Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
zambozoli
aktív tag
válasz
zambozoli
üzenetére
Végleges:
#!/bin/shIPADDRESS="1.1.1.1" # A teszt IP cím!LOGDIR="/tmp/mnt/sda1/syslog" # A logfile-ok helye!mkdir -p $LOGDIRLOGDAY=$(date +"%Y-%m-%d")LOGFILE=$LOGDIR/pingtest_$PINGTEST.logtouch $LOGFILENOW=$(date +"%Y.%m.%d %H:%M:%S")echo "$NOW" >> $LOGFILEping -c 4 $IPADDRESS | tee -a >> $LOGFILEif -
válasz
zambozoli
üzenetére
pl:
#!/bin/sh
IPADDRESS="1.1.1.1"
LOGDIR="/tmp/mnt/sda1/syslog" # A logfile-ok helye!
mkdir -p $LOGDIR
LOGDAY=$(date +"%Y-%m-%d")
LOGFILE=$LOGDIR/ping_wol_$LOGDAY.log
TEMPFILE=$LOGDIR/ping_temp
touch $LOGFILE
NOW=$(date +"%Y.%m.%d %H:%M:%S")
ping -c 1 $IPADDRESS > $TEMPFILE
cat $TEMPFILE | grep -v grep | grep "100% packet loss"
if [ $? -eq 1 ]
then
echo "$NOW A cím válaszolt a pingre!" >> $LOGFILE
else
echo "$NOW A cím nem válaszolt a pingre, nincs internet!" >> $LOGFILE
fi
cat $TEMPFILE >> $LOGFILE
rm $TEMPFILE -
tjsz
Topikgazda
válasz
zambozoli
üzenetére
Szia!
Itt egy script. Csak állítsd át, hogy hova (milyen file-ba) mentegesse az IP címet. Illetve ha csak 1 WAN-od van, akkor a másik 3-t törölheted. A "Scheduler"-ben pedig beállítod, hogy percenként fusson le.
2. megoldás: SNMP-t bekapcsolod, SNMP figyelőnek egy sarokban hentergő pc-t, rajta PRTG-vel.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
zambozoli
üzenetére
Szia!
A bandwidth limiter-ben külön ilyen opció nincs (web-es felület menüjében). De meglátásom szerint egy időzített script futtatással (és benne a megfelelő nvram parancsokkal) megoldható lenne.
Én egyetlen helyszínen használok bandwidth limiter-t, a többi router-rel összehasonlítva az alábbi plusz NVRAM változók léteznek itt:
new_qoslimit_obw=
new_qoslimit_rules=192.168.1.11<2048<2048<2048<2048<2<0<0
new_qoslimit_enable=1
new_qoslimit_ibw=Szerintem, ha bandwidth limiter engedélyezve van, akkor nvram-ban létezik "new_qoslimit_enable", illetve new_qoslimit_rules-ban pedig az adott IP címre vonatkozó szabály látható.
Ezért ütemezetten akár a bandwidth limiter-t ki-be lehetne kapcsolni (nvram set new_qoslimit_enable=0 VAGY nvram set new_qoslimit_enable=1) VAGY new_qoslimit_rules-ból ki lehetne szedni azt az IP címet, amire az adott időszakban nem vonatkozna a korlátozás.
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Szia!
Az alapértelmezett átjáró (Default Gateway) címét kell megadni.
szerk.:
Közben látom az is meg van adva. Mindegy, nézd át a linkelt leírás szerint.szerk2.:
Szerintem ez a pipa hiányzik. -
-
törölt tag
válasz
zambozoli
üzenetére
Kezd alakulni. A sajátjaimmal tesztelem. Egyenként már tudok hatni az eszközökre, de az összkép még nem az igazi. Most az alapérték 5000/2000kb/s. Minden bejegyzet IP és a default is:
DLR:30 DLC:5000, ULR:10, ULC:2000, TCP és UDP: no limit
Tehát, csak a prioritás a különbség köztük. Még csak párhuzamosan indított Speedtestekkel próbáltam, de nem úgy tűnt, hogy leszabályozná az alacsonyabb prioritású eszközt. Kéne valami jobb tesztelő módszer. Meg, arra is gondoltam, hogy talán azért nem korlátoz, mert a magasabb prioritású eszköz nem érte el az elméleti maximumnak megadott 5000 -et. Ha így van, akkor az gáz, mert azt nem is fogja elérni, mivel magasabb, mit a valós sávszélességem.
Nem lehet ezt a Limitert vmi paranccsal aktiválni/deaktiválni? Beraknám a másik lakás eszközeit vmi fix korlátozással és ha kevés a netem, akkor kiadom az aktiváló parancsot, amit mondjuk SSH -n kiküldene az Android Boxom a routerre. Ezt a parancsküldést sztem E-Robottal automatizálni is tudnám. -
törölt tag
válasz
zambozoli
üzenetére
Ez eddig is megvolt. Az össz IP tartomány 100 és 199 között van. Ebből 100-120 a saját LAN tartomány, 121-140 a saját Wifi, 141-160 egyéb, ismert LAN, 161-180 egyéb ismert Wifi, 180 fölött kaptak IP -t az ismeretlen eszközök. A BWL -ben pedig ezen tartományok alapján volt megadva a priorizálás. De, a Wifis eszközöknél valamiért mégsem érvényesült a lekorlátozás.
Intruder2k5:
Akkor, ezek szerint, valamit rosszul adtam meg a Limiter -ben. Még egyszer nekifutok, de, ha nem sikerül, akkor kérhetek Tőled távsegítséget?
Sajnos, nem látom át az összefüggéseit. % -os definícióknál értem, hogy kell egy kiindulási érték. De, ha fix értékeket adok meg küszböknek, akkor miért nem mindegy az össz sávszélességem? Ha a magasabb prioritású csoport többet igényel, mint amennyit jelenleg kap, akkor csak az alacsonyabb prioritású rovására kaphat, amíg az el nem éri a számára megadott, minimum küszöböt. -
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy van screenshot a tegnapi próbálkozásról, azt tettem be az asusrouterforum posztomba, és azon is tölt fel éppen...

-
válasz
zambozoli
üzenetére
Az is 2.84, a kép alján státusz sor, közepétől kicsit jobbra.

De persze elhiszem én, hogy nincs azzal gond, bizonyára később, vagy több torrenttel az is fog seed-elni!
-
-
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Ennek az új routerednek mi a verziószáma? Gondolom a hardver módosítás kapcsán biztosan van új verzió is...
szerk.:
Meg is van a bwq518-as fw...
http://source.wifihell.com/bwq518/121_20140808/EN/K26RT-AC/Tenda/ -
válasz
zambozoli
üzenetére
Értem! Régebbi Tomato-kat nem próbáltál? Ugyebár 114 óta van W1800R támogatás...
http://tomato.groov.pl/download/K26RT-AC/Sőt, van Victek Mod is!
http://www.victek.is-a-geek.com/...meg valahol bwq518 féle is!
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Tomato nem konfigfile-ban tárolja az adatokat, hanem az NVRAM-ban! Azokat kiolvasni az...
nvram show
paranccsal tudod, ami egy szép bazihosszú lista lesz! Ha tudod mit keresel, akkor tudod szűrni a grep paranccsal, mint például...
nvram show | grep wl0_channel
Ezt megváltoztatni úgy tudod, hogy...
nvram set wl0_channel=6
nvram commit -
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Igen könnyen előfordulhat! Próbáld meg menteni a konfigot, töröld az nvram-ot!, és aztán nézd meg, hogy jól működik-e! Ha igen, akkor nincs más lehetőség, mint a manuális beállítás, ha úgyis rossz, akkor mehet vissza a mentés, és valószínűleg a korábbi fw is, mert lehet akkor ez bugos!
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Elvileg a wl0_mitigation és a wl1_mitigation értékek módosításával meg tudod erőszakolni, de, hogy milyen értékkel, és milyen eredménnyel, azt nem tudom!
DD-WRT-vel kapcsolatban itt írnak az értékekről, nem tudom ez Tomato-ban mennyire helytálló!
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Ha egyébként használnád, emiatt nem kell kikapcsolnod a WiFi-t, ettől nem szabad elromlani neki! Persze a hatótávolságra, sebességre, kihatással van az antenna hiánya, az biztos!
Konfiguráció mentéskor a mentett file-ba egyedi hardver azonosítók is bekerülnek, így a mentés csak ugyanarra az eszközre tölthető vissza! Anno még WL-500gP-n kénytelen voltam én is rájönni erre!
Ez már Tomato egyébként, vagy a gyári fw is ilyen?
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Szerintem kicserélik, ne nagyon említsd, hogy fw-t cseréltél rajta, és kész! Ragaszkodni kell hozzá, hogy ugyan volt egy kis áramszünet éjjel, de este még ment, reggel meg már nem!
A soros kábel egy sima Nokia DKU-5 (CA-42, stb...) kábelből elkészíthető 15 perc alatt!
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Szia!
Ajjaj, ez nem jó hír! ASUS-on ugye nem lenne gond, mert ott a recovery móddal simán megismételhető a művelet, aztán megy a router, de Tenda-n sajnos nem ilyen egyszerű! Pontosabban fogalmazva, W1800R-ről nem is tudok konkrétumot, de tekintve, hogy N80-on azért elérhető a cfe webserver, van némi remény, hogy a Tieden is menni fog, csak sajnos nem olyan egyszerűen, egy gombnyomással, mint ASOS-on! Mondjuk én első körben azért megpróbálnám, hátha!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=21.0
1. Gépet fix IP-re állítod!
2. Indítod a routert, reset gombot nyomva tartva!Ha itt elindul valahogy úgy, hogy ne legyen a fentebb általad írt sorozatos újraindulás, akkor oké, ha nem, akkor sajnos ez nem nyert! Esetleg próbálhatod 192.168.0.x IP tartományban is, mert Tenda esetén az az alapértelmezett! Ha nem megy így sem, ez esetben nincs más lehetőség, mint szétszedni, és soros porton megpróbálni előcsalni a cfe webszervert!
http://itcafe.hu/tema/tenda_n6_wireless_n600_dual-band_router/hsz_38-38.html
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Előfordul, már nekem is volt ilyen!
Ezt még nem próbáltam, de szerintem igen, a beállított MAC címeket mindenhonnan tiltani fogja!
-
törölt tag
válasz
zambozoli
üzenetére
De megy. Megvettem, kicsomagoltam és már ment is föl a Tomato. Semmi gubanc, semmi hókuszpókusz nem volt vele. Letöltöttem PC -re a firmet és webes felületen telepítettem.
Intruder2k5: Jajj, mit néztem be? A router új volt és még soha életemben nem láttam DD-WRT -t. Feltűnt volna.
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Visszatérve még a Te problémádra, az a baj, hogy kerestem a hálózatomon létező MAC címet a routeren lévő /tmp mappa file-jaiban, de semmi olyat nem találtam, amiből meg lehetne határozni, hogy éppen aktív, vagy nem aktív az eszköz! Fiam telefonjáról van szó, éppen nyomkodja is még a fészbúkot, a MAC címe pedig 1x szerepel a \tmp\var\lib\misc\dnsmasq.leases file-ban, ami csupán a jelenleg futó lease time-okat tárolja, aztán 1x a \tmp\etc\dnsmasq.conf file-ban, ahol a statikus dhcp kiosztás miatt vannak feljegyezve a címek, és 86x a \tmp\var\log\messages file-ban, vagyis a sem logban, de ebből sem lehet kihámozni, hogy jelenleg aktív-e, mert a leválasztás nem kerül logolásra! Ergo lehet ez a MAC címes megoldás (is) zsákutca!
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Szerintem teljesen korrekt, mondhatni ugyanolyan mint az ASUS, ami végül is nem is meglepő, hiszen a HW ugyanaz, azt pedig nem a Tenda, és nem is sz ASUS gyártja! Mármint gondolok itt a memóriára, procira... Nagyon hasonló értékeket mértünk ASUS-on is, semmi szégyenkeznivaló nincs ezzel! Vsz a Tenda-nak ezek a routerei jók lettek, a kisebb tesó N60-ról is jókat olvastam! Az is Tomato kompatibilis, az ára 14k alatt van, és ezért Gbit-es, Dual Band-es, és még USB-s is! Ha eddig a TP-LINK-re mondták mindig, hogy ár/érték arányban verhetetlen, hát szerintem ez most már nincs így! A Te routered éppúgy olcsóbb mint a TP-LINK vetélytárs, az Archer C7, és semmivel sem rosszabb, sőt szerintem jobb is, mert én jobb szeretem a BroadCom motort!
-
-
-
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Minek ehhez leírás? Nem laboratóriumi mérést akarok én, hanem csak úgy ami jön... Az az életszerű!

Ráakasztod a HDD-t, az USB and NAS menüben bekapcsolod a supportot, fel is fogja mountolni automatikusan a /tmp alá valahova, File Sharing menüben szintén bekapcsolod az automata megosztást az összes partícióra, és már mérhetsz is! Mondjuk NTFS-en nem hiszem, hogy ez is nagyon gyors lenne, esetleg a paragon driverrel, ha benne van a Tenda fw-ben!
-
-
-
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Próbáld ezzel!
#!/bin/sh
MACADDRESS="00:00:00:00:00:00" # A NAS MAC címe!
LOGDIR="/tmp" # A logfile-ok helye!
# A logfile létrehozása!
mkdir -p $LOGDIR
LOGFILE=$LOGDIR/nas_wol_$LOGDAY.log
touch $LOGFILE
# TV ethernet portjának vizsgálata!
tv_port_state=$(cat /tmp/ethernet.state | grep "Port 4: DOWN")
# Ha a TV portja aktív...
if [ $? -eq 1 ]
# NAS portjának vizsgálata!
then
nas_port_state=$(cat /tmp/ethernet.state | grep "Port 3: DOWN")
# Ha a NAS portja aktív...
if [ $? -eq 1 ]
then
echo "$NOW A NAS már működik!" >> $LOGFILE
# Ha a NAS portja inaktív...
else
/usr/sbin/ether-wake $MACADDRESS
echo "$NOW A NAS portja inaktív, WOL parancs elküldve!" >> $LOGFILE
fi
# Ha a TV portja inaktív...
else
echo "$NOW A TV portja inaktív!" >> $LOGFILE
fi -
khorvat
senior tag
válasz
zambozoli
üzenetére
Fura figura akkor ez a Toshiba megoldás! Én ha beütöm a TV IP címét a böngészőbe nem jön be semmi, semmilyen weboldal vagy mappa. Pontosan melyik típus ez amúgy? Kicsit utána olvasnék, hogy minden Toshiba ebben a filozófiában jön ki a piacra vagy típusnként eltérő.
Samsung és LG tapasztalataim vannak, de ilyen akadályról még nem hallottam, hátha vkik már a világon megoldották ezt akár egy service menü beállítás módosítással. -
válasz
zambozoli
üzenetére
Akkor esetleg próbáld ezzel! De először a 11. sor végén a port számát írd át arra, amit a TV használ!
#!/bin/sh
mkdir -p $LOGDIR
LOGFILE=$LOGDIR/tv_portstate_$LOGDAY.log
touch $LOGFILE
cat /tmp/ethernet.state | grep -v grep | grep "Port 1: DOWN"
if [ $? -eq 1 ]
then
echo "$NOW A port aktív, WOL parancs elküldve!" >> $LOGFILE
else
echo "$NOW A port inaktív!" >> $LOGFILE
fi -
khorvat
senior tag
-
-
-
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Hát nem tudom, hogy a fennmaradó 6-8MB JFFS-be bele lehet-e préselni... Meg lehet próbálni!
Ehhez lére kéne hozni egy opt mappát a jffs-ben!
mkdir -p /jffs/opt
Majd ezt be kell mountolni a rendes opt alá!
mount -o bind /jffs/opt /opt
Ezt a sort be kell tenni a jffs scriptbe is! Admin -> JFFS -> Execute When Mounted
Aztán pedig...
/usr/sbin/entware-install.sh
Ha ez sikeresen lefut, akkor pedig...
opkg update
opkg install mcÉs kiderül, hogy elfér-e a flashben!
-
-
-
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Na jó, akkor segítek...

#!/bin/sh
IPADDRESS="0.0.0.0" # A TV IP címe!
mkdir -p $LOGDIR
LOGFILE=$LOGDIR/ping_wol_$LOGDAY.log
touch $LOGFILE
ping -c 1 $IPADDRESS | grep -v grep | grep "100% packet loss"
if [ $? -eq 1 ]
then
echo "$NOW A TV válaszolt a pingre, WOL parancs elküldve!" >> $LOGFILE
else
echo "$NOW A TV nem válaszolt a pingre!" >> $LOGFILE
fiÉs ugyanaz log-olás nélkül! Ha már tuti működik, akkor jó lehet ez is...
#!/bin/sh
IPADDRESS="0.0.0.0" # A TV IP címe!
ping -c 1 $IPADDRESS | grep -v grep | grep "100% packet loss"
if [ $? -eq 1 ]
then
else
fi -
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Ez szerintem nem is mérhető, olyan kis terhelést fog okozni! Az egy-két ping lefut egy szempillantás alatt, és ennyi! Jelentéktelen az egész, szerintem egy hétzenélős kvarcóra is lefuttatná!

Ebből nem tudsz kiindulni?
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=120.0 -
-
fabias82
tag
válasz
zambozoli
üzenetére
Nem tudom...Win 7 64Bit van fent de megfogom nézni hogy tesóm gépére teszem fel a twonkit pluszba nem baj ha kettő vna a hálón nem zavarja be már néztem régen,abba más a hálókártya de az nem tudom befolyásolna e mert a tvbe nem változik semmi,de viszont tegnap a gyári fw-vel is előprodukáltam az avatárnál tesztelés szempotjábol kis beakadást de közbe megindítottam 80gb anyagot letölteni igaz a net 30/3 -as de lehet közbe a twonki akadt meg kicsit a vinyó miatt...de utána pár percé megszűnt az akadás.
-
válasz
zambozoli
üzenetére
Ez így van ahogy mondod, csak emlékeztem, hogy valaki küzdött a DLNA-val, rákerestem, és ezt (is) találtam!
http://itcafe.hu/tema/tomato_firmware/hsz_1865-1865.html
Ezért címeztem neki a hsz-t!

-
fabias82
tag
válasz
zambozoli
üzenetére
Igen ez nekem is fura a kábel nekem is cat5e és van az is 20-25 méter. De ha gigabites laptopot rácsatlakoztatok jelzi is hogy az 1000m csatlakozik...valami zavarom lenne...nah megfogom nézni rövid vezetékkel csak simán rácsatlakoztatva....a 115 verzióval. nekem is antenna kábellel párhuzamosan megy. 220 vezeték zavarhatja?
-
fabias82
tag
válasz
zambozoli
üzenetére
Szia!
Ez a fura hogy elsőre mikor először tettem fel a tomato fw a 114-et akkor a tv lan portja mutatta hogy 100Mbit úgy kapcsolódik mostanság meg 10mbitet mutat ha a 114 ha a 115 fw van fent.De az usb résszel elvoltam foglalva nem is néztem rá... de a vezetéknek nincs baja laptoppal próbáltam jó a sebesség rajta ha gigabites portba kapcsolom jelzi is a router hogy 1000Mbit ....ez eléggé fura de a gyári fw ugyan az a vezeték....nem cserélgetem közbe.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- EAFC 26
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 1 / 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új Lenovo V15 G4 FHD i5-13420H 4.6Ghz 8mag 16GB RAM 512GB SSD Intel UHD Graphics XE Win11 Garancia
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

tjsz