Hirdetés
- talmida: Változások 2. rész
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- aquark: Zsebszámológépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Távcsövekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Írtam egy jó hosszú hsz-t neked de félrenyomtam valamit, béna voltam és elveszett.
A lényege az volt, hogy nagyítás kalkulálása esetén ügyelj a kilépő pupillára, ettől fog függeni hogy mekkora méretű lesz a kijövő kép. Úgy lehet kiszámolni hogy frontlencse átmérője osztva a nagyítással, tehát 12x60 esetén (12x nagyítás, 60-as frontlencse) 5mm a kilépő.
Lehetőleg ne legyen 4mm alatt, de minél nagyobb annál jobb. De 3 alatt talán végképp ne.
Ebben az árban, árához képest dicsérték a Lacerta Explorer 12x50-est (31e), nincs vele tapasztalatom csak olvastam róla.
Ami még jó, a Nikon Aculon 211 sorozat, ebből a 12x50 úgy látom az alzán most 37e, máshol olyan 44-46. Ugyabebből 16x50-es is, ha gondolod próbáld ki és legfeljebb elállsz tőle 14 napon belül.
A monopod nagyon jó ötlet, ha véletlen nincs adapter még úgy is ér valamit ha valami textilt vagy bőrt teszel a tetejére hogy ne karcolja össze a távcsövet és kézzel tartod rajta. Már 12-esnél is szerintem nehéz a kézben tarthatóság, de 16-nál szinte azt mondanám hogy kézből nem igazán használható.Még annyi, hogy az ilyen nagy távolságokon nem a távcső tulajdonságai miatt homályos a kép hanem a levegőtávlat miatt, a nagy távolságon a levegőben levő pára és por okozza.
Ha szemüveges vagy figyelj még arra hogy a távcső szemkagylója állítható, ki-becsavarható legyen, ilyenkor még a betekintést távolság mint adat is érdekes.Ha bármi felmerül még írjál nyugodtan!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- OLED monitor topic
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Motoros topic
- Gumi és felni topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Konferencia kamera + mikrofon egyben - vaddi Conferenceshot AV Camera távirányitóval
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
- Philips EP5441/50 automata kávéfőző - Patika állapot - Philips garancia 2027.03.19.
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold- 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4514
- Apple iPhone 11 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- DELL Latitude 3380,13.3",HD,i3-6006U,8GB DDR4,128GB SSD,WIN10
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
lugosi