Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz 3ngin33r #1100 üzenetére

Biztos én vagyok a hülye, de én nem értem ezt a stratégiázós dolgot.
    Mármint a lényegét értem, csak nem tiszta.
    Nekem is kezd kialakulni egy stratégiám, de az teljesen más alapokon van, mint itt bárkinek... (ergo valamit én gondolok rosszul)
    Igaz még csak demo-n tolom, de akkora összeggel, és olyan tétekkel, mintha az igazi pénzem lenne benn.
    Tehát azt szoktam csinálni, hogy megfigyelem az alakzatokat, berajzolom a tradevonalat, és várom a kitörést. A stopot saccra szoktam betenni, egy olyan szintre, ahol ha már azt eléri, akkor biztos ellenkező irányba megy az árfolyam. Szinte minden trade-nél ott ülök előtte és figyelem... Ha elér a profit egy számomra előre meghatározott összeget, akkor lezárom a pozit. Nem érdekel ha utánna még menne kedvező irányba, elértem a célomat, nem leszek kapzsi.
    Dollárban van a számlám, én dollárban szoktam beszélni, nem pipekbe, vagy %-ba.
    2500-zal indultam. Mindig kivétel nélkül 50.000 egységet veszek EUR/USD-n mivel itt a legalacsonyabb a spread. A stop max 50-75$ vesztőre van állítva. Viszont ha nyerőbe vagyok, van, hogy 30$-nál is kiszállok, mert az a biztos.
    Ha számolunk egy kicsit, akkor az a 30$ durván 0,0006 tízezred eltérést jelent. Vagyis ekkora elmozdulást nem nehéz találni napközben. Ha folyamatosan ott vagyok, és figyelek, akkor napi 10-15 biztos ilyen lehetőséget lehet találni.
    Szal lényeg a lényeg, múlt hét pénteken 2487$-ról indultam. A tegnapi záráskor pedig 3719,8$ volt. Mindezt úgy, hogy napközben is tradelek, miközben melózom a cégnél... :)
    Szal ezt a sériát, már több mint egy hete folyamatosan tudom tartani, eddig emelkedő trendben, 2 napja pedig csökkenőben is hasonló eredményekkel.
    Persze voltak nagy vesztések is... Amikor kapzsi voltam, és 905$-nál nem tettem stopot, és 450-ig bebuktam... De sikerült visszahozni végülis. Aztán volt még egy 200$-os bukásom, de a többi már csak pici 20-40$ volt.
    És végülis összeségében az elmúlt héten a kezdő tőkém 50%-át kerestem, vagyis a realizált profit 50%.
    Szal valamit biztos, hogy rosszul gondolok. Ha ez hosszútávon működne, akkor az itt lévő profik is így csinálnák, de nem tudom, hogy mit gondolok rosszul....
    Félek nehogy elbízzam magamat...
    Itt egy [link] a pénteki kötéseimről. Látszik, hogy délután céges buli volt, sok jó kitörést kihagytam...
    Bejelöltem a használt trendvonalakat, amik alapján számomra teljesen logikusan következtek be a kitörések, és frankónk le tudtam kereskedni. Minden úgy következett be, ahogy elképzeltem.
    Persze lehetett volna néhol többet is keresni, de mint mondtam a biztonsági határ :)
    Ez a pár kötés durván 200-240$-t hozott a pénteki napra...
    Volt egy bukóm is, de az is csak azért, mert a stopot túl picire állítottam. Nembaj.
    Szal lécci mondjatok valami véleményt... Mert itt mindenki centekről meg 5-7%-os hozamról beszél, nekem meg ez a stratégia féleség elég stabilan bejött.
    De mint mondtam nem akarom magam elbízni, ezért keresem a hibát a gondolkodásmódomban.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés