Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz cannibal #41550 üzenetére
Jah, csak azok a házak messze vannak az elvárásoktól, vagy a ház elrendezésével van gond (amerikai konyha feltétel, ilyen ház 40 misi alatt ritka, mint a fehér holló, így néha-néha készek lennénk kompromisszumra is), vagy a környék, szomszéd házak nem stimmelnek. Sajna ez van, keresünk tovább.
-
mdk01
addikt
válasz Dare2Live #41546 üzenetére
Sajna 8-10misiből nincs normális telek fehérváron, csak nagyon-nagyon perem kerület. A 30-40misi is kevés a 130m2-hez, a 3 hónap meg nagyon optimista kb. ki van zárva.
Ezt sem szabad figyelmen hagyni, ami megint költségnövelő....meg a többi nyalánkság.
Egyre szigorítanak és ettől egyre drágább. -
válasz Jarod1 #41556 üzenetére
Amúgy ezen én is gondolkoztam a napokban, hogy átlagfizuból egy 2 gyerekes család azért eléggé meg van lőve mostanában. Főleg ha akár bérlésből akar mondjuk egy panelba költözni, vagy ha már van egy kisebb lakás és kicsi, akkor onnan nem nagyon tudnak nagyobba lépni.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
OPiiPO
veterán
Az ezévi szakember helyzet még rosszabb lesz, tekintve a támogatott lakásfelújítási programok fel fognak szívni minden épkézláb szakit.
#41551 echterion: nekünk sem volt egybekonyhánk, de egy kőműves egy bontókalapáccsal és némi áthidalóval csodákra képes
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Dare2Live
félisten
válasz kraftxld #41557 üzenetére
Átlagból 2 gyerekkel veszett nehéz még egy 55nmes 3szobás 22-25misis panel is.
Önerőt összerakod aztán 30év hitellel, vagy kapsz apucitól vagy örökölsz vagy örök albérlet.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
juliabrilke
veterán
válasz Dare2Live #41559 üzenetére
Tényleg nem bántásból, de átlag (vagy kevesebb) fizetésből 2-3 gyerekkel nem lakásvásárlásról kellene gondolkozni, mert egyáltalán nem reális cél.
Ott az albérlet, mint opció, a pénzből meg nevelje a gyerekeket, stb.Az a gond, hogy túl sokan hiszik azt, hogy jár nekik lakás, nyaralás, kocsi, nagy képernyős tv, telefon, mint mindenki másnak.
-
Fred23
nagyúr
válasz juliabrilke #41560 üzenetére
Ha az ember alább tudja adni az igényeit, szinte bárkinek lehet saját háza, lakása.
Nyáron beszéltünk egy házát kínáló emberrel, utolsó ajánlata 5M volt egy felújítandó házra 1000m2-es gyümölcsfás telekkel Fehérvár határában. Abszolút jó ár. -
válasz juliabrilke #41560 üzenetére
Hát én albiban nem nevelnék gyereket, mert bármikor kirakhatnak belőle. Magam még elvagyok a híd alatt, de a gyerekeket nem tenném ki ennek.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
szebe
addikt
Sosem voltam gyerekkel albiban, de erre nem megoldás a normálisan megírt, közjegyzős szerződés?
szerk
Illetve sokan eleve hosszútávra keresnek bérlőt, minimum 1 éves szerződéssel, ami elvileg eladás esetén is védene.
Illetve ha már témánál vagyunk, mi ez a "kisállat fóbia" az albérletek ~90%-ánál a városban?[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
A házban amit én adok ki oda se hagytam, hogy kisállatot hozzanak.
Plusz rizikó (szomszéd panaszkodik, összeb*ssza a kertet, házat, stb) és így is van elég bérlőjelölt, és nem fizetnek többet sem.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
juliabrilke
veterán
válasz Fred23 #41561 üzenetére
Eladó még a ház?
Mondjuk az eladási ár egy dolog, rámegy az adó, felújítás, utána kérdés hol áll meg a végösszeg (már ha megéri vele foglalkozni). Sok olyan házat is néztünk meg régebben, amire a helyszínen azt mondtad, hogy erre egy forintot se szabad költeni, hanem jöhet a dózer.
-
szebe
addikt
válasz kraftxld #41566 üzenetére
Ezeket teljes mértékben megértem, csak arányaiban tűnik soknak, BP-hez képest.
1-2 helyen láttam még olyat, hogy kisállattal költözhető, de akkor +1 hó kaució. Szerintem korrekt."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Fred23
nagyúr
válasz juliabrilke #41567 üzenetére
Nem tudom sajnos, hogy elvitték -e már. Az eladónak munkahelyi balesete volt, és így kábé lehetetlenné vált számára a felújítás folytatása. Búzavirág utca, ha jól emlékszem, és a csóri dombokra van kilátás a kert végéből. Iszkaszentgyörgyhöz tartozik még, de Fehérvár 50 méterre van a háztól. Talán 3 szoba, talán 4, és két 3,5x4 méteres pince és két kút is tartozik hozzá.
Ránézésre statikailag rendben van, nem fog összedőlni, de munka az van vele.
Valami hasonlót keresünk majd feleségemmel pár év múlva, aztán felújítjuk apránként.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz juliabrilke #41567 üzenetére
Pár éve az 5misi külterület felújítandó kombó a dózer és emésztőt és földút kombot takarta. Raksz rá egy 60nmes könnyűszerkezetes házat máris 25misinél jársz. És akkor még mindig földút, emésztő és ha 2 gyerek van a logisztika a fél életedet el fogja vinni. Eközben 25misiért kapsz egy 3szobás panelt ahonnan 5perc az ovi és ha esik nem sülyedsz el a sárban, önt ki az emésztő...
---
Alólunk 5éve adták el az albit. Fél évet adtak a kiköltözésre ami sztem reális. Azóta is albiban vagyunk gyerekkel.Megfigyelésem szerint a legtöbb albinál a gyerek és a kisállat kizáró ok.
A vétel/bérlés megéri e mindig attól függ, hogy merre fognak a jövőben menni az árak, mennyiért tudsz bérelni és mennyi pénzt tudsz a pénzedből csinálni ha az nem egy ingatlanban parkol. Ezek mindig nagyon egyedi dolgok. Az biztos, hogy jelenleg a gyerek milliókat ér egy vásárlánál bár aki átlagbérből gyerekkel akar lakást venni azon ez nagyot nem segít. (Csok+áfa+vagyonszerzési illeték+jelzálog elengedés...)
Kollégának sürgős volt kifizetett +5%ot első utalástól számított 2hónapon belűl beköltözött a könnyüszerkezetes házába. 300Kra jött ki amblokk a nmár. Innen 100nm 30misi 130nm 40misi. Ez még mindig sok de sokkal olcsobb mint egy hagyományos ami terv szinten szokott 500K alatt megállni a valóságban ritkán. A telek az problémás de 8-10misiből ki lehet fogni.
csak így ömlesztve...
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
rita7107
aktív tag
válasz Dare2Live #41546 üzenetére
Na az a 3hónapon belül beköltözök....
Ha csak alap esetben gondolkodom.
1 hét az alap kiásása
1 hónap az alapbeton kötése
1 hét a falak építése
1 hónap a födém+koszorú beton kötése
1 hét a tető építéseA többit nem számoltam.
Tudom lehet a beton kötését gyorsítani. 2 év múlva meg a falat újra rakni. Egy házat nem rövid használati időre kell tervezni. -
törölt tag
-
-
Dare2Live
félisten
válasz rita7107 #41571 üzenetére
pl kedvéért egy noah ház lazán kész van 2 hónap alatt. Tényleg lazán. Kulcsrakészen.
Amire te gondolsz az egy vasbeton alap, falas készház. leier, isoteq. Az több. [link]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
N_A_S
veterán
-
Hello,
Van-e, aki jár Pestre, és jó pénzért hozna dolgokat (nem nagyokat) ikejából?
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
szebe
addikt
-
-
-
Tom5
addikt
-
-
juliabrilke
veterán
Fehérváron aki DigiMobil és/vagy DigiNet Aktiv 50 csomagot használ általában milyen sebességeket ér el internetezés közben?
-
eami
veterán
válasz juliabrilke #41589 üzenetére
nem szoktam méregetni, csak szimplán használom ¯\_(ツ)_/¯
most ránéztem 4Mbit/sec le/fel. streaming megy ha épp kell, böngészni, csacsogni lehet. pont megér havi egy ezrest.
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz juliabrilke #41589 üzenetére
Most pl. 13,8/2,9Mbps
Más:
Digi vajon milyen ONT eszközt fog biztosítani nekem (DIGINet 1000-hez)? - Nemsokára húzzák be az optikát.
Lehet majd eszközök közül választani, vagy azt kapom, amit adnak?
Ha lehet választani, akkor melyiket érdemes? Gondolom nem adnak admin jogot a konfigurálásához? Van ezzel valakinek tapasztalata?
Tényleg nekem kell biztosítanom az előtérben a konnektort? (mert ott nincs jelenleg) Vagy beviszik a nappaliba is?-= Pancsermeste® =-
-
juliabrilke
veterán
Köszi, nekem is ilyen 5/4Mbit szokott lenni, mondjuk VPN használata mellett.
Elég határeset, gondoltam jobb lesz ha a sok ingyenes felhasználó lemondja januártól, de sajnos nem így lett. -
eami
veterán
válasz Pancsermeste #41592 üzenetére
szerintem azt kapod ami jut. admint kérhetsz hozzá (elmondják a logint akik telepítik) viszont eszköz függő, hogy mire mész vele. nekem Huawei van, de nem sokkal később már ZTE-t adogattak, aminél lényegesen kevesebb funkció elérhető. De még az sem baj amúgy, ha van valami jobb routered és rátolod arra a minden mást amit szeretnél.
-
run4fun
tag
Én Huaweit kaptam május végén, választási lehetőség nélkül.
-
Hello,
Padlófűtés alászigetelésére keresnék szakembert, ha tud valaki.Mutogatni való hater díszpinty
-
chatran
őstag
Hozzád mikor húzzák be az optikát? Ide jövő héten jönnek.
-
-
echterion
nagyúr
Nekem zte jutott asszem. Bridge mód és egy gigabites router lett a vége, nem tud 5ghz-et,csak egy darab gigabites portja van, nem egy prémium minőség, na.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs