- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
Minden szónak többféle szótári meghatározása van. A te példádban a jó és a rossz szavakat teljesen más kontextusban használod, és teljesen más jelentéstartalommal bírnak, mint ahogy én használtam őket a Neganák és a Rickék viszonyában.
"Megjegyzem, hogy minden kormány, politikai erő ezekkel az eszközökkel tartja fenn a hatalmát."
Mivel természetes egyetértésre az ember nem képes, a hatalom alapja valóban az erőszak, erről a politika topikban elég sokat beszélgettünk kb. fél éve.
De a hatalmat fenntartani erőszakkal nem lehetséges.
Tehát hiába az erőszak a hatalom alapja, a jogrendszer, a törvényesség (vagy annak látszata) teremti meg a rendet a káoszból. A törvényesség és a jogrendszer egyfajta egyetértés. Azért van rá szükség, hogy ne pusztítsuk el egymást. Ez a közös nevező.
Egy, az ember igazságérzetével közös hangot megütő törvényességet, jogrendszert nélkülöző egyeduralmi/önkényuralmi rendszert (Negan) csak addig fogsz fenntartani, amíg nem jön az erősebb kutya, aki majd vagy veled akarja ugyanazt csinálni amit te vele, vagy ha kicsit több esze van, akkor egy teljesen más megközelítéssel megpróbál felépíteni egy demokratikus rendszert.
A kettős mércének, az elnyomásnak semmilyen formában nincs helye a civilizált világban, ezt az embernek valamiért nem sikerült megtanulnia a mai napig. Mindenki egyenlő. Akinek ezzel baja van, az az ellenség.
A történelem során mindig igyekezett egymásra kontrázni a sok fasz, hogy ki tud embertelenebb módon bánni a másikkal, ki tudja megtörni, elpusztítani a másikat. De ahogy írtam: ez erőszak csak félelmet szül, a félelem pedig gyűlölelet, az pedig csak további erőszakot, és ez az erőszak megdönti a rendszert. Aztán az új rendszer vagy tanult valamit a saját példájából és felnő a feladathoz (demokratikus út), vagy nem (elnyomás).
Ez a Kirkman gyerek egyébként nálam már teljesen leszerepelt íróként, szerintem a fiatal kora miatt ő még elsősorban érzelmi alapon ír, és nem ésszel. Ez csúnyán visszajön majd az arcába.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest