Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
Új hozzászólás Aktív témák
-
A@ron
tag
válasz
Soybex #31356 üzenetére
Ha megbírságolnak, lehet, jót nevetsz, de ha például 50-nel elgázolna az autó, sérüléseid miatt kórházba kerülnél, kiesnél a munkából, és utána még neked kéne fizetned az autóban keletkezett kárt, mert te nem tartottad be a szabályokat akkor már nem hiszem, hogy őszinte lenne a mosolyod. És akkor ez még egy szerencsés eset, nem úgy, mint ennek a szerencsétlen bringásnak az esetében.
Pont azért kell leszállni, mert az autós (lámpa nélküli, vagy egyszerrezöldes szituban) zebránál nem számít, és reálisan nem is számíthat a gyalogosnál (ahogy fent írták) 3-5x gyorsabb jármű hirtelen érkezésére.
Ahogy a cikkben is írják:
Mivel a kerékpárvezetőnek nincs elsőbbsége a zebrán, elvileg akkor sem kell megállniuk az autósoknak, ha olyan átkelőn tekernek eléjük, ahol a gyalogosokat át kéne engedniük. Ez persze nonszensz, hiszen senki nem gázol el szándékosan egy bringást, csak mert az nem szállt le a nyeregből a zebra előtt. A gond inkább az, hogy az autósok általában nem számítanak a gyalogosoknál gyorsabban mozgó járműre a gyalogosátkelőkön, ezért például egy olyan csomópontban, ahol autós és gyalogos egyszerre kap zöldet, át fognak hajtani, ha éppen senki nem lép le az útra. Ilyenkor a legveszélyesebb döntés áttekerni.
Én azt mondom, szívesebben "tötymörgök" egy bringás mögött, minthogy elüssek egyet, ettől függetlenül ha a bringás látványosan nem szeretne leszállni a bringáról, én látványosan nem szoktam elsőbbséget adni neki a zebrán, míg a gyalogosoknak, amikor tudom, megadom. Természetesen ha kihajt elém a zebrára hirtelen, gyorsan (mert sajnos ilyen is előfordul rendszeresen), akkor marad a satufék és az ima.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Telekom mobilszolgáltatások
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest