- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
huan
őstag
Azt tervezem, hogy a kétlemezes nas belső meghajtói helyett az usb-s icy boxra fogok torrentezni. A kérdésem az lenne, hogy az usb csstlakozás jelent bármi gyenge pontot ebben?
Köszönöm. -
Sanya
nagyúr
nekem a photos elég gyors, ha elindult.
SSD NAS-ban nem sokmindenre jó hétköznapi felhasználáskor.
Talán gyors, ha arra rakod a levelezést, de arra meg a proci gyenge. Szóval semmire nem jó az ssd. Gyorsítótárnak sem.
(ha olcsóbb lesz mint a hdd, akkor persze, de ez egy nas. A legolcsóbb tárhelyet megveszed bele és tárolsz rajta adatot, amit elérsz hálózatrol. -
Borisz76
nagyúr
Általában elmondható, hogy SSD az irodai környezetben hasznosabb mert a sok apró fájlt és a sok felhasználót gyorsabban ki tudja szolgálni.
Otthoni körülmények között amikor 1-2 ember nézegeti a képeket , hetente 1-2 alkalommal, akkor lassabb ugyan de vállalható.Cserébe a Gb / Ft aránya sokkal jobb a HDD-nek.
Természetesen ha rászánod a pénzt, akkor az a te döntésed.
Kevesebb tárhelyed lesz ugyanannyi pénzért , cserébe pörgősebb lesz a DSM felülete és a fájlok elérése.
Adatátvitel szempontjából a nagy fájlok között nincs különbség.
A HDD-k is tudnak 120-180 MB/s sebességet.
Az SSD-k pedig sokkal többet.
Ebben az esetben a Gigabites LAN csatlakozó lesz a szűk keresztmetszet mert papíron csak 125 MB/s-t tud.
A gyakorlatban ez kb 100-110 MB/s.Tehát csak a kis fájlok gyorsabb elérésében lesz előny az SSD.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Bocsi, ha már volt, de van értelme ssd-n tárolni a több száz Gb családi fotókat a gyorsabb elérés miatt?
Valamint a ds file a leggyorsabb fotóböngésző nálam iPhone-on (a leggyorsabb miniatűr megjelenítő). Másnak is? -
válasz
DonThomasino #89192 üzenetére
Itt vannak a "+-os" (Intel x64 procis) modellek innen, a zöldek DDR3L SODIMM modulok használnak és általában a gyári RAM is foglalatos (típustól függően 1 vagy két foglalat van, foglalatonként maximum 8GB-os modult fogad), a pirosak DDR4-esek már és általában a gyári RAM(2-8) alaplapra van forrasztva és van melléje egy üres foglalat (ami ha jól emlékszem maximum 16GB-os modult fogad).
-
Patice
Topikgazda
válasz
DS218+ ~ J3355 Intel proci, 2 mag, DDR3 RAM
DS220+ ~ J4025 Intel proci, 2 mag, DDR4 RAM
DS224+ ~ J4125 Intel proci, 4 mag, DDR4 RAMAhogy előttem is írták, a DS220+ volt a DS224+ elődje.
Utóbbi megkapta ugyan azt a procit, ami a DS920+ban is volt/van, szóval egy korrekt vasról beszélünk. -
válasz
Szerintem 220+
-
DonThomasino
veterán
A 224+ elődje a 218+ volt?
-
-
Peathee
senior tag
Sziasztok,
Most hogy a havazás legyőzte Komárom Esztergom megyét, volt egy kis UPS-s teszt is nálam
Eaton 5E 850i van nekem. Erre van dugva a Synology DS920+ (3 HDD + 1 SSD-vel) Egy Asus TUF-AX3000 router és a szolgáltatói modem (bridge módban van, router része ki van kapcsolva.)
A 100%-ról indított akksik 34 percig tartották életben ezt a rendszert amikor a NAS-t kikapcsolta 10%-os akksi limitnél.
Utána rengetegszer volt olyan, hogy egy pillanatra jött csak vissza az áram és olyankor a lökést mind megfogta a UPS védelme. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Janó1999 #89187 üzenetére
Az adatok szétszórva vannak a lemezeken.
Ez a RAID lényege....
Több lemezből álló tömb esetén így oldható meg az ha egy lemez tönkre megy, akkor az adatokat a többi ép lemezről helyre lehet állítani.
https://hu.wikipedia.org/wiki/RAID
Synology összefoglaló
YT videó : RAID 5 vs. Synology Hybrid RAID (SHR) -
-
Janó1999
tag
Sziasztok,
Szeretném lecserélni a régi de legalább lassú NAS-t. (Ez egy 2 HDD-s Netgear.)
Az újat szeretném több mindenre használni.
Nem ismerem a beállításokat és a lehetőségeket.
Be lehet úgy állítani egy 4 HDD-s NAS-t, hogy két HDD az eddigi módon fontos adatokat tároljon és tükrözzön, a harmadikon fusson a média szerver a negyediken pedig a torrent?
Vagy esetleg legyen egy 2 lemezes + egy 1 vagy két lemezes.
Dokumentumokat, adatokat semmiféle képen nem szeretném egy HDD-re tenni a médiával és a torrenttel akkor sem ha simán megoldható.
DS423+-ra gondoltam, vagy 224+ esetleg 223Köszönöm!
-
huan
őstag
Sziasztok,
Mire lehet használni manapság egy ősrégi Synology nas-t? (pl.: DS115j,214,111,411j)
Köszi -
Marci112233
addikt
válasz
Multibit #89176 üzenetére
Kinek mennyi hely kell. Nekem is 2x4+2x18TB van a DS418-ban. Ebből ugye 22,6TB használható ebből 11 szabad még, de nálam a NAS már nem csak médiatár hanem három gép közti elosztó is. A lefoglalt tárhelyből meg 80% film és sorozat, ami időnként bővül. Eredetileg 2x4-el endultam vele, de az kevés lett az SHR révén hamar, aztán jött a harmadig 4 TB-os, és rövidesen a negyedig 4 TB-os, de úgy is közel kerültem már hogy betelik az így 10,9TB, amit mára meg is haladtam már, így mivel pénz engedte egyből 2x18-at ettem bele, nehogy megint hamar telepakoljam. (1000/1000-es nettel nem is lenne nehéz feladat.)
-
Multibit
nagyúr
válasz
Bobbacsi #89175 üzenetére
Biztos, hogy szükséged számodra 2x10TB? Értem, hogy nyugdíjból nem futja többre, de - szerintem - nem is kell! Nem vagyok nyugdíjas, de biztos, hogy nem étegnék pénzt 2x10TB tárterületre
A családi fotók, videók messze nem igényelnek ennyit. Hülye filmekre, sorozatokra tök fölösleges terabájt hegyeket költeni
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Marci112233 #89174 üzenetére
Marci112233
Köszönöm hogy megnézted a kalkulátort,de még át kell gondolnom
hogy hová teszem a többi 6Tb-os vinyók anyagát ( Torrenntek,Filmek,
Fényépek,Programok....stb) Van egy 3Tb-os külsö vinyó de nem hinném,hogy elférnék rajta.Majd a Karácsonyi szünetben kisakkozom
hogyan tudnám átmásolni az anyagokat -
Marci112233
addikt
válasz
Bobbacsi #89173 üzenetére
2x6+2x10TB-ból lesz 20 TB hasznos területed és 9,1TB lesz a védelem, és ennél jobban szerintem nem jössz ki. Raid kalkulátor.
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Borisz76 #89172 üzenetére
Tulajdonképp amikor elkezdtem foglalkozni a NAS-al akkor még eszembe sem jutott az a módszer,annak örültem hogy sikerült össze
raknom a rendszertés belaknom.
Azóta már többször eszembe jutott hogy át kéne alakitanom a
rendszeremet mert ez igy nem az igazi !
Most 2db 10TB-os vinyót rendeltem sajnos többre most nem futja
a nyugdijjamból, igy most még nem tudom megvalósitani amit írtál.
Még nem néztem utánna de ha 2x6 és 2x10 Tb-al nem járnék jól de majd utánanézek.
A válaszotokat nagyon szépen köszönöm -
Borisz76
nagyúr
válasz
Bobbacsi #89169 üzenetére
Azon nem gondolkoztál, hogy esetleg az új lemezekkel csak 1 kötet hoznál létre ? Az ehhez hasonló problémáktól kímélnéd meg magadat hosszútávon.
- 4 lemez , 1 db SHR kötetben.
Igaz, hogy 1 lemeznyi kapacitást buksz...azaz a 4*10 Tb-ból lenne 30 Tb használható tárhely....de mivel csak 1 db kötet van így minden APP oda kerülne , 1 lemez meghibásodása ellen védett lenne a rendszer és a későbbi tárhelybővítés is könnyebben menne.....Synology összefoglaló-ban a 3.1 résznél egy DS918+ modellen mutatom be a kötet létrehozását, javítását , bővítését.
Igaz még DSM 6 alatt történt de a lényeg kb ugyanaz DSM 7 alatt is. -
Bobbacsi
veterán
Tisztelt forumlakók
Egy kérdést szeretnék feltenni.Hogyan lehet azt a winchestert
lementeni amin a programok vannak (Kötet 1) látni csak a Plex-et látni
A többi nem látszodik de ott vannak mert telepitéskor oda telepítettem.
a meglévő 6Tb-os vinyót szeretném lecserélni egy 10Tb-ra.
DS 923+ 4db 6Tb-os különálló vinyó van a gépben.(70235 óránál tart és nem tudom még mennyit tud ?)
Előre is köszönöm a válaszokat -
Papesz01
tag
Sziasztok,
Android 13-ál a synology chat azt írja, hogy korábbi androidhoz készült, és így nem lehet letölteni, tud erre valaki valami megoldást?
-
fecke78
senior tag
Download station -t használom lehet annak korlátozni a feltöltési max sebességet ?
fogaskerék/Bt /maximális feltöltési sebesség hiába irok oda akkor os full gázon tölt fel ... -
boborján2
senior tag
válasz
csomi1977 #89163 üzenetére
Köszi!
Közben megvan.
Viszont win alól gyorsan működik, mac-en iszonyat lassú.
Elindul a karikázás és onnantól 3 perc legalább mire megjelenik a megosztott mappa tartalma.Szóval ez így nem oké. Érdemesebb lenne a drive klienst telepíteni vagy valami mást?
A lényeg az lenne hogy távolról a finderben megjelenjen a tartalom és klikkre menjen minden , mintha a gép az irodában volna helyi hálón. -
boborján2
senior tag
M2 procis új mac-re ,hogyan tudom megoldani a webdav https elérést?
Ddns név adott a nason , win alatt azzal használom ,távolról tökéletesen működik. -
-
Fabt304
friss újonc
Sziasztok.
Vettem egy synology ds223j nast.
Nem tudok rá külső hddt csatlakoztatni.
Van 2 külső vinyom egyik 2 usbs arra gondoltam nem kap egy kabelrol elég áramot de kettővel sem ismeri fel egyiket sem.
Néztem egy videót ott azt mondták vagy fat 32 particonak kell lenni a hddn vagy ext4. Így sem működik.Valamit valahol engedélyeztetni kell?
(Pén driveot felismer annak fat 32 particoja van) -
tusi_
addikt
Hello
Egy kerdesem lenne. Sajnos a kereso nem mukodik, folyamatosan "bad GW" uzenet jon.
Van egy synology 218-am es a problemam az, hogy allandoan feljon hibernaciobol. Mar kikapcsoltam a WOL funkciot is, az osszes gepen kikapcsoltam a halokartya -lan/wlan - nal a wol-t, a halozat felderitest...
Megis csinalja. Soxor, amikor ejszaka felkelek es ranezek, megy a NAS, pedig senki nem hasznalja.Semmilyen funkcio nincs aktivalva a task managerben, minden feature disabled.
[link]
Ezt is vegig neztem, minden inaktiv..
Mit lehet tenni ez ellen? SW aktualis..köszi
-
kis.zsolt
aktív tag
Ahogy itt kérdezted: [link]
És ott ezekkel a beállításokkal:
Active: bekapcsolni
Service name: tetszőleges, pl: SynologyNAS
WAN interface: Default
Start port: 5000
End port: 5001
Translation Start port: 5000
Translation End port: 5001
Server IP address: az az IP-cím, amellyel a saját hálózatodon megnyitod a NAS kezdőlapját. Nagy valószínűséggel valami ilyesmi: 192.168.xxx.xxx
Configure Original IP: szerintem nem kell pipa
Protocol: TCP és UDP (esetleg TCP+UDP, vagy Both)Ekkor kívülről úgy éred el a NAS-t, hogy
http://valami.synology.me:5000 vagy
https://valami.synology.me:5001 (ebben az esetben a modern böngészőkben elsőre egy hibaüzenet jelenik meg - amíg nincs tanúsítványod a HTTPS-hez - ahol egy eldugott linkre kattintva tudsz továbblépni). -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
ejnyebejnye #89138 üzenetére
.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
boborján2 #89135 üzenetére
+1
Nekem megy DLNA-n a Dolby Vision, úgyhogy szerintem nem lesz probléma vele a Synology routerrel sem.
Az MKV egy konténerfájl, melybe akármilyen kódekkel berakhatsz akármit, de a Dolby Visiont CSAK mp4 kiterjesztéssel lehet lejátszani!!!
Nekem LG B7V OLED tévém van, és soha nem volt gond az mp4 kiterjesztésű fájlok DLNA-n keresztüli lejátszásának.
Annyit próbálj meg, hogy az MKV-t átnevezed MP4-re... hátha -
Az alapján kellene, de ez sima partíciós táblára vonatkozik, a belső meghajtók meg nem úgy vannak kialakítva (belső meghajtón mdadm-al van 3 drive legalábbb (OS, swap,adatok), a tapasztalat azt mutatja hogy ha egy ilyent rádugsz USB-n akkor nem kezeli, csak ha újraformázod (ami letörli az mdadm-os rendszert és egy sima GPT egy partíciót csinál, majd formázza).
Ez persze régebbi tapasztalat, lehet azóta változott, dugd rá USB-n és kiderül.
-
huan
őstag
válasz
AiRLAC #89143 üzenetére
Ez alapján nem kellene látnia a btrfs meghajtót usb-n?
-
huan
őstag
Nem tudom hogyan csináljam, adjatok ötletet légyszi...
Van egy 4Tb-os kötet tele adattal, de védelem nélküli SHR-ben kötet2-ben a nas-ban.
SHR védelmet szeretnék, így ezt kivenném a nas-ból (a másikkal együtt, kétlemezes nas) és két db új HDD-vel előről kezdeném, mert gyalulna is mindent a kialakítása.
A kivett kötet2 4Tb adatait hogyan tudom használni? USB-ben nem tudom, a nasban már 2db új lesz, lementeni ezt nem tudom, mert ekkora negyedik eszközöm nincs... -
kis.zsolt
aktív tag
Kifutottam a szerkesztési időből: 5000 és nem 500, elnézést - tehát 5000 és 5001 portok.
-
kis.zsolt
aktív tag
Bocs', kicsit összejöttek hétvégére a dolgok...
Ömmm, nézzük csak (azt írom, ahogy nálam van):
HomeAssitant-ba bejelentkezünk, aztán Beállítások/Rendszer/Hálózat
Ezen belül:
Gazdagép neve: homeassistantHálózati kártyák konfigurálása: IPv4: automatikus, IPv6: Letiltva
Home Assistant URL-címei:
Interneten: beírod azt a címet, amit kívülről használsz, pl: http://valami.synology.me:8123
Hálózaton: automatikus bekapcsolvaHálózati adapter: Auto Configure kipipálva
(Nekem még ideír egy ilyen IP-halmazt: Detected: enp0s3 (192.168.xxx.xxx/24, fe80::5539:615a:xxx:xxxx/64)Még valami:
Légy szíves próbáld már meg, hogy a https://valami.synology.me:5001 címeden bejön-e a NAS kezdőoldala (ehhez kell készítened a routerben egy portátirányítást az 500 és 5001- portokhoz, hogy a NAS ip-címére mutassanak.). -
huan
őstag
Sziasztok,
Ha a tárolókészlet2 (kötet2, btrfs, adatvédelem nélküli shr-ben) kiveszem a nas-ból, akkor azt usb-házba téve, kívülről csatlakoztatva a nas-hoz elérem a tartalmát? -
boborján2
senior tag
válasz
ejnyebejnye #89138 üzenetére
Mert MKV-ból nem tud DV-t lejátszani, de írtam pár mondatot neked az oled topikba.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
DonThomasino #89136 üzenetére
A jelölések erősorrendben :
- Belépő modell : " J "
- Közepes modell : nincs külön jelölés
- "csúcskategória" : " + " jelölésRégen volt " Play " sorozat is de manapság már az a jelölés nélküli kategóriába esik kb...
-
DonThomasino
veterán
A Synology nasoknál a J és Play sorozat mindig gyengébb,
az eredeti modellhez képest ?
A plus sorozat pedig minden esetben több valamivel mint az eredeti modell? -
boborján2
senior tag
válasz
ejnyebejnye #89132 üzenetére
Hogy mi utazik az ip csomagokban a routernek semmi köze hozzá.
A HDR (HDR10,DV stb...) képesség csakis a tartalom és a lejátszó/megjelenítő kérdése.
-
Imco
őstag
válasz
PedroPascal #89131 üzenetére
Nem tudom. Igazából biztos van valami okosság, de amit linkeltem ott pont ezt feszegetik 2020-ban eredménytelenül. -ha jól értem.
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok, abban kérnék segítséget, akinek van nagyobb SHH tapasztalata:
Van egy app amit eltávolítottam a NAS-ról (nem fut, nem is található..), de a csomagkezelőben beragadt, ki kellene szednem az adatbázisból, van erre lehetőség?@KALMAN:/$ synopkg status pulsestation
{"aspect":{"active":{"status":"stop","status_code":263,"status_description":"failed to get unit status"},"error":{"status":"non_installed","status_code":255,"status_description":"failed to locate given package"}},"description":"Status: [255], No such package","package":"pulsestation","status":"non_installed"}
-
ejnyebejnye
tag
Sziasztok!
Ide írok mert a synology router topic nem pörög.
Azt szeretném kérdezni, hogy egy synology 1900-as router dlna-n átviszi-e a dolby visiont a tvre. Hdr-t igen, az megy.
Köszönöm -
Peathee
senior tag
válasz
Peathee #89056 üzenetére
Nos, hogy meglegyen a megoldás leírom, hogyan is sikerült az SSD csere:
induló állapot:
DS920+
3db 6Tbyte HDD SHR-ben volt a Tárolókészlet 1 / Kötet1.
1db 128Gbyt-os SSD volt a Tárolókészlet 2 / Kötet 2. Nem SHR-ben.PC-n klónoztuk a 128-as SSD-t az új 1Tbye-tosra (így utólag belegondolva ez felesleges lépés volt)
Mivel a klónozás miatt nem volt elérhető a teljes kapacitása az új SSd-nek törölni kellett a rajta lévő adatokat.
1. Hyper Backup-pal lementettem róla mindent a Kötet1-re.
2. Majd Kötet2 és Tárolókéslzet2 törlése.
3. Új telejes méretű Tárolókészlet2 létrehozása, majd azon belül a Kötet2 létrehozása
4. Hyper backuppal visszamásolni mindent.
Örülünk, mert megvan minden adat és működik is. -
huan
őstag
Sziasztok
Hol látható az összes régi típus paramétere, hogy össze lehessen hasonlítani? -
Imco
őstag
válasz
PedroPascal #89124 üzenetére
Amit a telcsin látsz, azt a rendszer/info központ/ hőmérsékleti állapot
zöld normál felíratra húzod az egeret, és láss csodát.
[link] -
ekkold
őstag
válasz
AlexDaywalkr #89100 üzenetére
Fut docker nélkül. [Bővebben - link]
-
PedroPascal
őstag
Sziasztok. Alap dolog lehet de nem találom sehol. Hol találom a NAS-on (DS923+ legújabb rendszer) a processzor hőmérsékletét és esetleg más hasonló adatok megjelenését? Telefonos appal meg tudom nézni de a DSM-ben nem találom.
-
válasz
hemaka #89115 üzenetére
Teljes mértékben egyet kell hogy értsek. 2 Nas-van itthon, plusz egy bővítő, több mint 10 merevlemez, és mindegyik Purple, tökéletesen teszik a dolgukat, csendesek. Az egyiken csak az adatok vannak, a másik viszont csak torrentre van használva, tehát nem pihen egy másodpercet sem.
-
Én egy DS124-et használok, távoli mentésre. Igaz, van ott még 2 kamera meg 10-15db torrent, de ez a max.
Ha kell a távoli mentés, akkor ajánlom. Megfontolandó esetleg már a DS224j is erre a feladatra, mivel a hardver ugyanaz, csak két lemez mehet bele!Amennyiben viszont nincs rá szükséged, akkor simán lehet az én módszeremmel. Az előnye, hogy ha egy USB drive-ra lementesz mindent, majd abból állsz vissza és esetleg valami gubanc van, akkor csak visszateszed az eredeti lemezeidet és minden onnan megy tovább, ahol abbahagytad.
Az újrakonfigurálás nem volt halálos, ha van valami docker-ben vagy VM, akkor a beállításokat külön ki kell exportálni, valamint pl a VM-ek lemezképeit is. -
Multibit
nagyúr
válasz
korimas #89101 üzenetére
Két NAS-om van, mindkettő két lemezes. Basic kötetekkel. Soha nem hiányzott a RAID. Egyszerűen nincs szükségem a teljes lemeztartalom tükrözésére. Persze tendszeres mentést készítek, több példányban. Nincs annyi felhalmozott tartalom nálam, ami négy vagy több lemezes NAS-t igényelne.
-
A Teljes mentésben elvileg minden benne van, de vannak megkötések:
- a mentés csak egy másik Syno NAS-ra mehet, vagy C2-be
- a visszatöltéskor ugyanakkora szánú, de legalább ugyanakkora lemez legyen a célonÉn a shared folder-eket és minden lehetséges beállítást mentettem le egy Hyper Backup task-ban. Jobbára visszajöttek a dolgok, kivétel persze volt...
@89116 FeRRaR1: Szuper! Jó tudni, hogy megmenekült minden!
-
FeRRaR1
őstag
válasz
PhoenixK #89092 üzenetére
Táp volt. Nagy kő esett le a szívemről mikor az új táppal felpörögtek a lemezek és be-bootolt ahogy szokott. Öröm é bódottá. Nem kell chipeket vadásznom, forrasztanom, vagy mélyen a zsebbe nyúlnom miközben ugranak a cuccok róla...
Egyébként az új 120 wattos táp vagy másfélszer akkora mint a gyárilag hozzá adott 100 wattos.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Marci112233 #89110 üzenetére
Jó kis marketing rizsa, nálam csak azok vannak évek óta, és egy db kamerám sincs. Micsoda szentségtörés.
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
DS220+-on futó jacobalberty/unifi controller-t hogy kell/lehet frissíteni?
-
huan
őstag
A teljes dsm-ről szeretnék biztonsági másolatot készíteni, hogy meghajtót cserélhessek és visszaállíthassam a jelenlegi állpotot. Azt olvasom, hogy külső eszközre is lehet a HyperBackup-al, de csak távoli nas-ra és c2 felhőbe lehet.
Hogyan lehet mappába, vagy usb-eszközre?
A teljes rendszer mentése a mappákra is vonatkozik?
(sorry az értetlenkedésért, de nem vágom annyira ezt) -
laracroft
senior tag
Sziasztok
Nincs a Syno Photos-nak olyan beállítása/plussz app, hogy pl hetenként küldjön emlékfotókat, mint a google fotók? -
huan
őstag
Sziasztok.
Melyik régebbi syno nas ajánlott még arra, hogy biztonsági mentésre szolgáljon? Csak az lenne a feladata ds720+ mellett. A DSM-verzió fontos ami még fut a második eszközön? -
sapex
tag
válasz
hemaka #89105 üzenetére
Személy szerint nekem 3db 6TB WD RED PRO van a NASban , melyek tökéletesen működnek ,de van egy "nagy" hibájuk , hogy hangosak amikor írnak / olvasnak (tehát mindig
).
Annyira zavaró volt számomra hogy el kellett raknom az eredeti helyéről a NASt.
Én ha újrakezdhetném lehet hogy IRONWOLFal próbálkoznák , mert hallottam azt is NASban üzemelni, és észrevehetően csendesebb .
(Bár utána a olvasva WDnek, ez a kerregés jobbára a 6TBra jellemző)
-
Gombinyó
őstag
válasz
Intelligencs #89104 üzenetére
Kérdés mennyire szenzitív az adat és ezáltal probléma-e, hogy bárki hozzáférhet a link birtokában. Jelszóval védeni ezt nem lehet, mint egy onedriveon pl?
SFTP-re gondoltam, én azt használok synon. -
válasz
Gombinyó #89102 üzenetére
Ha meg akarsz osztani egy-egy fájlt, még az FTP szervernél is egyszerűbb módon lehet. Nyomsz egy jobb klikket a fájlon, majd share. Generál egy linket, amit elküldve bárki hozzáfér ahhoz az egyetlen fájlhoz. Ugyanez a módszer működik mappán is, akkor a link birtokában hozzáférnek a mappában lévő összes fájlhoz.
FTP alatt gondolom SFTP-re vagy FTPS-re gondoltál, mivel az eredeti FTP ma már nem eléggé biztonságos protokoll. Én használom ezt a módszert (is), de ez inkább már kollaborációhoz kell, amikor a másik félnek is fel kell töltenie a NAS-omra. Letöltéshez szerintem sokkal egyszerűbb a sima share, amit korábban írtam, mert akkor nem kell semmiféle felhasználónevet meg jelszót generálni a másik félnek. -
jbl
senior tag
válasz
AlexDaywalkr #89100 üzenetére
[link] Kereső
-
korimas
csendes tag
Sziasztok
NAS nézőbe vagyok mert kezdek félni az adatvesztéstől a munkám miatt. Nem volt még NAS-om ezért nem nagyon értek hozzá.
Van egy elképzelésem és ebbe kérném a segítségeteket.
2 slotos vennék raid1-be kötve. Az egyik merevlemezre közvetlenül dolgoznék a másikra meg tükrözné folyamatosan. Néha a fájlokat 1-2 emberrel megosztanám. Tehát képeket töltenének le.
3d látványtervező vagyok. Blendert használok. Nem tudom milyen sebbességre kell odafigyelnem.
Synology DS223 néztem ki 2 4tb synology merevlemezzel.
Tudok közvetlenül hálózaton arra dolgozni?
Köszönöm előre a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest