Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
Nekem is van felsőfokúm angolból, de sok esetben van úgy, hogy, pl. csak érzem, meg tudom, hogy az a mondat pl. nem jól van megfogalmazva, de nyelvtanilag nem tudom mindig megmagyarázni.
Na ezzel én is teljesen így vagyok, nagyon más dolog tanítani a nyelvet és használni. Kezdetben be kellett seggelni a nyelvtant meg egy rakás szót nyelvvizsga miatt, ez az alapja mindennek. Ma már viszont ha például fordítok, akkor a pontos értelemnek megfelelő ige kiválasztása és még a helyes nyelvtani forma megtalálása is valahogy érzésből megy egy idő után. Például automatikusan jön egy kifejezés, de érzem, hogy van ennél "jobb", kicsit gondolkodom, ha szóhasználati dolog guglizok és aztán végül összeáll a kifejezés, a mondat és a teljes szöveg. És nem tudom megmondani, miért is lett úgy jobb, egyszerűen érzem. Ez egy képesség, és akinek nincs, az bármennyire akarja is, igazán jól nem fog tudni nyelveket megtanulni, akinek meg van, az könnyen boldogul. Szerintem.
Tanítani viszont speciel nem tudnám az angolt (franciát meg végképp), az egy másik szakma.

Új hozzászólás Aktív témák
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Spórolós topik
- 9000 mAh-s Redmi készül
- Alkoholista nevelde
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Óra topik
- További aktív témák...
- Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 11.03
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest