- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vida14
csendes tag
OFF: [link]
ma találtam. -
Köszi az egy éves figyelmet mindenkinek, örülök, hogy sikere volt a blognak, és kicsit azért sajnálom, hogy vége.
Egyelőre úgy néz ki ennyi volt a történet, tervben van még egy epilógus, amint lesz rá időm megírom azt is. Érdekes volt visszatérni a valóságba, és még érdekesebb innen visszatekinteni erre az egy évre."Japán nőkkel mi a helyzet? Semmi?"
Japán nők nem olyan nagyon szépek, vagy úgy 5-10% aki gyönyörű, a többi mondjuk átlagos, de a magyar nőkhöz képest sehol sincsenek. Iszonyat félénkek, és mivel nem beszéltem japánul el is vágtam magam náluk. Persze, vannak csajok akik kifejezetten a külföldiekre buknak, de azok nem az olyan kaliberű tagokkal állnak szóba, mint én, és főleg Shinjuku, vagy Roppongi negyedekben kell őket keresni. -
Troy.
addikt
Végére értem (Kellett két hónap.)
Tetszettek az írások. Japán nincs az első országok között ahova elmennék, de kipróbálnám, hogy miképp reagálok a hatalmas nagy tömegre.
Japán nőkkel mi a helyzet? Semmi? -
Sir Pocok
őstag
Nagyon köszönöm a lelkiismeretes blog vezetésedet, nagyon élveztem!
-
És végre kikerült a következő bejegyzés, ha még valakit érdekel.
-
vida14
csendes tag
Helo! Öm.. tudom, 13. hét van, de várható a héten frissítés?
-
Sziasztok!
moonlight115: igen, sajnos a fotók nem adják vissza teljesen a dolgot, meg az érzést. Élőben még szebb volt, főleg a hegy, az valami fantasztikus.
"Az a 3 millió jenes szuvenír, az micsoda?"
Az valami különleges lakkozási eljárással kezelt fémdoboz, legalábbis állítóag. Az eredetije ki volt állítva a múzeumban, de az valahogy komolyabban nézett ki. Ez is szép, meg minden, de ahogy láttam egy sima sajtolt pléh cucc szépen lefestve.
Ez a cache nem maradna a helyén túl sokáig.Troy.:
hopsz, köszi. Ez a hiba jó sokáig elbújt... -
Troy.
addikt
[Ennek] a címe el van rontva.
-
moonlight115
őstag
Márc. 25-31
Gyönyörűek a zúzmarás fák, a shrine-ok, minden!
Az a 3 millió jenes szuvenír, az micsoda? Egy ládikó? Geocaching... -
Sziasztok!
A következő bejegyzésre várni kell hétfőig, ugyanis itthon, Győrben nem tudom a képeket feltölteni a lassú net miatt. Anélkül meg nem az igazi a dolog. Bocs.
moonlight115:
"Fogadok, nem halat ettél először! "Nem, rántott húst ettem először, aztán meg pörköltet. Ha se lenne rossz, nem mondanám, hogy különsen ráuntam volna.
e=mc²:
Rengeteg olyan hely maradt, amire nem jutott idő. Sajnos kimaradt a Skytree (bár ez részben saját hülyeségből), nem jutottam el Kyotoba, vagy mondjuk Hiroshimába, Narába, Okinavára, vagy akár Sapporóba, a hófesztiválra. Ezek csak azok, amik úgy hirtelen eszembe jutnak, és mi minden van még, amiről még nem is hallottam..."Egy ev tavlatabol visszamennel mondjuk ugy 5 ev mulva ismet hosszabb időre?"
Nem. Dolgozni nem, turistának igen, de az meg az árak miatt nem hiszem, hogy esélyes. Máshova szívesen elnéznék távolabbra is, mint mondjuk USA, Kanada, akár Új-Zéland, de Japánba nem mennék vissza dolgozni. -
Jadro
veterán
Üdv újra itthon! Várjuk a beszámolót, elvonási tüneteink vannak. Légyszíves tégy úgy, mintha haza sem jöttél volna és fiktív történetekkel szórakoztass minket!
-
És ismét Magyarországon, két napos út után. Részletek hamarosan.
Troy.
Tom a bal oldalamon álló alacsony srác. -
Troy.
addikt
cikkekből egy online konvertálóval epub-ot csinálok, azokat összefűzöm egybe, majd abból *.mobi fájlt.
Eddig én sem gondoltam hogy lehet ilyesmire használni. Nem mondom, hogy tökéletes könyvet készít, van hogy egy oldalon egy kép van, de ez engem annyira nem érdekel (nem zavar), másik hogy minden fekete-fehér fotókkal együtt.Más: Melyik Tom?
-
Sziasztok!
Most van egy kis időm írni. Elég sok minden történt az elmúlt egy hétben, pozitív, és negatív dolgok egyaránt. Írni most sajnos nincs időm, és azt hiszem, hogy amíg itt vagyok már nem is lesz, de gyűlnek a témák, és a képanyag (bőven ezer fölötti fotó egy hét alatt). Gyönyörű helyeken jártunk, és még gondolom fogunk is, csak az időjárás baromi szar egyelőre.
titi83:
"Azért a hideghez is hozzá lehet szokni. Kíváncsi lennék ha Mave visszatér az országba a 20-22 fokos lakásába, akkor hogy fogja magát érezni..."
Ez így van, valamennyire hozzá lehet szokni. Teljesen nem, de könnyebb elviselni egy idő után. Volt már 20-22 fok a szobában egy-két hete, és jelentem, jól viseltem.Egyébként otthon sem szokott 18-20 foknál melegebb lenni télen a lakásban, mert nem szeretem a meleget, de azért ez a tél egy kicsit túlzás volt.
Troy.:
Jó szórakozást!
"Falom az írásokat. Körülbelül havi lebontásban csinálok a cikkekből egy könyvet, amit kindle-n olvasok."
Ez valami új technika, még nem találkoztam ilyennel. Letöltöd a logoutról a bejegyzéseket, és átkonvertálod könyvvé a kindle számára? -
Troy.
addikt
Szia!
Tetszik a blogod, egy-két hete kezdtem el olvasni. Falom az írásokat. Körülbelül havi lebontásban csinálok a cikkekből egy könyvet, amit kindle-n olvasok.
-
titi83
csendes tag
Azért a hideghez is hozzá lehet szokni. Kíváncsi lennék ha Mave visszatér az országba a 20-22 fokos lakásába, akkor hogy fogja magát érezni...
Én egyszer laktam pár hónapig egy kb. 12-16 fokos lakásban és mikor hazamentem a 20 fokba, egyszerűen lecsavartam a fűtést mert zavart a "meleg".
Persze az extrém esetek lehet már nem ennyire szokhatóak...
Amúgy azért a dunyhát itthon nem véletlenül találták ki
-
"Hááát, izé...öö..annyira nem is... "
Crystalheart:
"Én is éltem néhány évig télen 7-9 fokos lakásban, és az ablak alatt aludtam, a mínusz fokos cúggal a nyakamban."
Minden elismerésem! Nekem azt hiszem elég volt egyszer kipróbálni.Egyébként, pont a következő mondatod a lényeg. Itt nem kell hozzá fűteni. Télen a leghidegebb, amit a szobában mértem (gép bekapcsolásakor a HDsentinel mutatott), az hét fok volt. Valószínű, hogy éjjel volt ennél kicsit hidegebb is néha, de sokkal nem. Otthon nem lehetne ezt fűtés nélkül összehozni, szigetelés nélkül meg pláne nem. Viszont, hogy vidéken, esetleg a völgyekben található kis falvakban mit csinálnak, azt nem tudom. Mert kéményt az ottani házakon sem láttam.
"Ott inkább a költséghatékonyság lehet a fő szempont, hiszen drágák az ingatlanok és az építkezés is, magyar szemmel nézve brutálisan drága, de még japán fizetésekhez mérve is kemény."
De kemény ám! Épp Hiro mondta a minap, amikor Shinjukuban jártunk, hogy ott egy 5-10 négyzetméteres lakás is 100M jen körül van. A külterületeken pedig inkább a telek nagyon drága. Jellemzően itt nincs hely, épp ezért aranyáron mérik."Valamit tudhattak a régi ácsok."
Igen, valóban vannak tartósan megépített darabok, amiknek nem ártott sem a földrengés, se a tűzvész, se a világháború.
Mondjuk a mostani épületek puhafából készülnek, legalábbis a vázuk az sugi, ebben majdnem biztos vagyok. -
Crystalheart
őstag
Én is éltem néhány évig télen 7-9 fokos lakásban, és az ablak alatt aludtam, a mínusz fokos cúggal a nyakamban. Na de fűteni még ehhez is kellett, 25 ezres gázszámlánk volt akkor is, és ha dupla thermo üveg helyett papírból lettek volna az ajtók, akkor valószínűleg mínusz lett volna bent, nem "kellemes" 8 fok.
"Azért mondjuk nem szeretnék benne lenni, amikor épp összedől a faház. Hiába nem nehéz, amikor a földszinten két emelt a nyakadba esik, vagy a tetőtérrel együtt zuhansz pár emeletet annyira nem lehet frankó érzés." - Bár én az alap egyszintes, tradicionális japán házra gondoltam, de hát a városban nyilván nem azok vannak többségben.
Ott inkább a költséghatékonyság lehet a fő szempont, hiszen drágák az ingatlanok és az építkezés is, magyar szemmel nézve brutálisan drága, de még japán fizetésekhez mérve is kemény.
Azt is érdemes megfigyelni, hogy a világ legidősebb faépületei közül több Japánban található (akár sokszintesek is), hiába rengésveszélyes az egész ország. Valamit tudhattak a régi ácsok. Mondjuk a fa, ha nem fenyő, sokat kibír, amíg el nem rágja valami. Van ami (ha jól emlékszem) a Heian-korból maradt meg újszerű állapotban, az kb. nálunk az államalapítás időszaka.
-
Sziasztok!
"Érdekes, azt hittem, Japánban földrengésbiztos házakat építenek, minimum csúcstechnológiával."
Van olyan is, azok a felhőkarcolók, toronyházak. Azok kibírnak nyolcas rengést is, ha arról van szó. De a régi épületek, meg az egyszerűbb lakóházak már nem. Illetve, biztos van azok között is olyan, ami de, főleg pár családi háznak van néha atombunkert megszégyenítő talapzata, de ez nem jellemző."...mert ha összedől, egyrészt nem feltétlen halálos, jó eséllyel még az íróasztal is megtartja a ráboruló falat, másrészt olcsó visszaépíteni"
Azért mondjuk nem szeretnék benne lenni, amikor épp összedől a faház. Hiába nem nehéz, amikor a földszinten két emelt a nyakadba esik, vagy a tetőtérrel együtt zuhansz pár emeletet annyira nem lehet frankó érzés."De az nem fér még ma sem a fejembe, hogy a papírajtók hogyan (voltak) elegendőek télen a tradicionális házaknál."
Ez egy jó kérdés. Még valamikor régen mondtad, hogy olvastad Hidasi Judit beszámolóit Japánról. Abban van erről szó. Fagyási sérüléses gyerekekről az iskolában, az asztal alatti gödörbe pakolt parázsról, fűtés gyanánt, stb. Meg arról, hogy a japánok általában nem a helyiséget fűtik, hanem magukat, és a telet elviselik, mert muszáj. Tehát, a nyolc fokos szoba nem zavarja őket, mert bemásznak a kotatsu alá, aztán annyi. Úgy, hogy van egy kicsi ágymelegítő takaróm aludni határozottan kellemes volt. Csak kotatsum nem volt, meg semmi ami fűtené a zuhanyzót, fürdőt, ilyesmi.
Egyébként, szerintem a helyiek bár nem szeretik a hideget, rohadtul bírják."Meg hát, amúgy is furák. Sertés petefészek-vezetéket esznek, csak gondolj bele!"
Azt én is ettem... Én is fura lennék?? -
moonlight115
őstag
válasz
Crystalheart #514 üzenetére
Igen, ezt írta mave is a legutóbbi bejegyzésében. Logikus persze, csak én pont az ellenkezőjére tippeltem volna. Tehát a földrengésbiztos építkezésre.
"hogy a papírajtók hogyan (voltak) elegendőek télen a tradicionális házaknál."
Ezek a japók bírják a hideget. Szerintem ez lehet a magyarázat. Meg hát, amúgy is furák. Sertés petefészek-vezetéket esznek, csak gondolj bele! A papírajtón már meg se lepődök! -
Crystalheart
őstag
válasz
moonlight115 #513 üzenetére
Pont azért ez a hagyomány Japánban, azaz a könnyűszerkezetes ház, mert ha összedől, egyrészt nem feltétlen halálos, jó eséllyel még az íróasztal is megtartja a ráboruló falat, másrészt olcsó visszaépíteni
De az nem fér még ma sem a fejembe, hogy a papírajtók hogyan (voltak) elegendőek télen a tradicionális házaknál.
-
válasz
moonlight115 #511 üzenetére
Eléggé. Még szerencse, hogy nem a cseresznyefa pollenjére allergiásak. Tuti kihalna az ország.
Kikerült egy kis extra. Nem címlapos, ahhoz nagyon kevés, de ha már egyszer úgy, ahogy megírtam...
-
válasz
moonlight115 #509 üzenetére
Eddig én se. Ehhez képest a parlagfű kispályás amatőr a pollenmennyiséget tekintve...
-
válasz
moonlight115 #507 üzenetére
"Nem is tudtam, hogy a jen ennyire vízálló."
Én sem, de örülök neki. Nagyon boldog lettem volna, ha szétmállik a zsebemben egy heti megélhetésem..."Tényleg szép az a hegy, gondolom, nyáron, mikor minden zöld, még mesésebb. A fotókat elnézve, most kissé kopár."
Igen, tényleg nyáron az igazi, de azt már nem én fogom leközölni.Egyszer végre szeretnék olyan időt kifogni, amikor nem párás a levegő, és tényleg messzire el lehet látni. Úgy tűnik ez engem üldöz.
-
moonlight115
őstag
(B)Március 4-10(/B)
A túra leírása nagyon tetszett. Amit a "szakavatott, jól felkészült" japcsi sátorozóról írtál, különösen érzékletes volt!
Tényleg szép az a hegy, gondolom, nyáron, mikor minden zöld, még mesésebb. A fotókat elnézve, most kissé kopár.
Nem is tudtam, hogy a jen ennyire vízálló. Ez (is) érdekes volt.Meg a libamájkonzerv is! -
válasz
moonlight115 #505 üzenetére
Az az MG valóban nagyon szép.
San Marino jó hely lehet. Majd ha megint lesz Formula-1 futam Imolában, akkor talán...
-
Pontosan ma (màrcius 11.), 14.46-kor volt két ève a nagy földrengès Sendaiban.
-
Sziasztok!
A mai bejegyzés egy kicsit későbbre tolódik, nem készültem még el vele. Sok mindenről szeretnék írni benne, de a hét egy kissé kaotikusra sikeredett, így nem foglalkoztam vele annyit, amennyit kellett volna. Talán holnap...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OTP Bank topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyes Galaxy A mobilokon is gombnyomásra indulhat az AI
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest