- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algol
senior tag
válasz
#00983040 #2109 üzenetére
A számítógépben használatos ventilátorok csatlakozóira van előírás az ATX szabványban. A vezetékek színét nem mindenki, de a vezetékek sorrendjét minden gyártó betartja.
"csak nem akarok feleslegesen nemodaillő tápot vetetni"
Ez nem a tápajánlós topik és nem is a processzorhűtőkről szól.
"Persze 4 eresből is kilehet vágni a felesleges kettőt és értelmét ebben miben látod "
A tápegység ventilátorának helyettesítése nem annyira egyszerű feladat, mert egyszerre több szempontnak kell megfelelni. Ha meg még valaki halkabbat is szeretne, mint az eredeti volt, akkor gyakran nincs is választási lehetőség. Persze, általában lenne pont oda illő ventilátor is, de azokat itthon lehetetlen beszerezni. Ezért kell a 3 és 4 vezetékes ventilátorok közül választani és a felesleges vezetékeket levágni.
"Vagy mizu van ? Kivezeted tápból alaplapra ? Vagy vagdalni / forrasztgatni kell ." (#2105)-ből idézek.
Teljes bizonytalanságot éreztem e kérdések mögött, azért írtam azt, amit. Egyébként a tápegység ventilátorának vezérlését az alaplapi szabályozásra bízni tilos.
Sajnálom, ha úgy érezted nem volt szükséged ezekre az infókra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest