- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Okos Otthon kezdőknek
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
Hűtéstuning Thomson dpl 680 ht:

Több hét kínlódás után úgy döntöttem, hogy a gyári megoldás nekem nem felel meg... (És ezen már meg sem lepődtem..
)
Tehát egy hirtelen ''idegroham''
után úgy határoztam, átreszelem az erőlködő egész légkergető rendszerét. Magyarul: Rakok bele valami izmosabb ventinlátort.. 
Az első probléma az volt, hogy 40mm magas hely van a panel, és az erősítő teteje között, tehát simán 40X40 -es ventinél nagyobbat bele rakni képtelenség. Az erőlködő dobozát szétvágni nem akartam. (Nem akartam, hogy az egész átalakításból, cseréből bármi is látszódjon kivülről.)
Az erősítő átvizsgálása során, arra a felismerésre jutottam, hogy a lenti képeken látható hely környékére egy bérmekkora légterelő aparát belefér, feltéve hogy az egész nem vastagabb 25mm-nél..
Az első elképzelés, egy a nagyobb teljesítményű VGA zsugákon levő légterelő szerkezet átreszelése volt, de a horror ára, és annak a biztos tudata, hogy az átalakítás után max kukatölteléknek lesz használható ha mégsem jönne össze a dolog, valami olcsóbb eszköz átalakítására ösztönzött..

Így, miután a bolt venti készletét végigtútam, kibontottam, megnyomkodtam, STB.. A képen / linken levő 1300Ft-os HDD hűtő átreszelése mellett döntöttem.
[link]
És im az átalakítás során készült képek...

[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Szal a 60-as venti ugyanakkora feszültségen, min 2X, de sztem inkább 3X annyi levegőt tol át a hűtőbordán, a gyárinál talán egy kicsit magasabb ventinlátorzajjal. Sajnos az eredeti venti nálam kb fél évet ha kibírt, az utolsó megy egy super silence feliratú dobozból került elő, tehát 100%-os biztonsábggal nem tudom állítani, hogy egyáltalán zajosabb-e mint a gyári..

A végeredmény egyenlőre biztatónak tűnik. Amióta a venti update belekerült a cuccosba, nem volt fagyás, nem volt torzítás, recsegés ropogás... A meleg levegő pedig csak úgy dől a cuccosból..
Ja és mielőtt valaki megcimmogna, hogy jaj de ronda... Nincs egyetlen derékszög sem, a plexi elrepedt, és karcos, meg de ocsmány az a locsolócső... STB...
Mint fentebb írtam, az egész 5let egy heveny ''idegrohamam'' következtében indult, és az egész cuccos alkatrész beszerzéssel együtt kb 3 óra latt készült el,
és a HDD hűtőn kívül mindent a házkörül guberáltam össze... 
Ja és a doboz az egészet tökéletesen eltakarja....

[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- MacBook Pro M2 13" 8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4728
- Precision 3571 27% 15.6" FHD IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- iPhone 13 128GB Független Zöld Hibátlan 1-3 hónap gar/Akku 90%/p4727
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 17 256GB Sage használt újszerű 100% akku 32 ciklus Apple garancia 2027.01.06-ig
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

és a HDD hűtőn kívül mindent a házkörül guberáltam össze...