Új hozzászólás Aktív témák

• Sándor -P20-

senior tag

Hűtéstuning Thomson dpl 680 ht: :U
    Több hét kínlódás után úgy döntöttem, hogy a gyári megoldás nekem nem felel meg... (És ezen már meg sem lepődtem.. ;] :DDD )
    Tehát egy hirtelen ''idegroham'' :DDD után úgy határoztam, átreszelem az erőlködő egész légkergető rendszerét. Magyarul: Rakok bele valami izmosabb ventinlátort.. :F
    Az első probléma az volt, hogy 40mm magas hely van a panel, és az erősítő teteje között, tehát simán 40X40 -es ventinél nagyobbat bele rakni képtelenség. Az erőlködő dobozát szétvágni nem akartam. (Nem akartam, hogy az egész átalakításból, cseréből bármi is látszódjon kivülről.)
    Az erősítő átvizsgálása során, arra a felismerésre jutottam, hogy a lenti képeken látható hely környékére egy bérmekkora légterelő aparát belefér, feltéve hogy az egész nem vastagabb 25mm-nél.. :Y
    Az első elképzelés, egy a nagyobb teljesítményű VGA zsugákon levő légterelő szerkezet átreszelése volt, de a horror ára, és annak a biztos tudata, hogy az átalakítás után max kukatölteléknek lesz használható ha mégsem jönne össze a dolog, valami olcsóbb eszköz átalakítására ösztönzött.. :F :DDD
    Így, miután a bolt venti készletét végigtútam, kibontottam, megnyomkodtam, STB.. A képen / linken levő 1300Ft-os HDD hűtő átreszelése mellett döntöttem.
    [kép][link]
    És im az átalakítás során készült képek... ;] :DDD :DDD
    [kép][link][kép][link][kép][link][kép][link]
    [kép][link][kép][link][kép][link][kép][link]
    Szal a 60-as venti ugyanakkora feszültségen, min 2X, de sztem inkább 3X annyi levegőt tol át a hűtőbordán, a gyárinál talán egy kicsit magasabb ventinlátorzajjal. Sajnos az eredeti venti nálam kb fél évet ha kibírt, az utolsó megy egy super silence feliratú dobozból került elő, tehát 100%-os biztonsábggal nem tudom állítani, hogy egyáltalán zajosabb-e mint a gyári.. :F :F
    A végeredmény egyenlőre biztatónak tűnik. Amióta a venti update belekerült a cuccosba, nem volt fagyás, nem volt torzítás, recsegés ropogás... A meleg levegő pedig csak úgy dől a cuccosból.. :D
    Ja és mielőtt valaki megcimmogna, hogy jaj de ronda... Nincs egyetlen derékszög sem, a plexi elrepedt, és karcos, meg de ocsmány az a locsolócső... STB...
    Mint fentebb írtam, az egész 5let egy heveny ''idegrohamam'' következtében indult, és az egész cuccos alkatrész beszerzéssel együtt kb 3 óra latt készült el, :Y :C és a HDD hűtőn kívül mindent a házkörül guberáltam össze... :))
    Ja és a doboz az egészet tökéletesen eltakarja.... :DDD :DDD

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák