Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2166) BonFire válasza cigam (#2165) üzenetére


BonFire
veterán

Heti 2 óra még testedzésre se sok. Majd másfél év, mire megtanulsz ilyen tempóban bemutatkozni és rendelni egy kaját étteremben. Egy nyelvvel ennél sokszor többet kell foglalkozni. Mondjuk minimum napi 1 órát, azaz heti hetet. Ennek csak egy kisebb részét teszi ki az aktív foglalkozás, azaz a beszéd és az írás gyakorlása, valamint új dolgok tanulása. Nagyobb része passzív, például olvas és hallgat és videózik az ember angolul, amikor csak idő van rá. Fürdőkádban, klotyón, míg megmelegszik a leves a mikróban, sportolás közben, munkába járás közben stb. Váljon szokásoddá, hogy amikor éppen van öt lopott perced, akkor az angollal foglalkozol. Bármilyen egyszerű, kezdő szinten.

Én ugyan utáltam, de sokaknak bejön a szintezett olvasmány, amelyeket már 200 szavas szókinccsel el lehet kezdeni olvasni. A Penguin Readers vagy az Oxford Bookworms kiadványai. Az Amazonon pár dollárért be lehet szerezni, de a Jófogáson is „kinőtt” könyveket aprópénzért. A nyelvi szinted felmérését is kipróbálhatod >>ITTEN<<.

A nyelvtani táblázatokkal csak szőrmentén foglalkozz. Ha ott van a kezed ügyében, az oké, mert bármikor fel tudod ütni, de ne az legyen a fő célod, hogy bebiflázz komplett táblázatokat, hanem, hogy mielőbb önállóan kezdetleges mondatokat tudj fabrikálni. Nem baj, ha hiba van benne, csak foglalkozz vele. A nyelvtanra pont elég az az idő, amit reggel eltölt az ember a vécén. Ha valami nem világos, felütöd, gyorsan átfutod és kész. Nem kell rágódni rajta, főleg, ha nem lesz dolgozat se belőle. Magadnak tanulsz, könnyítsd meg, édesítsd meg!

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.