Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
Nekem is van felsőfokúm angolból, de sok esetben van úgy, hogy, pl. csak érzem, meg tudom, hogy az a mondat pl. nem jól van megfogalmazva, de nyelvtanilag nem tudom mindig megmagyarázni.
Na ezzel én is teljesen így vagyok, nagyon más dolog tanítani a nyelvet és használni. Kezdetben be kellett seggelni a nyelvtant meg egy rakás szót nyelvvizsga miatt, ez az alapja mindennek. Ma már viszont ha például fordítok, akkor a pontos értelemnek megfelelő ige kiválasztása és még a helyes nyelvtani forma megtalálása is valahogy érzésből megy egy idő után. Például automatikusan jön egy kifejezés, de érzem, hogy van ennél "jobb", kicsit gondolkodom, ha szóhasználati dolog guglizok és aztán végül összeáll a kifejezés, a mondat és a teljes szöveg. És nem tudom megmondani, miért is lett úgy jobb, egyszerűen érzem. Ez egy képesség, és akinek nincs, az bármennyire akarja is, igazán jól nem fog tudni nyelveket megtanulni, akinek meg van, az könnyen boldogul. Szerintem.
Tanítani viszont speciel nem tudnám az angolt (franciát meg végképp), az egy másik szakma.

Új hozzászólás Aktív témák
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Milyen videókártyát?
- Iqos cigaretta
- LEGO klub
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- MIUI / HyperOS topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Trollok komolyan
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- MacBook 12 Retina - Magyar bill. - 2016 Early - 256 SSD, 8GB, 1.5GB
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S - i3-8130U I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2450M I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Raktáron, PlayStation 4 Slim 500GB, gyönyörű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi