Hirdetés

Aktív témák

• sts

csendes tag

Talán valamennyire ehhez kapcsolódik.
    Van szerencsém (?) pár hete használni egy samsung symcmaster 173b jellel ellátott tft-t. Egy érdekes jelenséget vettem észre (többet, de a témához ez az egy kapcsolódik) mégpedig, hogy ha elindítok ablakban egy játékot, ami jellemzően jóval több színből áll össze mint a desktopos alkalmazások, akkor a többi alkalmazás (pl ie, outlook) képe valami nagyon sz*r lesz. A betűk teljesen életlenné válnak, olyannyira hogy a normál méretű szövegek már nem is igen olvashatóak. Ha kilépek a játékból, vagy lecsukom az ablakot, akkor kb fél-1 perc után visszáll minden eredetibe, újra el lehet olvasni mindent, ha kinyitom megint kb fél perc kell neki mire megint elrondítja a betűket. Vidkártya driver ''feature''-re vagy egyéb gondra nem nagyon tudom fogni, mert régebbi crt monitorral nem jelentkezik a probléma.
    Ötletem nagyon nincs rá, nem is értek annyira monitorokhoz. Talán annyi, hogy nem képes annyi színt megjeleníteni és ezért optimalizálja a ''palettáját'', vagy vmi ilyesmi. Egyébként nekem ez a típus elég nagy csalódás volt, kezelhetősége nagyon rossz, színei is sokkal jobbak voltak a 6 éves crt-nek, meg ez az érdekes színkezelés is... Még annyit kis adaléknak, hogy ha tesztábrán nézek pl egy 1 pixeles függőleges lila vonalat, akkor jól látható hogy egy piros és egy kék vonalból próbálja kikeverni, ami kb 1 méteres távolságból nézve sikerül is, közelebbről viszont elég könnyen észrevehető a ''trükk''. Amúgy a monitor gyári adatai szerint 25ms-os, 1280x1024-es natív felbontású, abban is használom.

Aktív témák