Hirdetés
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha egy könyvbe feledkezik bele valaki a buszon, parkban, azzal nincs baj.
Én is sokat "nyomkodom a telefonom", általában híreket olvasok. Néha könyvet, bár azt inkább tableten, az kényelmesebb. Csak hát kifele csak a telefon látszik.
Mindig az a baj, amit egy csomó ember nem ért, vagy nem szokott meg.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
juliabrilke
veterán
A Föld túlnépesedett, nem véletlen találták ki a Pokemon GO-t.
-
Hello,
Eredetvizsgát hol érdemes errefelé csináltatni? Nem az a lényeg, hogy olcsó egyen, hanem hogy normálisak legyenek, és könnyen lehessen időpontot találni.
Esetleg egy jó gumist ha tud mondani valaki, előny, ha nyitva van 8 előtt, vagy 5 után
@Munez : Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
Gokartpálya, ahogy előttem írták. Csak én dolgoztam is ott. Árak hatóságiak úgy is és náluk szinte azonnal megcsináltathatod. Ha kell elintézik az ügyintézést is, tehát elmennek az okmányirodába is ha kell. Nyilván ez plusz tétel, de ha nem érsz rá, akkor jól jöhet.
Ja meg, ha nagyon nem érsz rá munakidőben, akkor azon kívül is vállalják, csak telefonáld le velük. Tehát akár vasárnap is. Tudom, én is csináltam. Ugye a gokart miatt úgy is ott vagyunk, akkor a vizsgát is meg tudjuk csinálni.Gumiznak is egyébként, 8 előtt nem, de 17 után igen. Bár erre kérdezz rá, mert ha sokan gokartoznak akkor nem biztos, hogy vállalják.
szerk: Öcsém ott dolgozik hátul a műhelyben és azt mondja már csak ők gumiznak, a volt főnökömék már nem. A műhely meg csak 17-ig van. De azért rákérdezhetsz, ha gondolod, hátha.
[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
justflash
aktív tag
válasz juliabrilke #26110 üzenetére
Szegény pokémonokat falhoz állítani, sortüzet nekik, aztán gázt,végül harckocsival áthajtani rajtuk aztán visszatolatva megkaparni.
Kaptam diákokat melóhelyen, ma az egyik kajaszünet után eltűnt (20 000 m2-es raktár), fél órán keresztül rohangáltam utána hogy biztos valami baja van, rosszul lett, elütötte a targonca...
Csarnok túlsó felében nyomkodta a telefonját mert oda dobott valami Fikacsut a játék.
[ Szerkesztve ]
mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...
-
Ok, köszi mindenkinek
Tokmányirodába elmegyek, ezt nem bízom másra, de eredetvizsga nélkül nem megy. :S
Gumis más sztori, az autóhoz lelakott téli gumi van felnin, nekem jó télim van másik felnin (és máshol... )Mutogatni való hater díszpinty
-
nagyúr
-
makro
senior tag
válasz juliabrilke #26120 üzenetére
Én nem fogom megnehezíteni a dobogóra való felkerülést. Bááár most már elgondolkoztam, hogy felteszem a teló és megnézem mi a franciska is ez
-
válasz justflash #26114 üzenetére
Nem, csak össze akarom logisztikázni, hogy a jó gumi legyen (ha jó az autóra) az autómra való felnin, a többi meg a szemétben
Az előző autómon kb. pár száz km-t futott gumik voltak, amikor eladtamKöszi a segítséget
@Pukemon téma : Úgy, hogy a játék előtt is tudtam, hogy mi az a Pokemon, megnéztük, milyen, és kb. nem értem, hogy tud ez annyira lekötni embereket, hogy se lássanak-se halljanak. A játék nagy részében egy térképet látsz. Ha közel a szörnyike, amit keresel, akkor használja a kamerát.
Na most a térképen látod, merre kell menni, ránézel, mész arra. Ha a navigációt használod eg telefonon, ugyanilyen, akkor sem nézed a térképet folyamatosan.
Nem a játék hibája, hogy a sok hülye nem néz fel, azok a hülyék eddig is itt éltek, csak nem tűntek fel[ Szerkesztve ]
-
válasz juliabrilke #26124 üzenetére
Meg egy helyben ülne. Zseniális megoldás volt rávenni a népeket, hogy sétáljanak, teljesen maguktól
-
pd
tag
Ingyen elvihető augusztus 1-ig (mert akkor mennek a kukába):
14 db fekete DVD-tok
2 db átlátszó DVD-tok
4 db átlátszó dupla DVD-tok
19 db CD-tok
29 db dupla CD-tok
6 db üres 25-ös DVD-henger
1 db üres 10-es DVD-henger
2 db 1,5 méteres VGA-kábelA tokok között sok az új, még bontatlan csomagolásban, és van néhány, ami a szebb napokban valaminek a gazdája volt.
Jelentkezési sorrendben (már ha kell egyáltalán valakinek) vihetőek.
-
justflash
aktív tag
Előfordulhat hogy szolgáltatótól részletre kihozott Sony Z5C független és nyitható BL-es???
mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...
-
pd
tag
4World szteró headset topiklakóknak 500-ért vihető.
-
pd
tag
LG LV4961 videómagnó topiklakóknak 2.000-ért eladó.
-
Zin
őstag
Samsung Galaxy S2 független telefon eladó.5 Évig nálam volt tökéletessen müködik.
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Komi28
senior tag
Másnál is akadnak-kockásodnak a Digi csatornák?
-
rita7107
aktív tag
A mai fiatalok ha 20 méter csövet le kell csiszolni már fáradtak. Délben eltűnnek 1 órát ebédelni.
1/2 4 helyett 3-kor már sikítoznak hogy nem tudnak hazamenni. A 8 óra munkaidőből 4-et mással töltenek. Múlt héten kint voltak velem, szóltak hogy ehhez nem szoktak hozzá. Pedig csak 8-tól 14-ig dolgoztunk folyamatosan. Persze 1-1 cigiszünet, ivószünet belefért.
Egyébként nem az a baj hogy valakinek okostelefonja van, hiszen kell a technikai fejlődés, de hogy több időt vigyen el az életemből a telefon nyomkodása na azt nem. -
szebe
addikt
válasz rita7107 #26139 üzenetére
Dolgoztam sokat diákként, ismerős a probléma. Jó pár "kollegának" köszönték meg a közreműködést a telefonnyomkodás, és emiatt nemdolgozás miatt (pedig előtte többször szóltak nekik, leszarták). A normálisabbak meg szünetben csekkolták az üzeneteket, meló közben pedig csak indokolt esetben volt elővéve.
Szvsz hozzáállás kérdése."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
juliabrilke
veterán
válasz rita7107 #26139 üzenetére
Majd az első munkahelyén megtapasztalja, ha fizetésért dolgozik és saját magát kell eltartani.
Bár egyszer olvastam egy cikket, hogy a fiataloknak és friss pályakezdőknek milyen fizetési elképzeléseik vannak a jövőt illetően."2015-ben készült felmérésben átlagosan nettó 255 ezer forint kezdő fizetést adtak meg"
Ha viszont valamelyik távol-keleti Nike gyárban dolgoztatsz gyerekeket, akkor nem szóltam.
-
rita7107
aktív tag
válasz juliabrilke #26141 üzenetére
Igen a fizetési igény az meg van már most is.
Kérdezik hogy nettó 130-ért miért dolgozom ott ahol...
Na miért???? Mert ez van!
A gyereknek olyan a kézfogása 16 évesen mint a fiamnak 10 évesen. Tiszta csont az egész
gyerek, de dolgozni, azt csak ha nagyon muszáj.
Persze ez szülői nevelés kérdése. -
pd
tag
Mondjuk ezen annyira nem kell csodálkozni, ha azt hallani nap mint nap a hírekben, hogy 250 ezer az átlagfizetés. Azon meg, hogy nem tudják megkülönböztetni a bruttót a nettótól, már annyira nem csodálkozom.
Aki meg meg tudja, annál sem tartom egyébként a földtől elrugaszkodottnak ezt az elvárást, ha figyelembe vesszük, hogy ha önállósodni akar az ember, akkor bizony jó esetben 100-120 ezer megy el csak a lakhatásra. És ez Fehérváron, Budapesten még több (bár lassan nem sokkal...). És ez a fizetési igény országos átlag, ráadásul én nem tartom túl valószínűtlennek, hogy az ilyen felmérések résztvevői legalább 50%-ban fővárosiak vagy fővárosi munkahelyet céloznak meg maguknak.
Őszintén szólva az ilyen operátori munkahelyekre nem csodálkozom, hogy már nem találnak embert. Még ha 160 nettót megkapnak (ami valljuk, be jó pénz egy képzettséget nem elváró munkánál) - és Fehérváron sok helyen mindent egybevéve megkapnak -, egyszerűen nem éri meg ideköltözni érte, ha a 2/3-át elviszi csak az albérlet.
Szóval ördögi kör ez, attól függetlenül, hogy sok pályakezdőnek, főiskoláról kikerülőnek fura elképzelései vannak a munkáról és a fizetésekről. De ha önállóságra vágynak, nem tudnak mit tenni, kevesebb pénzből lehetetlen előre jutni.
És ugye ekkor dönt egy jó része úgy, hogy akkor irány Nyugat-Európa... -
justflash
aktív tag
Egyébként az árszintet és a megélhetési költséget tekintve reális, annyiból már kevés kompromisszummal fenn tudod tartani magad.
Az hogy ez egy szép utópia már más kérdé, bár egy jó szakmával/diplomával lehet ennyit keresni.
A rothadó nyugati kapitalista országokban a minimálbér is több, a költségek pedig minimálisan magasabbak .
-
A@ron
tag
válasz justflash #26145 üzenetére
Fejeljük meg a tetejébe egy rossz oktatási/szakképzési rendszerrel...
Ééés hoppá, kis hazánknak sikerült azt a csodát összehozni, hogy egyes régiókban egyszerre van 20-25 százalékos munkanélküliség és munkaerőhiány...A nettó 250 ezer körüli fizetési igény egyébként tényleg nem irreális szerintem sem az árszínvonalhoz képest.
Az ország állapotához és a vállalkozásokat (főként a KKV-ket) terhelő irdatlan adók, elvonások mértékéhez képest viszont valóban vicces kicsit. Más kérdés, hogy most mindenki kénytelen emelni, mivel már a szomszédban, és igencsak közel levő Szlovákia is elment mellettünk, ezért araszolnak fölfele a kezdő fizetések.A nyugatra kivándorlásról meg annyit, hogy az egyszerűbb, pl fizikai vagy betanított munkát végzők nem csoda, hogy tömegével mennek ki, hiszen az olyan pozíciókba kint még nagyon erős nyelvtudás sem kell, viszont az itthoni bérük minimum 3-4-szeresét keresik meg. Hála a világbajnok 27%-os ÁFÁ-nak, az étkezés és az alapvető fogyasztási cikkek árai kb ugyanazok, a bolti árak pl. Németoszágban maximum 10-20%-kal magasabbak, mint itthon, sőt, egyes termékek még olcsóbbak is. Ami sok esetben drágább, az a lakhatás és a tömegközlekedés, de ha a kapott fizetéshez hasonlítjuk, akkor az is sokkal megfizethetőbb, mint Magyarországon.
Aztán a vendéglátósok meg csodálkoznak, hogy a Balatonra senki sem megy le 250-600 forintos órabérért dolgozni... (tisztelet a kivételnek)
-
rita7107
aktív tag
A fiatalok elvárt nettó jövedelme abban az esetben valósulhatna meg ha egy kicsit jobb lenne az adófizetési morál, valamint vállalnak több műszakot. Hozzáteszem még csak idegennyelv tudással és diplomával. Építőipari, kereskedelmi végzettséggel ez az összeg utópia
Hozzá teszem van összehasonlítási alapom mind bp, mind Fehérvári melóhelyben.
Ha nincs diploma, idegennyelv tudás nagyon kevés olyan lehetőség van ahol eltudsz helyezkedni ennyiért.Építőipar: Általában minimálbéres bejelentés, nuku szabi (max télen), nuku betegállomány. Napi 10-12 óra meló. Télen ha rossz a cég akkor valóban csak minimálbért kapsz, mert nincs munka.
Azt hiszem a kereskedelmet nem kell bemutatni, mindenkinek van legalább 1 ismerőse aki ott dolgozik.
Persze ha más másképpen tudja javíthattok.
-
juliabrilke
veterán
Értem én, hogy nem elég lakhatásra, de egy év után mindenki saját kocsit/lakást akar majd a fizetésből, de a legtöbb ember ugyanígy kezdte, kevés fizetéssel, sőt még a szüleink is.
Be kell csajozni/pasizni (attól függően, hogy ki melyik oldalra húz) és akkor már lehet kicsit jobban tervezni.
Emelést addig nem fognak adni a legtöbb helyen, ameddig nem veszélyezteti a termelést, nekik viszont minél nagyon profit a cél, olyan sose lesz úgy se, hogy teljesen üres lesz a gyártósor. -
juliabrilke
veterán
válasz rita7107 #26143 üzenetére
Német kinti új kolléga kérdezte sörözés közben, hogy mennyit keresek. Mondtam neki, hogy összeget nem mondok, de viszonyítási alapot igen. Amikor meghallotta, hogy alacsonyabb pozícióban harmad annyi összeget keresek, mint ő majdnem leborult a székről.
Engem meglepett, hogy sokan nem tudják ezeket a nagy különbségeket az országok között. Biztos kicsivel kevesebbet keres, de közel van Ausztriához, kb. hasonlók az árak...Ez a munka van, ennyit adnak érte. Nem lehet mindenkiből vezérigazgató.
-
pd
tag
válasz rita7107 #26147 üzenetére
Hát igen, erre nincs mit mondani. Ilyenkor jut eszembe mindig az általános "gonosz kizsákmányoló multik" tantra. Csak azt felejti el mindenki, hogy azok a vállalatok kivétel nélkül bejelentve, adózva és teljesen fehéren foglalkoztatnak. Nem is tehetik meg másképp, szerencsére a nagyvállalati irányítás nem hagy efféle "okosságokat". Az "adóoptimalizálásba" most ne menjünk bele, ami meg természetesen az ő sajátjuk, itt most szigorúan a munkavállaló oldaláról nézem a dolgot.
A munkavállalót nem bejelentő, minimálbérre bejelentő, részmunkaidőbe bejelentő, feketén foglalkoztató, a fölét zsebbe adó stb. cégek 99%-a az agyonajnározott KKV-k és egyéni vállalkozók.
Amibe senki nem gondol bele, vagy kényszerűségből belemegy: egészségbiztosítás, nyugdíj miből lesz?
Tévedés ne essék, hazánkban ma is divat az adóelkerülés, aki adót csal, arra nem bűnözőként tekintenek az emberek, hanem népi hősként, afféle 21. századi Sobri Jóskaként, aki borsot tör a nagy gonosz állam orra alá.Csakhogy amikor az autószerelő, fodrász, ügyvéd, magánorvos, kőműves, asztalos (és sorolhatnám alaptól felsőfokú végzettségig) nem ad kérés nélkül számlát, aztán meg földig esik az álla, hogy mi, ja, hát számlával akkor több lenne, ott kell elgondolkodni, hogy ezért tart ott az ország ahol. És ebben bizony cinkos mindenki, aki efölött szemet huny, mert itt nem az "állammal tolunk ki", hanem saját magunkkal, akiknek a béréből keményen levon minden egyes fillért a NAV. Az államnak ugyanis nem a semmiből van pénze, hanem azoktól, akik befizetik vagy akiktől be tudja szedni. (lásd analógiaként a bliccelők istenítését)
Igaz, magasak az adóterhek, de valahol el kell kezdeni. Ha mindenki tényleg befizetné amit kell, 2 év után olyan vígan lehetne adóterheket faragni, hogy öröm lenne nézni. Az a megoldás, hogy előbb csökkentünk és aztán majd biztos mindenki befizeti, nem működne, ez garantált, az itt nem divat. Ahhoz előbb fel kell nőnie egy olyan generációnak, aki csak azt látja, hogy nyugta, számla mindig automatikusan érkezik, ha egy doboz gyufát veszel, vagy ha csak egy receptet írt fel a magánorvos is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest