Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Troy.
addikt
cikkekből egy online konvertálóval epub-ot csinálok, azokat összefűzöm egybe, majd abból *.mobi fájlt.

Eddig én sem gondoltam hogy lehet ilyesmire használni. Nem mondom, hogy tökéletes könyvet készít, van hogy egy oldalon egy kép van, de ez engem annyira nem érdekel (nem zavar), másik hogy minden fekete-fehér fotókkal együtt.Más: Melyik Tom?

-
Crystalheart
őstag
Én is éltem néhány évig télen 7-9 fokos lakásban, és az ablak alatt aludtam, a mínusz fokos cúggal a nyakamban. Na de fűteni még ehhez is kellett, 25 ezres gázszámlánk volt akkor is, és ha dupla thermo üveg helyett papírból lettek volna az ajtók, akkor valószínűleg mínusz lett volna bent, nem "kellemes" 8 fok.

"Azért mondjuk nem szeretnék benne lenni, amikor épp összedől a faház. Hiába nem nehéz, amikor a földszinten két emelt a nyakadba esik, vagy a tetőtérrel együtt zuhansz pár emeletet annyira nem lehet frankó érzés." - Bár én az alap egyszintes, tradicionális japán házra gondoltam, de hát a városban nyilván nem azok vannak többségben.
Ott inkább a költséghatékonyság lehet a fő szempont, hiszen drágák az ingatlanok és az építkezés is, magyar szemmel nézve brutálisan drága, de még japán fizetésekhez mérve is kemény.Azt is érdemes megfigyelni, hogy a világ legidősebb faépületei közül több Japánban található (akár sokszintesek is), hiába rengésveszélyes az egész ország. Valamit tudhattak a régi ácsok. Mondjuk a fa, ha nem fenyő, sokat kibír, amíg el nem rágja valami. Van ami (ha jól emlékszem) a Heian-korból maradt meg újszerű állapotban, az kb. nálunk az államalapítás időszaka.

-
Mister_X
nagyúr
Kösz!
Afféle megcsonkított házigazda vagyok (nem nyúlhatok bele más cikkébe, nem látom a még készülőket, nem bannolhatok, stb) és a Gamepodra írok híreket, teszteket.
Petrik Lajos Vegyipari és Informatikai Szakközépiskola, általános vegyész szak (B osztály). Bár nem hinném, hogy a jövőben bármi kapcsolatom lesz a vegyiparral. Érdekes terveim vannak a jövőre, de nem hinném, hogy ételösszetételt fogok elemezni vagy gyógyszert/mosóport gyártani.
-
Crystalheart
őstag
Tudom, az egyik tőlünk eredő kennel vérfrissítő fedező kanja (amivel néhány alkalommal mi is fedeztettünk) épp japán volt, és arrafelé nagyon profi módon és fanatikusan űzik a dolgot, a kiskutyák fotózását meg a kiállításos projekteket is... Egy ilyen kutya ára alsó hangon a 100-at verdeste már akkor, tíz éve. De itthon telítődött a piac, aki magyarként hajlandó volt ennyit kiadni értük, az már szerzett, elkezdtek noname emberkék 20-30 ezerért potyakölyköket szórni, most meg már rengeteg van. Szóval már nem tenyésztjük, mióta komplett almokat kellett ismerősöknek szétosztogatni, mert az oltások árát sem hozták volna már vissza, hiába volt mienk a legszebb kölyköket hozó tenyészet az országban. De addig is majdnem felépítettünk belőlük egy családi házat, míg jól ment az üzlet.
(Mi is az a PACAP?
) -
Crystalheart
őstag
Értem, én csak kecskékből indultam ki, ahol pl. a szánentáli kecskefajta egyedei külső és minden egyéb mérhető tulajdonságaikban, tejhozamban, tőgyformában, méretben, növekedésben, húskihozatalban, de még viselkedésükben is nagyon egységesek. Ezek után, gondolom én, csak idő kérdése kellene, hogy legyen egy kutatásra alkalmas, de biztonsággal szaporítható egér kitenyésztése, és az egerek a kecskéknél azért gyorsabban szaporodnak, nem telne háromszáz évbe, mint a kecskéknél. Persze a szánentáli is kényes és óvni kell a széltől is. (Szó szerint.) Vagy lehet, hogy kutatásra még ez is túl kevés azonosság volna?
Na várjál, azért tenyésztettünk mi máltai selyempincsiket is, tudom ám, mi az a belterjesség. Olyan kevés kiállítás-nyertes egyeddel lehetett a tenyésztést végezni, hogy jóformán az országban három-négy kennel kereszteződött, ahol volt mondjuk egyenként 6-10 szuka, kanból pedig a töredéke. Tele volt selejttel a "kihozatal", de nagy nehezen sikerült elérni, hogy a mi almunk nagyon egységes, és a legszebb legyen.Az persze megint más tészta, hogy ha éppen ebben a projektben, vagy ezen a területen minden addigi mérést ezzel a fajtával csináltak, és rá vagytok szorítva egy úgymond elavultabbra vagy kevésbé jóra. Hogy áttérjetek másra, ahhoz gondolom minden addigi releváns mérést el kellene végezni az új fajtán, ami idő és sok pénz.
-
kraftxld
félisten
Érdekes a hozzáállásuk, szerintem totál nem éri meg az élőmunkát ennyire pocsékolni pár egér miatt.
Jaja, majd valamikor átugrunk, idén Bagkok, Toronto meg LA van terítéken, jövőre valahová Ausztráliába kéne átmenni egy kicsit, aztán meg mondjuk Japán. Bár addigra a rosseb se tudja, hogy itt maradunk-e
-
Crystalheart
őstag
Szerintem inkább üzleti szempontok lesznek azok, mert különben valamelyik másik fajtát használhatnátok. Ha nekem nem jó ezen a magyar klímán anglo-núbiai kecskét tartani, mert beteges lesz és rosszul tűri a szélsőséges időjárást, akkor helyette inkább alpesi kecskét tartok, ami jól alkalmazkodik. (Mellesleg olyanok, mint a klónok.) Mert azt nem hiszem el, hogy az egereket nem lehet úgy szelektálni, hogy egységes genetikájúak legyenek, de közben életképesek is. De így gondolom tényleg jobb üzlet, ha minden labor magának tenyésztgetne, nem volna benne buli. Olyan, mint a hibrid vetőmagok.
-
szucsi84
csendes tag
Hali,
Jól emlékszel, meséltem hogy Drezdában sincs sok utcai kuka.
Ez engem nagyon meglepett. Az itthoni viszonyokhoz szokva, hogy minden sarkon, buszmegállóba, aluljáróban van kuka, elég ritkás. Egyedül a vasútállomáson, meg a plázában a mosdó környékén volt szemetes.
És ennek ellenére az utcán egy eldobott cigicsikket, vagy papírfecnit alig lehetett látni... Más a szemlélet, és a viselkedés
-
moonlight115
őstag
Elolvastam. Érdekes a pszichológiai felmérés.
A hozzászólások meg...Megszólaltak a fotelhősök. Szerintem, ha a mérnök nem tehetett semmit, miért ne mehetett volna haza a családjáról gondoskodni? Az viszont érdekes, hogy ha előbb segítséget kérnek, megelőzhették volna a katasztrófát. (Ezt az egyik hsz.-ben olvastam, amúgy nem vagyok képben.) -
Mister_X
nagyúr
Pedig talán a japán nyelvtan a legpofonegyszerűbb a világon
Talán sokat elárul az is, hogy a Rosetta Stone japán csomag három szintet tartalmaz, míg a japán meg csak hármat... A szavakat is könnyen meg lehet tanulni, nagy segítség nekünk is, hogy tudjuk, hogy az alany mindig a mondat elején, az állítmány meg a hátulján van és az is jó, hogy az n kivételével minden mássalhangzó után van egy magánhangzó. -
titi83
csendes tag
Huh, köszi a részletes magyarázatokat
Tényleg felér egy blogbejegyzéssel
Így már teljesen világos, hogy miért is jött le nekem az amit írtam, és valahogy ezt is gondoltam, mert az írásaid alapján racionális gondolkodásmóddal rendelkezel és furcsálottam, hogy ilyen gondolkodásmóddal, hogy hogy nem jutott eszedbe alaposan utánanézni a dolgoknak, de így már tiszta, 5 hónap az pont éppen elég egy ilyen útr adminszitratív, tárgyi felkészülésésére, munka, élet mellett sanszos, hogy senki nem tudna komolyan megismerkedni a japán emberekkel és az országgal blogokból meg könyvekből, ennyi idő alatt..
Igen az írásodban is egyre jobban megjelent ez a kettőség, hogy a japán mentalitásból egyre inkább eleged van, de azért az országot magát azt még mindig szívesen járod már ameddig el tudsz jutni ugyebár

Érdekes amit a külföldiekről kapcsolatosan írtál, egyébként nekem is úgy jött le más írásokból, hogy nem igazán nyerőek ott a külföldiek, mondjuk ezen nem csodálkozom mert kb. minden nemzet így működik (mégha más más fokon is) viszont azon, hogy közben meg a külföldi, kaukázusi embertípus a nyerő, na ez a tipikus Japán ellentmondásosság.
Valóban furcsa.
Egyébként biztos nem vagy egyedül, legalábbis ketten már biztosan vagyunk mert ezt a gondolkodásmódot én is túlzottan furcsának találom ahhoz, hogy kibéküljek vele, vagy legalább megszokjam, úgyhogy dolgozni én sem fogok kimenni, az már biztos

-
Crystalheart
őstag
Huh ez hosszú lett

Most csak erre reagálnék:
"azért az USA-tól kapott kultúrát, meg a hagyományaikat szerintem a mai napig nem igazán sikerült nekik összehangolniuk."Ha belegondolsz, nincs ez másként hazánkban sem manapság. Egy időben, valamikor a reformkorban és általában a monarchiában a nyugati kultúrát kiváló művészeink remekül integrálták a hazai hagyományokba, ma ez a törekvés szinte kiveszett.
-
Mister_X
nagyúr
Nem igazán, de a bunkó style jobban zavar, amit néha bemutatsz egy-egy blogban. Mondjuk az előbb leírt, friss padlón átjárkálókat, az elájult biciklis miatt dudáló autóst, az 1000¥ felajánlást 2000-re átíró adománygyűjtőt, stb.
Felőlem jöhet az a több éves szerződés, csak ne sebesüljek meg súlyosan vagy kapjak el valami trópusi nyavaját
Ha kijutok, az simán ajándék. -
vida14
csendes tag
"Gondoltam, karácsony idején nem fárasztalak benneteket, de most kikerült az új bejegyzés."
Narutosan fogalmazva:
You are a total moron.Már bocs...fogdoki: itt is vannak extém rossz fogorvosok(, bár szerencsére nagyon jók is).pl. Sulidokis fogorvosnő anno, aki belülről szétrohadó, ill. lyukas, tömött fogat nem képes felismerni de még egy egyszerű fogaplásiát sem... Volt róla egy masszív véleményünk.
-
Paarthurnax
senior tag
Ket oraval vagyunk elorebb.
Orulok, hogy tetszenek a fotok. Megtalaltad a Japanban keszult ket sorozatot? Canon 30D es 40D-vel keszultek a kepek, kulonbozo objektivekkel. Az objektiv a lenyeg, ugyhogy egy alap DSLR vaz is megteszi kezdesnek, csak ne olyan kokorszakit vegyel, mint az enyem. :-)
Errefele egyebkent nepszeruek a japan felesegek, mert sokkal haziasabbak, mint az ausztral nok. :-D
-
Crystalheart
őstag
Ami az öngyilkosságokat illeti, itt egy érdekes interaktív diagram, Magyarországot és Japánt kiemelve.
-
moonlight115
őstag
Gondolom, hogy nem lehet kellemes, és aki nem bennszülött, annak hozzászokni sem igazán lehet ahhoz, hogy néha mozog alatta a föld.
nov.12-18 Érdekes, amit az oktatásról írtál. Arra kíváncsi lennék, hogy aki nálunk végezte el az orvosit, visszatérve Japánba, vajon profitál-e belőle, hatásosabban gyógyít-e, népszerűbb, jobban fizetett, vagy nem?
A fotókról: a táj is nagyon szép, a fák gyönyörűek, és az a fehér ló...az is olyan japános.

-
moonlight115
őstag
Arról igazán nem tehetsz, hogy a sejtek megmakacsolták magukat, és nem voltak hajlandók veled együttműködni. Most már késő bánat, ki lettek végezve!
Sejtkultúra? Ezek nem lehettek valami kulturált sejtek. De meg is fizettek érte!
Ott gyakran előfordul, hogy nem sikerül egy kísérlet? Vagy ez általános, máshol is így van?
-
moonlight115
őstag
"akkor jön a tiszta szesz, meg a jó kis klóros csapvíz... "

Sose lehet tudni. Sok nagy felfedezés született már véletlenül, mikor a kísérletező nem is számított rá. C vitamin, Penicillin...Lehet, hogy veled is megtörténik. Valami csoda folytán a sejtek meggondolják magukat,
békét kötnek veled, és felfedik titkukat.
-
moonlight115
őstag
"Részletesen életkor szerint volt ábrázolva a probléma nemek szerint, és egyet kivéve minden csoportban folyamatosan, és néhol egész drasztikusan emelkedik a testtömeg index. Na, ki találja ki, melyik csoport a kivétel?"
Szerintem a rizsföldeken dolgozók, (vannak még olyanok egyáltalán, vagy keverem a kínaiakkal?) vagy a szerzetesek.
Talán a halászok. 
Crystalheart én innen szoktam értesülni az új bejegyzésről, a jobb oldalt kell nézni!
-
Crystalheart
őstag
Lehet, hogy a szakra jellemző a több nő arrafelé, mert talán pl. kevésbé tartják férfias foglalkozásnak, vagy inkább nőket érdekel a téma. A statisztikák persze mutatják, hogy egyre több a női munkavállaló (többségük részmunkaidőben), és aránylag a vezetőkben is egyre több a gyöngébbik nem, de a nők többsége még mindig háztartásbeli marad. (Részmunkaidő mellett akár mindkettőt csinálhatja párhuzamosan.)
Amúgy ide a topikba is belinkelhetnéd mindig, ha van új bejegyzés, ne csak a többiek hozzászólásával értesüljek róla
Nagy könnyebbség volna. -
Crystalheart
őstag
Elvárt a feltétlen tisztelet a főnök felé, tehát az ő véleménye elvárt a kollégák felé is... Ez is régről maradt fenn. Egy kollektív kiközösítés gyakorlatilag a főnök akaratának kivetülése. A japánok amúgy is elég hajlamosak kiközösíteni valakit, akár a családja vétke miatt, akár mendemonda miatt. Régebben a falu vezetője száműzhetett egész családokat az egyik családtag bűne miatt, vagy csak simán ellehetetlenítették az életét az ott maradóknak; mindezt szinte szertartásosan. És ez iskolákban is előfordul, olyankor képesek a végletekig szekálni az illetőt. Ez Magyarországon ilyen formában nincs jelen, vagy csak szélsőséges helyzetű településeken.
Ezen túlmenően azonban a férfiak gyakran ülnek össze késő délutánonként, esténként amolyan csapatépítő iszogatásra a kollégákkal beszélgetni, és csak éjjel érkeznek haza. Ez amolyan társadalmi elvárás, de bizonyára szövődhetnek itt barátságok is. De munka idejére félreteszik a dolgot, és úgy tűnhet, mintha ugyanaz a személy munka közben kicsit máshogy viszonyulna ugyanazon másik emberekhez, mint munka után.
Ellenben a nők hagyományos programja összejárni a barátnőikkel teázni, kézimunkázni, beszélgetni, és amennyiben háziasszonyi életet választja a karrier helyett (ami még mindig gyakoribb), úgy köztük nagyobb az esély a barátságra.
-
moonlight115
őstag
Tényleg, most, hogy mondod, az én barátaim sem a munkahelyi kollégák közül valók. Viszont, ha ott valakit kiközösítenének, esélyes lenne, hogy mellé állnék, hacsak nem rablógyilkos az illető. Fene tudja, attól is függ, mennyire ismerem az illetőt. Az jó, ha nincsenek viszályok egy munkahelyen, nálunk bizony akadnak megrögzött kötekedők, akiknek semmi sem jó, mindenkiben találnak valami rosszat, velük nehéz. Azt szeretem, ha sok a munka, nincs idő egymással foglalkozni.
Neked persze más, csak egy évig kell kibírnod.
-
Crystalheart
őstag
Szerintem max. színben tér el, ha egy eltérő színváltozat terjedt el, de elvileg minden variáns megtalálható a Távol-Keleten is. A Wikipédia is mutatja É-Magyarországot, mint az elterjedési terület szélét. Hát nem tudom, én még ott sosem jártam, biztos kóborol néhány, igazából mindegy...

-
vida14
csendes tag
"A Karib-tenger is jó lenne, csak oda viszonylag kevés az esélye, hogy eljutok..." Az esély lényegtelen, ha ki akarsz menni oda. Különben is, néha a legvalószínűtlenebb dolgok történnek meg a legnagyobb valószínűséggel. Gondoltad volna 8 éve hogy egyszer még kijutsz Japánba?

"Egyébként jó buli, tényleg csendes, és nyugodt. Igaz, ha van egy kis hullámzás, azt szeretem." Hullámzás szempontjából Balatonmária a legjobb
"másrészt kevéssé veszélyes." attól függ. Amikor úszni tanultam még annó (természetesen nem strandon), ott sikerült túlságosan bemennem, amikor meg le akartam rakni a lábam, nem éreztem a talajt. Nem volt jó móka. Olyan gyorsan úsztam ki a stéghez, amilyen gyorsan csak tudtam. Akkor jöttem rá, hogy már tényleg tudok úszni :S Csak épp azóta nem nagyon merek 
-
-
Crystalheart
őstag
Én nem szeretek szórakozás gyanánt fürdőcskézni, szóval én aztán abszolút nem fogok tengerbe mártózni, legföljebb a látványt csodálni, ha oda jutok. Akkor is, ha kijutok Japánba valaha, és ezért engem is marslakónak néznek majd. Az ilyenféle mulatozás (fürdés, tánc, fizikai kontaktus másokkal, rajongás, ujjongás, stb.) nem az én asztalom.

-
vida14
csendes tag
-
Crystalheart
őstag
Ha a hatásomra elterjed Japánban a neobarokk, akkor bánja a fene, a kultúrmisszióért megérte.

(Egy Mezőgazdasági Múzeum szintű épületet itthon sem volna épp olcsó felépíttetni, hát még a méregdrága Japánban... Bár ha egy ilyen épületet bárhol felhúz valaki, biztos lehet abban, hogy lekörözni nem, legföljebb beérni lehet szépségében.
) -
Crystalheart
őstag
Értem... Tehát ha bazi gazdag leszek és betolok egy szép helyre egy neobarokk kúriát, akkor csak ámulni fognak.
20 km-es út 1 óra? Gondolom gyaloglás miatt... Mert ennél a veresegyházi vonat (35 km) is gyorsabban ér be Pestre.

Úgy nézem, a Tokió körötti összefüggő lakóterület széle (és egyúttal a veszett nagy erdőségek kezdete) a központtól úgy 50 km-re van. Annál beljebb semmiképp sem mennék.
-
-
moonlight115
őstag
Ha szeretsz olvasni, kukkants be ide: Irodalom Birodalom Könyveket ajánlunk, zenélünk, bolondozunk. Most épp dalszöveget fordítunk. Egy megadott időpontban (csütörtök 21.00) egyszerre közkinccsé tesszük a fordításainkat, aztán lehet kivesézni, kritizálni őket.

-
Mister_X
nagyúr
Jó ez, ne aggódj!
Isszuk a szavaidat, ez a lényeg, nem?
Arrafelé egy tájfun tombol a híradó szerint, igaz ez?Mostanság művelődtem egy keveset Ázsiáról, hogy lehet nem Japán a legjobb cél. Kína és Taiwan az emberellenes írásrendszerük miatt, Korea az instabil politikai helyzete és a nyelve miatt hasalt el. Hallottál már koreait? Tiszta "nyavajgós" a nyelv, semmi pergés, erős mássalhangzók nincsenek. A japán a legmagyarközelibb, az írásrendszerük nyelhető. Meg az életszínvonal ott a legjobb. Már le tudok írni három kanjit, további négyet meg már meg is ismerek, hiraganákat meg már majdnem tudok hasznáni

Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- The Last Of Is 1-2 ps5 játék eladó!
- PS 5 játékok Konzolboltból garival. Beszámítás, csere van. 11 28
- Tesoro GRAM MX One (TS-G11UNL) mechanikus billentyűzet
- BLACK WEEK! Lenovo Thinkpad P15 Gen1, i7-10875H, 32GB/512GB, FHD/IPS, RTX3000 (6GB), garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Y540 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7 9750H - 16GB - 256GB SSD+1TB HDD - Win11 - GTX 1660 Ti
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

El is olvastam.
Fogadok, nem halat ettél először! 
Elképesztő.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Talán a halászok.