Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo89
senior tag
na még egy utolsó kérdésem lenne!
Alapszerelésnek számít ha fali tartó rúd lenne, de szerintem az nem lenne elég magas.
A tetőre való szerelés 19.800 -Ft. A házunk egy két szintes családi ház, ha én az árbóc rudat fölszerelem saját zsebböl a tetőre, mielött még megrendelem a szolgáltatást, és arra szerelnék fel az antennát, akkor az még alapszerelésnek számítana vagy mivel, hogy felkel a szerelőknek menni a tetőre és rátenni az antennát, bekábeletni, szóval még igy is alapszerelésen felüli telepítés lenne?indul a sörös aludni
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Váltottam szolgáltatót, (T-Home lett, eddig hely kábelnet volt) és azóta nem jön be egy veboldal. A fejléc bejön, de a lap tartalma már nem.
Ez a hibaüzenet:
HIBA: Nem sikerült kapcsolódni a mysql-hez!Mit lehet tenni, hogy rendesen megjelenjen a veblap?
Pirelli DRG A225G routert kaptam.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! T-homenál nemrég váltottam sávszélességet! 8Mbit/s-os netet rendeltem meg! Az internet kábelen jön. A sebesség eddig amit maximum mértem 5,5Mbit/s volt. Ez normális? Mármint ennyire le lenne terhelve a rendszer? Amúgy ezelőtt 1Mbit/s volt ahhoz képest szélsebes a net, de azért mégis.....Amúgy Szegeden lakom.
-
gabo89
senior tag
Sat tv-nél kell fizetni belépési és szerelési( antenna felszerelés, és kábelezés, esetleg fúrás) díjat, vagy egyéb díjat megrendeléskor? Ha igen mennyit? Az ászf-be összekavarodtam, ezért kérdezlek titeket. Köszi előre.
[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
TeeJay
félisten
dupla meg tripla kedvezményesekkel viszont pont ezzel jön ki olcsóbban
mivel ugye 0forintos percdíjjal órákat beszélni 0forintés ez pont jó mert két rokonéknak is már 8megás SOLO+DSL teló van szóval velük ingyen tudunk beszélni ezentúl
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
jorden06
senior tag
Hali!
web'n walk USB stickes netem van, kb. 6-7km-re vagyunk a városközponttól, így általában csak EGDE-en csatlakozik a netre a gép (nagy ritkán gyenge jelerőséggel talál UMTS/HSDPA-t is).
A kérdésem az lenne, hogy a gyenge jelerősség okozhat szakadásokat, ledobásokat (pl. MSN-ről szinte mindig ledob) vagy a szolgáltató nem szereti az ilyen nagy fel/le forgalmú dolgokat?
-
petne
őstag
válasz billykolyok #5386 üzenetére
Nem, mert ez meg csak a földi sugárzásúra vonatkozik, tehát nem műholdasra.
Nem nagyon láttam még dvd írós sat vevőt a piacon...
-
billykolyok
csendes tag
-
CivicEsi
senior tag
Hi.
Sokaktól olvastam itt hogy nem találnak képet/illusztrációt a STB-ról.
Én találtam egy PDF doksit a thome weblapján melyet linkelnék ezennel, részletes használati útmutató, és képekkel van illusztrálva.
[link]--> ez az IPTV STB-je.
A SATTV-hez nem találtam még, de keresem.ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
dedix
tag
Ok! Meggyoztetek. Ha innen nezzuk valoban ingyen van a DSL telefon. En csak azt probaltam ecsetelgetni, hogy se igy. se amugy nem igazan jossz ki jobban arban, tehat mindenkeppen radtukmaljak ezt a bizonyos "vonal karbantartasi dijat". Ami mondjuk szvsz kicsit irrealis. De ebbe ne menjunk bele.
Egyebkent mintha vhol hallottam volna, hogy a DSL telefon eseteben is havi 1500 Ft. lebeszelheto. Errol tud valaki valamit?
Asztali, hordozhato PC javitas, bovites, karbantartas --> pcdr.atw.hu / 06 húsz 950 4074
-
petne
őstag
válasz billykolyok #5367 üzenetére
Úgy, hogy utánakötöd például scart csatlakozóval. Viszont természetesen a felvevőd azt a csatornát tudja csak rögzíteni, amelyik a sat éppen áll.
A felvevőd nem fogja neked behangolni a csatornákat, mivel abba csak egy analóg tuner van, nem képes arra, hogy a sat jeleket fogadja, ezért van az STB. -
petne
őstag
Erre gondoltam tegnap is, mivel nem látod át a helyzetet, így csak azt mondod, amit a fejedbe kitalálsz. Nem a DSL telefon ára van benne a Solo csomagban, hanem a vonalfentartási költség. Tehát az a költség, amiért karbantartják a madzagot a központtól a lakásodig, ugyanis az nincs benne az internetszolgáltatás árában, mivel az a naked dsl megjelenése előtt a hagyományos telefonvonal díjában szerepelt értelemszerűen.
-
dedix
tag
Na igen, akinek nincs szuksege vezetekes telora, annak valoban igy eri meg a legjobban, ez teny. Mondjuk azert az is szemet dolog, hogy mindenaron rank akarjak tukmalni a telot. Ha naked, akkor meg mindenfele hulye koltsegekkel (ahogy te fogalmaztal vonal karbantartasi dij) "hajtjak be" az arat, ha meg DSL telo, akkor meg olyan etetessel, h 0 Ft. a havidija beleepitenek a net araba vmennyit. Na nekem ez, ami nem tetszik. Talan igy mar kerekebb.
Asztali, hordozhato PC javitas, bovites, karbantartas --> pcdr.atw.hu / 06 húsz 950 4074
-
TeeJay
félisten
ha DHCP-vel nem megy akkor próbáld meg így
ezt T-online fórumban kaptama Linksys-ben static IP-re tedd a WAN-t az alábbi adatokkal:
IP: 192.168.1.1
Mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.254
DNS1: 84.2.44.1
DNS1: 84.2.46.1a kábelösszekötés ugyanúgy tehát Pirelli LAN1--> Linksys WAN
DMZ maradhat ugyanúgyszerintem így 100% hogy mennie kell
bár DHCP-vel is kellene de ezt majd valaki hozzáértő megaszondjaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
ezt ott buktad el hogy a DSL Classic Happy+felező esetén 3990+3390 a havidíj akkor is ha nem beszéled le a havidíj felét meg akkor is ha lebeszélted...
míg a DSL SOLO Happy+DSL telefon 5490 és ha 1 percet se használod a DSL telefont akkor ennyit fizetsz összesen.
ez bizony úgy látom majdnem 2ezer különbség árban...márpedig eddig az emberek nagyrészének azért volt vezetékes teló mert kellett az ADSL mellé, szóval mivel most már nincs rá szükségük de megválni nem szeretnének a vezetékes számtól azoknak ott a DSL telefon ingyé...
4 meg 7forintos percdíjakon meg még mindig jobban jön ki mint a felezővel[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
úgy látszik még most sem érted
a sima ADSL csomagok mellé KÖTELEZŐ analóg telefonnak is lennie!!!
tehát ha van egy felező díjcsomagod 3290pénz akkor mellé a 8megás netet megkapod 6890-ért (kettő együtt 10180)
ha már nincs szükséged analóg telefonra vagy alapból új háznál már csak netet szeretnél bekötni telefont nem, akkor váltasz NAKED/csupasz/SOLO DSL-re és bármelyik eddig használt modem megfelelő lesz.
ez a csomag 8mega esetén 8390 pénz és azért ennyi mert karbantartás meg miegymás díjat számol T-com... ez van ezt kell szeretni.viszont ha a SOLO mellé kérsz DSL telefont
akkor 8390-et fogsz ugyanúgy fizetni, megszűnik az analóg telefonod de cserébe kapsz egy HGW-t tök ingyen és a DSL telefont is megkapod mellé szintén ingyen.
az se baj ha rá se kötöd a telefont de az ingyen HGW elég jó "ajándék" mellé plusz mivel így már két szolgáltatásod van, ha rendelsz mellé IPTV-t vagy SAT TV-t akkor megkapod a tripla kedvezményt.
sima csupasz DSL mellé csak duplát kapnál...na szóval ezért mondtam hogy aki keveset dumál vezetékes telefonon annak teljesen jó a DSL SOLO+DSL telefon kombináció
ja és a 0forintos percdíjról ne is beszéljek (dupla vagy tripla kedvezményesek közt ennyi)
szóval maga a DSL telefon ingyen van és még a percdíjai is nagyon jók.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz tkazmer #5356 üzenetére
nekem a másik fajta beltérit adták
ADB5800S --> fotókez elég jól néz ki és a tudása is megvan, aztán bízzunk benne hogy T majd frissít rá olyan szoftvert is amibe több extra funkciót engedélyeznek.
amúgy meg senki se kötelezett senkit arra hogy HD csomagot vegyen drágán
nekünk teljesen megfelel a családi csomag ebben is van 50csatorna szóval választani sem tudunk. akinek meg van pénz HDReady vagy FullHD tévére annak szerintem nem lesz nagy gond kifizetni a HD csomag árát sem[ Szerkesztve ]
-
gabo89
senior tag
nekem most egy 4 Mbit-es netem, van és a vonalam nem birja, max olyan 280 kb/s -al jön.
Az igaz hogy egy 2Mbit-es csomaggal stabilabb lenne a rendszer?indul a sörös aludni
-
spammer
veterán
Mi is jan 15-én kértük és febr 19-én (tegnap) kötötték be a SAT TV-t. Eddig jó tapasztalataim vannak vele. Remélem nem is lesz gond. A Kép a digihez képest tényleg kb. ég és föld Sokkal élesebb, szebbek a színek. Van normális műsorkijelzés az infodobozban, digin ez mindig szar volt. Van EPG is jól.
Egyedül az a gáz, hogy nem lehet a csatornákat átszámozni, de egyéni listával megoldottam azt kész.. De azért nem ártana ha egy szoftverfrissítéssel lehetőség lenne rá..
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
dedix
tag
válasz Nescafé #5368 üzenetére
Jol olvastad. En 35. napja varok. Netem/telefonom is csak azert van, mert rajuk piritottam. januar 15-en rendeltem meg tripla csomagban a 3 szolgaltatast, netet/telcsit februar 17-en kotottek be, ugy, hogy 1412-on kertem az ufsz-os csaj feletteset es adott vmi csoportvezetot, v kit, aki meggyorsitotta a dolgokat. A TV annyira nem izgat, mert meg van Digi, igy kivarom...
[ Szerkesztve ]
-
dedix
tag
Osszedugtam ahogy irtad (routert WAN portjat a pirelli LAN1 csatlakozojaba), DMZ-nel az elso sorban a public IP-t hagytam ahogy van, client IP-nek megadtam 192.168.1.1-et (router IP cime), tobbi sornal minden utolso szamjegy 0. A routerben belottem basic beallitosoknal, hogy Automatic Configuration - DHCP, a tobbi maradt. A gepek a router 1-es es 2-es LAN portjaba vannak kotve, szoval nem wi-fi. Sajnos nem muxik. Ha bedugom az egyik gepet a pirellibe, akkor megy. Pliz help!
-
billykolyok
csendes tag
Hello mindenki!
Segítséget kérek, mert már kezdek befordulni. Szóval: T-Home Sat tv-t köttettem be. van egy panasonic diga felvevős dvd lejátszóm. köyörgöm ossza meg velem valaki a titkot, hogy tudom rávarázsolni a felvevős dvd-ra a beltériről a csatornákat, hogytudjak végre felvenni.
előre is megköszönöm.
-
papamackó
csendes tag
Teljesen új vagyok.Kérem valaki segítsen.Majd egy hónappal ezelőtt csomagban rendeltem
T homtól ADSL,internet alapu telefon,Sat Tv csomagot.
Az első kettő megelégedésemre már régóta megy.
A Sat Tv ügyben több ügyfélszolgálati telefon után sem történt semmi,még egy telefon sem.[B]
[/B]
-
dedix
tag
Miert erne meg jobban? Nekem eddig analog telicsibol Felezo dijcsomag volt, aminek a havidija 3390 Ft. enne ka fele lebeszelheto, ergo 1695 Ft. a tenyleges havidij. Magyaran DSL Classic Happy + Felezo = 5685 Ft. (levonva a felezo kedvezmenyt) vs. DSL Solo Happy + DSL telefon = 5490 Ft.
Ok. 195 Ft.-al jobban josz ki, na bumm, nagy tema.
U.I.: Azt ugyan nem tudom, hogy a DSL telefon tartalmaz e vmi havi lebeszelhetoseget, de nem tartom valoszinunek, ha igen javits ki.
[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
válasz Darth_Revan #5358 üzenetére
max kapacitása 1Mbit-ről 8Mbit-re
a gyakorlat szerint biztos arra értették, hogy te 8-at fizetsz, ők adnak 2-t. -
Garold
senior tag
Tényleg nem azonos a két csomagnak az ára, viszont még így is jobba megéri, mint fizetni a netet és a telefont. Plusz ott van az ingyen router is.
Ha azonos lenne a két csomagnak az ára egy csomó telefon előfizetőtől elesne a cég, az pedig nem kevés lóvé.
Nekem is Solo van Voippal, és rá sincs kötve a telefon készülék...nincs szükségem rá.Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
-
dedix
tag
Aha, de azt meg tudod nekem mondani, miert adja dragabban a Solo netet, mint a Classic csomagokat? Akkor hol ingyen a DSL telo? Imho sehol... En csak ennyirol beszeltem. Bele van epitve a net araba, ennyi. Ugyes marketing-fogas/lehuzas, semmi tobb.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz Darth_Revan #5358 üzenetére
Az szép, nesze neked szabad verseny...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
spammer
veterán
válasz Barthezz2 #5357 üzenetére
Elvileg működne igen, én is ki akarom próbálni, csak még nem érkezett meg a HDMI-DVI átalakítóm. Viszont hang így nem lesz, mert az nem megy DVI-n. Tehát külön hangszorókkal kell megoldani, ami elvileg nem gond, mert Stereo hangkimenet van a beltérin
Persze, lehet váltani a monitoron hogy melyik bemenetet akarod nézni éppen, szép is lenne, ha nem lehetne
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Nah leírom mi történt velem
Jelenleg Győr Net-nél vagyok 1Mbit-es ADSL-el. 13 munkanappal ezelőtt leadtam a GTS Datanet-hez igényt, hogy átváltsak hozzájuk 2,5Mbit/s adsl-re. Ma kaptam a hírt (csak 3 nap késés, de így is nekem kellett telefonálni), hogy a T-Com maga részéről elutasította az átváltást, technikai okokra hivatkozva. Mondom wtf, felhívom őket és közölték, hogy a jelenlegi adatok szerint a vonal nem bírja a 2Mbit-et. Azért cselesen rákérdeztem "és ha önökhöz váltanék? ", hopp, rögtön felugrott a vonal max kapacitása 1Mbit-ről 8Mbit-re Így nem maradt más, mint hogy én is T-Online-os legyek 2Mbit-es csomagban ...erre mondja valaki, hogy nincs a T-Com monopol helyzetben
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nem egészen ide passzol a kérdés, de hátha valaki tudja(ha próbálta mégjobb)
Tehát, ha én veszek egy TFT monitort, amin hdmi ugyan nincs, de dvi van akkor egy hdmi-dvd átalakítóval, és hdmi kábellel rákötve a beltérit működne rendesen? Illetve ilyen esetben a d-sub-al rákötött gép, és a beltéri közt hogy lehet váltani?(tehát hogy melyik bemenetet vegye a monitor)Everybody lies.
-
tkazmer
addikt
ide egy intek típusút hoztak valami ilyesmit, ez azért annyira nem szép darab
egyébként érdekes dolog ez a sat HD, tekintve hogy a 3 hd adóból 2 angol nem mintha bajom lenne az angollal, bizonyos szempontból örülök is a dolognak, de a családomnak nem minden tagja szereti ezt...az meg külön érdekesség, hogy 1db teljes értékű hd adóért szükséges annyit fizetni, mint amennyit 49db nem hd-értúgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
deicide
veterán
drivers.hu, torrent, akármi és nem csak az én gépem, asszony notija is. Mindkettő wifi-n kapja a netet és a kábelszakadásig jó volt minden. Tegnap a kábelesek az egész kábelt kicserélték, ami a házig jön (mert az be volt ázva és ha esett, még 1024-el sem szinkronizált) és azóta legalább szinkronizál rendesen, csak a letöltésből hiányzik 120k...a linket este kipróbálom, köszönöm.
-
TeeJay
félisten
válasz deicide #5348 üzenetére
honnan mérted azt a sebességet?
http://ftp.fsf.hu/TheOpenCD/töltsél innen valami 700megás iso-t és kiderül mennyi az annyi.
ha 4480kbitre beszinkronizál akkor mennie kellene tényleg vagy 460-480KB körül a letöltésnekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
tévedsz...
a sima DSL csomag mellé kell analóg teló ugye, ha NAKED ADSL-t akarsz tehát hogy nem kell már analóg telefon akkor a sima ADSL csomag árától 1500-al drágábban kapod meg mert felszámolják a vonalkarbantartás vagy micsoda díját.de viszont ha SOLO díjcsomag mellé kérsz még DSL telefont is akkor elengedik az 1500forintos havidíjat és ugye kapsz egy elég jó HGW-t ami modem router és még G-s wifi-t is tud...
tehát ha neked nem kell DSL teló válthatsz nyugodtan csupasz DSL-re de ugyanannyit fogsz fizetni mintha kérnéd az ingyen telefont ingyen HGW-vel
na te melyiket választanád?
-
Garold
senior tag
válasz ferikek #5349 üzenetére
Lakópark nem kötelezhet arra hogy csak egy bizonyos céggel állhass szerződésben.
Haveromnál ugyanez volt a helyzet, csak ott UPC építette ki előre a hálózatot. Összefogtak a lakók, megrendelték a T-Home-ot, kimentek a szakik és behúztak még egy adag kábelt.Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
Garold
senior tag
HGW az STBvel UTPvel van összekötve, de tudtommal ez csak lakáson belül lehet a szerződés szerint. Mondjuk azt nem tudom hogy a kolegának és az anyukájának egy e a házszáma, akkor talán nem ütközik a szerződéssel.
Mondjuk azt is meg lehet csinálni hogy saját költségen áthúzni egy UTP-t a másik lakásba, vagy egy ki borravalóért biztos megcsinálja a szerelő is.Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne: lakóparki lakásba szeretnék kábel TV-t bevezettetni. A közös képviselő elmondása alapján annál a cégnél kell megrendelnem, aki kiépítette az adott lakóparkban (nevezetesen Com.Unique Kft.). Ennek a viszonteladónak kicsit drágállom az árait és a szolgáltatás minőségében sem vagyok biztos.
Megtehetem, hogy más szolgáltatónál rendelem meg a kábel TV-t (T-Home) vagy köteles vagyok a társasház "szolgáltatójával" szerződést kötni?Köszönettel: FDToth
-
deicide
veterán
Az mitől lehet, hogy egy ideje ugyan 4480-on szinkronizál a speedtouch, de csak 330-350kb/s-al jön az adat az eddigi 460kb/s helyett? Ez kb a nagy kábelszakadás óta van így.
-
dedix
tag
"a DSL SOLO árába nincs beépítve a DSL telefon ára..."
Akkor nezd meg ezeket a linkeket:
Classic happy: [link]
Solo Happy: [link]
Csupan 1500-zal dragabb uaz a sebessegu csomag. Ergo 1500-ert adjak a DSL telefont 0 Ft. helyett.
-
Garold
senior tag
válasz szubence #5340 üzenetére
Lehet hogy ez a dolog már ott megbukott hogy a szolgáltatás egy lakásra köttetik, és az hogy telefon egyik lakásban, a net+Iptv másik lakásban...az lehet nem fog tetszeni a szerelőknek.
Ezekről a megosztó letehetőségekről meg annyit, hogy ezeket a Szuperszervíz (1722) forgalmazza, az áramhálózatos dolog sztem már ott megbukott hogy külön villanyórátok (2 teljesen külön áramkör) van.
A Wifis megoldás még szóba jöhet, de ennek is iszonyatos ára van.
A legegyszerübb sztem az lenne, hogy minden hozzád lenne bekötve minden, és anyukádhoz pedig áthúznál egy telefon kábelt. Sztem annak sem örülnék ha a mama állandóan szaladgálna hozzád, hogy lemerült a hordozható telefon, plusz nem biztos a rádiós telefon átviszi a 2 falat.Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
TeeJay
félisten
a DSL SOLO árába nincs beépítve a DSL telefon ára...
kérheted simán NAKED ADSL-nek is akkor megmarad a sima modemed és eltűnik az analóg teló de ugyanannyit fogsz fizetni mintha kapnál egy HGW-t tök ingyen és mellette még meg is marad a számod igaz DSL telefonra nem analógra.
szerintem ilyen oknál fogva aki NAKED ADSL-t akar inkább a DSL SOLO+DSL telefon megoldást kéri mert mégiscsak ingyen HGW meg legalább marad vezetékes teló, amivel meg 0forintért hívhatod a szintén dupla vagy tripla kedvezményeseketja és jelenleg most T-home adja ezekre a legjobb árat szóval háborogni se nagyon lehet...
10770-ből kijön 8megás ADSL + DSL teló+ SAT TV családi csomag +1beltéri bérleti díjaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz tkazmer #5317 üzenetére
nekem ADB beltéri van annak a burkolata fém az előlapja meg szép fekete.
láttál már DIGI-s beltériket? na ahhoz képest a SAT TV beltérije minimum egy mercedes
ezek igencsak jobb minőséget képviselnek mint DIGI cuccai...
eleve HD-s a beltéri szóval nem egy olcsó féle és azért elég jó tudása van csak hát kiherélték a szoftvert rajta.
reméljük majd lesz azért pár funkció engedélyezve a jövőbenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
gondolom a beltériben az első érték a jel erőssége, a minőség pedig arra vonatkozik hogy milyen stabilan jön a jel...
nálam a közelebbi beltérin (15méterre lehet a fejtől) 84-85% a jel, a minőség pedig kerek 100% amióta belőttem profin a cuccot.
a távolabbi beltéri ami úgy 20-22méterre lehet ott 80% a jel a minőség pedig szintén kerek 100%.
a szerelők úgy hagyták itt hogy a jel kb 60%alatt volt a minőség meg 50% alatt mindkét beltérin, de már úgyis ment teljesen tisztán minden, bár én inkább belőttem profira biztos ami biztos
gondolom attól is függ mekkora jelerősséget lehet elérni hogy milyen hosszú a kábel.
2-3méter kábelen biztos hogy jobb lesz mint 20-25méteren mert azért annak is van csillapítása gondolom én.tehát ha a tányért mozgattad jobbra vagy balra illetve vízszintesen fel le (kb. 30foknál van egy bevágás akörül kell finoman) és elérted a max jelerősséget amit tudsz vele fogni, utána már csak a fejet kell az óra járásával egyezően vagy visszafelé finoman tekerni és akkor a helyes polarizációt eltalálva közel 100%-ra be lehet lőni a minőséget.
nekem ADB beltéri van ott legalább is sikerültMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Garold
senior tag
Én azt tudom ajánlani ha nem sokat telefonáltok nyugostan válts csomagot.
Viszont ha sokat telefonáltok akkor inkább maradjon a mostani felállás, mivel a ha folyamatosan töltesz le/fel (pl torrent)az nagyon rontja a voip minőségét. Eltorzult akadozó lesz a hang.
Ha mégis váltasz csomagot annyi pozitívum van hogy kasz egy HomeGateway eszközt, ami wifi router és mondem is egyben.Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
szubence
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas huzavona után végre sikerült átvennie a T-Home-nak az Inviteltől az ADSL-emet és szombaton jönnek bekötni az IPTV-t is.Viszont lenne egy kérdésem. A probléma az, hogy most a telefon anyám lakásába megy, ott van a modem és egy WiFi router, így jut a mi lakásunkba a net (2 vékony fal van csak köztünk, meg 5-6 méter), a telefon meg csak anyámnál van, nekem nem is kell. A tv viszont csak nálunk van. Ennek a kábelezésére ugye 4 mód lenne:
1. UTP kábellel, két vékony fal átfúrásával, a fel mellett vezetve kb.12 m kábellel. Ezt a T-Home-os szerelő megcsinálja ingyen és bérmentve???
2. Az elektromos hálózaton 2 adapterrel, amit a T-Home kínál (kb, 28 ezer ft-ért). Mikor ezt a kérést jeleztem az szerelő-időpont egyeztetésekor, akkor a hölgy közölte (először fogalma se volt az egészről...) hogy ennek a "beszerelését" a szerelő nem tudja vállalni...előadta ez mekkora munka lenne...meg amúgy is ilyet nem tudnak csak úgy hozni...(tudtommal gyakorlatilag csak be kell dugni őket...). Erről valami tapasztalat? Az a kínom még ezzel, hogy nem tudom menne-e mert külön villanyórán vagyunk anyáméktól...
3. Vezeték nélküli megosztás. Elvileg erre is van a T-Home-nak saját megoldása (ezt már meg se mertem kérdezni az ügyintézőtől). Ebbe mennyire kavarhat be, hogy a net is WiFi-n megy? Illetve megoldható-e saját eszközökkel is (routet, access point), tudom már volt itt hasonló kérdés, de érdemi választ nem találtam rá. Esetleg ha úgyis hoznak egy gateway-t amin van WiFi router, akkor felszabadul a mostani WiFi routerem (802.11g), ezt fel lehet-e valahogy használni?
4. Ez a verzió valszeg hülyeség...A telefonkábel ami anyámékhoz megy itt jön a mi ablakunk felett...esetleg erről lehet-e valahogy leágazni és erre kötni a gatewayt, a másik ág meg menne be anyámhoz a mostani modemmel a végén (telefon+WiFi routerrel). Vagy egyszerűen az egészet hozzánk behozni és anyámnak venni valami vezetéknélküli telefont, csak akkor a telefon töltőállomása nálunk kéne hogy legyen...Köszönöm a segítségeteket, ha lehet olyanok válaszoljanak a kérdésekre, akik érdemi választ is tudnak adni...ne olyat hogy minek kellett neked IPTV, stb...
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok.
ADSL + telefonról szeretnék váltani a T-Home-ra, a 8Mbit csomagra. Szerintetek érdemes? A korlátlansághoz hogy viszonyulnak a net terén? Megosztható-e, mik ezzel a tapasztalatok, továbbá az az egység, amit mellé adnak, alapból hogy viszonyul a routerekhez?
A telefonálás minőségét a letöltés (a tartósan, 8Mb/s sebességgel történő le, és a maradék feltöltéssel megvalósított masszív adatforgalom) rontja-e?
Köszi, HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
KicsiUbul
őstag
Azért nem mert el sem hiszed, hogy az átlag user nem akar ezzel foglalkozni, meg nem kell szivatni az üszit, hogy órákig magyarázza neki hogy mit csináljon. Mikor úgy mennek a dolgok, hogy "böngészőt igen. Tudja az a kék "E" betű"
Szerintem nem szemétség. Addig míg tudsz felügyelni egy eszközt, addig vállalhatod a felelősséget érte. Másrészt akadhatnak olyan beállítások is, amiket nem kell feltétlenül mindenki tudtára adni...Értem én...
-
Garold
senior tag
válasz CivicEsi #5333 üzenetére
Ha ki van kapcsolva (stand by) az STB annak a winyójára veszi a beállított adást, viszont a TV/DVD felvevő felé csak akkor továbbítja jelet ha be van kapcsolva.
Ellenkező esetben felesleges lenne rajta a kikapcs gomb....
petne - no már megint megelőztél[ Szerkesztve ]
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
-
Garold
senior tag
Így is van elég hívása a hibabejelentőnek, e nélkül is elég nehéz elérni őket...
Annak meg te sem örülnél, ha valami rosszul sülne el és azt mondanák hogy 10-15e ft-ért cserélik vagy javítják.
Sztem annak is kicsi az esélye, hogy valaki pöpecül be tudja lőni a neten kívül a Voip-ot, és az Iptv-t is...Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
dedix
tag
-
dedix
tag
Mondjuk fel kell jegyezni az eszkoz fw verziojat, mikor a szerelo beuzemeli, ha frissitik ez ugye valtozik, innentol kezdve no reklamacio. Szerintem ez kivitelezheto. De ne vitatkozzunk errol, felesleges.
-
CivicEsi
senior tag
Tehát ha jól értem akkor az olyan lehetőség, mint a vhs ek hőskorában, hogy kikapcsolt tv/STB esetében nem rögzit semmit?
Illetve akkor az STB vinyójáról, igy mégis ki lehet menteni a felvett műsorokat, igaz?ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
petne
őstag
Angliába se adnak mindenhol gigabiteket, ebben biztos lehetsz. Ha valaki így gondolja, az nem el van tájolódva rendesen... lehetséges, hogy éppen jó helyen laktál. Nálunk is van ilyen település... tv+net+telefon 5e forintért.
Az tény, hogy ott jobb az infrastruktúra, mert több a pénz, ez egyértelmű.[ Szerkesztve ]
-
petne
őstag
ugye a szerelo beallit mindent ugyis. aki meg hozzanyul, az tegye a sajat felelossegere, de tehesse. Ennyi.
Sajnos ez nem így működik... Az általad említett modemeknél is éppen az volt a gond, rengetegen piszkálgatták úgy, hogy gőze nem volt, hogy mit csinál, csak jó móka frissíteni, meg minden, utána meg csodálkozik, hogy nem működik és kit szid? Hát a szolgáltatót... az meg nem mondhatja, hogy ennyi. Ez Angliába se működik így. -
Blackdeath
aktív tag
válasz Blackdeath #5303 üzenetére
erre esetleg vki?
-
CivicEsi
senior tag
Hello.
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy nekem van itthon dvd/videó felvevőm, és annak a hátulján 2 darab scart csati, a használati utasitás szerint, az egyiket a tv-re köthetem, mig a másikat egy beltérire, namost ha a megrendelt, és majd a jövőben bekötött IPTV setop boxát én nem a tvre, hanem erre a dvdfelvevőre kötöm rá, és aztán, az egészet a tvre, akkor feltudok venni dvdre, vagy vhsre, anélkül, hogy a vinyóján kellene a boxnak tárolni vmit is, vagy ez igy jól hangzik, és elméletileg müx, de gyakorlitlag felejtős???
A válaszokat előrre is köszo.ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
dedix
tag
Az meg, hogy ok adjak a hardvert, szvsz alap dolog. Eleve orulnek, ha el tudjak adni a szolgatast a mai helyzet mellett. Es nem csak a T. Ha azt mondana, h nesztek itt a HGW/Set-top-box/tanyer/egyebek, de teszem azt 50-100k, sokan meggondolnak es ahol van mas lehetoseg is, oda partolna az ugyfel. Egy kis OFF:
Sajnos itt nem nagyon, ezert a T. Ha lenne kabel szolgaltatas, lenyegesen gyorsabb netem lehetne fele ennyiert, meg ha nem is lenne atom stabil. Masreszt a telefonra sincs igazan szuksegem, de okosan ugy oldottak meg az "akciot" hogy ugyan 0 Ft. a DSL telefon havidija (tripla kedvezmeny) de ugyesen ez bele va nepitve a DSL Solo net csomag araba. Ha meg maradok Classic csomagnal, fizethetem a vezetekes havidijat, ergo uott vok. Naked ADSL-el meg szinten nem jarsz jobban. Hajra T, hajra Magyarorszag. Sat TV (3 set-top-box-szal) + DSL Solo Happy (2/196M/Kbit) + DSL telefon = 8260 Ft. / ho. Ezt anno [(!) 2 eve] Angliaban ~15 fontert (akkori atszamitassal 5600 Ft.) megkaptam, ugy, hogy a net 10/1Mbit volt.... Ja es kisvarosban.
Egyebkent van admin hozzaferes, csak a fw frissites maradt ki, a mar KicsiUbul altal emlitett ok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
dedix
tag
válasz KicsiUbul #5305 üzenetére
Vagom, de ez akkor is gaz. Miert nem adnak egy gyari hardvert, gyari szoftverrel + a szukseges adatokat (voip, egyebek) es a juzer belovi maganak. Telepiteskor ugye a szerelo beallit mindent ugyis. aki meg hozzanyul, az tegye a sajat felelossegere, de tehesse. Ennyi. Egyebkent anno, meg a T-online idejeben sima dsl-hez is adtak modemet, ami nem T-s volt, sot ugyanolyat hozott invitel is kesobb. Egy kalap szar hauweit. Azon legalabb volt olyan opcio az adminban, h frissithesd a firmware-t, bar letolteni sehol sem lehetett hozza, de ez mar megint mas kerdes. Egyebkent, ha normalisan mukodik a dolog, nincs ezzel gond, de azert ez csak szemetseg vhol.
-
rootka
csendes tag
válasz KicsiUbul #5306 üzenetére
vmware nincs, csak két gép. Épp ezért furcsállom.
A frissítés után is ott volt, majd inkább áramtalanítottam a cuccotArról már hallottam, hogy kábeles netnél elvileg lehet látni a rácsatlakoztatott gépeket, de azt nem ,hogy lopni is lehet Komolyan nem tudom mire vélni. Ha vezeték nélküli lenne azt mondom feltörték, de így?
-
tkazmer
addikt
biztos felvonod majd a szemöldököd, de más szempontok vezérelnek:
-könnyebben kezelhető, és egyszerűbb 2 távirányító (dvd+video&tv ) mint 3; kevesebbet kell pakolgatni, kevesebb esik le, kevesebb tűnik el, stb stb.
-az STB-t egy nehezen működő, unergonómikus, gagyi anyagokból összetákolt, rossz fogású távirányítóval szerelték fel, míg a sony tv-hez adott távirányító esetében ennek fordítottja igaz(egyébként maga az STB is egy olyan "olcsójános" kiszerelés, már ne haragudjatok, hogy az valami borzasztó. gagyi, kopogós műanyag, amelyikre ránézni is rossz persze a mammutban lévő t-home üzletben kiállított STB egy rendesen formatervezett, valamiféle designnal és minőségérzettel is ellátott darab....)
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
spammer
veterán
válasz tkazmer #5308 üzenetére
Nem feltétlenük ilyen drágák, csak az említett Harmony cuccok, bár lehet hogy már olcsóbbak, nem néztem mostanában. Ugyanakkor lehet hogy egy 2-3 ezer forintos univerzális is jó, ha ismeri a beltérit, bár minden funkció lehet hogy nem működe. Sajnos ez a műholdas cucc egyik "hátránya", a plusz távirányító.
A beállítás pontosan itt van: Felhasználói beállítások->TV beállítások->TV felbontás
üdv!
-
Pilács
senior tag
Jaja ugyis csináltam, de el kellett göbítenem picit a fejtartó rudat is, mert hiába forgattama lavórt meg a fejet, nem változott, kicsit elnyomtam a fejet az egyik irányba, és felugrott 70%-ról 89-re, kicsit rágyúrtam (ittam egy felest), és meghajlítottam Most már azért jó lett, de azt hozzá teszem, hogy ez sem makulátlan. Ha a minőség 50% felett van , az már jó? De monjuk nem értem a minőség miért nem megy fel 89% fölé, ha a bejövő jel is annyi. Na mind1, már csak falat kell átfúrnom az ajtótok melett, és nem nyitott ablaknál kell tévézni ott jön be a kábel hehe
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
TeeJay
félisten
nem a fejtartó rudat kell fordítani hanem a fejet kell megfogni és nagyon finoman tekerni egyik vagy másik irányba és közbe nézni a beltérin hogy javult-e vagy romlott a jel/minőség.
de amúgy 89% az már elég jó ott már tökéletesnek kell lennie a képnek minden csatornán, sőt már 50%-nál isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz tkazmer #5308 üzenetére
de azok után hogy bekötötték a SAT TV-t tulajdonképpen mire is kell a TV távirányítója?
mert szerintem csak bekapcsoláshoz kell utána már le is lehet rakni...
hangot adsz rá bőven utána meg már a beltérivel szabályozod a hangot meg minden egyebet.
nálunk is csak bekapcsolás erejéig kell a TV távirányítója, utána azzal a mozdulattal le is van rakva és már csak 1 irányító kell mégpedig a beltériéMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
tibibi
őstag
köszi esetleg egy link hogy néz ki mégis milyet keressek
valami ilyen -
tkazmer
addikt
válasz spammer #5304 üzenetére
áá, 20-50e forintot azért nem ér a dolog, csak reménykedtem, hogy lehetséges valami olyasmi, hogy a tv továbbítja a jelet az STB-nek...
az 1080-as beállítást majd megnézem a menüben, köszi
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
-
KicsiUbul
őstag
Nagyon egyszerű oka van. Nem a gyári frmware van fent, hanem a T sajátja, mivel a voip, vcc stb beállítások fixek, és így pl nem kell minden hard reset után (amire az emberek gyakran vetemednek) kimenni egy szerelőnek, és bekonfolni mindent rajta.
Meg akkor egy fw frissítés után meg a jönne a sírás, hogy nem megy...Értem én...
-
spammer
veterán
válasz tkazmer #5299 üzenetére
Ugyan nekem nincs HDTV-m, de a menüben ott van az 1080i, be is állíthatom.
1 kapcsolóval nem lehet, mert az egyik ugye a TV kapcsoló, a másik a STB kapcsoló, max akkor lehet egy, ha veszel egy univerzálist, kérdés, hogy az támogatja e ezt a beltéri típust. Illetve van a Logitechnek a Harmony nevű csodája, ami állítólag mindent visz, amit el lehet képzelni, programozható stb., viszont 15-20-50 ezer is lehet típustól függően.
-
Blackdeath
aktív tag
üdv
észrevettem, hogy a pár napja beszerelt kábelmodemhez nem raktak be ilyen kis izé szűrőt. mennyire fontos ez a cucc, és ha igen akkor hová kell berakni?
az előző netünkből (upc chello 10/1mbit) maradt még 3 Flomatik HPF80S kis henger alakú szűrőbigyó. gondolom nem véletlenül raktak be 3at anno.
-
Pilács
senior tag
Na levettem át csavaroztam állítgattam, sőt a fej tartó rúdját izomerővel elhajtottam kicsit ( feljebb ment a jelszint ) és 89% je és 89% minőség, ennyi a max amit ki tudta hozni belőle. Már nem olyan vészes, a HD csatornák egyértelműen jó minőségűek, itt ott találok kocskásodást, főleg a gyors mozgásoknál. Köszönöm a tippet.
petne: Igen, nem választottam ki a akármicsodát
De arra rájöttem, hogy be lehet állítani a többi szabadon fogható csatornát is, de minek? orosz francia etc majd még agyalok...
Ja és a fejtápot is ki lehet lőni, csak 1 beltérin kell rajta hagyni.. csak nem tom ettől kevesebbet fogyaszt e, de az biztos, hogy nem melegszik ugy az adapter, amelyiken kikapcsoltam a fejtápot.[ Szerkesztve ]
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest