Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

Az egész emberfüggő. Mindenki más. Én világ életemben rossz alvó voltam. Ha hótthalál kimerült és álmos vagyok, akkor is kell a lefekvéstől számított 30 perc, ami alatt el tudok aludni. Emiatt a seregben nagy szopás volt, mert 3×2 órás váltásokban nyomtuk az őrséget 24-ben, és két óra pihenő volt, ami igazából csak 110 pec, mert 10 perc kell, míg a váltás összeszedi magát, és kiér az őrhelyre. Plusz míg elaludtam, ez olykor egy óra hosszán át tartott, és tapasztaltból mondom: nem, nem lehet hozzászokni. Egy éven keresztül nyomtuk 24/24-ben ezt a mókát, és nem lehet megszokni, hogy akkor is aludj, amikor nem vagy álmos, csak mert itt az ideje. 6 óránként 2 órát.

Most is gyógyszerekkel alszom, mert egyébként az egész bioritmusom fel van fordulva, és legjobban reggel 6-tól du 4-ig tudok aludni. Ezért semmit nem tudok elintézni. Gyógyszer nélkül is képtelen lennék elaludni. Kórházban volt már hogy egy hét alatt aludtam cirka 3-4 órát összesen.

Apám meg olyan ember volt, hogy akkor aludt, amikor csak akart. Ha indultunk valahová, és még volt 5 szabad perce, képes volt 5 percet aludni. A seregben is volt pár gyerek, akinek még le sem ért a feje a párnára, már aludt. Én sajnos nem vagyok ilyen.

Szóval én ezt nem hiszem, hogy mindenkire érvényes lehetne. Voltam Debrecenben az alvásklinikán, hogy kivizsgálják a DSPS-emet, és egyszerűen nem tudtam elaludni. Rámkapcsoltak 56 db drótot, aztán aludjál. Egy óráig néztem a szemgolyóm belsejét, aztán szóltam a dokinak, hogy ez nekem nem megy. Nem tudnak mit csinálni. Alvásvizsgálathoz nem adhatnak altatót.

Új hozzászólás Aktív témák