Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: A sor végén
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Igen.
Párom pl. így tanult meg angolul , nomeg filmekből. Most ott tart, hogy angol nyelven ír cikkeket, ukból, amerikaiaknak.
Grisu: ő mondja nekem mindig, az angol az amolyan mintaillesztéses nyelv. (Ellenben a némettel, ami sokkal inkább logikusabb, szabálykövetőbb)Nomeg magyarul úgy tanultál, anyanyelvként, hogy tudtad a nyelvtant? Ugye , hogy nem...Ezért is nem véletlen, hogy nem tudod pontosan mi miért van úgy, inkább rámondod, mert ezt így szokás használni.
Bandus : látva esmeint ... Nem , nem értek veled egyet. Oké , tudja vlaamennyire a nyelvtant , mármint az elméletet , de vicces azt látni, hogy ott van pl. volt lakótársunk, angol nyelvtanár, tehát tanulta is, 8 évett tanított angol otthon iskolában, aztán esm kétrét hajtja ha angol nyelvi beszédről / írásról van szó . Hiába tudja jól a nyelvtant a csaj, ah szó szerint megerőszakolja a nyelvet.
-
Grisu
csendes tag
Arra jó, hogy (eleinte a passzív) szókincsedet nagy mértékben megnöveld. Sokat játszottam a Broken Sword 1-2 vel gimis koromban, szótáraztam vele sokat, de sok szót és szófordulatot megjegyeztem onnan.
Viszont a nyelvtant azt meg kell mellé tanulni, főleg az igeidőket, meg a passzív szerkezeteket.
Nekem is van felsőfokúm angolból, de sok esetben van úgy, hogy, pl. csak érzem, meg tudom, hogy az a mondat pl. nem jól van megfogalmazva, de nyelvtanilag nem tudom mindig megmagyarázni.
Szal kell hozzá egy alap mindenképp, anélkül nem segít sokat. -
-
kovsol
titán
szia
én kizárólag játékok/sorozatok/net böngészésből + egy angol nyelvtankönyvből feltornásztam magam középfokig és most már szövegértés nem jelent gondot, de beszélőkém sajnos nem fejlődött vele párhuzamosan
pl minap ezt tanulmányoztam át: [link] egy ilyen szöveget gond nélkül minden szótárazás nélkül megértek, azért ez már haladás, ahhoz képest, hogy nem valami tanfolyamon oktattakszerintem szimplán olyan játékokat tolj ami érdekel is, de az előny ha valami párbeszédes szerepjátékok bejönnek, pl dragon age, mass effekt, de én sokat wow oztam és ott se volt hátrány az angol tudás

-
Balinov
titán
Az alapotlet mindenfelekepp jo, szerintem.
Anno a Colonization lokalizalasaval (orszagh kozepes szotar rulez) nagyon sokat tanultam.
Szerintem mindenfelekepp kalandjatekokban gondolkozzal, ahol a szoveg es dialogusmennyiseg nagy. (Pl. Gothic 3, Myst, Fable, es hasonlok, ha erted mire gondolok).
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GAMER PC I5 12400F, EVGA 3070, GIGABYTE H610M, 1 TB SSD, 32GB DDR4
- Corsair Vengeance DDR5 16 GB / 5200MHz / 2x8
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest