Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szplöttyy
senior tag
Nekem az az utóbbi időben 9-13literes fogyasztásom van
Smoke & Torque
-
Giot
addikt
-
Kornel
veterán
válasz Mercutio_ #9439 üzenetére
Szerintem is max. 400k körül érhet, de beszámítani talán még annyiért se. Most néztem új swifteket, elég nagy a szórás árban, és minőségben egyaránt, de 1,2M körül már jót lehet kapni, akár facelift utánit is. Most maradt két típus, amin gondolkozok:
1. suzuki swift 2
2. grande punto mjetSwift 2 kinél mennyit eszik? Hosszú távon, 100-110 között hajtva, nem város érdekel!
-
tomsics
senior tag
Amúgy az ilyen tuning csere cuccok után,igazából az elektronikát is hozzá kellene módosítani
░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
Giot
addikt
válasz Mercutio_ #9439 üzenetére
Az enyémet 400e ftba számolták be (2000 5ajtó 1.3 8v GLX 80e km) egy 2005-ös 1.3 GLX-be.
(#9437) domojko: Nekem típusspecifikus JR sportlégszűrőm van. Sosem produkált ilyet. Igaz a gyári légszűrő házba kell tenni, így nem kellet hozzányúlnom komolyabban. Tedd vissza a gyárit és kiderül hogy a direktszűrő és a motyója zavarja e meg a motorelektronikát.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Mennyiből lehet egy ilyen cserét megjátszani?
Ja és mennyiért lehet eladni 2000 évi swift sedan-t? (valóban 1x fordult át az óra, most 37ezernél jár, cserélve lettek lengécsillapítók, ékszíj, ac-pumpa, kapott bontott katalizátort a régi helyett, motor és váltóolaj is most volt cserélve. Elől-hátul villanyablak, 1 éves téli-nyári 13-as gumik)
Nőcis munkábajáról/bevásárlós - 6 km a melóhely - kocsi volt, évi 1 belföldi nyaralással, elől és hátul is szokásos parkolós/koccanós lökhárítótöréssel, + 1 motorháztetőcsere valami bénázás miatt és az első szélvédőn egy kőfelverődés nyoma.Ja még nem eladni kaarjuk, csak lenne tudni mennyit érhet, azért írtam le.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
domojko
senior tag
Sziasztok!
2006-os 1.3-as gc swift-em van. Nemrégiben cseréltem le a gyári levegőszűrő házat, directszűrőre. Króm csőkonzol, benne gyorsítóspirál. Mióta lecseréltem kb 1000-1500 km alatt 2x is elkezdett világítani a motorkontrol lámpa, ami csak úgy alszik el ha lekötöm az akkut. Amikor világít csak egyetlenegy tünetet produkál, mégpedig indításkor fellöki az alapjáratot 2200-ra. Első alkalommal kiszedtem a légtömegmérőt, elégé el volt koszolódva, megtakarítottam. De most másodszor is kigyulladt a kontrol lámpa. Kivettem megint a légtömegmérőt de most nem volt koszos. Visszakötöttem az akkut, és megint eltűnt a hibajelzés. A km órára hibakódot nem ír, megnéztem. Mi okozhatja ezt a jelenséget? -
Giot
addikt
Az öveket nézd át, jól visszahúz e elöl hátul. Vannak velük problémák.
Facelift utánit javaslok. Ott már javítottak egy két hibát. nekem facelift előtti van. Az enyémen cseréltek, benzinszivattyút, toronycsapágyat, jobb első övet. (használtan vettem) Azóta már garon túl megpusztult a jobb hátsó övem, 2 héttel ezelőtt cseréltem, és kilyukadt a hűtőm egy pár hónapja. Most csörög valami váltásoknál de még nem tudom mi a szerelők kuplungszerkezetre gyanakszanak.
A kipuffnak fémtisztának kell lennie, az enyém kicsit kormosodik valszeg túl sok kaját kap. Nem vészes de azért az igazi a makulátlan kipuff lenne.
Egyéb dolgokat itt leírtak: [link]
Egy pár napos a teszt. -
a_tesz
Korrektor
mivel eladó példány van annyi, mint a szemét, én azt gondolom, érdemes első tulajdonos magánszemélytől venni, és úgymond megfigyelni. hogy beszél a kocsiról, milyen körülmények között él, és érdemes megkérni hogy vigyen el egy körre, abból azért látni is hogy milyen igénybevételt kapott kb volt két nagy visszahívásuk, a csomagtér beázott, ezzel kapcsolatos volt mindkettő, arra érdemes rákérdezni hogy visszavitte-e. szerintem érdemes megnézni sokat, mivel van jócskán eladó.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Kornel
veterán
Na srácok.
Úgy döntöttem, hogy régi swiftem új swiftre cserélem le.
Mire kell figyelni az új swiftnél vásárláskor?
Facelift előttit, vagy utánit érdemesebb venni?
Egyéb jó tanácsot is szívesen fogadok! -
xmad
őstag
toronymerevitok még mindig vannak eladók. Tovabbra is pm be keressetek.
Első 7 ezer hátsó 6 ezer
elsó-alsó 4 ezer.Ha egybe viszed mindet akkor 12 be viheted
[ Szerkesztve ]
-
a_tesz
Korrektor
válasz BigBlackDog #9314 üzenetére
a helyes működése az lenne, hogy gyújtás ráadás után hatot villog és elalszik. az én autómban is így van, és a szervizkönyv is ezt írja normális működésnek. (bocs hogy ilyen régi dolgot hozok fel, de ez szembetűnő volt)
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
xmad
őstag
az ocsem ugy dontott megvalna a toronymerevitoktol amit tolem kapott, ezert meghirdetem itt, elsosorban nem penzt szeretne erte.
Amire gondolt.
1.0 fordulatszammeros km óra + 4 liter 10w40 olaj (shell,valvoline,castrol,mobil asszem ezeket mondta mast nem)
vagy km óra + kp
vagy olaj + kp -
Mercutio_
félisten
Létezik Homasita utángyártott tükör Suzuki Swift sedan-hoz, ha igen hol, mennyiért szerezhető be?
Olyat is hallottam, hogy létezik olyan verzió amibe index is van integrálvaEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
McKane
senior tag
hamarosan fel is pattintjuk
-
enginev3.0
félisten
Nagykátáról->újpest->újpestről autópályán balaton
Gyors fejszámolással átlag 6-7liter fogyasztás mellett elvileg elégnek kell lennie
De mivel ott is használatban lesz, úgy már nem biztos210km kb
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Giot
addikt
válasz enginev3.0 #9424 üzenetére
Attól függ honnan? Az Ignisek iszákosabbak mint a swift2-k.
Nekem a legutóbbi teletankom 16e Ft-ba került.(#9425) GrimReaper:
-
enginev3.0
félisten
Ide is berakom, nálunk ez nagyon ritka, és olyan szépen mutat
Reméljük balatonig meg vissza kibírja
-
Reaper
őstag
Na tegnap megvolt a hűtő csere, megkapta egy 16 szelepesét, kicsit nagyobb, újabb, szebb, jobb. Emellett megvolt a szokásos olaj, stb csere, a gatyám ráment, de mostmár készen áll, hogy elvigyen 4 embert Horvátba
-
xmad
őstag
toronymerevito szett tovabbra is elado
12 ezer huf
-
Oracle
senior tag
Van itt wagonr+ tulaj? Egyik kollégám wagonr-jében a hátsó ablaktörlő mosója befingot, a vizet a csomagtérajtóba nyomja oldalt leszedtem a gumit benne van a cső de nem lehet kihúzni se betolni hogy lehet ezt megjavítani ugyanis hozzáférni nem lehet, mert benne van a csomagtérajtóban
-
GabN73
addikt
válasz enginev3.0 #9412 üzenetére
Igaz, mentségemre szolgáljon, hogy már előtte ugye megvolt a 4 év motoros tapasztalat + nagybátyám kutas
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #9414 üzenetére
sikerült
rosszul írtam, 53cm-eset vettem, és rá is ment, nem akadnak össze, de ez a max ami rámegy, mert szerintem fél centi nincs már a szélén hogy nagyobb elférjen
Olcsón megúsztam, a 2 párat vettem 1200ért, ha csak egy évet kibír már jó, most már tudom hogy mekkorát lehet venni! Ez volt a mai vásárlásom lényege
-
enginev3.0
félisten
zsíír köszi, mutatták hogy valami gombot kell nyomni, de én csak a picit pöcköt nyomtam, akkor ez volt a baj
vettem 2 párat is
egy 50 vagy 51 cm-eset, meg egy 48asatFel is rakom! Írok ha sikerült
-
Kvazár
őstag
válasz enginev3.0 #9412 üzenetére
Ezt találtam neked ablaktörlőcsere ügyében: [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: -
-
enginev3.0
félisten
Egyszer mindent elkell kezdeni, és nem mindenkinek megy elsőre profi módon
Most úgy érzem hogy az ablaktorlo leszedesevel leszek gondba, de ma muszáj leszek megcsinálni, mert balatonra -200km- nem lehet így elindulni
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
LOL, a sok kezdő
Nem tudom, nekem sose voltak problémáim a tankolással. Odamész, kinyitod, leveszed, beteszed, beakasztod, vársz, kicsit még nyomsz bele, visszateszed, visszazárod, mész fizetni, enjoy dö üres pénztárca.Közben alakultunk hétvégén.
-
BigBlackDog
veterán
Nálam is nemrég volt életem első tankolása. Persze, hogy kijött pár csepp benzin a pisztolyból, szerencsére nem rám. Törökbálinti metro kútján voltam. Az egy olyan kút, ahol nincs személyzet (persze ezt először nem tudtam, régebben mikor ott jártam, még volt). Először csak próbálkoztam, hogy leveszem a pisztolyt, de nem jött benzin. Azt hittem csak én csinálok rosszul valamit. Már el akartam menni segítséget kérni, de senki nem volt ott. Ekkor hirtelen felindulásból megláttam az operátor hívó készüléket. Ő volt az én emberem, elmondott mindent, mint egy fogyatékosnak .
Szóval automatába pénz bedob (inkább betuszkol a papír, fémmel már sokat nem érek ). Aztán levettem a pisztolyt és tankoltam a bedobott pénz erejéig. Először nem sokat adtam, féltem, hogy benyeli. Aztán láttam, hogy jó, úgyhogy fordultam még 2-szer . Végén teli tankoltam, nekem 5-szörre is kattant. Többet is tudtam volna, de már nem volt türelmem megvárni, hogy lecsurogjon a benzin a betöltőcsonkból. -
Reaper
őstag
válasz enginev3.0 #9408 üzenetére
Amikor hoztam haza a kocsit, kb. 150 km volt, persze eleredt az eső, az ablakörlőnek meg egyértelműen cserés hangja volt, ezért kiálltam egy benzinkúthoz, aztán néztem bután, hogy ezt most hogyan, milyet. Odajött a kutas, ajánlott egyet, fel is rakta. Majd alig pár száz méter után össze is akadt a kettő, mert nem jót kaptam, persze a 4-es úton nem fogok forgolódni, úgyhogy következő kút ki, addig lépésben vészvillogóval szakadó esőben. Izgi volt
Végigpróbáltam én is utána sokfélét, boscht is, de amit ajánlottak lentebb, sima Auchanos aero blade, na az is ugyanaddig bíja, kb 1,5 év, csak sokkal olcsóbb[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
az olaj stb... kérdések szinte mindig megvannak most is
ma reggel is mentem, tankoltam, megyek fizetni, a pultos srác meg próbálkozott, hogy egy szendvicset esetleg? tudok mellé adni energia italtááh mondom nem köszi, éhgyomorra nem kell energiaital
...
de épp azért adok mellé szendvicset-köszi mondom, majd legközelebb
Aztán mondta, hogy nem akarja rám erőltetni, meg semmi
De meg is értem, gondolom ez nekik olyan, hogy valamilyen szinten kötelező eladni x darabot. Apum is postás, és ha egy évben nem szed össze x pontot biztosításkötésből, sorsjegyeladásból megatöbbiből akkor megköszönik a részvételt... pedig minden nap ugyan azon a helyen jár, nem fog minden ember minden nap új biztosítást kötni, szóval ez teljesen értelmetlen, de sajnos ez vanNekem első tankoláskor a tanksapka leszedése volt a gáz, fogalmam sem volt hogy kellett Pedig előtte lévő napokban apumnak mondta, hogy na akkor most mutasd meg, kiszálltunk, de mire észbekaptam mert elbambultam, mondta apum hogy leveszed a tanksapkát - ami akkora már le volt véve -, szóval nem is láttam hogy csinálta
Aztán jött és segített nekem a kutas
De rossz is voltEgyébként "szörnyű" autó ez az ignis, nagyon magas, kényelmesnek kényelmes, de nagyon magas, és az vezethetősége rettenetes pont ez miatt
Vezettem tesóm barátjának 20éves II-es Golf-ját, és az egy Isteni autó a miénkhez képest, pedig jóval öregebb, de jobban érezni, jobb az úttartása
Az újabb swift sem rossz, sőt még a régi swift is jobban tetszett a miénknél. De egy ideig biztos ezt fogom vezetni, és városban tűrhető, városon kívül, meg olyan "ez van, ezt kell szeretni" dolog az egész
No meg a kezem alatt elég sokat eszik a miénk[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz enginev3.0 #9405 üzenetére
Amikor első alkalommal mentem tankolni a kocsimmal, ez velem is előfordult!
Még a kutas is odajött segíteni, majd jöttek az indiszkrét kérdések, hogy olajszintet nézzen-e, meg a vizet, hogy mikor fagy meg. (Jött a tél.) Az égés ott volt, amikor felnyitottam a motorháztetőt és nem találtam meg a nívópálcát, majd a kutas kérdően rám nézet, hogy: "Tiéd a kocsi????".Eladó cuccaim: -
-
Kornel
veterán
válasz enginev3.0 #9405 üzenetére
nem tudod lelocsolni magad benzinnel, ha jó a pisztoly, de eddig csak egyszer hallottam olyat, hogy elromlott, és tiszta benzin lett a srác
az ablaktörlő meg olyan 1000 Ft db-ja, de volt már olcsóbban is. nem egy bosch, de teljesen mindegy, nekem most ilyen van fent, és szépen töröl!
-
Kornel
veterán
válasz enginev3.0 #9403 üzenetére
Ha nem akarsz sokat bajlódni, akkor elmész a madaras teszkóba, a parkolóba leveszed az ablaktörlő lapátot, és beviszed mintának, az a legbiztosabb, én mindig így veszek rá ablaktörlőlapátot, mert mindig elfelejtem, hány cm-es kell. Mostanában vannak olcsó flexibilis ablaktörlőlapátok, szerintem ezek is teljesen jók.
Teletankolni meg egyszerű, addig nyomod neki a benzint, amíg nem kattan a pisztoly. Van aki két kattanásig nyomja, akkor biztos tele lesz.
-
enginev3.0
félisten
Helló
Kérdésem lenne
Van egy 2004-es Suzuki Ignis-ünk - persze úgy mentünk autót venni 2 éve hogy nem kell suzuki, így suzukit vettünk -Hány literes tankja van? Szeretném teletankolni, de nem tudom mennyi mehet bele
Illetve, hol vegyek rá új ablaktörlő lapátokat? És honnan tudom melyik jó rá? No meg, hogyan kell rászerelni? Hol találok erről valami infót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Chrome
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat