- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bipet
tag
Szisztok
Ezek Jó órák? Azt nem èrtem hogy van solar 100000 èrt meg 600000 èrt mi a külömbsèg? Ez jó technológia vagy csak hülyítès mert az óra nem csúnya. [link] -
vadászcsiga
félisten
Na ja de az 5-ös seikohoz keskeny csukló kell, legalábbis az enyemen komolytalanul mutat egy 36mm-es óra. Ha Makora adnám a fejem abból is az XL kellene, bár az meg a hosszított formája miatt bukna el habár látni kellene előbb.
Viszont tényleg nincs rondább egy mattra kopott fém szíjnál. Az a hálálom.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Sungoo #47543 üzenetére
A Mostert gyári fém szíjjal használom nyaranta.
Orient Mako zafir keresgélés:
Orient Automatic "Deep" EM65002D-SLSapphire + Box
Orient Automatic "Ray" EM65008B-SLSapphire + Box
Sapphire-Crystal + Gasket for all CEM/EM/FEM65.. Models 59 EURO
"We are still looking for some watchmaker from Germany, Spain, France, UK, Scandinavia, Greece and other European countries that we can recommend to our customers for glass replacement."
Keresnek viszonteladót!Segítségül itt jelentkezzen aki cserélné a mako-ray-en az üveget kb.25 ezerért?
Nagyjából az új óra áráért.46 EURO
igaz 23 mm-es, csak kicsit kell reszelni. -
ronin s8
senior tag
válasz
Wg5113 #47544 üzenetére
A drágább órák vagyontárgyak. Nem volt ez mindig ennyire így, legalábbis az átlagos svájci óra nem volt ennyire drága. Manapság egy tucat Longines is drága, pedig semmi komoly műszaki tartalommal nem rendelkezik. Csak egy katalógus szerkezet ketyeg benne, mégis milyen drága.
A vagyon pedig gondozást igényel. Befektetést, művelést. Még akkor is, ha nem hoz hasznot a szó eredeti értelmében. Azok, akik csak vágynak egy drágább darabra, de nem akarják megadni neki ezt a gondozást, elég sokan vannak manapság... Nem véletlen, hogy a 3 millió svájcifrankhiteles országa vagyunk. -
Wg5113
aktív tag
Persze! Ezzel arra utaltam,hogy a legolcsóbbat választják az emberek sajnos egyre többen sok mindenben még az ételben is a romló életkörülmények miatt.Aztán van egy réteg aki nem becsüli az órát csak hordja Ők is A WD 40 -es felújítónál csináltatják.Az utóbbiakat nem tudom tisztelni.
-
csabulaxi
senior tag
Keresgélek Mako/Ray zafir üveget, azt írják egy helyen, hogy
"Mako/Ray -- 31mm x 3mm"Itt [link] 30$. a sík zafir üveg.
Kíváncsi vagyok most már a gyári üveg árra.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Wg5113 #47538 üzenetére
Messzemenőkig egyetértünk.
Mindazonáltal én személy szerint többre becsülöm azt a magatartást, ha valakinek van 1-2-3 órája, és azt menedzseli, szereti, gondozza, mint hogy "ilyenem is volt/van, meg olyanom is", és még vagy ezer. Közben mindegyik bontószökevény, vagy vaterás "frissen szervizelt" -
Wg5113
aktív tag
válasz
ronin s8 #47534 üzenetére
Igen ez sok mindentől függ.Egy 3Hz-es óra jó kenéssel elvileg 1-2 évvel kitolhatja a szerviz szükségességét.Az elöbb csak azt akartam mondani,hogy a lengésszög csökkenése biztos jele a felújítás szempontjából.
Én úgy gondolom ,hogy aki szereti az óráját az időben szervizelteti és nem WD40-el gyógyítóhoz viszi.Nekem az óra nem csak ékszer,hanem egy eszköz amit imádok és mindig számíthatók rá.Rá kell költeni amit az órás kér és boldogan viselni,az autót sem érdemes,fércelgetni mert megbosszulja magát.Sokan akár értékes órákat is csak "divatból" hordanak,na Ök tudnak szerviz nélkül az óra megállásáig kinozni egy többre érdemes mechanikai alkotást.Bezzeg a kocsi mindig lemosva,időben szervizelve.Az órás nekünk dolgozik,segít és ezért fizetni kell Ő ebből él.Ezt az óra választásnál figyelembe kell venni.Szerintem -
ronin s8
senior tag
válasz
Wg5113 #47533 üzenetére
Abban az értelemben igen, hogy a frissen szervizelt állapothoz képest mennyivel csökkent a lengésszög.
Egyébiránt a szerkezet robusztussága és a nyomatékok eloszlása predesztinálja a szerkezet tartósságát. A billegőkoszorú mérete is számít. Elvileg, minél nagyobb, annál pontosabb, és minél nagyobb a frekvencia. A valóságban inkább a gyártási pontosság és az illeszkedő felületek precizitása számít. A Rolex horgonyok messze kiemelkednek a többi (beleértve egy IWC-t is) óra horgonyai közül, plusz a billegő is remek konstrukció. A gátkerékkel együtt ezek alkotják a járatot. Ez az, amiben a Rolex magasan a többi fölött van (a Patekot és társait leszámítva). A tengelyilleszkedések, a rugóház elszennyeződése és a felesleges melléknyomaték eloszlás gyengíti a járástartalékot, ami szintén csökken a szervizciklus végére.
A ETA szerkezetek lényegesen kisebb méretűek, mint egy Rolex, IWC vagy régebbi Patek szerkezet. A tengelyvégek sínylik meg legjobban a ciklus kitolását, nagyjából úgy, ahogy egy gépjármű motor hengerei, hengerfeje, szelephézagjai jobban kopnak, elállítódnak az olajsártól.Végülis, ha jár az óra, és a Microstella kulccsal utánállítható a járáspontosság, a Rolex tulajdonosa észre sem veszi, hogy szervizérett az órája. Egy ETA-s hamarabb érzékeli, mert elkezd késni, vagy sietni az órája.
-
Wg5113
aktív tag
Azért a szervíz intervallumot befolyásolja még a szerkezet lengésszöge is.A Rloex-nél ez kevésbé érvényesül nem véletlenül a világ egyik legjobb Werkje.
-
Gabor970
addikt
válasz
csabulaxi #47528 üzenetére
ugyan nem volt sem seiko5 sem orient. Nekem a seiko minőségibbnek TŰNIK. No ma postázzák a vaterás seikomat, de bevallom már kicsit bánom hirtelen ötletem
9500Ft postával együtt, kell egy szij az min 2000, le kellene szervizeltetni, na jó az talán megvan 3-4e és máris ott vagyok, hogy mi a szarért nem vettem egy újat a legolcsóbb 19000Ft árúak közül??? Na mindegy, megtetszett a számlap. Lehet nem csinálok semmit, felteszem, ha jár, használom amig megy....
-
ronin s8
senior tag
Te intenzív köcsögölésnek hívod, valójában ez egy üzleti modell. Minden szerviz, amelyik ezt a modellt követi, csak úgy ad el alkatrészt, ha visszaadod az eredetit. Ezért nem tudod kikerülni őket. Ez magyarázható sok mindennel (nem támogatják a hamisítást, stb.), de valójában arról szól, hogy magukhoz kössenek. A gyártók forgalmának jelentős része származik az alkatrész utánpótlásból. Vonatkozik ez akár az autógyártásra is, ahol az új autó eladás párszázalék haszna mellett ez a legfontosabb bevétel.
Végülis lehet szidni a rendszert, de ez maga a rendszer. Ez élteti az óragyártást.Ja, és mindegyik órás keres ezen a bolton. Ez a lényege...
-
Gabor970
addikt
-
csabulaxi
senior tag
válasz
fiktív1 #47523 üzenetére
Élőben nem ennyire vészes, a vaku nagyon kihoz minden kis karcot.
Ami nagyon leharcolt az a lünetta, ami festett alu.
Szerintem a Seiko jobb anyagminőséget használ mind az üvegnél mind az acélnál jobb a polírozása.
Az Orientnél pár hónap után már karcos volt a hátlap a fémszíj karcolta össze mikor este a szekrényre tettem, a Monster hátlapja még mindig karcmentes, pedig ezen is van fémszíj nyaranta. -
-
fiktív1
tag
válasz
csabulaxi #47522 üzenetére
Te, ez annyira meg van durvázva, hogy hihetetlen! Hogy történt ez 4 év alatt? Bekapta párszor valami daráló?
Tényleg nincs ötletem arra, hogy lett ilyen. Nekem vannak 10 éves, sokat hordott Casioim pl, olyanok, mintha most hoztam volna ki őket a szalonból, pedig jövök, megyek, nem irodában ülök. -
csabulaxi
senior tag
válasz
vadászcsiga #47517 üzenetére
Az enyém 2007 júliusi vétel, hordva 2011 októberéig, azóta pihen.
Nem volt szervizelve még.
Így néz ki.A Jász utcában azt mondták a szerkezetet nem kell bántani, az üveg és a lünetta betét cseréje kb. 10 ezer ft., polírozást nem vállalnak. Szerintük a lünetta betét cseréhez ki kell venni az üveget.
A Mako lünetta betét csreszabados a Ray-ével.
Csak alkatrészt nem adnak el, (nekem).Tényleg dzsana Téged kiszolgálnának alkatrésszel (vagy kollégédat), tudnál árat egy nagy generálra? (privátba)
Ja, és a Seiko Monster ugyanazokkal a viselési szokásokkal hordva 2 és fél évesen szinte karcmentes.
-
Ra3
őstag
válasz
vadászcsiga #47520 üzenetére
Az Orientek közül szerintem igen, 5-ös Seiko lehet hogy olcsóbban is van.
-
ronin s8
senior tag
Ezek japán szerkezetesek. A Seiko-nál az a direktríva, hogy csak akkor kell szervizbe vinni, ha baj van. Ez nem csak azért van., mert ezek a szerkezetek jól tűrik a karbantartás hiányát, hanem azért, mert pár tízezres dologra nem fognak az emberek tízezret költeni, inkább újat vesznek.
Egy Rolex is elmegy 10-15 évig szerviz nélkül, sőt hallottam olyat, hogy valaki 25 évig hordta szerviz nélkül. De azért jobb betartani a szerviz ajaánlását.
Rolex-nél 7 év, ETA-nál 5 év. Japánoknál is ajánlatos 5-7 évente szervizeltetni. -
Ra3
őstag
válasz
vadászcsiga #47517 üzenetére
Mechanikusoknál átlag 5 év, de tutuéknál ismerősnek olyat is mondtak hogy 6-8 évig simán elmennek gond nélkül. Gondolom a szerkezet bonyolultságától is függ hogy mennyire karbantartás igényes.
-
vadászcsiga
félisten
Mennyire szervizigenyes az Orient Mako, Ray?
Illetve kinek van a legidősebb példánya? -
Ra3
őstag
válasz
Permet Elek #47515 üzenetére
Van hasonló automata egyébként, nem tudom hogy itthon kapható-e, Orient Thresher, kinti oldalakon árban se sokkal több, 4-5k átszámítva pluszban:
-
Dzsana
senior tag
válasz
KelemenUhr #47510 üzenetére
500 Ft, viccen kívül. Tényleg ne erőltesd.
-
Ra3
őstag
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
KelemenUhr #47510 üzenetére
-
KelemenUhr
aktív tag
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
teratti #47506 üzenetére
Ez csak 12 perc:
http://www.youtube.com/watch?v=JMTKlXYV44E -
Ra3
őstag
válasz
Permet Elek #47473 üzenetére
Ezeket a kvarc Orienteket én is nézegettem amúgy mert megtetszett a kinézete, van hasonló automata is nem sokkal drágábban, de azért ez a nagyon olcsó ár helyenként erősen a minőségérzet rovására megy, amit amúgy is sokan hiányolnak ennél a márkánál.
Engem már az elriasztott hogy a szíj nem tömör hanem lemezből hajtogatott szemekből áll, szóval tovább nem is nézegettem. Sajnos ezek a dolgok csak kézbevételkor derülnek ki, vagy ha valaki árgus szemekkel átnézi a neten fellelhető képeket, a leírásban nincs róla szó sehol. -
teratti
senior tag
válasz
phranxinatra #47504 üzenetére
Basszus sajnálom, hogy lekerült a Youtube-ról a jó két órás Bödőcs válogatás.... Mikor kódoltam a menetleveleket a cégnél mindig azt hallgattam. Senki nem fényképezett a börzén? Hiányolom a képeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest