Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nsoo
újonc
Üdv! Két hete van Kemencén kábelnetem, fél órája egyik pillanatról a másikra behalt. Valaki tapasztalt már hasonlót?
Nso
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lehet nem ide tartozik, akkor előre is elnézést, de nem találtam másik topicot hozzá.
Van egy telekomos email aminél a webmail felületen automatikus választ állítottam. Viszont az ékezetes nem helyesen kerülnek be az automatikus válaszba. Mit lehet ezzel csinálni, mert így olvashatatlan a válasz levél.
-
MODERÁTOR
válasz petakpa1 #95196 üzenetére
Szerintem Budapesten igen, de van a weboldalukon lefedettségi térkép, illetve további kérdés esetén van itt topikjuk is, gondolom ott jobban tudnak segíteni ebben a témában.
-
petakpa1
őstag
válasz Intruder2k5 #95195 üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek.
MindigTV jó ötlet. Volt valahol egy szobaantennánk, az alkalmas lehet ilyesmire?
+ Még abban is reménykedem, hogy Digi nem fog kapkodni az előző tulaj által szerződött kábeltv szolgáltatás kikötésével.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
MODERÁTOR
válasz petakpa1 #95193 üzenetére
Budapest IV. kerületben szerintem fél méter rézdróttal be lehet fogni a MindigTV-t, amin jön 12 csatorna ingyen és bérmentve, ez lehet alternatíva amíg kijön a szerelő.
[ Szerkesztve ]
-
-
petakpa1
őstag
Net + IPTV szolgáltatás költöztetésével kapcsolatban van itt tapasztalat?
Anyósom fog költözni BP VIII kerületből BP IV kerületbe. Szolgáltatáson két éves hűség van, mely idén decemberben jár le, így muszáj átvinni szolgáltatást az új lakásba.
Régi lakásban koax kabeles szolgáltatás van, újban valszeg xdsl-lesz (de azt csak abból következtettem ki, hogy megnéztem T honlapján milyen szolgáltatás rendelhető az új lakás címére és a netszolgáltatás nevéből következtettem a technológiára.
Anyósom már kb 1 hónappal ezelőtt járt benn Corvin Plázai T shopban megigényelni a szolgáltatások költöztetését, de elhajtották, hogy majd 1 héttel előtte. Most meg azt mondták neki, hogy felvették, de majd 07.16 (aznap költöznek) után valamikor jönnek, de lehet, hogy csak 2 héten belül....
A probléma annyi, hogy van egy 90 éves nagymama is a családban, akinek sajnos egyetlen szórakozása már csak a TV.
Lehet valamit tenni, hogy egy előre megadott napon kijöjjön a szerelő? Még van egy hét 16-ig.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Storms #95190 üzenetére
Igen, szoftver bug.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Storms
őstag
válasz DJ. Ru$y #95189 üzenetére
Okés, beírom. Csak fura hogy a szerelők ezt nem tették meg vagy kérték el ,hogy beírják. Nem akarom piszkálni, csak kérdeztem Egyébként meg tv nézés közbe azt vettem észre ,hogy megnyomom a guide gombot a távirányítón és kétszer reagál egy gombnyomásra, de nem mindig csinálja ezt, kicsit bosszantó már. Másnál is ez van?
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Storms #95188 üzenetére
Mivel a Telekom nem adja ki a frissítéseket fájl formában, így nyilván nem. Miért akarod piszkálni, ha így is működik?
Igen, addig csak a SIM-ről megy, viszont, ha megvannak a PPPoE adatok, akkor írd be őket a 3play helyére és a hozzátartó jelszó mezőbe, aztán működnie kellene annak is már.
-
Storms
őstag
válasz DJ. Ru$y #95187 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Akkor ezek szerint amíg nincs beírva a kapott felhasználói név és jelszó addig csak a mobilnet megy rajta? Szerelők ezt nem mondták, azt hittem ők beállítanak mindent. Kaptam emailbe felhasználói nevet jelszót a szerződés megküldésekor.
Akkor a pin kódot nem kell bírni a HGW-be? A firmware-t manuálisan akkor nem is lehet/ érdemes a HGW-be frissíteni?ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Storms #95186 üzenetére
A leírtak alapján:
1, Csak a SIM megy, ha ilyen sebességed van, mivel DSL-en a 30-as csomagnak 5 Mb/s a feltöltése.
2, 1-es válasz, nincs beállítva a DSL-hez a PPPoE beállítás, ügyfélszolgálatot hívd fel, ha nincsenek meg az adatok, kell egy user: "XXX@t-online.hu" és egy jelszó. A 3play a gyári, ezzel megy az IPTV és a VoIP, vezetékes net nincs.
3, Reset után a TV és a VoIP működik tovább a nethez kell beállítani a 2-es pontban említett PPPoE adatokat.
4, Nem hiszem, ez IPTV, UPC az sima kábel TV.
5, Igen, T-s spéci szoftver van mindegyiket.
6, Automatikusan kapcsolnák, de az a HGW (HA35) nem FON képes (nincs rá szoftver) így nem fogják bekapcsolni és nem lesz ingyen FON hozzáférésed, ergo nem kapsz külön jelszót sem.
Kapsz egy felhasználót és egy jelszót hozzá, nem azonos semmivel.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Storms
őstag
Üdv!
Pénteken bekötötték a netet és az iptv-t. Lenne pár kérdésem.
30-as net+gyorsító+ szuper családi hd.
1. Huawei HA35-t hoztak, belerakták a sim kártyát, de belépve azt írja a sim kártyánál ,hogy invalid in scs. Pin kódot le se kaparták, vagy az nem kellett volna hozzá? Speedtest-el nézve 30-32 között van a sebesség a feltöltés 10 körül.2. Az internetnél nem kellett volna beírniuk a felhasználónevet + a jelszót a HGW-be belépve? mert ott én azt láttam , hogy 3play@ .... valami ilyesmi.
3. ha esetleg factory reset-et csinálok a HGW-n akkor utána be kell e valamiket álíltanom rajta ,hogy az iptv és a net menjen vagy egyből menni fog minden?
4. Tatung 3310-et hoztak, ezen ha factory reset-et csinálok esetleg akkor a csatornákat meg kell kerestetni? Eddig UPC kábelt tv-nk volt ott meg kellett ezért kérdezem.
5. A HGW-n és a beltériken automatikusan frissítik a firmwaret a központból ha van újabb? (a HGW-ben belépve láttam olyat hogy firmware upgrade)
6. a Telekom Fon-t ők kapcsolják majd be automatikusan vagy ezt külön kell kérni? Oda is azzal lehet csatlakozni amit kaptam felhasználói nevet és jelszót az internethez?
Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz kalozhun100 #95182 üzenetére
Telefonos ügyfélszolgálat? Nekem az lenne a kézenfekvő...
-
NY_A
őstag
válasz kabelmania27 #95183 üzenetére
Értem. Nem ér el, úgyhogy beszerzek egy toldót. Köszönöm.
-
kalozhun100
őstag
Hello ha elfelejtettem a telekom fon jelszavam hol tudok újat kérni?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
NY_A
őstag
Na sikerült megnézni.
Ezek alapján jónak tűnik. De ettől függetlenül kilehet iktatni az elosztót?
(Bocs a tripláért)
-
NY_A
őstag
Közben olvastam is nem csak írtam, így megtaláltam.
-
NY_A
őstag
Mi számít jó jelszintnek? Ha hazaértem ellenőrzöm.
-
titán
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Ha én ezt az elosztót ki szeretném iktatni, akkor elég csak a két vezetéket valamivel összekötni, vagy kell közé valamilyen szűrő?
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz TaylorPro #95171 üzenetére
Igen. A Telekom is felkínálja alternatív opcióként.
Minőségibb adaptereket kell venni, mert az olcsóbbakon képes akadni a TV.
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Powerline adapterrel továbbküldhető az IPTV is? Csinált már valaki ilyet?
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Adama123
aktív tag
Foci vb ideje alatt az m4 HD-ban megy a tvgo-n.
" Nézd a világ legnagyobb labdazsonglőrjeinek összecsapását a TV GO-n otthon, a tévéden, vagy utazás közben TV GO alkalmazással tableten és mobilon, akár HD minőségben**, ha azt készüléked és az általad használt hálózat internetes sávszélessége engedi.
**Legalább 4 MBit/sec internet letöltési sebesség, a HD minőségű megjelenéshez HD felbontású megjelenítővel rendelkező készülék szükséges"
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
korábban 100% hogy volt már 720p, mert talán 1-2 éve (mikor utoljára használtam ) akkor szinte nem is volt kockás a kép, majdnem teljesen éles volt,olyan volt mint most az m4 stream, csak folyékonyabb volt a mozgás,(úgy csinálta hogy amikor elindult akkor alacsonyabb felbontású volt és több részletben percenként egyre jobb lett..)
amúgy érdekes az látszik hogy a bitráta magas(gyakorlott szem látja,pl szinek, mozgásnál,árnyékoknál stb..,csak a felbonás alacsony) m4 stream-on pedig látszik hogy a bitráta alacsonyabb, a felbontás hd, de túlélesített és kisebb a dinamika de amugy egész jó...
majdt talán 10 év és lesz 1080p 50 fps-es stream 28.0 Mbps videójú bitrátával...[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz flash- #95162 üzenetére
Tudtommal továbbra sincs se HD, főleg nem 1080i/p stream tvgon, ami a legnagyobb hiányossága. Két fokozat van a streamben, az egyik mintha 240p lenne, a másik 480p max. De majd valaki megmondja a pontosat.
Én már rákérdeztem náluk most, hogy volt a frissítés, lesz-e legalább HD stream, de semmi választ nem kaptam...
-
Obyboy
addikt
válasz Obyboy #95098 üzenetére
Sagemcom F@st 5655v2 AC ONT-ot használok. A 2.4-es wifin van "belső" hálóztat MAC szűréssel ez simán működik. Viszont a vendég hálózatra fel lehet csatlakozni de nem ad netet a rá csatlakozó eszköznek? Mi lehet a baj? Nem tudom lehet-e köze hozzá a NAT-olásnak de nem vagyok NAT-olva a szolgáltató által.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Kbali
nagyúr
válasz takikacska #95154 üzenetére
Ugyanezen előfizum van, huawei beltérivel, nálam a TV-n van beállítva alapo na hang, de kizárólag a beltéri távirányítóját használjuk hangosításra, tökéletesen működik minden csatornán.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz flash- #95162 üzenetére
Nem hiszem, hogy a netnek lenne köze hozzá, a TVGO-nak van valami kínja. Jelentsd hibára.
-
flash-
veterán
üdv
az hogy van hogy a telekom tvgo programmal ha tv-t nézek(m4 sport) nem hd az adás, hanem láthatóan gyengébb?(chrome)
(1000megabites az internetem, kábelen jön a gépbe, meg is van a sebessség, ping is jó...)
ez így elég fos..
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz dptrsk #95153 üzenetére
Nem az ONT-ot használom, mert nem wifis (Huawei HG850), hanem egy TP-Link router van utána kötve, de emlékeim szerint korábban sem működött. És amikor pár éve rákérdeztem a telekomnál, akkor ott is azt mondták, hogy optikán nem működik ez a funkció. Ezek szerint ez változott.
De akkor sem értem, hogy ha össze tudom rendelni a műsorújság appot a rendszerrel, a távoli felvétel indítás működik az appból és látom is a felvett vagy felvételre váró műsorok listáját, akkor a távirányító funkció mitől nem megy. -
takikacska
csendes tag
Sziasztok.
Jelenleg egy SAT előfizetésem van(Sat TV Szuper Családi HD), a HD csatornák egy részén a beltéri egység távirányítóján a hengerő állításra a hangerő nem változik.
Másnál is van ilyen probléma?
IPTV-nél is van ilyen jelenség? -
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz agyhalal #95145 üzenetére
Amennyiben te a koax-ot szeretnéd osztani, szükség lesz egy második modemre vagy HGW-re, vagyis meg kell rendelned egy új szolgáltatást a Vidától a saját nevedre, aztán megmondod, hogy ott bent tudnak osztani és onnan rá tudják kötni az új bekötést.
Munkahelyen 2 db koax-os bekötés van, amikor feltették a másodikat, akkor berakott egy sima osztót a srác, majd rákötötte a második modemet és kész is volt, nyilván fel kellett nekik regelni az eszközt, hogy legyen net.
Otthon, ha te bekötsz egy osztót a koax-ra, sokra nem mész vele... Új szerződés kell mindenképpen.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Rruuer #95142 üzenetére
Ha nem használsz másik wifi router-t a switch után, akkor jó lehet egy mezei switch, ha van AP vagy wifi képes router, akkor IGMP-s switch kell, keress rá itt a topic-ban 5 portos ajánlott TP-Link sokszor volt már linkelve. Ha csak switchnek akarod használni, lehet olcsóbb 0-24-ben a switch-et járatni, mint a T-s Huawei-t.
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek a Vidanetes szolgáltatás megosztható még a kábelmodem előtt, vagy az nem járható út?
A következő a helyzet, talán érthető leszek. Adott két háztartás egy tető alatt. Vidanet szolgáltat, koax bemegy a kábelmodemükbe, onnan apósom routerébe az UTP és abból kapjuk mi a netet UTP-n keresztül. A gond az, hogy a modem és a router is az idős apósom kezeügyében van és ha elpiszkálja például a Facebookos dolgait, már akkor is a router után nyúl. Ilyenkor általában kihúz minden kábelt és vissza is dugja, ahogy éppen sikerül.
A célom emiatt az, hogy megmaradjon az öreg játékszere, de nálunk problémamentesen jöjjenek a bitek.Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
tomy86
addikt
Műsorújság appban van távirányító funkció. Legalábbis, ha nem optikán kapod a szolgáltatást, mert azon nem működik (az okát nem tudom).
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Tiszteletem !
Létezik IPTV box / cisco / irányító app telefonra?
Köszi előre is
-
Rruuer
senior tag
válasz DJ. Ru$y #95141 üzenetére
de jó. akkor ha mégis bibi lenne és vissza kéne küldeni a modemet akkor milyen switch lenne jó? nem régen téma volt csak nekem az nincs benne de mégis megy, nekem az elődje van de az jobb lenne, ugyhogy konkrétan nem jutottam előre. jah meg csak annyi hogy igy kötöm össze? más beállítás nem kell?
-
Rruuer
senior tag
válasz DJ. Ru$y #95139 üzenetére
akkor ezt most nem értem, igazad van a 100 bol 1000-re portban, de nekem spec az ügyfélkapcsolati csaj azt mondta hogy megy a gigabites jel a modembe csak az nm tudja lekezelni és kell mellé egy ezres ami lekezeli. akkor nem ezért? csak a wifi miatt adtak egy 16 ezer FT-s routert (ami 2 nap alatt be is szart)
LAN1-LAN4 Automatikus sebesség
érzékelésű 10/100/1000Base-T
Ethernet csatlakozó (RJ45).nemszóltam
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Rruuer #95138 üzenetére
Ha egy 100-as portról vinnél át egy 1000-es portba netet, akkor szerinted, hogy lenne 1000 belőle? A kábelben valami megtízszerezi? A D-Link-et a wifi miatt adták, ugyanis a Huaweiben elég harmatos a wifi.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Rruuer #95136 üzenetére
Valószínűleg a szerelőnek köszönheted, hogy leírta az eszközt hibásnak, vagy új policy van és a Huawei-ekkel már nem foglalkoznak.
Ha LAN-LAN összekötöd minimum Cat5e kábellel, akkor nyilván meglesz kábelen a gigabit, mivel az eszköz gigabites LAN portokkal rendelkezik.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Rruuer #95131 üzenetére
Úgy lehet kapni, hogy ráterhelik, és kifizettetik azzal akinek az előfizetéséhez tartozott.
Switch-ként elvileg működnie kellene, sőt még AP-ként is, ha LAN-LAN akarod összekötni, de, akkor nem egy szállal, hanem egy kábellel kell összekötni. Az optikai szál, ami belemegy, na az szál. Így kell összekötnöd, R1 az új ONT, R2 a régi.
-
Rruuer
senior tag
válasz DJ. Ru$y #95130 üzenetére
Switch ként gondoltam használni. Most nem azért de 3 hónapja semmi és a jofogáson is lehet kapni bármilyen t ezközt. Csak ha már itt van es most találtam rá akkor hátha lehetne használni és nem kéne spéci switchet venni. Ha szolnak hogy bibi van vagy terhelik a számlámra akkor a szerelőre hivatkozok. Szó szerint idézem "tarsd meg" és ezt 5 ember előtt mondta. Csak nem akarom hogy feleslegesen porosodjon
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Rruuer #95129 üzenetére
Internet biztosan nem lesz mivel 1 PPPoE felhasználó, jelszó párossal egyszer tudsz feljelentkezni és ezt a Sagemcom ellövi, és szerintem a TV is át lett rakva az új eszközre, már, ha volt TV-d.
Szálat meg nem hiszem, hogy te tudsz beledugni, mivel gyanítom a másik oldalhoz nem férsz hozzá, ahol a Telekom eszközére kellene rákötni, ez már egy másodlagos bekötés lenne.
Felejtsd el, és add le a postán, mert, nem hiszem, hogy ki akarod fizetni az eszköz árát, ha nem látják visszaérkezettnek a rendszerben. ~20k körül van a kötbér rá, havi számládra ráterhelik.
-
Rruuer
senior tag
Hello .volt egy Huawei HG8245H modem amihez kaptam egy dlink routert a gigabit végett. Netet emeltem 2gigabitre és modemcsere volt és a huawei modemet nem vitték el egy ittmaradt. Kérdés meglehet oldani vele ha bedugok egy szálat hogy negyen net is meg tv is?
-
törölt tag
Ha vkinek elkerülte volna a figyelmét:
Kedves Ügyfelünk!
Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a Magyar Telekom Nyrt. által az otthoni internet/mobilinternet-szolgáltatás mellett díjmentesen biztosított e-mailfiókok közü l(minden t-online.hu/t-email.hu/emitelnet.hu/emitel.hu/tiszanet.hu/mail.tiszanet.hu/szmail.tiszanet.hu/netquick.hu végződésű emailpostafiók) töröljük azokat, amelyekbe nem történt belépés az elmúlt 366 napban, azaz egy éve inaktív fiókok.
Amennyiben a jelenleg nem használt e-mailfiókjára továbbra is igényt tart,kérjük 2018.szeptember 1-ig jelentkezzen be fiókjába, így annak használata a továbbiakban is biztosított marad az Ön számára!
Fontos!
Azok az ügyfelek, akiknek automatikus levéltovábbítás (autoforward) van beállítva, nem érintettek a törlésben.
Továbbá tájékoztatjuk, hogy a postafiók törlésével a fiókhoz kapcsolódó adatok végérvényesen törlésre kerülnek, és a törlést követően nem áll módunkban a fiók, illetve az azon tárolt adatok visszaállítása.
A díjcsomagja részeként – amennyiben arra szüksége van a későbbiekben– továbbra is biztosítunk az Ön számára e-mail fiókot, melyet ügyfélszolgálatunkon igényelhet.
Az e-mail szolgáltatás speciális szabályai megtalálhatók a Lakossági ÁSZF 10. sz. mellékletében. -
kmisi99
addikt
Sziasztok, ha bridge módba kérem a sagemcom kábel momdememet, akkor ugye a saját routeremre fog érkezni a forgalom. Kell bármi speciális beállítást végeznem a routeremen, hogy működjön? Nyilván a WAN portba dugom, majd a kábelt ez tiszta sor.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz dvd_R+ #95110 üzenetére
Üdv!
Szolgáltatók nem garantálják a vezeték nélküli átvitelt, ezért javasoljuk, hogy lan kábelt használjál.
Lehet nem a hgw-vel van a gond, hanem a tévé wifi funkciója nem tökéletes (itt a fórumon volt már rá példa) vagy a környéken sok hálózat van.
Azt tudod még csinálni, hogy a modemen csatornát váltasz van olyan csatorna amit az adott eszköz nem szeret. Összefoglalóban linkelt programmal megtudod nézni mely csatornák szabadok. -
Obyboy
addikt
válasz DJ. Ru$y #95103 üzenetére
Köszönöm a segítséget de nem oldotta meg a problémámat. Fix IP-vel jelentkezett fel az ASUS az ONT-ra. Ezt és a DHCP-t kikapcsoltam az ASUS-on. Az ONT-on adtam fix IP-t az ASUS-nak. Újraindítottam mindkét eszközt de nem oldódott meg a probléma. Az ONT továbbra is 192.168.2.x címet ad a vendég hálózatra csatlakozó eszköznek holott az ONT DHCP beállításánál pl 192.168.1.150 - 192.168.1.250 van megadva.
[ Szerkesztve ]
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
viktorhu
veterán
válasz dvd_R+ #95110 üzenetére
Nem rossz az a modem, de nem arra való, amire használni szeretnéd.
A probléma, hogy egyszer át kell mennie a wifin a 4K filmednek a tévé és a router között, meg lehet, hogy a géped is wifin van, és akkor már duplán foglalod a sávszélességet. 2,4GHz-en 70-80 mbit/s a normálisan elérhető sebesség, amit kb. máris lekötöttél, nem maradt tartalék a rendszerben (vagy túl is terheltél, ha nagyobb a filmed sávszélessége).
Emellett ha nem nézted meg, hogy melyik wifi sávok szabadok, akkor esélyes, hogy a szomszédokkal is osztozol a sávszélességen.
Szóval amit tenni tudsz:
- madzag - ez lenne a legértelmesebb megoldás egy fixen elhelyezett készülék esetében (igen, 2018-ban is), a wifi a mozgó célpontnak való, mert sokkal kisebb a kapacitása, és a különböző készülékek versengenek is rajta
- wifi ki a szekrényből egy minden készülék számára jól látható helyre
- megnézni pl. a wifi analyzer alkalmazással, hogy melyik a javasolt wifi sáv, és arra átállítani a cisco-t - ha van elég szabad hely, akkor 40 MHz-es sávszélességgel
- ha a madzag nem lehet, a fentiek nem segítenek, akkor 5GHz-es wifi kell, kérdés, a tévéd tud-e olyat. Ha átváltasz 250-es netre, akkor a telekomtól is AC-s routert kapsz, egyébként meg tudsz ilyet venni magadnak is. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz dvd_R+ #95116 üzenetére
Mint látod nem is neked szólt.
Én nem garantálom, hogy wifin bármivel is jó lesz 4K tartalom streamelése, de fáradj erre, olvasd el az összefoglalót, aztán írd le az igényeidet és segítenek abban a topic-ban.
-
dvd_R+
őstag
válasz DJ. Ru$y #95115 üzenetére
nem állt szándékomban a rongálás, még akkor sem ha a kolléga frappánsan megfogalmazta, ezért is röhögtem rajta
Viszont ha jól értem és veszek egy +routert amit rádugok a ciscora akkor jó lesz? milyet vegyek ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
DJ. Ru$y
félisten
Szándékos károkozásra buzdítást felejtsük el, ha kérhetem! A szálat elvarrtam hamar. Attól, mert van nálad egy eszköz, ami nem a tiéd, csak használatra van nálad, nem kellene tönkretenni talán.
dvd_R+
Mindent kábelen garantálnak, ahogy írták is. Van olyan, akinek a wifi teljesen meghalt a HGW-ben, és lekoptatták, csak szólok. Szóval jobban jársz, ha veszel egy saját router-t és bekötöd a HGW mögé és mondjuk nem egy szekrénybe zárod be. Nem véletlen szerelik az AP-kat is plafonra/falra és nem rack szekrénybe teszik.
Én saját eszközzel sem néznék 4K-t wifin.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
dvd_R+
őstag
válasz DJ. Ru$y #95109 üzenetére
Szia
Köszönöm a választ, sajnos a lan kábel-t szeretném hanyagolni, lassan 2019 1méter ható táv-ra jó lenne ha nem kellene kábeleket lógatnom
Én a fentebbiek alapján arra gondoltam hogy a modem miatt lesz mert régi típus és nem tud ekkora méretű fájlokat wifin jól átvinni..Telekom meg hogy nem cserél ezért eléggé szomorú, hogy fizetek egy szolgáltatásért amit teljes körüen szeretnék kihasználni és egy lassan 5éves modemet használok és emiatt lehetséges h nem tudom kihasználni a szolgáltatást és filmezni. De ha lemondom a szolgáltatást, és elviszik a régi 5éves routert, aztán megrendelem 2 nappal később újra a szolgáltatást valószínűleg kihoznak egy új modemet amit most kötnek be ha valaki előfizet náluk..
Mondhatom szerintem azt hogy röhejes..Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz dvd_R+ #95108 üzenetére
Az sem segít a dolgon, hogy egy szekrénybe bezártad magát a HGW-t. Amúgy lehet a HGW az oka igen.
Mondjuk én 4K filmet biztosan nem wifin küldenék a TV-re, főleg, ha közel is van szóval simán be tudod dugni a LAN kábelt.
(Ha cserét szeretnél, ezért nem fogja kicserélni a Telekom.)
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám/kérdésem hogy, Van egy Cisco EPC 3925 Routerem amit a telekom-tól kaptam a szoláltatásuk mellé, egy 120/12mb feltöltésű netem van a modem a tv szekrényben van és felette kb 1 méterre van egy 55Q6F Samsung tv Wifi csatlakozással.
Samsung pc share nevű progival a gépemen lévő 2160P (4k) felbontású filmet megosztom és a tv-n elindítom és beakad.. folyamat megáll szaggat stb, Viszont ha a tv-be bedugom a lan kábelt és úgy nézem pc share-vel úgy nem akad.
Azt feltételezem hogy nem túl erős a jel erősség, és mivel kb 1 méterre sincs a tv a modemtől így arra gondolok hogy gyenge a modem amit kaptam a telekomtól, Ezt a modemet kb 4 éve kaptam tőlük és ezért írok ide hogy ez lehet a gond?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz asddsa #95104 üzenetére
Az IPTV ugyanúgy működik Passthrough mellett. Ezt is szoktuk ajánlani, ha lehet, akkor a 3 IPTV STB maradjon a 2-3-4 porton a Sagem-en, a netet pedig saját router és PPPoE PT-val az 1-es portról. És igen a DHCP alap, hogy be kell kapcsolva legyen, mert a STB-ok IP-t kell, hogy kapjanak.
Van a Sagemcom-on ilyenkor is net, csak te nem tudod router vagy egy gépen beállított PPPoE kapcsolat nélkül használni. Ha nem lenne net, akkor a telefon sem menne, mivel az is IP alapú vagyis kell hozzá internet. Ilyenkor a Sagemcom kap egy NAT-olt Telekomos IP-t aztán megy róla IPTV, telefon a router-ed pedig megkapja a publikus címet.
[ Szerkesztve ]
-
asddsa
tag
Sziasztok! Kicsit hülye kérdés, de nincs mód kipróbálni
Adott egy 5655v2 PPPoE Passthrough bekapcsolva.
Az működhet, hogy az IPTV marad a 5655v2 -n? De a tárcsázást saját router csinálja?
Az IP telefon tutira működik passtrough mellett, (ergo net nélkül) a kérdés az, hogy az IPTV menni fog -e ígyKöszi
O_o // Megbízhatóságom : http://tinyurl.com/asddsamegbizhatosag
-
lupus_l
aktív tag
válasz Wind-Storm #95097 üzenetére
Nálam kábelnet van telefonnal és jár mellé “ajándékként” DVB-C.
Augusztus 1-től (ÁSZF szerint) megnövelik a csomagban található csatorna számot, így lesz megegyező az IPTV alapcsomagával.
Most a kódolt DVB-C-t vezették ki, a kódolatlant átalakították...[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz Wind-Storm #95100 üzenetére
analóg az tévészolgáltatás volt.... a net nem tévészolgáltatás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest