- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
(ex)Cat #24835 üzenetére
Neked is azt javaslom, amit korábban írtam!
Egyetlen lejátszó ami erre biztos képes a korábban linkelt aktuális Kodi nighty verzió megfelelő beállítással.
Amíg azt valaki nem próbálta ki, addig nem lehet azt mondani, hogy nem tudja....
Sok esetben jól működik még a Vimu Mediaplayer.Ha pedig van lejátszó, AVR/Soundbar és TV, akkor nem a TV engedi át a hangot, odáig el se jut és TV-nek cak képpel kell foglalkoznia.
Mert a helyes bekötési sorrend:
Médiaplayer => AVR/Soundbar => TV
Kevésbé csúszik el a hang és a kép amit az AVR-rel korrigálni tudsz.
Videó jel átengedése az AVR-eknek sokkal jobb mint a TV-k videó és audio szétválasztása és audio tovább küldése.
Eltérni csak akkor javasolt ha régebbi az AVR és nem engedi át a a 4k HDR/DV tartalmakat. De itt is érdemes meg gondolni a megfelelő hdmi splittert vagy extractor beszerzését...További részleteket itt és itt találtok bőven, mert rengetegszer elő jön, hogy nem megfelelő a hang és/vagy kép:
Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok -
sircoon
csendes tag
válasz
(ex)Cat #24835 üzenetére
"Tehát ha a TV-re telepített nagyjából bármilyen lejtászóval játszok le filmet, akkor eséllyel nincs TrueHD hang, ha viszont külső lejátszóról, akkor van/lehet, mert a tv amúgy átengedi magán a hangfolyamot az eARC-os kimenetre kötött bármi felé, aztán az majd kezd vele amit tud/akar?"
Igen, én erre jutottam.
Külső lejátszóról nem is néztem / teszteltem, hogy a TV felismeri-e a kép formátumot (szerintem fel kéne neki). Csak a TrueHD-ra koncentráltam. -
Redlight2
tag
válasz
(ex)Cat #24835 üzenetére
Amúgy ez érdekes, én csak olvasgatom itt a kommentjeiteket. Samu q600b-n hallgatom a filmeket, a héten megjött a kiegészítő hàtsò hangfalpàr, így màr van térhatàs. Plexxel filmezek és ott gond nélkül àt tudtam vàltani trueHd atmos hangsàvra. Csak ugye eddig sok értelme nem volt 3.1-en az atmosnak...nem igazán hozott vàltozást. Max annyit h hangosabb ,meg mintha tisztàbbak lettek volna a hangok.Viszont most is ràpròbàltam és tényleg úgy tűnik, mintha stereoban menne mivel a hàtsò hangfalakon is ugyanaz megy ,mint a soundbar többi részén.
DTS - HD hangnál,meg mintha jò lenne..megmarad a térhang. Sima dts,dd meg sima atmossal szintén van térhang. Szval lehet tényleg nem megy vele a trueHD atmos. (C845x2)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged