató, stb...szóval nem olyan biztos ez
majd 30 nap múlva kiderül
ma ráfekszem a matekra, nagy teher ment le ezzel a vállamról. -
Tomics
addikt
Ma egész estés angol tanulás van kb 1-2ig aztán 5kor kelés
Aztán holnap kiderül mennyire megyek vele. Mostmár csak átegednek
Tök jó, hogy minden napra kitalálnak nekem valami halaszthatatlan és kurva fontos dolgot a szüleim, kezd elegem lenni. Hétfőn is baszhatom el az egész délelőttöm, ja és suliból is késni fogok. Ráadásul a nagyságos asszonnyal is összekaptam
Nők
Adok neki gondolkodási időt, hátha rájön magától hogy nem csak körülötte forog a világ. ÉN, dicsekvős, na persze
Azért mert rájöttem valamire és segíteni akartam neki
Nem esett szarul cseppet sem, de hát ez van, ez ugye másodlagos. Persze mindig én vagyok a hibás és a szemét
1x ismerné el a hibáját...de azt soha nem fogom megélni úgy érzem
Na de nem akarok én itt szappanoperát, úgyhogy be is fejeztem.
(remélem leesik neki, ha nem akkor így járt) -
Tomics
addikt
Nah meg is rendeltem a Dunaelektronikától

Nagyon korrekt cég, mindenkinek ajánlom. Hétfőn vagy Kedden hozzák is.Róla lenne szó:
NF5DCHV
Ajándék táskával és egérrel!
ThinkPad R61 - 8918-DCG - Intel Core 2 Duo T5450 (1.66 GHz/667MHz FSB), 2x1 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz, 160GB/5400rpm Serial ATA, Active Protection System, ThinkPad Shock Mounted Hard Drive, DVD±RW DL, nVidia Quadro NVS 140M 128MB / 128MB VRAM, 15.4" WXGA TFT (1280x800), Integrated Intel PRO/1000 Gigabit Ethernet, Intel 802.11n, Bluetooth, ujjlenyomat-olvasó, IEEE 1394, 3 USB 2.0, S-Video out, 6 cell Li-Ion Battery, Top: Super-Elastic PolyCarconate (SEPC) Base: Carbon-Fiber Reinforced Plastic, Roll Cage és Top Cover Roll cage (magnézium váz), Vista Home Premium, 1 év szerviz garancia
Nettó Ár: 160.000 Ft
Bruttó Ár: 192.000 Ft
Kicsit több lett, mint amire számítottam, de még így sem vészes, táskát meg egeret úgyis kellett volna vennem.
-
Tomics
addikt
A fülem jobb állapotban van, bár még nem az igazi, szóval nem mentem fül orr gégészhez, inkább készülök nyelvvizsgára...
Apám szólt, hogy jövő héten rendeljem a notit, mert akar magának GPS-t is
Hát jó, ki is néztem egy IBM Lenovo Thinkpad R61i-t. Core 2 5450 procival, 2 gb ddr2 667 rammal, dedikált nvidia quadro 140 (128mb) vgaval, 160gb vinyóval, Vista Home Premiummal. elég masszívnak látszó kivitelben 180 ezer hazai local creditért. Ennyiért ajándék. Hétfőn meg is rendelem
-
Tomics
addikt
csak szombaton tudnak fogadni, addig hátha megsüketülök. háziorvos nem tud semmit rá mondani.
egészségügy
-
Tomics
addikt
A tegnapi infó vizsga elég jól ment, ahhoz képest hogy semmit nem gyakoroltam. Szerdán lesz még szóbeli belőle, remélem lesz egy 4es. Éjjel megcsináltam a 2005ös matek érettségit, hát egész jól ment a 2006oshoz és 2007eshez képest. Az első részben 3 pontot vesztettem a 30ból, a második részben a 70ből asszem 10 körül. Tehát olyan 87% lett. Ilyet kérek érettségire is

A matek vizsgám, ami a 2006os érettségiből volt 69%os lett. Nem baj, legalább egy kis ösztönzés. Megvannak a szóbeli érettségi időpontok is, június 23-24-25. Kb. 1 héttel előbbre számítottam, így +1 hetet tudok majd készülni és a Kedvesem szülinapjára is el tudok menni

Ma töri vizsga, nem nagyon szeretem a tanárt, úgyhogy alig várom hogy túl essek rajta

Remélem, hogy 4 előtt végzek, mert akkor el tudok menni a háziorvoshoz a fülemmel. Semmi javulást nem tapasztaltam, remélem nem süketülök meg
Jó lenne, ha hétvégére rendbejönne, nyelvvizsga miatt. Lehet, hogy fel kell szúrni, arra viszont biztos nem ad beutalót egyhamar. Megmutatom neki a vállam is, ahol van egy duzzanat (talán zsírcsomó), hogy azzal mit lehetne kezdeni. Még soha nem voltam nála, a gyerekorvos elhagyása után nem voltam beteg. (+-2 éve) Állítólag aranyos és rendes, de az előző orvosom tuti nem múlja felül, visszasírom 
-
Tomics
addikt
Ma lesz infó vizsga adatbáziskezelésből és html-ből. Ma kikapom a matek próbaérettségim, remélem, hogy olyan 70% körül lesz, ahogy vártam.
Holnap töri vizsga, még sehogy se állok vele, de meglesz.
Szerdán informatika szóbeli 7 tételből, az is meglesz.
Ami a húzósabb az a csütörtöki angol és a vasárnapi nyelvvizsga. Csak lennék már túl rajta sikeresen...Aztán matekot is kellene folyamatosan gyakorolni. Tegnap voltam tanárnál, nem volt elragadtatva a teljesítményemtől.
Hétvégén Kedvesemmel megnéztük Az utca királyai című filmet, nagyon tetszett, mindenkinek csak ajánlom. Már bánjuk mindketten, hogy nem mentünk a Mozifanatikusok éjszakájára, no mind1, majd jövőre.
Az egyik fülem teljesen be van dugulva kb 1-2 hete, alig, vagy tompán hallok rá, valszeg fel kell szúratni
Remélem kihúzom még így valahogy érettségiig... -
Tomics
addikt
Túlvagyok a magyar szóbelin, 4-est kaptam mindkettőre
Este 10re értem a barátnőmhöz, jó esténk volt
Ma sokat matekoztunk, egész tűrhetően ment! Ma a BKV sztrájk miatt kihagytuk a mozit, holnap pótoljuk be. -
Tomics
addikt
Hát a mai nap elég sz@r volt.
A délelőttöm azzal ment el, hogy segítettem az ősöknek átrendezni a szobát. Nem örültem, mert tanulnom kellett volna a tételeket. Délután is rohanással telt el, én voltam a napos (csicska).Írtak a BMF-ről, hogy választanom kell a két telephelyük között...na most utánakérdeztem itt a PH-n (Xantomas
), és mint kiderült a képzésben is jelentős eltérés van. Hát marhajó, hogy már most el kell döntenem, mert átjelentkezni már nem lehet (vagy +1,5 év képzéssel)
A Bécsi útit választottam, mert helyileg jobb (a másik 8ker tavaszmező út...), meg így első ránézésre a szakirányok engem jobban érdekelnek (Automatizálás, Energetika), mint a másikon. A koli is jobb itt. Végülis csak utolsó helyen jelöltem meg a BMF-et, de akkor is fontos dolog. Legalább azt is tudom, hogy beért a felvételim és rendben van minden.Kb. 15-15 tételt tudok a 20-20ból, holnap még átnézem ezeket, esetleg még 1-2őt megtanulok. Aztán vagy szerencsém lesz vagy...
Suli után egyből buszra szállok és megyek a barátnőmhöz
. Nagyon hiányzik már, 2 hete nem láttam 
Viszem a töri tételeket is, plusz egy kis matekot
. Ez van, muszáj tanulni is...Haver is hívott pókerezni és pecázni pénteken, hát ezt most kihagyom, majd érettségi után lehet róla szó. Örülök, ha a kedvesemmel együtt tudok lenni. Választanom kellett, így is ezután kb 3 hét múlva látjuk újra egymást.
-
Tomics
addikt
Ma kb. 2-3 óráig nem volt net, vagy ha igen, akkor nagyon szakadozott.
Pár perce meguntam, kikapcsoltam a gépet, 220ból modem, router ki, majd vissza, gép bekapcs. és megy minden
Most vagy a router szarakodott vagy az upc...havernak itt a házban ma jó volt, viszont neki tegnap volt vele gondja, nekem meg ment aznap rendesen.Haladok a magyar tételekkel szépen, ma leadtam az utolsó házidogát is (köszi Kicsim, hogy megírtad helyettem, nekem csak le kellett körmölnöm
)
Csütörtökre tudnom kellene mind a 40et
Holnap edzés is lesz, fogyni nem fogytam egy dekát sem, de erősödtem úgy érzem.
Még átnézek pár tételt, aztán alvás.
Jóéjt -
Tomics
addikt
Hát, nem sikerült túl jól, ahogy számolgattam, olyan 70%os lesz
A 2006osat csináltuk meg.
Van még pár homályos téma, amit át kell néznem sürgősen.
Töriből csak 5 tételt kell megtanulni
Csak a magyartanár ilyen szado, hogy írásbelik előtt megtanultat 40 szóbeli tételt...na mind1 valamit csak összehozok. Van aki be se fog jönni vizsgára, akkor nehogy már engem rántson meg ezen... -
Tomics
addikt
Most megyek matekra, nem készültem különösebben semmit a szokásos gyakorláson kívül
Jó lenne, ha 80% körülire sikerülne, adna egy kis önbizalmat. De az sem baj, ha kicsit rosszabb, mert akkor talán többet gyakorlok majd a maradék 3 hétben (meg amúgy sem lehet az év végi jegyem 4esnél jobb).A magyar tételekkel szépen haladok, töriből lehet, hogy csak 10 tételt kell megtanulnom jövő hét keddre, ma ki fog derülni.
Edzeni nem edzettem a hétvégén, holnap, vagy szerdán mindenképpen kellene.
Csütörtökön utoljára találkozom a barátnőmmel érettségi előtt, szombaton jövök haza. Sajnos vinnem kell tanulnivalót is
-
Tomics
addikt
Hááát elég sűrű lesz a program...
14 hétfő matek kisérettségi
17 csütörtök magyar 40 szóbeli tételből kisérettségi + társadalomismeret 5 tétel
21 hétfő informatika gyakorlati kisérettségi+7szóbeli tétel
22 töri 20 szóbeli tétel kisérettségi
24 angol 20 tétel kisérettségi
27 angol nyelvvizsga szóbelimájus 5. magyar írásbeli érettségi
május 6. matek írásbeli érettségi
május 7. töri írásbeli érettségi
május 8. angol írásbeli érettségi
május 26 .vagy 27. informatika gyakorlati érettségijúnius 16-? szóbeli érettségi
-
Tomics
addikt
Ma voltam dolgozni, hajnal 5kor kellett kelni, amihez nem vagyok hozzászokva. De nem volt rám ez rossz hatással, mert délután matekon nagyon pörögtem meg amúgy is egész nap. Most este érzem már, hogy csukódik le a szemem
Még megpróbálok magyar tételeket tanulgatni, elemezgetni, amíg el nem alszok félig fekve/ülve.
Ez a rohadt BKV sztrájk nagyon felbaszta az agyam...pont jövőhét péntekre kell tenni, amikor programom van
Isten adja, hogy jó idő legyen, mert egy kellemes sétával is el lehet jutni a célhoz.
Mellesleg semmi nem akar összejönni mostanában
-
Tomics
addikt
Haladok szépen, de minjárt itt van május 5.
Ma délelőtt angol+matek gyak, délután matek fakt a suliban, majd este magyar+töri tételek tanulása, ugyanis 10 nap múlva magyar szóbeli vizsga, amire 40 tételt kellene megtanulnum, olyan 15 nap múlva meg töri 20 tételből
Edzeni is kellene, hogy tudjam tartani a szintet, amit elkezdtem. Majd valahonnan kicsikarok 1 órát.
Szerdán délelőtt dolgoznom kell, nem nagyon örülök neki, de ez van.
2 hét múlva lesz a palace mozikban reb bull mozifanatikusok éjszakája, ami kb este 6tól reggel 6ig tart és annyi filmet nézel meg amennyit akarsz 2500ért. 5 film fog beleférni
Barátnőmmel megyünk 
Ha jól számoltam ki, akkor valószínűleg érettségiig csak ekkor fogok vele találkozni. Most hétvégén tuti nem megy, utána meg megint nem. Esetleg 1-1 napokat vagy pár órát tudok vele együtt lenni. Nehéz időszak lesz
-
Tomics
addikt
Haladok, estére meglesz
5ös lett a művtörim, amit még anno barátnőm csinált meg
Köszönet érte!
Még mindig izomlázam van. De ma is csinálok egy kisebb edzésd lábra. Ha belefér az időmbe akkor lesz kardió is.
Úgy keltem fel, mint a mosott szar...nem tudom mi van velem, meg olyan hülyéket álmodok... -
Tomics
addikt
Persze nem csináltam meg, hogy is csináltam volna..
Gondolkozom hogy valakit megbízok, hogy pénzért csinálja meg..
De ma délután megcsinálom ezt a sz@rt ( 2 házidoga, január óta lógok vele ) -
Tomics
addikt
Nemrég végeztem egy edzéssel, nagyon jól esett és el is fáradtam rendesen. Ha ezt így tudom folytatni, akkor nem lesz problémám.
Tanulással hadilábon állok, de délután remélhetőleg be tudok pótolni mindent, különmatek után. Ittam is egy energy drinket
A multi-X egyenlőre bevált, nincsennek gyomorpanaszaim, mint anno a lenkeivel. Csak ne lenne ilyen rohadt büdös, alig tudom bevenni. De szerencsére a gyomromban semlegessé válik ez a szag (amit valszeg a B vitamin okoz, mármint a bűzt) és nem okoz kellemetlenséget "böfögésnél"
A közérzetem jó, nemsokára itt a hétvége, ahol ugyan tanulnom is kellene, de jó lesz így is
-
Tomics
addikt
Mai nap csináltam egy átmozgató edzést felsőtestre, jól esett. Tegnap lábra és hasra edzettem, van is izomláz rendesen, péntekig pihentetnem kell. Holnap kardiót tervezek (bike, majd lépcsőzés) Evéssel nincs probléma, eddig tudtam tartani magam.
Voltam suliban is, 2 töri, 2 infó, 2 matek. Megtudtam a vizsgaidőszak pontos dátumát (ápr 17-29). Sajnos tanórák is lesznek ezzel párhuzamosan, mint most, aminek nem örülök, mert itthon többet tudnék készülni ez idő alatt. De talán hasznos lesz egy kis gyakorlás írásbeli előtt.
Tanulni ma nem igazán tanultam, vagyis inkább semmit. Elkezdeni a legnehezebb. Holnap már muszáj lesz, mert minden nap számít már és be kell pótolnom csütörtökig a lemaradásaim.Vettem multivitamint is (Multi-X), csodát nem várok tőle, csak egy kis segítséget, hogy több órát ébren tudjak maradni és kihajtsam magamból a maximumot edzés és tanulás terén.
-
Tomics
addikt
Uhh, de rég postoltam.
Az utóbbi 1 hetet a kedvesemmel töltöttem, vegyes érzésekkel vagyok túl rajta, de főleg jókkal
Ő itt volt nálunk 3 napig és én is 3 napot töltöttem náluk. Jó volt nagyon, eltekintve pár apróságtól (ami ugyan nem apróság, de szerintem megoldható) 
Ma estétől, azaz inkább holnaptól elkezdek diétázni és edzegetni, amit úgy 2 hónapig tervezek folytatni, majd utána jó lenne gyúrni (vazze), hogy legyen valami elfogadható alakom ami nekem is és a kedvesemnek is tetszik.
Le kellene adnom május végére 10 kilót, majd tömegnövelőzni. Nyárra már úgyse fogok jól kinézni, esetleg majd augusztusra. Remélem, hogy akkor el tudunk menni nyaralni kettesben a szerelmemmel.Ma estétől, azaz inkább holnaptól elkezdek keményen tanulni. Matek, Infó, Angol a 3 fő tárgy, és Magyar Töri a mellékes része. Utóbbi kettő mégsem annyira mellékes mert 3-4 hét múlva tudnom kellene az összes szóbeli tételt belőle, mert abból lesz a utolsó vizsga érettségi előtt. Érdekes lesz
Úgy tervezem, hogy délelőtt, délután, azaz napközben csak a 3 fő tárgyra koncentrálok, és ameddig nem sürgős addig csak este, elalvás előtt (max 1-1,5 órára) veszem elő a magyar és töri tételeket.
5 hetem maradt.Ma estétől, azaz inkább holnaptól elindulok a változás útján, ami abban nyilvánul meg (főleg), hogy jobban odafigyelek a barátnőmre és úgy bánok vele, ahogy kell. Neki sem könnyű, ne nehezítsük már meg egymás dolgát. Igaz, ehhez Ő is kellene, remélem egy szálon pendülünk majd.
Ezek a dolgok most a legfontosabbak.
Úgy néz ki, hogy ez a "semmittevés" elmulasztja a depresszióm. hurrá.
-
Tomics
addikt
Na egy hangyafasznyival jobb a helyzet, még egy rázós hét vár rám, aztán 1 hét pihi, majd újra kemény munka.
/Depresszió OFF
-
Tomics
addikt
Újabban egyre többet vagyok mélyponton.
Pontosabban hozom a formám...
De nem részleteznémDepresszió ON
-
Tomics
addikt
3mas lett a matek próbaérettségim, fasza. a magyar meg majdnem 4-es, beszarok
lehangolt, de legalább rájöttem hogy össze kéne magam szedni. most a törivel kell szenvednem sajna. csütörtökön vége a vizsgáknak, lesz 1 hónapom kb.
szép leszholnap legalább tudok 1 jót edzeni az majd oldja a feszültségeket. látom a blogon mindenki fogyni akar
nekem is el kellene kezdenem valami diétaféleséget, mert akkor hiába edzek.ősök vettek tv-t, panasonic lcd, 120ért. ennyiért bőven megérte, nem ad olyan rossz képet, bár én jobbat vettem volna 160-170ért.
még 2 nap és újra az én drágámmal lehetek

-
Tomics
addikt
Tartalmas(abb) hétvégén vagyok túl (mint az elmúlt pár nap).
Pénteken voltunk melózni apámmal, nem volt veszélytelen, de nehéz se. Fel kellett mászni egy kb 20 méter magas tartályszerűségre, aminek a tetején szűrő van (kb a szűrőn a lukak 20-30 centisek) és azt kellett kitakarítani amit úgy kell elképzelni hogy egy tűzoltóstömlőből nagy nyomással jön a víz ami leviszi a lerakódott iszapot a szűrőkről. Elég pöcsölős szar munka, mert alig viszi le még ez is, de valakinek ezt is meg kell csinálni. Figyelni kellett hogy hova lép az ember és mellette tartani a tömlőt. Mellesleg most áll le egy nagy blokk, amit rendbe kell szedni, az se lesz kis meló, de csak 1 hétre megyek az érettségi miatt.
Aztán szombaton a mamámnál voltunk, a kerben tevékenykedtünk, de az eső miatt nem tudtunk mindent megcsinálni. Jót beszélgettünk a rokonokkal aztán este go haza.
Ma nem történt semmi említésre méltó, sajnos nem tudtam elmenni a barátnőmhöz, mert kicsit elmaradtam a sulival és tanulnom, pótolgatnom kellett holnapra a dolgaim, utolsó pillanatra hagytam...Ezt ő sajnos eléggé zokon vette, persze megértem, összevesztem vele, de estére kibékültünk és szerdán úgy intézem, hogy ráérjek és el tudjak hozzá menni. Várom már, nagyon hiányzik.
Voltam szavazni is, az eredmény meglepett. Remélem eltörlik a tandíjat. 180 ezerrel több maradna a szüleim zsebében évente (BME esetében).Holnap délelőtt Tv-t nézünk, mert anyuéké kezd képcsőves lenni, lehet hogy vesznek is 1et. LCD-s HDTV-s TV lesz az áldozat olyan 160-180 local creditig max samsung vagy sony. Sajna max csak 66 centis fér el, amiből ugye nincs túl sok, mind 80 centi fölött van szinte.
Aztán délután suli, infó vizsga, magyar házidoga leadás, matek gyak.Kellene vennem multivitamint az érettségire készüléshez, szükségem lesz rá, minnél többet kell magamból kihozni a finishben. Lenkei alapcsomagot fogok venni+1000mg C vitamint. Úgy fogom szedni, hogy egyik nap alapcsomagból 1, másik nap csak C vitamin így az 1 hónapos csomag 2re lesz elég. Gazdaságosabb és szvsz elég a szervezetemnek ennyi. Amúgy mindenkinek ajánlom, akit ismerek arra hatással volt és segített, aki teheti szedje mindig, meg lehet nézni a vásárlók tapasztalatait is, több ezer visszajelzés, az enyém is ott van valahol.
Energiaital témára is rá vagyok kattanva, azt sem fogom megvetni majd az álmatlan napjaimban és a vizsgák előtt. Ez a párosítás biztos ad majd egy biztató lökést a tanuláshoz is. Ha más nem placebo![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ahogy számolgattam már elég lehet 75-80%is eredmény is matek-infóból, ha az utóbbi 2 év tendenciáját követjük. A nyelvvizsga +35 pont nagyon jól fog jönni, nyugodtabb leszek majd.
-
Tomics
addikt
Semmi különös nem történik velem.
Telnek a napok eseménytelenül.Elkezdtem edzeni kedden, annyira elfáradtam, hogy majdnem hánytam. Még így 2 nap után is fájnak a végtagjaim. De csak az első ilyen, utána egyre jobb lesz és többet bírok. Már csak a kaját kéne visszafogni. Kb. ennyi értelmes dolgot csináltam a héten, meg "tanulgattam" ami nem nevezhető valami hűdenagy tanulásnak. Nem tudom mi van velem, remélem, hogy nem leszek újra depressziós
Holnap délután meló a változatosság kedvéért, hétvégén maminál egy kis kerti munka. Jót fog tenni asszem.Kevesebb mint 2 hónap és vége a sulinak, el se hiszem. Valószínüleg fel fognak venni, ha nem is BME-re, akkor a BMF-re. Nagyon remélem, hogy menni fog a tanulás és nem fogok csúszni (ugyanis nem nagyon baszhatnak ki az első évben). Azt is, hogy kapok majd kolit, semmiképpen nem akarom albiban kezdeni az önálló életet, utazgatni meg pláne. Szokni kell a sulit és a társakkal talán jobban fog menni a tanulás. Esetleg majd 1-2 év tapasztalat után, akkor viszont már a barátnőmmel, aki remélem, hogy még meglesz nekem. Alig várom már hogy kiszakadjak ebből a körből, valahogy nem való nekem ez a hely, társaság. Jó lesz mindenképpen.
-
Tomics
addikt
Végülis megadták azt a fél pontot, úgy néz ki. szóval megnyugodtam (de majd csak akkor ha a kezemben látom).
Elég jól alakul minden, bár már az érettségi itt van a nyakamon, szóval bele kell húznom. Tegnap jót matekoztam, szerencsére az leköt, nem úgy mint az irodalom vagy a töri
Ma is matekozás lesz, meg jó lenne mást is. Edzeni is kéne mert már 85 kg vagyok, le kéne adni nyárra egy tizest. A hétvégét szokás szerint a barátnőmmel töltöttem, nagyon jól éreztem magam vele, úgy néz ki, hogy megoldódtak a gondjaink. Kicsit félek a jövőtől, belegondoltam, hogy 2-3 hónap és gondolkozhatok hogy kezdek el önálló életet élni távol a fészektől. Attól is félek, hogy elvesztem a társam, mert nincs sok értelme önmagamért csinálni ezt az egészet. De bízom benne, hogy nem veszik el őt tőlem. Rá is nehéz jövő vár. Lehet, hogy dolgoznia kell a suli mellett 
-
Tomics
addikt
Na ma se tudok nyugodtan elaludni
Megvan a nyelvvizsgám eredménye: 134,5 pont, 135től lett volna meg
hogy az a jó k#&@!^~^ˇ -
Tomics
addikt
Na a mai nap vége betett nagyon..
kiderült, hogy magyarból jövőhéten 4 órás doga, de hogy miből az rejtély
utsó 2 infó elmaradt (így nem fogunk végigérni az anyagon, ami érettségihez kéne, ez már a sokadig elmaradt óra
), így egy szaros matekért másztam, ahol semmit nem csináltunk.
érettségi jelentkezésnél kiderült, hogy nem jó születési helyet írtak be, mivel a mocskos felvételi azonosítómnál más várost írtak (ekkor még nem gondoltam, hogy van jelentősége annak a kis szar plasztik kártyának, amit még 3-4 éve a kezünkbe nyomtak tájékoztatás nélkül, és a fél osztálynak rossz adatokkal adták ki), és azt vették figyelembe. szerencsére még nem küldték el, és át tudtam íratni. amúgy már szóltam ez ügyben rég, de úgy néz ki még mindig nem javították
remélem nem fog gondot okozni majd a felvételinél...
bocsi a hangnemért, ki kellet hogy adjam.
szebb estét mindenkinek... -
Tomics
addikt
Hétvégén kicsit kiütöttem magam, az italba folytottam a bánatom. barátnőmmel ismét összevesztem, itthon sincs rendben minden, a tanulásból is elegem van és ebből az egy helyben toporgásból is...
fél üveg bor, fél üveg pezsgőbomba, fél üveg vodkabomba, whiskeykóla
gratulálok magamnak
előtte egy jót pókereztünk, sajna a headsupban kiestem
lesz valami verseny is, de már lecsúsztam róla
újra a szürke hétköznapok, ráadásul a barátnőmet sem láttam több mint egy hete. várhatok péntekig
ma suli, holnap meló+suli, szerdán tanulás, csütörtökön suli töri dogával. 2 hét és kezdődik a vizsgaidőszak és még le kell adnom 3 házidogát.
érettségire készülés nem nagyon halad, jó lenne rákapcsolni.
nyelvvizsgáról még semmi hír, közben megtudtam hogy egy megadott 16 téma alapján kell készülni szóbelire...pont jókor, na mind1 ezzel is könnyebb dolgom lesz áprilisban
csak az írásbeli legyen meg most
edzeni is kéne, de abból is csak szerdán lesz valami.
úgy néz ki kicsit fogytam
-
Tomics
addikt
Újra jelentkezem
Végre valahára a barátnőmmel minden rendbejött, megbeszéltünk mindent és egy csodás hétvégén vagyunk túl. Most nagyon boldog vagyok és erősnek érzem magam.
Itthon is nyugi van, nincs veszekedés, csak maradjon is így.A héten tanulás és pótlás lesz, ugyanis pár alkalommal nem voltam suliban csak matekon és infón, erre most derült ki, hogy magyarból 2 db érettségi szintű házidogát kell csinálni, az egyikről már le is csúsztam, a másikat csütörtökre kell elkészítenem. 2 hét alatt le akarom tudni, még hozzáveszem a művtöris házidogát is, amit február végére kell leadni. Aztán töriből is ma hallottam, hogy dolgozatot írat majd valamikor az első éves anyagból. Szóval nagyon örülök, de semmi nem ronthatja el a jókedvem.
Igazából most tudatosul bennem, hogy nem csak matek és infó van a világon, másra is jó lenne tanulni, töriből, magyarból jó lenne legalább egy hármas. Viszont azt sem szeretném, ha ezek miatt a felvételi tárgyaim kerülnének hátrányba, szóval valahogy szelektálnom kell majd. Kevesebb mint 3 hónap. Ebből 2-t nagyon keményen végig kell tanulni, hogy az utolsó hónapra lájtosan tudjak gyakorolni. Azt is bele kell kalkulálnom, hogy esetleg nem sikerült a 19.ei nyelvvizsgám, és akkor mehetek április végén...ez az utolsó esélyem.
Így olyan dolgok, hogy edzés, meg szórakozás szinte semmi időm nem marad...ennek nem nagyon örülök, de hát ez van. Remélem, hogy 4-5 év múlva, ha végzek, nem fogom megbánni.
Most is mehetek vissza a suliba matekra, fél8ra hazaesek, aztán éjfélig matekozhatok, hogy készen legyenek a házik a szerdai különmatekra, aztán holnaptól nekiesek a magyarnak.
Lassan itt a február vége, ami újabb vizsgaidőszakot jelent, erre is el kellene kezdeni készülni. -
Tomics
addikt
Nah holnap nyelvvizsga. Egész napos program, ki tudja mikor kerülök be szóbelire.
Nem készültem túl sokat, de sikerülnie kell, úgy érzem.
Ma este először nem fáj (eddig) a pofám, kész csoda. Tegnap hajnal 2kor ébredtem fel a fájdalomra...reggel 6kor meg meló apámmal...fasza volt. De úgy néz ki megjavul. Csütörtökön azért majd megemlítem a fogorvosnak.Lassan el kéne kezdeni érettségire is tanulni. Jövő héttől előszedem a matekot. Kicsit vissza kéne venni, mert lassan a tanulás körül forog minden. Már alig csinálok mást
De úgy néz ki, hogy még minimum 4 évig így lesz, ha valóra akarom váltani az álmaim. Nem adják ingyen a diplomát. Jut eszembe beadtam a felvételit is, végülis változtattam a sorrenden:
1.BME-GÉK energetika
2.BME-VIK villamosmérnök
3.BMF-KVK villamosmérnök.
Az első helyre szeretnék bejutni, a többi csak amolyan kényszermegoldás lenne (persze jó lenne a VIK is, csak nem biztos hogy végig tudnám csinálni...).
Holnapi vizsgám után irány barátnőmhöz, jó lenne rendezni a dolgainkat és tiszta lappal indítani. Aztán hétfőtől ismét suli, tanulás...Kéne már egy jó kis pókerparty egy kis iszogatással meg bulival egybekötve. Bár az utóbbit nem annyira kívánom, de hát ugye a haverok...na mára ennyit. -
Tomics
addikt
Újra itthon, egészen a nyelvvizsgáig.
3 napig a barátnőmmel voltam, ami nem telt el olyan jól. Túl sok a feszültség és egymáson vezetjük le (sajnos nem jó értelemben
).Én nyelvvizsgázok, felvételi para, lassan érettségire is kéne készülni és a felvételi sorrendet se tudom biztosan. A barátnőmnek pedig vizsgaidőszaka van, állandó családi problémák. Nem irigylem. De az a gond, hogy segítség helyett inkább egymást marjuk, a múlttal dobálózunk, amin már nem lehet változtatni (főleg én
). Ezen kellene változtatni, de sürgősen.3 napja rohadtul fáj a fogam, most vagy a töméstől, vagy a bölcsességfogam kezdett el nőni...2 napja csak fájdalomcsillapítóval tudtam elaludni, de ma már nem fogok bevenni, legalább éjjel tudok angolozni alvás helyett...
Megvolt az első LOGOUT-os bejegyzésem is, így már a nevem alatt ott figyel ez a címke is.
Sajnos nem egy örömteli dologról írtam, de hát ez van, elég nagy visszhangot váltott ki, amin nem is csodálkozom. Kommentárt nem fűznék hozzá, mert még kitiltanak
-
Tomics
addikt
Voltam fogorvosnál, megröntgenezte a letört fogamat, amit pár hónapja pótolt (baleset a bal felső 1-es). Még fáj bizonyos kaják harapásásnál, de már tűrhető, nem tud vele mit csinálni. Valamint betömte 3 lukas fogam, elég nehezen viseltem, ugyanis 20 év alatt 1x sem kellett fogorvoshoz mennem.
Ezerrel készülök a nyelvvizsgára, ami jövő hét szombaton lesz. Jó lenne, ha sikerülne, mert ezután már csak az érettségivel akarok foglalkozni. A sok huza-vona után eldöntöttem, hogy hova adom be a felvételit, íme:
1. BME-VIK villamosmérnök
2. BME-GÉK energetikai mérnök
3. BMF-KVK villamosmérnökTetszik még a mechatronika is, de oda nem lenne esélyem (BME-n), valamint a gépészmérnök is, ha nem lenne rajz

A mérnök infón filóztam még, de rájöttem, hogy nem akarok programozóként, fejlesztőként dolgozni a későbbiekben, valamint a villamosmérnöki szak valamelyest hasonlít erre, pótolja ezt. -
Tomics
addikt
Ez a 2008 elég kemény év lesz és eseménydús. Vége a szürke tétlen éveknek, amik az utóbbi pár évben jellemzőek voltak rám. Célok, álmok, tervek:
- középfokú nyelvvizsga angolból (esedékes: jan. 19, vagy ha nem sikerül akkor március, ha az sem, akkor feladom
)
- érettségi megszerzése jó eredménnyel (matek, infó, angol >80%, magyarból és töriből elég a 3-as 4-es is)
- felvétel megnyerése a BME-re, esetleg a BMF-re és Pestre költözés (koli vagy albi)
- egész évben időszakosan dolgozni az erőműben apum mellett, ami a diploma/érettségi után állandó munkahellyé válhat, ha Pesten nem akad jobb
- nyáron elmenni valahova nyaralni a barátnőmmel (akár külfüld)
- komolyabb szálakat szövögetni a barátnőmmel (titok
)
- edzés, testépítés magasabb szinten űzése, felesleges zsírpárnák leadása
- pókerkarrierem elindítása, persze csak mértékkel
- jó lenne egy saját autó, mert a szüleim már nem szivesen adják oda a sajátjukat (bár erre kicsi az esély, tanulásra kell a pénz) (BMW-t szeretnék, de esélytelen, a magas fenntartási költségek miatt
)
- notebook vásárlás az egyetemre/fősulira, ami kiszolgálna jópár évig
- közös albérlet a barátnőmmel (erre is kicsi az esély, ergo pénzhiány, és jó lenne az első pár szemesztert koliban tölteni->közös tanulás a sorstársakkal->könnyebb előrejutás)
- az első félévben a vizsgák, ZH-k sikeres teljesítése és a tanulási ritmus felvétele az egyetemen/fősulin (ha ez sikerül+a második félév is, akkor már a diploma megszerzése is reálissá válhat egy göröngyös és hosszú úton)Szóval sok minden múlik ezen az éven, nem lesz könnyű, de ha sikerül, később olyan életem lehet, ami már közelít már az elképzeléseimhez. Ez az év lesz az alapozás, a következő 4-5 év pedig a tényleges kemény munka az álmaim megvalósításához. Remélem, hogy nem lesz nagyon váratlan és nehezen feldolgozható esemény, mert az beárnyékolhatja az egészet, mert akkor valószínűleg feladom és lőttek a szép terveimnek. Idén kell mindezt megtennem, nem akarok több évet halasztgatni már, ahogyan már 2 évet sikerült teljesen elcsesznem. A 2007-es év tűrhetőnek mondható, mindenképpen túlszárnyalja a 2004, 2005, és 2006 első felét, ahol gyakorlatilag nem csináltam semmit.
Munkára fel!

-
Tomics
addikt
Sikerekben gazdag új esztendőt kívánok minden PH!-snak!

27-én volt a 20. szülinapom, amit a barátnőmnél töltöttem. Kaptam Tőle egy Exkluzív pókertáskát (Piatnik, 300 darabos), és egy partys pólót (ami nagyon jól áll)
és még nagyon sok apróságot.Én karácsonyra, egy új mobillal leptem meg Őt (Samsung U700), aminek nagyon örült, mert a mobilok a gyengéi.
Szilveszterkor a Roxy rádió buliján voltunk, ami a Városligeti Műjégpályán volt, jól éreztük magunkat.
Képek:

-
Tomics
addikt
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!
Nekem elég magányos lesz ez a nap, mivel a távoli rokonok és apám munkabeosztása miatt már előre "letudtuk" a karácsonyt, így anyummal egyedül vagyok itthon. Hiányzik a barátnőm is, kicsit olyan depressziós a hangulatom. 3 nap múlva töltöm be a 20. életévem, remélhetőleg azt már együtt töltjük. Mindenki töltse ezt a napot a szeretteivel, és velem ellentétben ne a gép előtt üljön

-
Tomics
addikt
Újra itt, új erőre kaptam, és a barátnőmmel is rendeztük a dolgainkat.
Sajnos a nyelvvizsgám nem sikerült, a sulis vizsgám, ami 3 órás volt, szinte próbaérettségi, 5ös lett...bár fordítva lenne
Többi vizsgám jól sikerült (info 4, matek 5, nyelvtan 4), kivéve a törit és az irodalmat. Utóbbi 2es, a másik 3mas lett. Ez van, humán tárgyakban sosem voltam erős, igaz nem sokat készültem ezekre (fél nap, kötelezőket nem olvastam el).
Sebaj, januárban újra nekiugrok a nyelvvizsgának, -25000Ft. Soványabb lesz ez a karácsony. -
Tomics
addikt
Remélem ma megrohadok, ahogy a kedves barátnőm kívánta...
Innen üzenem neki, hogy ne is keressen. -
Tomics
addikt
Tegnap és ma törit tanultam, ma vizsga. Remélem, hogy jól sikerül. Angol is lesz, azt fél óra alatt átnézem.
Szarakodott az 1 hónapos SE k800i-m...először fél napig nem akart bekapcsolni, majd a kamera része nem akart működni, de most már jó
Amúgy tök jó teló, remélem ilyet nem csinál többet.
Megbüntettek az 1-es villamoson, mert siettem és nem vettem jegyet. 10ezer forint...szerencsére meg lehet úgy oldani, hogy veszek 3 ezerért egy havi bérletet és azt felmutatom az Akácfa utcában némi pénz ellenében és el van intézve (1000-1500ft). Így kijövök a büntetés feléből és 1 hónapig nem kell jegyet vennem. Amúgy az ellenőr normális volt és ő is ajánlotta ezt a lehetőséget, látva, hogy együttműködök. A BKV jegyárairól meg megvan a véleményem...jó, persze, más, nyugati országokban drágább, de nem ilyen szolgáltatás mellett...
Jövő héten igazán el kellene kezdenem edzeni, mert híztam vagy 10 kilót (most 85kg/178cm) az elmúlt pár hónap alatt...a tanulás alatt kellett az energia, és szinte semmit nem mozogtam...
Felfedeztem egy új sorozatot, ami nagyon tetszik (Kyle), valamelyik kereskedelmi csatornán adták vasárnap. Le is kapom a netről az 1. évadot, már a 2.-at adják.
Ma estére kellene valami elfoglaltság, ma megnézem, hogy van-e hvg diploma 2008, jah, és jó lenne angolt is ismételni, nemsokára kiderül a vizsgám eredménye. Félek, hogy nem sikerült
Szókincsemet próbálom fejleszteni és átnézem a nyelvtani dolgokat.
Tegnapi magyar-görög meccs...hát egész jól teljesítettünk, de most sem volt szerencsénk...sajnos az első szerencsés gólunkat visszakaptuk, majd egy nagy bírói hiba megfosztott minket a vezetéstől, majd sajnos egy Fülöm Marci elkésett belépője által jogos 11-est itéltek ellenünk. Így lett 1-2, de minden elismerésem a fiúké, és persze az edzőé, Várhidi Péteré. Remélem, hogy az MLSZ jól dönt és nem fogja leváltani decemberben, mert akkor kárba vész ez az 1 évnyi kemény munka, aminek meglett a gyümölcse, és ezt tovább kell építeni, a kudarcok ellenére is. Na ennyit mára... -
Tomics
addikt
Ahhh, túlvagyok a sulis vizsgák nagy részén is. Mekkora megkönnyebbülés. Irodalom 3mas lett, de hát ki nem sz*rja le, matek a lényeg meg az infó
Remélem mindkettő 5ös lesz, még csütörtökön töri és angol, de azokat már rég tudom.
Tegnap szórakozott velem az 1 hónapos k800i-m
Nem volt hajlandó bekapcsolni sehogy, ma ráraktam a töltőre, és nagy nehezen bekapcsolt 1,5 óra után...de nem hiszem hogy a töltés segített rajta, mert ugyanannyin állt az aksi szint, mint mielőtt kikapcsoltam. Már majdnem vittem a szervízbe, remélem többet nem csinál ilyet.Ma relaxálás, holnap, holnapután is, egy kis edzéssel és tanulgatással megdobva. Ahh de jó is lesz. Szombaton meg valami buli után kéne nézni, több hete ígérgetem a haveroknak...vasárnap meg asszonysággal, végre nyugodtan, csak mi ketten. Milyen rég is volt ilyen
Jó hét elé nézek elébe -
Tomics
addikt
Nah újra jelentkezek. A nyelvvizsga könnyebb volt mint gondoltam, valszeg az írásbeli meglesz simán, a szóbeli az már neccesebb volt, de azért rendesek voltak. December elejére kiderül az eredmény. Matek vizsgám valszeg hibátlan lett, ma töri, jövő hét magyar-infó-angol. Aztán végre pihi
Tegnap elkezdtem bepótolni a sorozat elmaradásaim (Prison Break, Heroes, House, Dexter
).
Holnap BME-n nyílt nap, ma megveszem a felvi könyveket (Felvi tájékoztató III. műszaki és infó képzés, HVG Diploma 2008 különszám), ha már lehet kapni. Elvileg ma jelentek meg. Remélem, hogy segít valamennyire, mert még nem döntöttem el hogy mit fogok bejelölni, de azért már körvonalazódnak a dolgok. BME-re vagy BMF-re megyek, ez már majdnem biztos. Nem rossz a miskolci vagy debreceni egyetem sem, de Pest felé akarok orientálódni. Tegnap dolgozgattam egy kicsit az erőműbe apummal. Egyre jobban tetszik ez az energetikás meló, jó lenne ha felvennének erre a szakra. -
Tomics
addikt
Nah holnap reggel 8:30kor ott kell lenni és 9:00kor kezdődik az írásbeli. 60 perc levélírás, 30 perc nyelvtani teszt, 30 perc hallás- vagy olvasásértés. A levélíráson múlik gyakorlatilag az írásbeli (72 pontot adnak rá, 80tól van meg a vizsga 60%-a, azaz sikeressége). Tehát remélem, hogy olyan témát kapok, amiről tudok írni...limit (szószám, mondatszám) nincs meghatározva.
A szóbeli 12:00kor kezdődik fél órával az írásbeli után, ez a szerencsén fog múlni...Szerencsére a társam mellettem lesz végig és szorít. Ez sokat jelent, így nyugodtabban indulok neki az egésznek.
Úgyhogy aki olvassa szorítson

-
Tomics
addikt
Reggelt!
Tegnap leesett az első hó (Gyöngyös, Mátraalja). Marhajó volt suliba menni, nem voltam felkészülve. Az út amúgy is 15 perc, szóval eláztam rendesen. Azért csináltam pár képet az eseményről menet közben
Íme:

Mai nap végig angoooooooooooooool. Az őrület határán....
Tegnap matek fakt volt, az már megy perfektül, 5öst kell írnom hétfőn...bár az angol menne így... -
Tomics
addikt
Megláttam az új BMW 1-es coupe-t, hát ez szebb mint a 3-mas, pedig az se kutya. 5 év múlva ilyenbe fogok beruházni

120d, 123d és 135i változatokban kapható. Nekem a 120d bőven elég lenne: 177 LE/350NM, 7,6s/100km/h, 228km/h végsebesség. Amúgy is diesel párti vagyok, hát még így. Ráadásul 5 literes áltagfogyasztással, ami nem lehet több 6,5-nél sem, ha nyomod neki. Álomautó
(bocsi a sok képért, de muszáj volt
) -
Tomics
addikt
Nah, már az őrület határán vagyok...ez a mai nap kész volt... meg kéne néznem egy jó filmet lazításképpen.
Ráadásul a szombati nyelvvizsga utáni hétre, hétfőre tettél a matek vizsgát...uff nem lesz ez így jó és mikor ünnepelek?
Még 4 napot kell valahogy kibírnom. Mostmár minden perc számít, úgyhogy megyek is és próbálom csökkenteni a passzív szókincsem arányát
Remélem, hogy nem fog visszaütni ez az "utolsó percekig vért izzadok" tanulási módszer. Eddig ez nem volt gond a sulinál. Ha nem sikerül, akkor másik nyelvvizsga után nézek, a pannon állítólag könnyebb és "emberbarát". Azt se bánnám, ha ez sikerülne
. Azonban ha csak az írásbeli vagy a szóbeli sikerül, akkor muszáj leszek végigcsinálni ezt. Lesz 2 hónapom, az már csak összejön. Csak december 10-én fog kiderülni, addig legalább nyugi lesz, aztán ha bukta az egyik, akkor 15-éig kell befizetni a januári vizsga díját, jól időzített a kedves TELC... és az is 25be fog kerülni, hiába sikerül az egyik része. Sóher banda.
November közepére végzek a sulis vizsgák nagy részével is, fél hónap pihi. Szerdán lesz az első komolyabb ZH-ja a barátnőmnek, izgulok, hogy legalább neki jól sikerüljön.
-
Tomics
addikt
Túl vagyok a mai angol adagon is és egyre magabiztosabb vagyok
Még 10 nap 
Fogadtam 14db meccsre, megvan az esti program is
Ha bejönnek +20k ami nem rossz, de úgy sem fog mind, max 10-15k.Esti olvasmányok: magyar, töri tételek. Halottak napja még tegnap letudva, apu szülinapján is túl vagyunk, tetszik neki az ajándék. Elég groteszkül hangzik így, de mi már hozzászoktunk hogy nov. 1-e így telik el.(sajnos holnap dolgozik, ezért tartottuk ma a holnapi napot)
Sajnos elhunyt mamám keverék kutyusa, 14 éves volt. Egy fejezet zárult le az életemben, sokat jelentett nekem. Emlékszem, amikor még pici volt, hogy örültem, amikor keresztanyám hozta a menhelyről. Ez az élet rendje, az utóbbi időben többet szenvedett, jobb így neki. Isten nyugosztalja.
-
Tomics
addikt
Kaptam egy új telót a törött kijelzőjű 3510i helyett, már ideje volt. Sony Ericsson K800i. Nagyon jó és elégedett vagyok a képességeivel, minimum 2 évig bírnia kell, mert nem áll szándékomban lecserélni.

Most vagyok a "finishben", még 12 nap van hátra a nyelvvizsgáig, és ennyi nap múlva kezdődik a "vizsgaidőszak" is, azaz az érettségi felé vezető út 1. állomása (mellesleg felvételi pontoknál ez fog számítani 4. fél évi jegynek).
Parázok nagyon
-
Tomics
addikt

-
Tomics
addikt
Na hazaértem a suliból, 8kor megyek angolra, nagyon élvezem

Fogadtam 4 BL meccsre, amint hazaérek rátapadok a TVre/netre. Remélem hogy a meccsek végén jóváírják a beígért új felhasználó bónuszt(7500 Ft). -
Tomics
addikt
A helyzet változatlan, és 3 hétig ilyen is lesz. Most már nem nagyon megyek sehova, magamra zárom az ajtót és nyugodtan készülök.
Ma jöttem haza a barátnőméktől, a sok stressz miatt vitáztunk, ezért sajnálom, hogy nem lehetek most vele. Ő is ZHzik én meg vizsgázok, nem könnyű egyikőnknek sem. Nekem Ő nagyon sokat jelent, ezért 2-3 hétig nehéz lesz nélküle.
A haverom megkért, hogy menjek ki a focimeccsére, ez még talán ennyi szórakozás belefér a holnapi tanulásba.
Lehet hogy elkezdek bwinezni, kéne egy jobb teló a megkopott 3510i helyett és el szeretnék menni a barátnőmmel egy jó kis téli kikapcsolódásra Lillafüredre, és közösen szülinapozni, ezért jó lenne hízlalni az egyenlegem. De ez még a távoli jövő

Majd néha írok, ha történik valami érdekesebb dolog velem

-
Tomics
addikt
Hát ez a nap is eltelt 8 db angol órával. Reggel 7kor kelés, gyakorlatilag este 7kor tudtam leülni pihenni, mert közbejött még ez az. Elalvás előtt még 2 órát gyakorolok, aztán kialszom magam és megyek Pestre a barátnőmhöz. Hétfőn pedig húzom az igát tovább. 2 hétig nem lesz tanfolyam, majd a vizsga előtt 1 héttel még 3 alkalom (6-6-6 óra). Közben készülnöm kell a sulis vizsgákra is, szóval 2 hétig magamra zárom az ajtót és a könyveket bújom. Nehéz időszak lesz,de ha sikerül, úgy berúgok, mint még soha
Jóéjt -
Tomics
addikt
Ma sem lesz másképp, a csapból is az angol fog folyni...9-től fél2ig tanfolyás, fél4től fél6ig különangol. Ez a 3 hét elég kemény lesz, ugyanis a suliban is vizsgaidőszak lesz 3 hét múlva, mivel levelezőre járok és évente 3x van vizsga azt csók. Ez viszont a félévi lesz, és ez számít a felvételinél. Tiszta stréberkedés már amit csinálok, nem ismerek magamra
. Majd egyszer, ha több időm lesz, írok a logoutra egy történetet a nagy fordulásról, változásról ami az életemben történt.Valószínűleg a vasárnapot a barátnőmmel tölthetem, ez az ami előre visz

-
Tomics
addikt
Mai program: 9-14ig angolozok, 14-19-ig TELC középfokú felkészítő tanfolyam 19-20 különmatek érettségire. 3 hét múlva vizsga, nem igazán érzem azt, hogy sikerülni fog. Gondolkozom, hogy elhalasztom január 19-ére, de ha akkor sem sikerül akkor már késő, mivel érettségi/felvételi para is van és arra is kell készülni. Szóval valszeg most megpróbálom abszolválni, remélem, hogy legalább az írásbeli vagy a szóbeli sikerül és akkor kapok egy papírt, amivel 1 éven belül pótolhatom a másikat. Ha egyik sem akkor felkötöm magam
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tomics
addikt
Na, mostmár nekem is van ilyenem

Jó olvasgatást!
Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480 i7-8650U / 16GB / 512GB SSD / FHD Dupla akku Win 11 Pro Szép állapot
- Kingston FURY Beast 32GB DDR4 3200MHz (Beszámítás)
- MEDION Erazer Major X20 Gamer laptop -40% i7-13700HX 16/1TB NVIDIA RTX 4070 8GB QHD 240Hz
- Seagate IronWolf 4TB HDD 100/100 Beszámítás OK!
- Lenovo LOQ 15IRH8 / i5-13500H / RTX 4060 / 16GB / garancia
- Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 7/7 Plus szerviz alkatrészek, készletről akár másnapra!
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) és utólag a showder klubot, így reggel elég nehezen másztam ki az ágyból és később indultam pestre mint azt terveztem, így nem volt időm edzeni a barátnőmmel való találkozás előtt. Ettünk a westendben, ő kínait, én rántott csirkemellt-rizst. Utána elkísértem a HÉV megállóba (ment szegény vissza a suliba vizsgázni) én pedig mentem gyorsan bepótolni a reggeli edzést (láb-váll). Szerencsére nem voltak sokan a
(heti 3x járok)
). 1 hónapja elkezdtem komolyan venni az edzéseket, járok konditerembe heti 3x és ha van időm bicikli/futás. Igaz diétázni még nem kezdtem el, súlyom nem változott de már látok változásokat és jobb az állóképességem is. Pókerezgetés nem nagyon ment, a kezdeti sikerek után gyorsan elment a rá áldozott pénzem. Valszeg a türelmetlenségem, fáradtság okozta ezt.

Remélem, hogy azért nem kezdenek el vitázni meg veszekedni...
legalább tükrözi a "szárnyaló" hangulatom
3 nap alatt pár évet biztos öregedtem.