- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killing
addikt
Azt lehet tudni hogy Szegeden van-e tervben optikai kiépítés lakóházas övezetben?
A diginek már mindenhol van szinte, a telekom az koaxos. Vagy digi FTTH területre jellemzően már nem jönnek? -
válasz
makoss #149196 üzenetére
Ha megnézed, az átlagos feltöltési sebesség még kisebb is a 2000-es csomagnál, mint az 1000-esnél.
Én sem értettem, hogy miért, de azt mondták sokan, hogy legtöbbször megvan a névlegeshez közeli érték, így igazából mindegy is.
Nem hiszem, hogy van rá publikus logikus magyarázat. -
válasz
Lauda #149192 üzenetére
Nálunk nem biztos, hogy cserélik, mert a következő a helyzet: Amelyik lakásban van Telekom, ott nem lakunk, vagy legalábbis lényegesen kevesebbet vagyunk, és 250-es net van. Ahol meg lakom, ott 88 méterre ér véget (másik város, Hajdúszoboszló) a Telekom optika. Sajnos 2021 körül kiderült, hogy Hajdúszoboszlót csak részlegesen fedi le a Telekom optikával, és a fürdőnegyed 40-60%-a kimaradt. Így nem tudom a Magentát ide áthozni, DIGI FTTH van. Ha lejr a hűség október végén, 8 napos határidővel felmondom a Telekomot. Pedig eredetileg ide akartam hozni, és 1000/1000-re váltani.
-
válasz
GoodSpeed #149191 üzenetére
A régebbi eszközöket úgy tudom cseréli a telekom, hogy automatikusan-e vagy csak ha kéri az ember, azt ki kellene deríteni. Persze egy bevált eszközt szerintem nem érdemes kicseréltetni egy másikra ha csak 1000/1000 a csomag. Az új előfizetéseknél alapból olyat adnak elvileg, amin található 2,5gbit-es port.
-
snyper990
őstag
válasz
GoodSpeed #149188 üzenetére
És akkor mi is a probléma? Gigabites csomaghoz csak olyan HGW-t adnak, amin van 2,5 Gbites LAN port. Ha az előfizetőnek nincs minimum 2,5 Gbites porttal rendelkező eszköze, arról nem a szolgáltató tehet. Telekom általában gigabit felett szolgáltat gigabites csomagon is.
-
-
válasz
Lauda #149187 üzenetére
Ha jól tudom, az elméleti maximum az nem egyenlő a gyakorlatival, mert van egyfajta keretveszteség. Vagy ebben a topicban, vagy egy másikban le volt ez írva. Mondjuk pont most nem találom... és csak a Gbps-os portos eszközöket érinti. Tehát a 2.5 Gbps-osat nyilván nem.
-
Az összefoglalóban ezt a részt:
"Optikai kapcsolatnál hogy alakul a ténylegesen elérhető maximális sebesség?
Fontos megjegyezni, hogy a Telekom egységesítési programjának következtében a szerződésben nem ezek az értékek vannak feltüntetve, de - belsős információk szerint - az elméleti módosítások után is, továbbra is ezek a profilok vannak használatban.
Net S - 150 Mb/s / 50 Mb/s
Net M - 300 Mb/s / 75 Mb/s
Net L - 1000 Mb/s / 1000 Mb/s
Net XL - 2000 Mb/s / 1000 Mb/s"Nem kellene esetleg kiegészíteni azzal a résszel, hogy a névleges 1000 Mbps optimális kiépítés mellett sem fogja elérni sosem az 1000 Mbps-ot, és annak a pontos okát leírva?
Pl:
-
user12
őstag
válasz
Oliverda #149163 üzenetére
Annyi bizonyos, hogy ott fog kijönni a dobozból, ahová a piros vonalat húztad. Anyósomnál panelban, a lakásokba menő elektromos vezeték csöve fölé raktak kábelcsatornát abban megy el.
Nála szintenként az elektromos szekrényben van, ahol a villanyórák, onnan gégecsőben átmegy a szemétledobó helységen, és onnan jön ki a folyosóra.
Panelban fúrni nem egyszerű történet, ha van meglévő faláttörés valahol, szerintem azt használják (nála pl a digi optikával párhuzamosan megy).
Ha van valamilyen meglévő nyomvonal abból a kis sufniból a lakásig, szerintem ott mennek el.
Látom vannak már ott meglévő vezetékek is. -
Multibit
nagyúr
Nem rég lett kiépítve nálam Telekom optika 1000/1000. A szolgáltatói eszköz PPPoE PT módban, saját router intéz mindent. Eddig problémamentesen működött. Ma viszont EZ fogadott (helyszín Tatabánya). Mi történhetett a feltöltéssel? Publikus IP címem van.
Saját router újraindítása megtörtént, de a helyzet nem változott. Miután a Technicolort is újraindítottam, helyreállt a rend, a feltöltési sebesség is full-os. Mi az a hiba, mi így jelentkezik? Internet elérés megvan, download rendben, upload sebesség a béka segge alatt -
User63
csendes tag
Sziasztok.
Van egy androidos belteri egysegem, amit kirandulas alkalmaval magammal vinnek egy olyan szallasra, ahol van net, de tv nincs.
Működni fog a tv adas, vagy a streaming masik helyen? -
snyper990
őstag
válasz
simonjoe #149173 üzenetére
Hálókártya drivere friss? Speedtest CLI-vel mérsz? (Vagy csökkentett módból, esetleg egy live Linuxból, hogy minden szoftveres zavarforrást ki lehessen zárni)
Linksebességnek mit ír ki? Ha csak gigabitet, akkor akár kábelhiba is lehet (CAT7 kb. teljesen felesleges amúgy is, ha nincs messze a gép az ONT-től. Rövid távon sima CAT5e kábelen is megvan a 2,5 Gbites sávszél) -
Jó reggelt, sziasztok!!
Bocsánat, h nem írtam részleteket.
Vettem egy UniFi U6 Mesh AP-t, ( [link] ) a kliens gép pedig egy ThinkPad P53 munkaállomás, abban meg egy Intel WiFi 6 AX200 160HHz-es kártya. Ezzel a géppel dolgoztam már 1600-1700 körüli sávszélességgel amikor még hajlandó volt dolgozni a szolgáltatói Sagecom F@st 5670 V2 ONT 5GHz-es Wi-Fi-je. Most az a baj, ennek a doboznak a nagy sebességű portján, CAT7-es kanóccal jön ez a gyenge sáv.
Most egyenlőre az foglalkoztat, h miért csökkent le ennyire a bejövő sáv, addig nem is érdekes a WiFi. Beszéltem tegnap az ügyfeles chat-es szolgálattal, nem jutottam nevezőre vele, mert Ő mindent "rendben" lát.Ma megpróbálok keríteni egy szerelőt, van kontakt, talán tud okosabbat mondani.
-
djalmasi
tag
válasz
simonjoe #149165 üzenetére
Ez előfordul egy rossz beállítástól is, nálunk is előfordult már, hogy lefeleződött a 2000-es csomag és a szerelő konkrétan az autójából állítgatta a dolgokat, mikor végzett mindig megkért hogy most mérjek egy sebességet mert ő hiába jönne ki nem tudná mivel ezt lemérni
jó arc volt egyébként.
-
djalmasi
tag
válasz
Marci112233 #149168 üzenetére
+1
A52S 5G 440/420 átlagban, gépen 2x2 mimo-val 1 fal az ont-től. [kép]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
victorhun7 #149169 üzenetére
Pont napokban upgrade-eltem a lapost ax-re, egy fal van az ONT és a gép között, sebesség hangulattól függ
lehet a székem háttámláját nem szereti, ha az nincs ott légvonalban, akkor "kihajtja" a 250/70-es netet és megvan 200 körül/felett a letöltés, néha meg csak 50 körül jön le, de fel ugyanúgy 70, ezt a részét furcsállom, de nagyobb letöltés ritka, csak tesztelve viselkedett így.
-
victorhun7
tag
válasz
Marci112233 #149168 üzenetére
És a Samsung 1x1-es SISO-val nem is tudd többet. max 480Mbps
-
Marci112233
addikt
válasz
simonjoe #149165 üzenetére
Wifi sebességre nincs garancia, se garantált minimum sebesség tudtommal.
Viszont nem írtad milyen eszközzel mérted a dolgot, és milyen Ap-tól. Nekem 1000/1000 van és Sagecom F@st 5670 V2. Ugye wifi6 szabványú elvileg, és a telefonom is az ami egy Samsung Galaxy A52S 5G, amiben AX wifi van, de 440/380-at tudok vele wifin mérni. Kábelen meg van a 940/940 általában mikor mérek a PC-n.
-
Sziasztok!!
Na, kezdek besokallni. Megjött az AP, konfig beüzemelés, majd mérés. Az eredmény több mint lehangoló. 430Mbps sáv az öt gigás wifin.
A Telekom szerint Giaerős Net-em van 2000/1000-el. Idáig kábelen jött 1800-1900 Mbps, most ezer sincs! Valszeg ezért karcsú a Wi-Fi is. Még az 1100 sincs meg amit napi 90%-ban rendelkezére kellene, h álljon a T szerint.
-
korcsi
veterán
válasz
Oliverda #149163 üzenetére
Családi házas övezetben lakom, de a technológia szerintem azonos.
Szerelt 50m-es kábel APC SC csatlakozókkal. A dobozban "kuplung"-ok vannak, (így mondta a szerelő) valami ilyesmi.A kábel egyik végét a dobozban bedugja, a másik végéről le kellet csípni a csatlakozót, mert csak így lehetett behozni, ő megnézte a padláson a kialakítást, utána csak beadta nekem kábel végét, én behúztam, utána lement az előszobába és a behúzójára ráraktam a kábelt és lehúzta egy csőbe amit előtte előkészítettem.
Lent hegesztett egy pigtailt a kábel végére, és ez a hegesztés ami bekerül a kis dobozba, amibe bemegy a drop kábel, végén pigtail-el és egy újabb kuplung, hogy a doboz és a ONT közé be lehessen rakni egy "patch" kábeltMost nézem a képeden a dobozt, érdekes.
Ilyen mikor két szolgáltatónak is van optikája egy helyen, csak a dobozok miatt, nem nálunk van:
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Aurig@ #149156 üzenetére
Nálunk is jók a tapasztalatok ahol nemrég át lettünk állítva optikára:
-bent előkészített csőbe behúzva, padlás egyik oldaláról tetőtér felett másikra át, és úgy oszlophoz ki
-régi réz helyett behúzva, lényegében faragás nélkül
-előkészített furaton lehozva padlásról (aztán házon kívüli szakasznál volt probléma rövid idők belül, hamar javították) -
Aurig@
őstag
válasz
Oliverda #149133 üzenetére
Pedig vannak ilyen szerelők!
Mikor nálam húzta be az optikát /tavaly augusztus/
azzal kezdte, hogy hol menjünk be az oszlopról a padlásra.
A régi analóg kábel helyén huzattam be, így megspóroltam egy újabb lyuk fúrását. A padlásra fel sem jött, azt mondta húzzam amerre akarom, mielőtt pedig lehúznám a szobába /általam előkészített, falban lévő csőbe/ hagyjak a padláson 4-5 méter pluszt, ha esetleg valami gebasz lenne valamikor. Lehúztam a csőben, sőt még egy fali vakfedélen is áthuztam. Így olyan, mint egy konnektor [link] középen egy 6 mm-es lyukkal.
Mindent úgy csinált, ahogy mondtam. Teljesen korrekt volt. -
yodee_
őstag
válasz
Oliverda #149133 üzenetére
A saját tapasztalatom nagyon pozitív ezzel kapcsolatban. Anno mikor beköltöztünk (2015) szerződés kötés után felhívtam a helyi T-Home szerelőt hogy vehetnék e tőle optikai kábelt, mert nagy a lakás, padláson jön be, pincéig le kéne menni vele. Mondta, hogy persze szívesen ad, fussunk össze. Megtörtént a találkozó, mikor fizetni akartam éppen akkor kérdezett rá hogy nálunk lesz a szolgáltatás? Mondom persze más egyenlőre tudtommal nem szolgáltat optikát. Akkor tessék használd egészséggel. Kaptam ingyen egy 50 vagy 20 méteres kábelt ingyen. Szépen a padlástól a pincéig elvezettem csőben, amikor kiérkezett a szerelő akkor pedig megmutattam hogy a padláson hova és a pincébe hova. Aztán hogy ez nálad hogy lesz nem tudhatom.
-
makoss
veterán
válasz
Kicsirics77 #149118 üzenetére
-
csanad09
csendes tag
Sziasztok! Új lakásba költözünk és az új helyen csak a Telekomnak a szolgáltatása érhető el: Net Plusz díjcsomag 30/5 Mbit/s sebesség réz kábelen. Semmi más, nem is tud nagyobb sávszélességet. Ez egy két épületből álló társasház, mellette családi házak vannak, ahol elérhető a Gigabites net mind a Telekomnál, mind a Diginél. A mostani helyen, ahonnan elköltözünk Gigabites előfizetésem van a Telekomnál plusz a mobil is. Van valakinek tapasztalata ezzel a sebességgel? Van otthon okostévé, NAS, laptopok, telefonok, okosvilágítás. Szóval fontos lenne az otthoni stabil hálózat. Van értelme esetleg egy 4G/LTE modemet venni egy korlátlan netes sim kártyával?
Köszönöm a segítséget! -
norrberth
addikt
válasz
norrberth #149145 üzenetére
És amit itt láttok optika kábelt.
Kb 30cm volt hosszabb.. Profin kiszámolta az oszloptól.
Szerencse elég lett. 🤣
És baromja minthogy vissza tolta volna a padra a maradék vezetéket.
Levágta inkább azt a kicsi 30 centit is!Szóval 1cm nem lehetne húzni most a padról.
Padon ki van feszítve végig. -
user12
őstag
válasz
Oliverda #149143 üzenetére
Fve-L G.657A (kommersz sm kültéri drop kábel)
Vagy azt is csinálhatod, hogy kialakítod a végződtetést ahol szeretnéd és a technikus csak a dobozig viszi el a T kábelét. Ezekhez nem kell semmi szerszám (maximum felfúrni a dobozt a falra), csak össze kell rakni és kulcsrakész.
https://www.wireless-bolt.hu/32631-toldok/648380-optikai-toldo-sc-apc-singlemode-sm-sx-szimplex
-
Oliverda
félisten
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Oliverda #149137 üzenetére
Szia, tegnap voltak nálam kötni optikát.
Megmutattam nekik,hogy mit és hogyan szeretném, még a csőbe is behúzták a lakásban végig, normálisan behúzószalaggal, a padláson is végig ott vitték a nyomvonalat ahol kértem.
Az más tészta,hogy az ONT megkotlott 3 óra alatt de ez meg nem a szerelő hibája hanem az eszköz volt eleve sz@r, pedig ott bontotta ki előttem, délután cserélték azóta is jó. -
merqree
őstag
válasz
Oliverda #149137 üzenetére
Ha toldás lenne a kábelben, akkor reklamáció esetén felteheti a kezét a szolgáltató.
Az általad behúzott kábelnek el kell érnie a csatlakozási pontig, de gondolom ezzel is tisztában vagy, és ez esetben Neked kellene behúzni végig.Szerintem ne legyél előítéletes, lehet, hogy egy normális szerelő jön, és megcsinálja amit kérsz.
Nem kötekedem, csak leírtam, ami bennem felmerült.
-
sallai97
csendes tag
válasz
sallai97 #149131 üzenetére
Közben kaptam egy hívást és kértek még egy resetet illetve beállítottak egy új jelszót mert elvileg a régi már nem volt érvényes, így most jó . Mondjuk azt nem értem akkor korábban eddig hogy nem vágott le az internetről
Valamint kiemelte, hogy az …1.1-es tartományhoz ne nyúljunk mert az szükséges ahhoz, hogy az eszközre a frissítések érkezzenek, ami megint fura
-
Oliverda
félisten
Meg tudná mondani valaki, hogy a Telekom pontosan milyen típusú optikai kábelt húz be a lakásokba? Kissé komplikált a lakás kábelezése, ezért előtelepíteném, mert a szerelőjük kétlem, hogy megcsinálná úgy, ahogy én szeretném.
-
sallai97
csendes tag
Sziasztok!
Olyannal találkoztatok, hogy az ONT gyári reset után nincs internet csak iptv? Reset után semmit nem állítottam(hogy mindent kizárjak), csak a telekom azonosító+jelszó kombót írtam be. A felület szerint sikerült csatlakozni, de csak tv adás van, ami az ont-ra rákötött routerről megy.
A teszt idejére lehúztam mindent róla kivéve a gépet amiről teszteltem illetve a wi-fin még a notit hagytam. A webes felületről is pinegeltem, packet loss volt mind :/ Egy újabb factory resetet követően ugyan ez a jelenség.
Vanda drága megalapította, hogy igen, valami probléma lehet így küldenek szakit, de gondoltam körbe kérdezek azért, hátha okulok
Korábban is volt reset, akkor utána minden simán ment.
-
Gyula84
veterán
én is csak ezzel szoktam elérni https://192.168.1.1/ , de úgy rémlik, hogy a sagemnél nem volt ilyen
-
AnonymusX
őstag
válasz
Gyula84 #149126 üzenetére
Azt is HTTPS-sel próbáltad elérni? Azért jön ez a figyelmeztetés, mert a Telekomos eszközön lévő tanúsítványt nem ismeri a böngésző, nem tudja visszakövetni egy megbízható CA-ra. HTTP esetén mivel nincs titkosítás, így tanúsítvány használat sem, nem jön hasonló hiba (azonban a HTTP elérés is lehet HTTPS-re irányítva, szóval ezt az új eszközt lehet nem is lehet HTTP-n elérni).
Kockázatot jelen esetben nem jelent, nyugodtan át lehet ugrani.
-
berbatov2
senior tag
Sziasztok
14 napos elállással intézhetem a visszaküldést -tartozék- partner üzletben? -
Capella
senior tag
válasz
skroy #149116 üzenetére
Nálam is jelzi már vidéken, hogy tervezik a kiépítést. Mondjuk a dobozok már fenn vannak az oszlopra rögzítve a legtöbb helyen, de van még meló.
Eddig a kiépítést nem jelezte, csak az ADSL-t tolta. Igaz a fiókból néztem nemrég is szolgáltatás hozzáadásnál, ha az jelent valami különbséget. -
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Volt a délután folyamán egy kis problémánk,nem tudott fell illetve le csatlakozni a modem.
Bejelentettem meg is csinálták azt mondta a srác akivel beszéltem hogy szinkronizációs hibát lát.
Viszont most néztem az előbb mert a tv-met a wifire szoktam csatlakoztatni és ezt láttam.Ez mitől van?Lett egy 5ghz-es és egy 2.4 ghz-es hálózat ami nincs lekódolva.
Olyan mintha ez egy másolat lenne.Ezt hogy lehet kitörölni segítsetek már légyszíves.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
makoss #149117 üzenetére
Mi nem hihető???
Nálam például tökéletesen jelezte, hogy milyen csomagok elérhetőek.
Az,hogy nálad nem elérhető az optika annak számtalan oka lehet.2017-ig itt sem volt elérhető, a szomszéd faluban pl anno a upc is hamarabb épített hálózatot.
Egy apróság még, a szomszéd faluban a telekom végig pakolta a falut oszloppal, minden utcát mivel csak földkábel volt, kb egy év múlva jött hozzánk optikázni, pedig itt a rezes hálózata oszlopon volt. -
skroy
senior tag
-
Indiant
addikt
Szisztok, ZTE HGSE2i esetében Alap telefonnál miképp lehet a bejövő híváskijelzést bekapcsolni?
-
Kicsirics77
veterán
Eszközcsere lett a vége.
Lekopogom most még jó -
válasz
Kicsirics77 #149109 üzenetére
Előfordul az ilyen, remélhetőleg minden rendben lesz.
Még alapos odafigyelés mellett is becsúszhatnak technikai problémák. Ha a pon-led nem vílágít, nincs optikai kapcsolat az ont és a hálózat között.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
enginev3.0 #149108 üzenetére
Hát nálam még a 8 óra sem telt el😂
Szerintem a srác aki hegesztette az cseszte el.
Mennyire jellemző,hogy hegesztés előtt isopropyl alkoholl letisztítja az optikai szálat???
Mert láttam olyan srácot aki minden szálat megtakarított vele.
Itt ez most nem volt.
Nem gondolnám,hogy ez lehet. -
enginev3.0
félisten
válasz
Kicsirics77 #149107 üzenetére
Nekem bekötés után pár évvel jöttek mert nem volt net
felmentek az oszlopra, azt mondták hogy az a csoda, hogy eddig volt -
Multibit
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #149105 üzenetére
Nekem ONT-on PPPoE PT, DHCP off, Wi-Fi off. Így az Internet LED és a wifi LED-ek nem világítanak. A kapcsolat problémamentes.
-
Kicsirics77
veterán
Közben hívott az alvállalkozó, 16-kor jönnek vissza és rendbe teszik, valószínüleg szarul hegesztette meg az optikát vagy a csatlakozó hibás, legalábbis erre tippel.
-
Draken
őstag
válasz
Draken #149001 üzenetére
Nagyon jó fejek az új modemmel kapcsolatban: hétvégén történt a beüzemelés, de szolgáltatás nem volt, így visszatettem a régit. "Kivizsgálják" 72órán belül, de ebbe nem számít bele a munkaszüneti nap, ellenben a régi modem visszaküldési idejébe beleszámít a munkaszüneti nap is (elég nehézkes visszaküldeni a régi működőt jelen esetben). Csütörtökön jönnek ki a szakik meg szagérteni, vajon miért nincs kapcsolat az új modemen (technicolor 2235)
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Multibit #149102 üzenetére
Nálam is így lenne, ha lenne internet,de már délelőtt 2x megszakadt illetve akkor is megszakadt ha a pppoe pt be volt állítva, csak akkor kb 15 perc után adta meg magát, most elmentem itthonról olyan 13 óra körül és mire hazaért egy óra múlva már a pon led nem is világított.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #149099 üzenetére
Nekem is Technicolor ONT-t hoztak az 1000/1000 optikás netemhez (az újabb fajtát). Nálam a korábbi szolgáltatómmal jól működő setup lett újra beállítva. Technicolor PPPoE PT-ben, mindent a saját router intéz. A wifi-ről két vezérelt AP gondoskodik (seamless roaming tökéletes).
Csak net meg telefon van
Akárcsak nálam. -
Kicsirics77
veterán
válasz
molnarpeter #149100 üzenetére
Csak net meg telefon van.
Vagyis csak lenne, de nem működik most éppen semmi.
A pon led nem is világít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Politika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Parfüm topik
- Robogó, kismotor
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpársportok
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest