Hirdetés
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
lehella
senior tag
válasz
sunpower
üzenetére
Szia!
Nekem a PC-ről a routerre kötött HDD-re és vissza is 10 Mb/sec körüli a másolási sebesség, ez kicsit csalódás mert ennél többre számítottam. Furcsa hogy a routerre kötött pendrivera másoláskor még kevesebb, 3-5 Mb/sec. Esetleg ha kikapcsolnám a torrenteket ha mondjuk másolok, akkor gyorsíthatnám a dolgokat nem? Elvileg a processzort akasztom ki ennyi művelettel, jelenleg 50 torrent futtatok.
-
zambozoli
aktív tag
-
-
beleszólok
senior tag
válasz
sunpower
üzenetére
Touch: ha a /mnt alatt van a diszked, akkor az ütemezőbe:
touch /mnt/.x.x
syncez annyit csinál, hogy a /mnt/.x.x nevű fájlt létrehozza, amennyiben még nem létezik és beállítja az utolsó módosítás idejét az aktuális időpontra. A sync meg szinkronba hozza a cache-t a diszkkel, biztosítja, hogy az addig csak cache-ben lévő információk kiíródjanak, így biztosan nem fog leállni. Ha ez minden vágyad.
Szerintem annyira nem jó ötlet, de ez más lapra tartozik. -
törölt tag
válasz
sunpower
üzenetére
Őszintén szólva nem nagyon értem a problémát. Én NAS -t használok. Úgy van beállítva, hogy 20 perc után leállítja a vinyót. Ez két éve így működik és nem ír semmilyen vinyó hibát. Egy WD Green -ről van szó. Ezeknél a fejparkolás sokkal nagyobb probléma, mint a leállás, de szerencsére az enyém nem volt "túlparkoltatósra" állítva, úgyhogy nem kellett hozzányúlnom. Hozzáteszem, hogy nem torrentezek, tehát nálam valóban leáll a vinyó. Ha a NAS mellett vagyok, akkor hallom, amikor felpörög, ha használni szeretném. A NAS topikjában látom, hogy akik torrenteznek, azok a 2-3 éves vinyókat már cserélgetik le, mert emelkednek a szektorhibák. Szóval, ha használod, akkor úgysem áll le, viszont akkor is odalesz egy idő után. Nem hiszem, hogy hamarabb odalenne attól, hogy leáll, ha nem használod. OK, 10 percenként ne álljon le. De fél óra tétlenségnél sztem nem baj, ha leáll.
-
beleszólok
senior tag
-
-
-
sunpower
tag
válasz
sunpower
üzenetére
Valami más parancs van esetleg, ami megmozgatja a winyót hogy ne álljon le?
Mondjuk olyan ami csak olvas róla, hogy ne írogasson 5 percenként ugyanarra a területre.Egyébként hogy tudom ellenőrizni, hogy lefut-e a script? Ha belépek Putty-al, akkor látnom kéne 5 percenként, hogy megjelenik a könyvtárlista?
Köszi!
-
törölt tag
válasz
sunpower
üzenetére
Köszönöm!
Nem, routerhez (linuxhoz) sajnos, nem nagyon értek. Persze lenne ötletem, de nem akarok nagy marhaságot írni. De talán lehetne alkalmazni az Androidos példát. Szóval az Android miniPC -khez csatlakoztatott külső HDD -kel az a probléma, hogy Androidon nem alkalmazható semmilyen spin off parancs. Ezért jól jöhet egy olyan eszköz, ami külön utasítás nélkül is leállítja a vinyót. Az "életben tartás" nem probléma, mert csak 10percen belül használni kell. Vagyis, egy automatizálóval figyeltetném az alkalmazásokat és ha egy olyan alkalmazás sem fut, ami biztosan használná, akkor 10 percen belüli intervallumonként végeztetnék rá vmi fájlműveletet (mondjuk egy shellparancs oda irányítja txt -ben egy log kimenetét, majd valamikor törli). -
-
válasz
sunpower
üzenetére
Ha nincs megnyitott konzol, akkor nem fog listázni sem, de tök mindegy mit futtatsz, a lényeg, hogy HDD használat legyen! Mondjuk egy ilyen apróságot simán megcsinál cache-ből is, és kérdés, hogy az elegendő lesz-e ahhoz, hogy ne állítsa le a lemezt!
Ha létrehozol egy scriptet a hdd-n, ennyi tartalommal...
#!/bin/sh
cd /nas/hdd <--- IDE A HDD ELÉRÉSI ÚTJÁT ÍRD
lsmajd adsz neki futtatási jogot...
chmod +x /script_neve
és ezt időzíted a scheduler-ben, akkor hamarosan elválik, hogy működőképes-e az ötlet!
-
-
-
-
-
-
khorvat
senior tag
válasz
sunpower
üzenetére
Webes felületen ha változtatásokat eszközölsz a TM-ben, akkor el kell menteni, ki kell kapcsolni a TM-et majd újra engedélyezni, ekkor fogja lementeni az új beállításokat a torrent mappád konfig fájlába, ahonnan a kezelő progik is csak kiolvassák az aktuálisan érvényes beállításokat. Nekem ez a tapasztalatom a beépített TM-el remélem segít amit leírtam!
Tomatoval használ vki vmilyen felhőszolgáltatást?
Elvárás lenne az androidos telefonról az azzal készített képek szinkronizálása, a hamarosan lejáró dropbox tárhelyem kiváltására keresnék vmi ingyenes megoldást, ha már van egy kivülről is elérhető megfelelően nagy routerre kötött HDD-m, igaz USB2.0 sebességgel, esetleg ez a lassúnak mondható HDD elérés jelenthet akadályt?
Owncloud vmi ilyesmi cél szolgálna erről van vkinek tapasztalata, feltöltési sebességem 20Mbit lenne, vmint létezik ehhez PC kliens progi is vagy az kizárólag dropbox privilégium? -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
sunpower
üzenetére
1. Igen! Publikus IP címed, és a port szám!
2. Samba-n keresztül, vagyis Win alatt hálózati meghajtóként!
3. Milyen fw cserénél? Tomato-ról Tomato-ra frissítés? Akkor igen!
4. Seed-elheted azzal is tovább, de kézzel kell mindent beállítgatnod, másik routerre nem megy fel a mentett beállítás, csak ugyanarra! -
válasz
sunpower
üzenetére
Elég az adatpartíció is! Bár lehet én megcsinálnám a másik kettőt is, több okból kifolyólag is!
1. Ki tudja, hátha később kedvet kapsz mégis a telepítéshez, és utólag levágni már nem fogsz tudni adatvesztés nélkül a meglévő partícióból! A swap-et sem feltétlenül kell aktiválnod most!
2. Az az 1-1,5GB nem fog hiányozni szerintem a 2TB-os lemezből, és így legalább haladhatsz a leírás szerint, nem kell másképp csinálnod, amitől végülis tartottál eredetileg is, ha jól rémlik!
-
válasz
sunpower
üzenetére
Parancsolj! Ha elakadsz, szólsz...
-
válasz
sunpower
üzenetére
Szia!
1. Nem kell!
2. Nem lehet, csak az fw-vel együtt!
3. Elvileg megmaradnak a beállítások, de azért nem árt menteni előtte!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=28.0
4. Igen van, csak előtte le fogja ellenőrizni, ami nagy adatmennyiségnél sokáig tart!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Arc Raiders
- Pánik a memóriapiacon
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okos Otthon / Smart Home
- Diabetes - Cukorbetegség
- Nintendo Switch 2
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99A i7 5820K 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Deepcool Ducase V2 600W
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

tjsz