- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
Piftuka #6145 üzenetére
"Abból, amit írsz, úgy tűnik, hogy csak egy hajszállal jobb a kép, amit a C728-on látsz, ez pedig vagy nagyon aggasztó, vagy fizikai képtelenség."
Ezek szerint félreérhetően írtam és fogalmaztam, mert nem erre gondoltam. Ezért elnézés és megpróbálom máshogy.
Tehát nekem már a c715 is szuper volt. Ez tehát a c728 természetesen még szuperebb, amolyan wáááoooo kategória. De ha csak a képet nézzük akkor számomra nem érné meg a felárat mert mar a c715-tel is meg voltam elégedve.
Sajnos egymás mellett a két TV-t (C715 és C728) nem tudom kipróbálni, így nem tudom objektíven azt mondani, hogy sokkal jobb a c728. Érzésre mind dinamikai tartományban, mind kontrasztban, mind színben jobb a c728. Azonban mivel nem igazán láttam még ennél "jobb", azaz felső kategóriás TV-t valóságban, otthoni környezetben, így azt sem tudom objektíven megítélni , hogy ez mennyire jó. Szubjektív véleményem, hogy számomra nagyon jó és tényleg szép."Egy hagyományos háttérvilágítású tévé után most vettél egy olyat, ami a piaci kínálatot tekintve rekord számú Dimming zónát (1.296) tartalmaz." Abból amit megértettem, hogy mit jelent a "Dimming zóna" kijelenthetem, hogy működik. Tehát a C715-nél volt olyan, hogy jött egy jelentősen világosabb rész a képernyőre és a sötétebb részek, tehát a szürkék is világosabbak lettek. Nah itt ilyennel én nem találkoztam, vagyis hogy én nem vettem észre. Ez ugye szubjektív, mert attól, hogy engem nem zavar, nem tűnik fel még ott lehet.
Pl engem az sokkal jobban zavar, hogy ugyan már elviszi a hardver a jó minőségű filmeket, de a kijelző nem vált a megfelelő frekvenciára. sokkal jobb ha külső lejátszóval nézem, mert a hdmi bemenetre érkező jel alapján vált. Nekem pl. semmi szükségem a natív 100Hz-re, de a 24Hz-es tartalom legyen már 24Hz-cel megjelenítve, akkor is ha a saját rendszerén játszom le.Ami a beszámolódat illeti, köszönöm, és minden tisztelettel, de ugye ez nem a végleges változat?
A kérdés jó és értem is, hogy mire gondolsz alapvetően. Azonban nagyon szakmai vizsgálatokat, elemzéseket értékeléseket nem fogok tudni adni. Mert nem értek hozzá és életemben ez a második jó, normális TV-m. Az első a c715- volt
Persze ha mondtok valamit akkor azt szívesen megnézem mint mondjuk #6147 Kiskutya Hsz-ben a videó és a te kérésedre le is fotózom, mert van hozzá gépen és fotózgatok is így ez a része nem lesz probléma. De ugye kérdés, hogy milyen beállításokkal tegyem ezt meg. Rengeteg beállítás van. Vannak olyan beállítások, amik konkrétan a képi megjelenítés minőségére vannak és van olyan ami csak kihat rá. Ilyenek pl a mozgás beállítások: a C728 menüjében erre már van foltosodás csökkentése: 0-10 között vagy vibrálás csökkentése 0-10 között meg még néhány ki-be kapcsolható beállítás is. Mivel a menü beállításokhoz nincs normális leírás, de még csak javasolt beállítás se, így én magamnak beállítom, ahogy tetszik, de lehet te vagy más jobban be tudnád állítani, vagy máshogy tetszene.
Aztán meg ott a fénykép én elkészítem róla a jó fényképet, de mi a jó fénykép ebben az esetben? !. Ami megmutatja milyen szép képe van a tévének, vagy ami kiemeli a hibáit, mert olyat nem lehet hogy objektíven lefotózom és meglátod, hogy milyen a valóságban. Hiszen ehhez egyértelműen meghatározott vizsgálati körülmények kellenének. Pont úgy mint a fényképészetben vagy a házimozi audio területén, a tesztelő laborok, blogok, akik sok sok vázat és objektívet letesztelnek a saját szabványosított eljárásuk alapján. Így össze is lehet hasonlítani őket....
Tehát valójában a válaszom, hogy ennél pontosabb és jobb tapasztalati leírásom, beszámolom nem lesz. De szívesen megnézek és lefotózok bármit, ha megírjátok, mit mikor és hogyanVagy ha kérdeztek megpróbálok rá válaszolni.
Van megfelelő teszttartalmad a fentiekhez?
Vannak ilyen Demo videóim mint 4K/60Hz; HDR; DV. Meg vannak videóim a különböző hangformátumok teszteléséhez Doly Atmos; Tue-HD; DTS-HD; DTS-X. De ha van valami ajánlásod szívesen veszem a linket.
A képeid közül mondjuk nekem csak a rózsás volt ismerős -
Kiskutya
veterán
válasz
Piftuka #6145 üzenetére
Panelhomogenitás, sávosodás, kontraszt tesztek eredménye, a háttérvilágítás hatékonyságának (reagálás, blooming) vizsgálata, SDR, HDR tartalmak fényereje...
- No, és persze mozgásmegjelenítéssel kapcsolatos megfigyelések (tévé adások, sport közvetítés, 24p filmtartalmak).Ezek engem is érdekelnek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 4
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest