- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
válasz
Fitzgerald #9543 üzenetére
De a hatalmat fenntartani erőszakkal nem lehetséges. De igen.
Tehát hiába az erőszak a hatalom alapja, a jogrendszer, a törvényesség (vagy annak látszata) teremti meg a rendet a káoszból. Ez sem igaz. Ahol a jogrendszer az állam (erőszak szervezet) kizárólagos kiszolgálója (mint a "fejlett" világ nagy részében, USA, Európa, kivéve a skandináv országokat), ott nincs/nem lehet egyetértés a hatalmat gyakorlók és a rendszerben élők között. Ennek a korrupt, saját érdekeit szem előtt tartó politikai elit bukását látjuk az usa-ban, és remélem ez tendencia lesz. A nép érdekeivel való kapcsolatuk szempontjából nincs különbség a totalitárius rendszerek és közöttük.
Egy, az ember igazságérzetével közös hangot megütő törvényességet, jogrendszert nélkülöző egyeduralmi/önkényuralmi rendszert (Negan) csak addig fogsz fenntartani, amíg nem jön az erősebb kutya Pont nem az emberek igazságérzetével összhangban lévő rendszerek vannak manapság, még akkor sem, ha ezek jogkövetőek.
Kettős mérce A legvéresebb diktatúrákban sincs kevésbé jelen, mint a mai "demokráciákban". Persze, a demokráciában nem ölnek a nézeteid miatt, csak lelkileg nyomorítanak meg és létbizonytalanságban tartanak. Nem tudom, melyik a jobb. Szíriában volt oktatás, egészségügy, hagyták élni az embereket, aztán a fejlett világ elvitte nekik a demokráciát. Nem tudom, megköszönték-e már nekik.RIck rendszere sem demokratikus. A demos mint népuralom átalakítva van jelen, de ha nem ért egyet a nép 50+ 1%-a egyes döntésekkel, RIck is előjött azzal, hogymárpedigazajóamiténmondok. Csak ő ezt 15 percben.
A rendszer beállítódásától függetlenül mindegyik megdöntésére és időszakos fennmaradására is volt példa. A társadalom teljes borulása nem szükségszerűen rossz.Mi most a saját társadalmunk tudatában elmélkedünk ezekről a dolgokról, de Te belegondoltál-e abba, hogy az apokaliptikus jövőben mit tennél? Én mindent és bármit azért, hogy én, és az én hozzátartozóim, barátaim megmaradjanak. Mindent és bármit!
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető.
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest