Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
the_one
tag
Régóta figyelemmel kísérem a DSL vonali adataimat, és azt tapasztalom, hogy egyre csökken az adható sebesség. Többen leírták, hogy az egy pászmában lévő DSL vonalak milyen mértékben zavarják egymást. Múlt héten az átvonuló vihar miatt többször volt áramszünet az utcánkban. Mivel szünetmentes tápegységről megy a HGW, ezért volt lehetőségen megfigyelni, hogy mit jelent ez a gyakorlatban.
Vonali adatok az áramszünet alatt, amikor az összes környékbeli modem vagy HGW kussba van:
Ez pedig a jelenlegi átlagos esti állapot, egy héttel később:
A vectoring bevezetéssel leállt a telekom? Nem nagyon hallani róla itt a fórumban. Vajon a vectoring is hoz ennyi javulást? Tavaly kapott a falu új optikai betápot,de FTTH internetre errefelé nem sok esélyt látok. Esetleg, ha majd 240 Ft alá megy az euro. ;-)
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz madagaszkar #94796 üzenetére
Ha eddig csak ADSL2+ volt elérhető, akkor valószínűleg a központban fejlesztenek és VDSL2 képessé alakítják.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
madagaszkar
tag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy ez konkrétan milyen hálózat korszerűsítést takar? Jelenleg ADSL internet elérhető csak az egész településen. Most egy kábelszolgáltató cég is építi az optikát, ahol 100/30-as lesz egyenlőre az elérhető legmagasabb csomag.
"Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Magyar Telekom Nyrt. hálózat korszerűsítést végez az alábbi időpontokban és helyszínen:
2018. július 10-én 00:00 és 06:00 között: Csaholc, Fehérgyarmat, Jánkmajtis, Kérsemjén, Rozsály, Tiszabecs, Túrricse, Vámosoroszi települések egyes részein
2018. július 10-én 06:00 és 15:00 között: Níregyháza település egyes részein
A munkák következtében analóg és digitális telefonszolgáltatásunk, internet és IPTV szolgáltatásunk szünetelése várható.Amennyiben a jelzett időszakokon túl is szolgáltatásunkban üzemszünetet tapasztal, és rendelkezik digitális elosztóval, akkor kérjük, szíveskedjen újra indítani készülékét, amelynek segítségével az esetleges hibák megszűnnek. Abban az esetben, ha az észlelt hiba ezután is fennáll, kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat a Magyar Telekom hálózatából díjmentesen hívható 1414-es telefonszámon!
Az esetleges kényelmetlenségért Ügyfeleink elnézését, egyben szíves megértését kérjük."
[ Szerkesztve ]
-
tl-x
őstag
válasz Intruder2k5 #94794 üzenetére
Szia! Köszi. Sejtettem. TV GO csak PC-ről megy?
-
MODERÁTOR
-
tl-x
őstag
Sziasztok! Van IP TV előfizetésem 1 set top boxal és úgy alakult, hogy még 1 tv-re kellene IP TV.
Nem szeretnénk a második set top boxért fizetni havonta (nem anyagi okokból). Van erre legális megoldás? Box megvásárlása telekomtól vagy más szaküzletből? -
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék az iptv-vel kapcsolatban. Milyen a minősége az adásnak? Jelenleg 50 megabites internet van (nagyobbat nem tudnak bekötni) éljen. Elég lenne két beltéri egységhez? Vagy meg se próbálkozzak vele? Köszi
MacBook Pro 16 M2 Pro & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
raider21
aktív tag
Az elmúlt pár hét viharai és a pislantásnyi áramszünetek megtették a hatásaikat: beázás vagy kötéshiba lehetett. Mert a HGW sokszor újraindult (nem az áramszünetekre gondolok...) és szakadozott a net, főleg hétvégente vettem észre az elmúlt 2 héten.
Időrendben:
Bejelentettem most hétvégén telefonon hibára, mert átlag 3-4x ment el a net/nap. Ma késő du. elhárították a fennálló hibát. Nem tudom mint csinált a T -s szerelő, hogy másik vonalra kötött át, vagy elhárította a kötési v. beázási hibát, mert nem csengetett, nem is hívott föl, alá sem kellett írnom semmit sem.
Viszont most igen jó lett az 50 -es net sebessége, és a HGW -ben látható vonali adatok is igen combosak lettek!
Köszönöm a szerelőnek a példás munkáját!!!
raider21
-
Zeki
nagyúr
Nem tudnak vele mit csinálni. Mivel részletve vettem tv-t is, majd ha azt átvettem, akkor lezárul a tranzakció, és akkor majd tudják aktiválni a moziklubot.
Komolyan beszarás!
Üzletkötőn keresztül (fórumos) hosszabbítottam a lejárt iptv-m egy Sony tv részletfizetéssel és az addig aktív moziklub már nem mükszik. Felületen aktívnak mutatja, de a box-on nem.
2. STB-t is csak utána tudok rendelni, ha a tv-t átvettem.Nem értem mire jó ez.
-
phgergo
aktív tag
Sziasztok lenne egy kérdésem, vanegy hat ahvi megállapodásom elsö 3 honapot bankon keresztül intéztem de most személyesen szeretném befizetni, amit olvastam egyes postákon lehet. Ha én oda megyek befizetni az összeget, amiröl ügye nincs csekkem, csak a pénzt viszem és adok mt ügyfélazonositot akkor azt lehetséges? Vagy hogy megy ennek a menete?
Hoppá, már tele vagy bejglivel? Akkor gurulj be a T4tt0id Twitch csatornájára, mert most egy 20.000 FT értékű PSN/Steam feltöltőkódot sorsolunk ki! ️ Lehet, hogy a következő játékod már nem csak a Streamen fog pörögni! https://www.twitch.tv/t4tt0id
-
TeeJay
félisten
válasz DJ. Ru$y #94779 üzenetére
nem újdonság mert tudtam hogy építkeznek
az volt csak újdonság hogy láttam milyen kábellel köti be a házakat az oszlopról
felvágta nekem, blankolta, mutatta milyen cuccal vágja el mivel teszi rá a csatlakozót
azt is mutatta milyen a csatlakozó, valami gél is van benne gondolom hogy pormentes maradjon
mutatta az ONT-ket, és láttam hogy T is használ Huawei ONT-t meg mellé Sagemcom a nagyobb csomagokra
azt is kérdeztem milyen osztás mellett dolgoznak de arra mondjuk nem tudott válaszolni
gondolom azért a 32-es osztás itt is van
meg T-nél lehet több szálat húznak ki nem spórolnak annyira mint D-nélelvileg őszre mondta hogy ez a település is be lesz optikázva úgyhogy lesz UPC meg Telekom GPON is
ha el tudnám fogadni az IPTV-t át is állnánk rá egy jó csomagajánlat mellett
de jelenleg már 3TV van amiből 2 tud DVB-C-t és szülőknek 200megabit internet bőven elégIPTV-hez meg kellene 3STB meg ONT is és ONT-től minden TV-t LAN-on bekábelezni hát elég nagy móka lenne, szóval egyelőre marad UPC majd meglátom mit alkotnak ezen
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
N2O999
tag
válasz TeeJay #94778 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom, tavasszal lett kész a hálózat, a környéken minden települést lefedtek optikával, persze a GINOP 3.4.1 nélkül nem tudom mikor fejlesztettek volna.
Viszont tavaly nyáron a DIGI megcsinálta a gerincet, ma meg épp megszállták a települést, úgy néz ki hamarosan 2 GPON hálózat lesz egy ~3600 fős községben. Egyrészt nyilnván jó ha van verseny, másrészt viszont rengeteg hely van ahol örülnek ha megvan a 10 mbit/s. -
TeeJay
félisten
héten volt nálunk szerelni gyerekkori haverom aztán mondta hogy
jelenleg Heves megyében vállalkozóként telekomnak optikát köt be mert sorra minden településen már ott van a hálózat kiépítve aztán mutatta a furgonjába mik vannak.kevláros optikai kábel amiben 1 optikai szál van, mutatta milyen csatlakozó megy rá hogy készíti el hogy köti be
mutatott két fajta ONT-t is, egyik Huawei volt másik Sagemcom és mondta hogy sorra kötnek át mindenkit GPON-ra IPTV-velnem semmi sose gondoltam volna és annyira nincs ember aki csinálja ezt hogy rommá keresi magát
főleg ha napi 5-6 címet be tud kötnia voda ha megvette UPC-t felkötheti a gatyát mert Telekom és Digi is durván építi ki az optikai hálózatot
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Zeki
nagyúr
Hehe, hűséget hosszabbítottam az IPTV-re, erre nem mükszik az eddig működő Moziklub. Fizessek elő.
Bezzeg a fiókomba belépve meg azt mutatja igen, minden működik. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz tobias88888 #94773 üzenetére
Előfordul, hogy a hgw modem üzemmódban stabilabb mert ilyenkor a router funkció ki van kapcsolva.
-
tobias88888
őstag
válasz kabelmania27 #94771 üzenetére
A modem üzemmód miért javíthatna azon hogy a torrent jó és a böngészés nem? Már az MTU értékét is próbáltam levenni, de nem segített semmit.
Vicces, hogy fizetek 5000et egy netért ami 1 percig működik aztán 2 percig nem
-
szalai112
senior tag
válasz DJ. Ru$y #94767 üzenetére
Emeltek volna a felbontáson
És A HD minősítést az 1280x720 és 1920x1080
pixel közötti képfelbontású csatornák esetén alkalmazza a Szolgáltató.
Ahogy írod a bitráta nem mind1 és hang minőség AC3 vagy DTS, vagy lehet sima mp3 mpeg vagy paszolom a hang minőséget[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz tobias88888 #94770 üzenetére
Értem, a modemértékek rendben vannak.
Megpróbálhatod a modem üzemmódot hátha javul, de lehet nem nálad lesz a hiba.[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
válasz kabelmania27 #94769 üzenetére
Nem csak wifi-n néztem telefonon, hanem a gépen is ethernet kábellel, de ugyan úgy rossz volt. Az elosztót rég kivettem, úgy lett még anno -5ből +5 a letöltés. Sagecom FAST3686 van amúgy.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz tobias88888 #94768 üzenetére
Üdv!
Lehet nem a Telekomnál van a hiba.
Vezetékes kapcsolattal nézd meg, ha nincs iptv előfizetésed ügyfélszolgálattal kérd át a modemet bridge üzemmódba és használj saját routert.
Elosztó kivételével kizárhatod az osztóhibát.[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
Sziasztok! Vezetékes netem van, 250es kábel.
Az mitől lehet, hogy a torrent ugyan mindig tökéletesen működik és soha nem csökken a sebesség, a böngészés és a streamek mint például az m4 online akadozik? Médiaklikket direkt megnéztem mobilnettel (bluemobil szóval telekom az is). Mobillal tökéletesen megy, miközben a kábelnettel sokszor beakad. A torrent biztosan nem befolyásoló tényező, mert levettem a le és feltöltési sebességet is 200kB/s-re egy tesztnél. A torrent végig maxon ment felfelé és lefelé miközben a net akadozik.
Próbáltam már a public google DNS-t, de az sem segített sokat. Feltöltés 45 dBmV körül, letöltés 4 és 6 között szóval az is jó értéknek tűnik. Eseménynapló sem mutat semmit.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz taki01 #94766 üzenetére
Nem is a felbontás a nagy dolog, hanem a bitráta... Vannak fHD filmek olyan bitrátával, hogy a szemöldöködet befonod, nyilván a műholdon keresztül lőtt adás sosem lesz ilyen bitrátájú, valószínűleg inkább ott van a probléma.
-
lemusz
addikt
SatTV alapcsomag, ADB-S5600 dekóder (azt hiszem), társasház tetejéről jön le a kábel, dekóder és TV egy rövid HDMI-vel összekötve. Normálisak ezek az értékek? Érdemes valamit dekóder/tv szoftverében beállítani? Elvileg foci VB-t fullHD-ben közvetítik, de nekem nem úgy jön le... mármint ha géppel összekötöm a tv-t és fHD filmet beteszek annak sokkal szebb a képe. Köszi a bárminemű tanácsot.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
-
-
NeoKomlo
csendes tag
Sziasztok!
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy lakhelyemen csak VDSL hálózat van kiépítve, egész pontosan egy kilóméterre a DSLAM-tól. Gyorsító opcióm is van, amivel nem igazán vagyok megelégedve, nagyon rossz a pingem és a bonding miatt bizonytalan épp milyen sávszélességgel kommunikálhatok.
Jelenleg 10/0,5-ös "S"-es előfizetésem van, viszont a napokban vettem észre, hogy már a legkisebb telekom csomag is 30 megabites, 5 megabit feltöltéssel.
- Szerintetek kérhetem a növelést (a hálózat maximális sebessége nálam ~22Mbit/~3Mbit) a legkisebb csomagra díjmentesen? Jobban örülnék, ha a DSL vonal gyorsabb lenne.
- A gyorsító opciót úgy hirdetik, hogy PLUSZ 50Mbit-et ad, nálam maximum 50 megabitet ér el a letöltés, a feltöltésről nem is beszélve, kb 5 megabitnél megáll. Ez beállítás kérdése, vagy hibás a marketing az oldalukon?
Köszönöm a választ előre isFeld Gábor +36204209484
-
yanna
addikt
Üdv srácok/lányok!
Ezeknek a szolgáltatói kütyüknek van "kihordási" idejük?
Kb. 4-5 éve van itt egy ZTE modem/router nálam és napokon belül lemondom a net szolgáltatást, ill. a telefonszámot hordozni fogom VoIP szolgáltatóhoz.
Szólni fognak, vagy vigyem vissza önállóan ha a hordozás megtörtént, netán nem kell foglalkozni vele?
-
Kristof_94
nagyúr
Valaki röviden elmagyarázná nekem, hogy ez az Optinet mivel jobb, mint a hagyományos? Megnéztem és a városunkban elérhető, bár az utcában nem vagyok biztos, azt nem mutatja. Köszönöm!
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz zsoltzsolt #94748 üzenetére
HGW-k esetén mindegyikben máshol.
-
Dumi86
senior tag
Üdv. Olyan kérdésem lenne hogy ZTE 368N routerben lehet-e beállítani custom ipv6 dns címet? Ipv4est ugye lehet,de ezt az ipv6ost én nem találom.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
El Gringo
senior tag
válasz zsoltzsolt #94748 üzenetére
Huawei HA35 modem
Maintain.
System Informationł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
MODERÁTOR
Üdv!
A Telekom speedport entry 2i eszköz menüjét ddns használatával a 80-as porton lehet elérni távolról?
Tehát valahogy így?valamiddns.net:80
20 éve a Prohardveren
-
El Gringo
senior tag
válasz El Gringo #94745 üzenetére
A második ügyfélszolgálatos már tudta is, mit kell csinálni fél perc alatt helyrerakta, újrakonfigurálta az egészet.
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
El Gringo
senior tag
válasz DJ. Ru$y #94742 üzenetére
Igen, volt egyszer egy hármas újraindítások NAT-záródás miatt, azt tudom. akkor megpróbálkozom vele, köszi.
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz NumBill #94741 üzenetére
Ha tudod a PPPoE felhasználónevet és jelszót (ez a HGW-ben van megadva a WAN alatt), akkor csinálj egy reset-et, hátha ez megoldást jelent, mert beakadt valami, gondolom áramtalanító próbáltad már.
Reset egy rejtett gomb, a tápcsatlakozó mellett.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz El Gringo #94738 üzenetére
15 Mb/s-et tudna a vonal, ahogy eddig is. Voltak áramingadozások, áramszünetek? A központ érzékelhette ezeket a szakadásokat vonalhibának és kaptál egy SNR lock-ot, próbáld meg bejelenteni hibára, elvileg tudna többet.
-
NumBill
csendes tag
Sziasztok, pár hete hoztak egy Speedport W 724V HGW-t. Egy ideig remekül ment, ma délután azonban volt áramszünet rövid időn belül többször is.
Mostanra stabilizálódott a helyzet, ledek közül Power, DSL, Online, Telephony rendesen, fehéren világít, telefon van.
Azonban azt veszem észre, mintha a HGW DHCP szolgáltatása leállt volna (?). Az IPTV set top boxok az IP cím fogadása lépésnél leállnak, utána csak "Az internethez kapcsolódás sikertelen" üzenet van. Számítógép sem kapja meg a szokásos IP címet, de ha beállítok fixen a 192.168.1.X tartományon egy IP címet és a 192.168.1.254 -t átjáróként, akkor van internet, elérem a Speedport admin felületét is, ott viszont látszólag be van kapcsolva a DHCP.
Ilyennel találkozott már valaki? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Vjankovics82 #94739 üzenetére
5 GHz-nek sokkal kisebb a hatósugara, mint a 2.4-nek a Huaweiben nincs 5 GHz, így biztosan nem ugyanúgy használod mind a kettőt.
Honnan akarsz visszatölteni? A D-Link mögül vagy az ONT mögül?
Portot kellene nyitni az ONT-ban, ha a D-Link-re csatlakozva, akarsz, akkor vagy duplán nyitsz portot, vagy pedig így állítod be a 2 eszközt.
-
Vjankovics82
senior tag
Sziasztok!
Huawei HG8245H routerem jobban adja a jelet mint amit kaptam 4 antennás Dlink dir842-es router!
Mi lehet a gond? nem tudom mit hogy kell állítani! 5Ghz-et használom
az utorrentbe piros háromszög felkiáltójellel jelzi a port nincs nyitva mit lehet csinálni hogy tudjak feltölteni?
Sok mindent próbáltam de beleuntam! semmit nem tölt vissza!
Valaki tudna segíteni? -
El Gringo
senior tag
Üdv! Ebben láttok valami felesleges csillapítást, vagy nem tudom, mit?
2 hónapja még 15 mega jött, most 10. Akkor sem volt semmi gondom a lettel. Kezdjek reklamálni?
Restart természetesen volt, nem változott semmit.Köszönöm
-
Dinter
addikt
válasz DJ. Ru$y #94734 üzenetére
Azt mondták, hogy nem lehet újranyitni, mert magától lezáródott (szerdán volt a szerelő, de én csak most jöttem haza). Csatorna, minden automatikusra van rakva. Próbáltam resetelni, ki-be kapcsolni, de olyan mintha valami lekorlátozná. Elindul felfelé, aztán 5-től visszaugrik, és lemegy most pl. 0.02-re. Ha a saját routerem kötöm rá, úgy működik, viszont így nincs akkora lefedettség a házban, szóval kéne az eredeti is. Most beléptem, az 50-es csomag van írva, és jön is annyival (ha épp olyan kedve van), de ennél kisebbre nem is tudnak rakni a címünkön, szóval nem tudom mire gondolhatott.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dinter #94731 üzenetére
Próbáltál állítani sávot, csatornát, ki-be kapcsolni a wifit? Én biztos a régi hibajegyet nyittattam volna újra és nem egy újat nyittattam volna, ha nem oldódott meg az eredeti probléma.
Én visszakérném az 50-es csomagot is, főleg, ha eddig működött, már csak a feltöltés miatt is jobb az 50-es csomag, ha esetleg csak 40 v. 35 Mb/s a letöltés.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz kory24 #94732 üzenetére
QoS-t tudsz állítani, vagy sebességet / szálat csökkenteni a torrent kliensben.
ASUS router esetén pl. a Traffic Manager alatt van a QiS.
A Telekom és Vidanet központ pontosan ugyanaz a központ valószínűleg. Egyik a másik hálózatán szolgáltat.
-
kory24
őstag
válasz kory24 #94730 üzenetére
Hazaértem, kipróbáltam a speedport modemmel is megy a net, de ha elindítom torrenteket, akkor lehal net...
2 napja amíg nem Telekom-tól volt még net, hanem a Vidanet-től (ugyanezen vonalon ugyanezzel eszközzel) addig meg szinte észre se lehetett venni torrentet.....
Ezekszerint nem itt, hanem Telekom központba van valami másképp állítva, mint Vidanet-nél?
Gondolom ezellen én tenni nemnagyon tudok.
Max a torrent klien beállításaival próbálkozok úgy állítani net is legyen....Erről, ha valakinek van tapasztalata, tud leíráshoz linket, azt megköszönném
-
kory24
őstag
válasz Gubek-Einste #94728 üzenetére
De akkor hogy lehet, hogy speedport eszközzel nem zavart be torrent, zte vel meg igen?
Router, pc semmi nem lett állítva név/jelszón kívül.
Csak kábelek át dugva.
Tehát csak modem más.Akkor biztos Passthrough mód lett speedport is állítva, rég volt 2 éve...
Azt a qqs hol kellene allotanom?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz kory24 #94727 üzenetére
Ha Passthrough módban van a HGW, akkor annak semmi köze nincs a forgalom limithez
Gubek által említett QoS-t próbáld meg beállítani. Ha kihajtja a torrent a vonalat full sebességen, akkor másnak nem jut sebesség, ezért ez lesz. A Speedport-ban is Passthrough mód van, szóval nem értem milyen bridge-ről beszélünk.
A szolgáltató nem fogja neked eladni az eszközt szinte biztosan, ha kéred, viszont, ha nem küldöd vissza, akkor kiszámlázzák, hogy nem adtad le.
Ha használsz más szolgáltatást is az IPTV-n kívül, akkor nem tudsz cserélgetni.
-
titán
-
kory24
őstag
válasz Gubek-Einste #94726 üzenetére
Úgy van természetesen. (igaz nem írtam, csak routerben lett át irva a név/jelszó)
Modem előző is bridge módba volt, ez meg Passthrough módba.Esetleg még majd kiprobálom a speedport eszköz, ugyanis még nem adtam vissza.
Hátha működne azzal jól mint eddig.
És akkor mégkérdem szolgáltató meg vehetem e.Bajt ugye nem csinálok, max nem működik?
Tehát modem van vonalhoz párositva pl mac cimmel vagy ilyesmi?[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Volt ugye szakadozásos problémám, ami aztán magától megjavult, de azt mondta kijön megnézni. Nem én voltam itthon, apám beszélt vele, aki nem nagyon ért ezekhez. Elvileg rámért a vonalra, és valami olyat mondott, hogy túl van terhelve, ezért valamit lekorlátoz rajta, és átrak 300Ft-tal olcsóbb csomagba (50-esben voltunk eddig is, és az a legkisebb??). Na ebből az lett, hogy a net totál használhatatlan lett, 10 percre működik, aztán lemegy a letöltési sebesség 1Mbit-re, meg a packet loss 50%-ra. Emellett a wifi konstans szar lett, 1 Mbit-nél sehogy sem tudok magasabb sebességet elérni, pedig nem állítottam rajta semmit. Most újra bejelentettem, gondolom a vezetékes részével nem tudok semmit sem csinálni, de a wifivel legalább nem lehetne kezdeni valamit? ZTE H368N HGW-nk van.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Net szolgáltatót váltottam, de igazából csak név változott es a modem(hgw).
Vidanet - - Telekom
30mb.
Új név /jelszó kaptam.Eddig Speedport w724v ci eszköz volt, most meg hoztak egy zte home gateway speedport entry 2i eszközt.
Ezzel az új eszközzel azonban, ha megy torrent akkor net használhatatlan....
Míg a speedport eszközzel szinte fel se tűnt torrent...Ha beszerzek egy speedport eszközt akkor azzal működne? Nincs korlátozva vonal ehhez a zte eszközhöz? Csak név jelszó fontos.
Esetleg bármilyen modemet vehetek?
-
DJ. Ru$y
félisten
Ma egy jó hírrel tudok szolgálni egy kedves fórumtárs segítségével (Köszi!), azoknak akik VDSL2-n IPTV-t vesznek igénybe. Ugyanis immáron minden rendszer támogatja és kiadható az 2 HD + 1SD felállás kizárólag 50 Mb/s-os és 100 Mb/s-os VDSL2 csomagok esetén is. Aki eddig várt rá, az az ügyfélszolgálaton érdeklődhet.
Az összefoglaló kapcsolódó része is frissült ezzel kapcsolatban.
-
kopa1
aktív tag
válasz Kristof_94 #94719 üzenetére
Szombaton és Vasárnap is dolgozik, de biztos, hogy ugyan az a kolléga aki hívott. Még mindig azt mondom, hívd fel a 1414-et és jelezd, hogy mikor vagy otthon (A 1414 0-24h-ban hívható)
"a kommentek mindennemű egyezése a valósággal csupán a véletlen műve..."
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Kristof_94 #94717 üzenetére
Ha hívott a szerelő, akkor megvan a száma, miért nem őt hívod vissza? (Nyilván munkaidőben.) Felveszik, nem nyomják rád a telefont.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz enginev3.0 #94705 üzenetére
De van, nem nézel TV-t, vagy kiváltod valahogyan a 2 STB-ot TVGO-val.
-
Kékes525
félisten
Megvolt: [link] Ja, ez csak a fórum. Akkor ezt a linket elküldöm nekik is. Az az érzésem, hogy csak egy másik típussal oldható ez meg. A kedvemért nem hiszem, hogy újraírják a firmware-t. De, ki tudja? Megpróbálom.
(#94699) kopa1
"Egyébként ha a boot közben a kék képernyőnél 4x újraindítod, akkor újrahúzza a szoftvert"
Ezt régebben már csináltam.
Másnál, ahol ilyen set top box van, ott nincs ilyen probléma?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
őstag
válasz Kékes525 #94698 üzenetére
"Cserélni nem akarom, mert sok felvétel van beállítva."
+
"Reset nem volt, csak újraindítás"Ne is reseteld te magad, mert akkor törlődnek a felvételek.
Ellenben ezekkel a képekkel együtt írj egy levelet az ügyfélszolgálatnak, csatold a történetet, azonosítóidat, és említsd meg, megoldásként nem fogadsz el doboz cserét a felvételeid miatt. -
icetheman
tag
Az ipv6 felől érdeklődő emailemre ezt a tájékoztatást adták:
"Szeretném arról tájékoztatni, hogy Az IPv6 működés Réz és Optika technológia esetében csak nagyon kevés ügyfélnél lett aktiválva véletlenszerűen. Ennek oka, hogy eszköz gyártói oldalon tapasztaltunk softwares működési bizonytalanságot így a további tömeges aktiválást elhalasztottuk, amíg a gyártó meg nem oldja a tapasztalt jelenségeket. Emiatt nem elérhető önnél még az IPV6 működése."
[optika]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz e90lci #94708 üzenetére
Nagyobb településen vagy város esetén több feltöltési freki van, kisebb helyeken kevesebb csatorna is elegendő.
Ha megnézed a többiek modemértékeit láthatod, hogy a nagyobb csomaggal rendelkezőknél általában több feltöltési csatorna van mint nálad, de ettől még megpróbálhatod megrendelni max visszadobják.
Módosítást követő 14 napon belül elállási jogra hivatkozva visszakérheted a régi csomagot.[ Szerkesztve ]
-
e90lci
senior tag
válasz kabelmania27 #94706 üzenetére
A 3 feltöltési csatorna is elég a 22Mbit/s re.Végül is csak a feltöltés lenne fontos nekem 120Mbit/s letöltéssel elvagyok.Csak nézem az itthoni nasról külföldön a filmeket azért jó lenne egy picivel több feltöltés.Néha bedöcög az SD.Köszi az infót rápróbálok még a jövő héten.
-
e90lci
senior tag
válasz enginev3.0 #94703 üzenetére
Szia
Ez DVB-C beltéri (kábeltv).Ha laposTV-d van az már mindegyik tudja a DVB-C szabványt.Csak bedugod a koax kábelt felprogramozod és megy.De a DVB-C-t én úgy tudom kivezeti a telekom.IPTV az teljesen más a box is. -
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #94703 üzenetére
Illetve tényleg semmilyen más megoldás nincs, csak hogy a 2500ft tv havidíjat megdobjam még 1600fttal a plusz két beltéri miatt ?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
e90lci
senior tag
válasz kabelmania27 #94702 üzenetére
Szia
Nem nincs a nettel gondom.Csak az érdekel ,hogy 24 letöltési és 3 feltöltési csatornára ki tudja e adni a telekom a 250 Mbit/s letöltést.Tehát technikailag nincs e akadálya?Mert eddig csak 20 csatorna volt le,3 fel,akkor azt mondták nem lehet.Hívtam a 1414 et ott is megkérdeztem,de egy csajszi vette fel de gőze nem volt hogy megvalósítható e vagy sem.Egyébként soha nincs gondom a nettel főleg azóta mióta lóg a kábelmodem mögött egy mikrotik és ő intéz mindent. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz e90lci #94693 üzenetére
Üdv!
Rendben vannak a modemértékek, ha akadást tapasztalsz és nem nézel dvb-c adásokat akkor a felesleges koax osztást kilehet venni.
Kábelnetnél a modemértékeken kívül az is számít, hogy az adott környéken mennyire terhelt a hálózat legnagyobb csomagnál van leginkább esély arra, hogy csúcsidőben lelassul a letöltés, de általában rendben szokott lenni a sebesség. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Kristof_94 #94695 üzenetére
Fölösleges, ahogy írták is.
Volt kint nálunk az egyik itteni T-s szerelő modemet cserélni és végül már mi is (üzleti előfizetés mellé) Entry2i-t kaptunk, PPPoE-t bekapcsolta a srác és viszont kalács.
Mondta, hogy mennyi hibajegyük van nyitva, és, hogy a 2 héttel ezelőtti vihar maradványaiból (hibajegyek) pont kijöttek volna, aztán jött a következő vihar és kaptak ugyanannyit a nyakukba, 7-19-ig tolják azt hiszem hárman, és nem nagyon van idejük megállni sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest