Új hozzászólás Aktív témák

• sziszi-fuszi

senior tag

válasz dkess #70413 üzenetére

Rossz a kiindulási pont. Én a boxot azért is ajánlottam mert korábban is volt aki azt mondta, hogy csak és kizárólag a syono eszözeivel lehet bővíteni a NAS-t. Ez nem igaz.. Az 500-as vinyóra szóló megjegyzés pedig arra vonatkozott, hogy az már ipari hulladék és nem is gyártják, mert már majd egy évtizede... bla... bla.. blaa. Egy rakás rendszerbe nem is tudsz beletenni mást! Nem kezelik a beágyazott rendszerek egy jó része. Nem véletlenül lehet kapni újonnan ilyen eszközöket.
    Ami pedig az eszközt illeti (IcyBox) azt most megveszed, és még 15 év múlva is lehet használni. Nem szükséges megvenni most a majd 300.000 forintba (nettó) kerülő 16 gigás, vagy a 90.000 forint körül mozgó (netto) nagyker 8 terás vinyókat. Így az érvelésed, hogy ennyi meg annyi nem állja meg a helyét.
    Mi a helyzet azzal, ha valakinek most van pénze megvenni a NAS-t de nincs pénze megvenni az új (pokolian drága) vinyókat?!
    A fokozatos fejlesztés a gazdaságosabb megoldás irányába tolja az embert.
    Én mindig azt javaslom ügyfélnek, ismerősnek egyaránt, hogy ne az eszköz határozza meg a felhasználást, hanem a felhasználás az eszközt. Egy 2 lemez NAS helyett egy 4-6-8 vagy több lemezes NAS nagyságrendekkel többe kerül, mint egy ilyen bővítő egység. Arról nem beszélve, hogy a vinyókat ebben is lehet cserélni. Lényegesen egyszerűbben mint egy NAS-ban.

Új hozzászólás Aktív témák