Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- bambano: Bambanő háza tája
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
-
LOGOUT
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Újabb kille72 build, bár sajnos még mindig béta. 2017.3b17
-
mcll
senior tag
Sziasztok!
Router csere előtt állok, és az igényeimet elviekben a Tomato CFW tudná teljesíteni, ha minden igaz. Ezek a következők:
1. Sok, nagyon sok port forward kezelése (igen nagy a listám)
2. MAC cím alapú szűrés: ami nálam konkrétan azt jelenti, hogy a hálózatban előforduló összes gépnek megvan az IP címe, ez bekerül a router listájába. A router így CSAK és kizárólag az általa ismert MAC című eszközt engedi a hálózatra, még akkor is ha az adott eszközön fix ip van beállítva.
3. Egyedi IP kiosztás minden egyes MAC címhez. Tehát én határozom meg melyik MAC cím mely IP-t kaphatja, még akkor is ha egy eszközön fix IP van. Ha viszont a gépen beállított fix IP eltér a routerben beállított IP címtől, akkor az a gép nem fog hozzáférést kapni, amíg vagy átállítják DHCP-re, vagy legalább azt az IP-t adják meg a gépnek, ami egyezik a routerbe beírt IP-vel.
4. Akármelyik (egy vagy több) MAC címnél tilthatom a net hozzáférést (beleértve a belső hálózat hozzáférést), akár kézzel, akár automatikusan (a hét bármely napjára megadva) egy adott időintervallumban (pl. este 10 és reggel 10 között az adott MAC című eszköz semmilyen hozzáférést nem kaphat)Tehát a kérdés, hogy valóban képes-e a fentieket a Tomato megoldani, ha igen, melyik verziója? Továbbá ha van ilyen CFW, melyik router képes "befogadni" azt a bizonyos Tomato verziót? (Gigabites, korszerű, stabil routert keresek, így ha valakinek van konkrét tippje ne tartsa magában.
)Köszi!

-
lehella
senior tag
válasz
üzenetére
Futtattam egy e2fsck parancsot és talált néhány hibát. Pár hete rátettem néhány száz mega forráskódot a NAS-ra, köztük voltak azok a fájlok is amiket hibásnak vélt. Ezek sok kicsit fájlokból álló kódok, amiket most lemozgattam róla. Lehetségesnek tartom ezt is, pár nap és kiderül

Béta verziót tomatoval nem találkoztam még, de megpróbálhatok egy újratelepítést is, ha a fájlok elmozgatása nem oldja meg
-
lehella
senior tag
Én is dual wanos verziót használok, bár ezt nem tudom mit jelent a gyakorlatban, mert nem használom ki, viszont már több mint fél éve (Tomato 140 Shibby féle). Elképzelhető, hogy túlterhelődik, bár mostanában elkezdtem a torrenteket is csökkenteni, egyébként az elmúlt 3 évben nem nőttek a szolgáltatások száma amitet futtatok rajta. Megnéztem majd puttyal a logokat, még csak a Tomato felületen a View All log részt néztem, hogy resetelődik

-
törölt tag
válasz
lehella
üzenetére
Amikor eldob mindent, nincs kissé túlterhelve a router?
Esetleg azzal, hogy kívülről millió "támadás" éri?
Rég volt, hogy Tomatot használtam, az utolsó Shibby volt, amiben még nem volt dual-wan (135 talán vagy még régebbi), akkor hasonló tapasztalatokkal gazdagodtam. Az ok az volt, hogy a syslogd túlterhelte a routert, és egy idő után resetelte magát.
A megoldásra már nem emlékszem, valami olyan volt, hogy az azonos logbejegyzések számára kellett limitet beállítani. Pontosabban én állítottam unlimitedre valamelyik paramétert a syslogd beállításainál és ezt kellett visszatenni.Nem állítom, hogy nálad a log a gond, de a túlterhelés egy lehetséges ok.
-
lehella
senior tag
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
valami furcsaság van mostanában a routeremmel. 140-es Tomato van rajta 8 hónapja és az elmúlt 2 hétben már háromszor dobott el mindent, se wifi, se lan, nem tudok belépni rá, a torrent és egyéb szolgáltatások nem működnek. Reset után minden tökéletes. Hol tudnék elindulni a nyomozásban, vagy esetleg tipp, hogy mit tudnék csinálni ez ellen?
-
válasz
mr.perfect
üzenetére
és nahaggyámár
Összefoglalóban benne találtatik a kille féle shibby fork, amit többen is használnak itt nagy megelégedéssel (én is). Más kérdés mi az ami olyan baromira hiányzik ami miatt feltétlenül frissíteni kellene.
-
-
törölt tag
Tudna valaki olyan Tomato-t ajánlani, ami jól működik(wifi is stabil, hw NAT is működik stb.) Asus AC68U routeren és még karbantartják, netán fejlesztik is?
Shibby ott kiesett, hogy idén mindössze egy végleges verzió jött ki belőle, így jó eséllyel a WPA2 hibát sem javították benne.Sajnos a Merlin "kissé" bugos szerintem - legalábbis abból kiindulva, hogy a fejlesztője szerint az teljesen rendben van, hogy ami nem a router subnetjében van, az minden internet.

-
Felmerült privátban Tomato telepítése kapcsán, hogy valaki nagyon nincs otthon a hálózati dolgokban, és gondot okoz a fix IP beállítása. Ráadásul Linux-ról lévén szó, a leírásom sem segít. Persze tudom, ehhez is lehet a neten millió segítséget találni, de mivel jelen esetben router cseréről van szó, és kéznél van még a régi vas is, ami szintén Tomato alapú, így eszembe jutott egy másik megoldás is, amit itt írok le inkább, hátha később másnak is hasznára lesz.
Tehát, elsőként a régi router LAN beállításait módosítsuk az alábbi szerint, hogy a 192.168.1.1 címet felszabadítsuk az új router számára:
A router IP címe legyen tehát 192.168.1.2, a DHCP által kiosztható IP címek tartománya pedig 192.168.1.3 és 192.168.1.254 közé essen. Ezután a router újra fog indulni, de esetleg szükség lehet a kliens gép újraindítására is, vagy legalább a hálózati UTP kábelt kössük ki/be egyszer. Ha ez megvan, és minden eszköz felvette az új IP címét, akkor az új routert, amire fel szeretnénk tenni a Tomato fw-t, az egyik LAN portján keresztül kössük össze a régi router egyik LAN portjával. Igen, tehát egy UTP kábel kell a két router egy-egy LAN portja közé. Ezután az új routert a leírás második pontja szerint állítsuk recovery módba, és onnantól a firmware feltöltése is változatlan, tehát használhatjuk az ASUS Firmware Restoration Tool-t, vagy ha van akkor a CFE webszervert, vagy Linux terminálban a tftp parancsot.
Ha sikerült, akkor a régi router helyére az újat beiktatva használhatjuk is tovább a hálózatunkat.
-
akom
őstag
válasz
martonzsolt
üzenetére
Szia!
Windows-on én ezzel olvasom az ext hdd-ket.
-
válasz
martonzsolt
üzenetére
Akkor az ext3. Windows is csak 3rd party program telepítése után tudja olvasni, mivel ez Linux filerendszer.
ExtFS for Windows® Free
Ext2Fsd Project
stb.Megjegyzem egyiket sem próbáltam.
-
martonzsolt
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Annak idejen a elso post leirasa alapjan csinaltam torrenthez. Azt hiszem ext. windows nem tudja olvasni. De ha van megoldas windosra az is jo lenne
-
válasz
martonzsolt
üzenetére
Tomato-hoz többféle filerendszer megfelelő, így ezzel sokat nem mondtál, lehet akár ext2, 3, 4, NTFS, FAT32, vagy extFAT is. Bár a magam részéről fogalmam sincs, hogy ezekből az IOS mit és hogyan tud olvasni, így ezt inkább annak a topikjában kellene megkérdezni.
-
martonzsolt
tag
Tomatohoz formazott hdd-t router nelkul ios-en hogy tudok olvasni?
-
Tiktor
csendes tag
Persze, az simán benne van a pakliban, hogy hibakeresés alatt bepipáltam valami olyat is amit nem kellett volna. Meg ugye volt egy rakás újraindítás, néhány áramtalanítás, stb...
-
Csak úgy érdeklődésképpen, miután feltetted a Tomato firmwaret megcsináltad az NVRAM törlést ahogy javasolt?
Gyanús hogy először nem és ezért voltak a gondjaid.Az NVRAM törlése...
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK -
Tiktor
csendes tag
Jó lett a Wifi is.
A lényegi, alap dolgok működnek, ezután jön majd a torrent és media server beállítás.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, igyekszem a továbbiakban nem teleszemetelni a topicot a nyűgjeimmel

-
Tiktor
csendes tag
Hard Reset után jó lett!
A wifi jelszóbeállítás után viszont újra lecsatlakozott a hálózatról.
A wifihez milyen titkosítást érdemes beállítani? -
Tiktor
csendes tag
Az a kábel a digitől kapott ZTE márkájú modemből jön.
IPV6 le van tíltva.
A fentebb leírt MAC klónozást megpróbáltam, nem jött be.
Próbáljak meg egy hard resetet és előről kezdeni? Vagy frissítsek egy másik verzióra? 140-es van fent, ennél van frissebb? Vagy alacsonyabb verziót is fel(le) lehet frissíteni? -
Mit mutat a System/Overview/WAN szekció? Ha ott nyomsz egy release/renew-t mit történik? Csináld meg és másold be a logokat légyszi (utolsó 30-50 sor)
Ja igen, érdemes a számítógép MAC címét klónozni, néha a szolgáltatók az első MAC címet megjegyzik és a modem csak arról indított kapcsolódási kísérleteket hajlandó elfogadni (Advanced/MAC addresses/Wan Port/Clone PC gomb, itt lehet hogy kell egy komplett switch/modem/router/PC áramtalanítás neki majd).
-
Tiktor
csendes tag
Évek óta digi van, ezzel a routerrel, még a gyári asus rendszeren. Eddig mindig csak a felhasználónévre, jelszóra volt szükségem. A routert kihagyva a kábelt a laptopra csatlakoztatva működik. A digi szerint PPPoE-t kell használni. https://digi.hu/dokumentum-kategoria/beallitasi-segedletek
Szerintem a beállításokkal lesz a gond.... -
Tiktor
csendes tag
Köszi, de sajnos továbbra sem jó....

Type: PPPoE
Wireless Client Mode: 2.4 GHz / eth1
Username: a digis, beírva
Password: beírva
Service Name: digi net (?)
Options: ?
DNS Server: Auto
Connect Mode: Keep Alive
Redial Interval: 10
LCP Echo Inzerval: 10
LCP Echo Link Fail Limit: 5
MTU: Default
Use DHCP: nincs pipa
Single Line MLPPP: nincs pipa
Gondolom nem meglepetés, de a nagyrészéről fogalmam sincs micsoda. Ezenkívül döbbenetesen sok beállítási opció van... 😲 -
Tiktor
csendes tag
Sziasztok!
Ma felraktam az Asus RT-N18U routeremre a Tomato shibby verzióját (ARM-140). Viszont bármennyire is ciki, nem találom hol kell beállítani az internet kapcsolatot. Konkrétan hogy hol lehet beírni a digis felhasználónevemet és a jelszavamat a felcsatlakozáshoz.
Tudna valaki segíteni? -
Üdv!
Tomato-nak a root$ Samba megosztását használja valaki?
Én néha szoktam, fel is van csatolva hálózati meghajtóként, de a megosztás rejtett, és read only, ahogyan alapbeállítás szerint hozzá van adva. Van egy-két scriptem, ami generál kimeneti file-okat a /tmp alá, és azokat szoktam ezen keresztül olvasni. Egy ideje viszont észrevettem (talán mióta a kille72 mod-ot használom, ezt nem tudom biztosra), hogy ezen a megosztáson keresztül nem tudok belépni egy mappába se. A gyökérkönyvtárat látom, de ha bármelyikbe be akarok lépni, hibaüzit kapok. De az is lehet, hogy csak a 132-es volt jó, és már a 140-es Shibby félével sem ment.
Nektek működik?
-
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Utána nekem is leesett!

-
-
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az ADBlockot!

-
-
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!
Munkahelyi gépen vagyok, itt sajnos nem tudom kikapcsolni.
-
törölt tag
Shibby-ről van valami új hír? Úgy tűnik, egyre kevesebb az ideje/kedve a saját verzióját pátyolgatni.

-
válasz
esicyhun
üzenetére
A routerre kell másolni, még pedig abba a mappába ahol éppen prompt van, vagyis amit látsz a kurzor előtt. De ha máshol van és megadod az elérési útját, az is jó. Felmásolni SSH-n keresztül WinSCP-vel tudod, vagy ha neten fent van kicsomagolva, akkor wget-el le is töltheted.
wget http://weboldalcime.hu/firmwareneveHa esetleg csomagolva van akkor az már bonyolítja a dolgot, ez esetben maradj a WinSCP mellett.
-
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még egy kérdése lenne az SSH-val kapcsolatban.
Ezzel a paranccsal kell a cfe.bin fájlt "flashelni":
mtd write cfe.bin boot
Ahhoz, hogy a parancs hibaüzenet nélkül lefusson, a cfe.bin fájlnak hol kell lennie? A Putty könyvtárában? vagy valahogy rá kell másolni a routerre?
Köszönöm, még nagyon kezdő vagyok ebben a témában...
-
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, átnézem.

-
válasz
esicyhun
üzenetére
SSH használatához sem kell pilótavizsga, itt van egy rövid segítség, igaz már Tomato-hoz íródott, de a kliens használata más firmware mellett is ugyanaz.
-
esicyhun
tag
Köszönöm!
Nos, ha jól értem, akkor a CFE többek között a BCM4709-es procival szerelt routerek bootloaderje. Ahhoz, hogy a Tomato-t legegyszerűbben feltöltsem, rá kell tölteni a routerre a grafikus kezelőfelülettel ellátott CFE-t. Ez a CFE.bin, amibe a CFE editorral a routerem saját MAC címét először bele kell szerkeszzem. A feltöltés SSH-n keresztül lehetséges, amiről sok mindent nem tudok, de a feltöltéshez a parancs le van írva.
Azt hiszem veszek egy nagy levegőt, és ha otthon majd lesz 1 nap szabadidőm, nekiesek. A gyári teljes, mindent gyalulós, angol firmware-t sikerült megtalálni, szóval ha a bootloadert nem nyírom ki, vissza tudok csinálni bármit.
-
esicyhun
tag
Sziasztok!
Van valahol részletes leírás a telepítésről? Xiaomi R1D-re szeretném feltenni, de a router témájában lévő leírásban a CFE részt nem igazán értem. Miért van erre szükség? Mit kell gyakorlatilag rárakni CFE gyanánt?
https://m.logout.hu/cikk/xiaomi_mi_r1d_router/custom_rom_telepitese.html
Köszönöm!
-
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Access restriction/Add és ott egy rule-nál be tudod kapcsolni hogy "disable wireless" a megadott napokon és időpontban.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Van valamilyen lehetőség, hogy automatikusan kikapcsolódjon hajnali egykor a wifi, és reggel pedig vissza?
Köszönöm szépen a segítséget! -
F34R
nagyúr
Hello
Mi az aktualis legnagyobb elerheto belso torrent sebesseg (rtorrent, transmission) amit meg a CPU elbir? (N18 Asus)
Le akarom cserelni a mostani 860L-t
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben, köszönöm.

-
válasz
z123456789
üzenetére
Igen, ezekre gondolok. Ugye az fw webadmin felülete, általában 80 vagy 443-mas port ha HTTPS-en megy, FTP 21-es, DNS 53-mas, stb., de ezek többnyire az 1024 alatti tartományból kerültnek ki, az általad írt 19000-es portok szinte biztos, hogy szabadok.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A foglalt portokat honnan tudom meg? Vagyis mi az hogy foglalt portok? Az ilyen 21-es FTP-re, 8090-es általánosan használt portokra gondolsz?
19931-19935-ig szeretnék forwardolni. Azok nem különlegesek, nem? Ha más nem folglalja, akkor szabadon használhatom. Igaz? -
válasz
z123456789
üzenetére
Szia!
1-65535 közt, de vannak ugyebár foglalt portok, amik ebből kimaradnak.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Tomatoban port forwardoláshoz külső/belső portszámnak milyen intervallumon belül adhatok meg számokat?
Előre is köszönöm.
-
-
kabocax
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi.

-
-
kabocax
csendes tag
Sziasztok! Az AC56U-n szeretném a PHP 5.5-öt 5.6-re frissíteni. Odáig eljutottam, hogy egy pendrivera felraktam az Entware-t. Az opkg-val föltelepítettem a PHP 5.6-ot azonban így még nem frissül az 5.5. Mi a további teendőm?
-
blakey
titán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nem tudom, hogy mit mondott, de lényegében igen, nekem bejön és nagyon jól működik, már új driverek vannak, nálam érezhetően jó a wifi.
-
blakey
titán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Melyik Shibby? 140-eshez képest továbbfejlesztett, tudtommal Shibby már nem nagyon foglalkozik a dologgal.
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Asus NT18-U routeremen Tomato fut.
Tomatoval lehet olyat, hogy a routerre közvetlenül csatlakoztatott HDD egy bizonyos mappájának a tartalmát automatikusan szinkronizálja a routerre Wifin keresztül csatlakoztatott (SMB) médialejátszó (Med8er) HDD-jére?
-
tjsz
Topikgazda
-
jel1
aktív tag
Megoldódott a problémám, ami ez volt:
"Sziasztok!
Ftp-t akarom beállítani fájlok távoli elérése miatt.
Lanon semmi gond. Wanon is kijön a bejelentkező ablak, viszont utána hibát ír
„425 failed to estabilish connection”Hogyan lehetne működésre bírni?
Digi a szolgáltató, ha számítana.
Köszönöm a segítséget!
"Qos beállításokban volt szar valami. "Gyárilag" be volt kapcsolva, és mivel nem értek hozzá, ezért nem is állítgattam. Most a digi ugye 1000-re emelte a sebességet, de a routeren csak 100-zal jött át, bármit csináltam, és akkor találtam rá, hogy a Qos beállítás lehet rossz, és tényleg így volt. Kikapcsoltam a kecibe, és azóta jön a gigabit. Gondoltam akkor megpróbálom az ftp-t is, hátha ezzel volt galibája annak is, és működött
szóval most marad kikapcsolva Qos 
-
blakey
titán
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Ő vele kompatibilis az fw ?
illetve érdemes ígyen kategórában gondolkodni vagy esetleg inkább itthon valami TP link ?
-
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Érdekes, nekem jó a 3b12 AC56U-n.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Visszatettem inkább a 2017.2 stabil kiadást, ezzel rendben is van. Bár azt azért hozzáteszem, hogy az előző bétából volt NOSMP, és azzal sem volt ilyen gond.
-
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nekem a 140-es verzióval voltak gondjaim, visszaálltam 138-ra (vagy 132 ha tutira akarsz menni).
Ez a Shibby féle ág, van az un. kille72 verzió is most amit itt többen tesztelnek, olvass vissza 1-2 oldalt. -
Uraim!
ASUS RT-AC68U-ra mi a most ajanlott atomstabil Tomato verzio?
Lehet atternek a gyarirol. (bar ez meg csak gondolkodasi fazisban van reszemrol).
Jol tudom, hogy ebben is van HW NAT, ugye?
Tehat nem lenne gondja az 500 Mbit kihajtasaval tovabbra sem?Koszi!
Udv. core2
-
blakey
titán
Van új kille72 3b12, valami PPPoE javítva lett, sajnos nem követem a github-ot, gondolom sokkal több minden lett javítva, csak a posztokat olvasgatom.
-
Megy a http://tomato.groov.pl/ Csak mert ugye néhány napja állt.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 12/256 GB Használt, karcmentes 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asrock B75M-ITX + i5-3570k + Kingston 2x4GB ram
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

Örülünk hogy megy!