- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doze
aktív tag
válasz
roberto211 #18449 üzenetére
1.6-os motorral nem véletlen megy 200 fölött a régi swift
Remélem forgalomtól elzárt útszakaszon csináltad a "tesztet"
, nekem is lezárták az M3-at
-
roberto211
őstag
Ha végsebességet célzom meg pályán akkor en se váltok fel 4esnél magasabbra mert 5ösbe mar nem forog 5500at.
Ezért szoktam visszatenni neha neha 4be es ami kifér a csövön.
. 162 volt eddig a vége nem rég.
De amúgy ritkán megyek ennyit. Általában 120-130 abszolút eleg.Szerintem literes swifhez kepest nem rossz abszolút.
Ez egy régebbi kép
-
Doze
aktív tag
válasz
Kornel #18445 üzenetére
szerintem 100-120-ig biztos jobban mehet, viszont a kaszni magas... nagyobb sebességnél megeszi a légellenállás.
Épp a minap tiportam az M3-on,
, ora szerint 185 környéke volt az azesiknégynek... csak 1 baj, ez négyesben volt 6000, ha ráváltottam az ötöst nem történt semmi
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
roberto211 #18440 üzenetére
olyan vezérlő is van benne ha emelkedőn indulsz el(nem jut eszembe most a neve ) -> hegymeneti elindulássegítő
Mellesleg egy eleg megbizható motor van benne ami egy dci rol nem minden esetben mondható el , benzines meg nem valami jol húzza a dustert ahogy láttam. -> pedig szvsz az 1,5-ös dCI például egy nagyon kiforrott konstrukció, galambétvággyal. Persze ott a Fiat által gyártott 1,6-os dízel a Vitarában, ami szintén elég jól sikerült, megbízható darab, combos nyomatékkal. A benzinesnél ami játszik, az az 1,6-os szívó vs. 1,2-es turbó, itt az utóbbinál van az előny a nyomatékban. Kategorikusan nem jelenteném ki, hogy ez vagy az a jobb, preferencia kérdése is.
Amúgy a Vitara a Duster felett van minőségben és biztonság terén is. Bár nem annyira mérvadó, de a Vitara pont megérdemelten kapott 5 csillagot az NCAP teszten. -
Doze
aktív tag
válasz
Mercutio_ #18441 üzenetére
A duster fapadba éri meg, "nyugaton" sokszor második/harmadik járgánynak veszik. Azért is a fapad, pl kijár tehenészetbe, meg munkás autónak. Kicsivel jobb terepképesség mint egy átlag suvnak, de nem kell pl egy patrol oda. Szal vesznek egy új verdát, mert mégis "új" aztán ennyi. 10k euro alatt új autó? simán eladják mindenhol.
-
Mercutio_
félisten
válasz
roberto211 #18440 üzenetére
De bizony 800k az már elég komoly érv (+25%), főleg, ha az illető tojik az általad felsorolt extrákra. (Vagy éppen ha idősebb, és ki se tudja használni őket.)
-
roberto211
őstag
válasz
Mercutio_ #18439 üzenetére
Na most ez a masik. En 2015be egy klíma nélküli kocsit ki nem mernék adni.
Szerintem jobban fog eladásilag is teljesíteni a vitara.
Gondold el. Egy duster klímával meg par apró extrával ami kb az en 15 eves swiftembe is van (par kivétellel pld ABS ,meg kipörgésgátló ilyesmi ) 3,2m Ft.
Egy gl+ vitara 4m Ft de cserébe az alap dolgokon kívül (elektr ablak stb ) van tolatókamera ,lejtmenet vezérlő ,akkor olyan vezérlő is van benne ha emelkedőn indulsz el(nem jut eszembe most a neve ) ,digit klíma ,navi,bt kihangosító , stb stb stb.
Ez melle szépre megcsinálták tehat elegge figyelemfelkeltő szerintem kívülről plane kettónosú festésbe ,és belül is pofás. Mellesleg egy eleg megbizható motor van benne ami egy dci rol nem minden esetben mondható el , benzines meg nem valami jol húzza a dustert ahogy láttam.
Ennek ellenére nincs bajom a dustert el mert biztos jo választás de sztem ha valaki nézi ezeket a szempontokat is akkor nem azon a 800ezren fog spórolni ha mar uj autót vesz , maximum az 1 misit behitelezi.
De ez csak az en álláspontom persze.
-
Mercutio_
félisten
válasz
roberto211 #18438 üzenetére
Nem hiszem, hogy lenyomná, 2,8-ért már viheti a csóka a dustert.
Full fapad persze, de aki spúr azt nem érdekli, vagy 3,2-ért klímával.A másik szempont,hogy nagyobb a kuffer, és a hasmagasság. Egyébként se mi vagyunk a fő piacuk, nyugatra annyit eladnak, hogy itthon 1 hónap csúszással tudják tejesíteni a rendeléseket.
-
roberto211
őstag
válasz
Mercutio_ #18437 üzenetére
Hat de elvileg az az ellenfél s azt akarja lenyomni a suzi a vitaraval.
Szerintem sikerülni is fog neki.
Amúgy azt elismerem dusternek jobb a terepképességei meg egy vitara nem szép sárosan de aki igazi terepjárót keres nyilván nem Duster vitara juke meg ilyeneket fog nézegetni
Hobby crossoverek.
Amik közül nekem vitara tetszik legjobban elfogultság nélkül -
Mercutio_
félisten
válasz
roberto211 #18412 üzenetére
Duster mondjuk más koncepció, a csillámpónit nem szokás az öszvérhez hasonlítani, de nem is ugyanarra használják
-
t1
veterán
válasz
roberto211 #18434 üzenetére
Passz, de a kis 1.2 nagyon jó, vezettem vele a Swiftet bőven elég vele, és szemtelenül keveset eszik.
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #18432 üzenetére
Az a baj, hogy most nincs kint ennyiert, de tavaly pl.volt ennyiert akciosan.
At kell gondolni, az biztos. -
roberto211
őstag
válasz
Kornel #18431 üzenetére
Nekem mondjuk 3 ajtós kene de gondolom ez nem akadály nekik
. Nem tudom gl felszereltség be mivan benne de gondolom ilyen alap dolgok h légzsák elektromos ablak , rádió , kormányról vezérelhető dolgok , stb egy 2015ös kocsiba mar benne van.
Ha viszont 2,5m akkor lehet olyan lesz majd nekem is. Uj Swift.
Viszont ahog észrevettem swifteknek jobban esik az áruk mint pld sx4 ,régi vitara ,splash ,ilyeneknek.
Gondolom azert mert több van belőlük.
Amúgy ha azt veszem ,hogy tegyük fel 1,2m ert veszek egy fullos 2005-6os swiftet ami lassan 10 eves.
2,5 ert meg egy par km es uj verdát akkor sztem inkabb az uj kocsi(Swift ) nyerobb választás.Es 9 évig biztosan tudod használni.
Nővéremék anno eg ignist vettek zsír ujonnan es majdnem 10 évig használták hibamentesen.
Ha vége lesz a sulimnak az lesz a cél minél előbb vegyek egy uj kocsit suzinal.
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #18429 üzenetére
Swift gl 5 ajtos nemreg 2,5 M volt, szerintem most is le lehetne alkudni annyira.
Gondolkozok is rajta, nalam az 5,5 litert enne
Vitara gl+ 4M.
Az a baj, hogy egy jo sx4 6-7 evesen is 1,8 milla, akkor lehet mar egy uj swift jobb.
Egy gyerekkek meg egy swift is eleg lehet, utana meg jo lesz a kocsi asszonnynak -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
roberto211 #18424 üzenetére
Csak szólok, hogy az S-Cross nagyobb a Vitaránál. Magasságban az utóbbinál az előny.
-
roberto211
őstag
válasz
tboldi #18423 üzenetére
Akkor ezért ja. Engem nem ismernek. De szerintem fognak mert ha suli után elkezdek melozni akkor akarok venni egy új suzit.
Gondolkoztam es arra jöttem ra h a viszonylag "olcsóbb" új autót ,érdemesebb venni mint egy 5+ eves használtat amire a különbözetet ugy is ralocsolod idővel.
Ezért (is ) akarok majd új autót.
Mondjuk nekem egyelőre túl nagy a vitara sztem egy s cross vagy swiftet vásárolok majd ha odakerulok.
-
tboldi
nagyúr
válasz
roberto211 #18422 üzenetére
Rám senki nem szólt, amikor 6000 fölé pörgettem a 174 km-es Vitarát.
Egy eladó se jött velünk (apummal voltam), valszeg mert már 12 éve ismernek és megbíznak bennünk. De nem nyúztam sokat, nem akartam visszaélni ezzel.
-
zedok
őstag
Sziasztok!
'98-as swift, OBD csatlakozó és kiolvasó. Kipróbálás után nem tud kommunikálni ECU-val. Ötlet? Vagy a 98-as évjáratnál milyen lehetőségem van még?
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
roberto211 #18419 üzenetére
A leírás alapján a b.örsi Suzuki Világra tippeltem volna, mindegy...
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Nem véletlenül a budaörsi Suzukinál voltál?
-
hentes555
senior tag
válasz
roberto211 #18416 üzenetére
Köszi
Hát én ha a GL+-ban navigáltatni akarom a Vitarát, akkor kiírja, hogy helyezzen be egy térképadatokat tartalmazó sd kártyát. De ha valami cuccot usb-n kell felmásolni, nekem az is jó lenne, csak tudnám végre, hogy mi kell hozzá
-
hentes555
senior tag
válasz
roberto211 #18414 üzenetére
Na nekem annak az sd kártyának a mibenléte kellene. Egyszer nem térnél vissza megkérdezni?:S
Én írtam emailt a suzukinak, azt válaszolták keressek fel egy márkaszervízt. Felkerestem hát egyet, ahol annyit mondott a segítőkész kolega, hogy "Hát én nem tudom". Újra írtam a suzuki ügyfélszolgálatnak, hogy a márkaszervizes történet nem jött be, milyen további módokon kaphatnék választ a kérdésemre.
Ez volt másfél hete, azóta semmi válasz..
Neten szintén semmit nem találok -
-
hentes555
senior tag
válasz
Heló!
Pont ezt akarnám kideríteni vagy két hete, hogy hogy lehet mirrorlink nélküli navit használni rajta sd kártyával. Neked mem mondták véletlen? :/
-
roberto211
őstag
Voltam ma tesztvezetni a vitarat(gl+)
Megmondom őszintén nekem nagyon bejött.
Ilyen csini értékesítőcsajjal mentünk kocsikázni. Hely benne,legalábbis elől az tűnt fel,hogy nagyon nagy.. Tehát nekem előre kellett húzni egy kicsit mert nem nagyon lehet optimálisan elérni pedálokat,kormányt ha teljesen hátra van tolva.. Szélességre, hosszúságra mélységre is elég nagy.. Ülés az mint egy nagy fotel.. Elég széles,hogy nagyobb daraboknak is kényelmes legyen, meg tényleg kényelmes ,tart is..
3ezer fölé nem pörgethettem, mert célozgatott a csaj,hogy nem kéne mert még csak 2000km van benne
Nagyon szépen lehet vele váltani,vajsima kuplung,vajpuha fék.. Ezt megkellett mondjuk szokni a swiftem után,hogy éppen rálépek és már meg is fogja az autót.. Gázpedál is elég érzékeny szerintem, plusz normálisan veszi dinamikusan a gázadásokat..Fogyasztás: Mivel nem mehettem 3 ezer fölé ,így ehhez viszonyítva tudom mondani.. 5.-be 120nál volt 6,1l fogyasztás ami szerintem elég jó. Gondolom ha pörgettem volna akkor evett volna 7,5-8at de cserébe húzott is volna.. Amíg nem mondta a csaj h ne nyomja 3 fölé addig egyszer kipróbáltam,hogy húz... Szerintem teljesen jól és kényelmesen.. Nem paszíroz bele az ülésbe, de tud menni ha kell..
Hátam mögött is elfértek volna... Megnéztük a multimédiás részt is.. Hangszórók nagyon szépen szólnak, Mutatta a csaj a mirrorlinket is.. Akkor mondta,hogy gl+ban nincs gyárilag felteleptett navigáció de 3x elmondta,hogy van rá lehetőség,hogy meglehessen oldani.. Illetve a telefonod navigációját is tudod használni mirror link segítségével(én ezt csinálnám speciel)...
Ami egyedül nem tetszett(lehet glx be más vagy nem tudom),hogy 120 fölött kezd kicsi hangja lenni autópályán.. Lehet,hogy ez normális de én azt hittem,hogy 150ig nem is hallok semmit,közben 120nál már lehet hallani nem szélzajt hanem motorzajt.... Ezen kívül amúgy 100ig semmi hang nincs..
Csomagtartója is elég nagy és magas..
Összeségében az róla a véleményem,hogy jó -modern autó, hozza az elvárt szintet a kategóriájához mérten, árát megéri a gl+ ,konkurenciánál (duster) szerintem sokkal jobb, szebb és dizájnosabb meg modernebbnek tűnik meg szerintem az is, de nyílván nem szabad egy felső kategóriás városi terepjáróhoz hasonlítani mert azért még olyan szinten nincs a vitara.. Viszont duster illetve ilyen vételár körüli városi terepjárokon belül szerintem jó döntés.. Én tuti vennék magamnak egyet ha lenne rá pénzem.. 4,1m a gl + , csaj célozgatott rá,hogy erről még lehet tárgyalni.. Szerintem ha úgy vesszük,hogy kp ra akkor 3,8-3,9 ért tuti ellehet hozni a gl+t ami nagyon megéri szvsz, ha beszámítatunk autót (olcsóbbat) autócsereprogram akció keretében akkor viszont ilyen 3,3m ra jön ki ami mégjobb..
-
hentes555
senior tag
Pénzlehúzás alatt nem tudom mit értesz, ezt kifejthetnéd
Amúgy azt néztem most, hogy azon az oldalon, ahol letölhető az open source software [link] a cuccra, ott kétféle verzsön is van. Lehet, hogy az egyik a GLX Vitara, másik meg a GL+, és a GLX-ben tényleg alapból lenne navi?
Mert néztem egy vidit youtube-on, ott a csávó nyomkodja nagyban a GLX-ben a navit és szerintem nem rakott bele semmi sd-t.
Most azt akartam megnézni, hogy a mérete mekkora a 810 és 811-nek. Mert ha van a 811-ben navi alapból, akkor annak nagyobbnak kéne legyen legalább 40-50 megával.De hát a 811-esnél 404-es hibát ír ki. Meg is lepődtem volna, ha jutok valamireAmúgy ebből a softwareből valami hozzáértő nem tudja megállapítani, hogy milyen navit visz?
-
Doze
aktív tag
válasz
hentes555 #18407 üzenetére
Hujuj, pénzlehúzás szagát érzem a levegőben...
Amit én találtam bosch navigation 1.5.. de az pl Iphonra van..
Egyébként van bennem némi kavar. Akkor most az a lényeg, hogy ezt letöltöd és áttükrözöd az autó fejegységére, vagy az hogy ez alapból benne van a fejegységben, csak a térkép hiányzik.
Ahogy olvasom navteq-térképeket használnak, (bár gondolom lehet más is).. Itt az sd kártya a lényeg, ugyanis azt nem hiszem hogy "oksba" meg lehet oldani. Valamilyen védelem/azonosítási rendszer van, a fejegységben.
Bár a leleményesség csodákat művel, (no warez
), egyébként veszett egy áruk van, full Európa térkép 179 euro.
-
dnelb
veterán
-
Doze
aktív tag
válasz
Retekegér #18395 üzenetére
Ilyesmi lehet nem? [link], nekem ez nagyon "gyárinak" tűnik. Szóval nem igazán lehet megmondani a pontos gyártót. De szerintem Clarion/Pioneer, valami egyedi előlappal.
LuckyL
Google maps nem lenne rossz, csak ne akarna szemből bevinni egy egyirányú utcába. Ott sem navigáció rész ami rossz, hanem az adatbázis... ugyan a google nagyon bő adatbázis de buta... ezzel szemben igo-ra van (Teleatlas, Navteq, TopMap)
-
hentes555
senior tag
válasz
Retekegér #18403 üzenetére
Jó, hát felkereshetem a szalont, de nem fűzök hozzá túl nagy reményeket. Ha azon alapból telepítve van, akkor sem hinném, hogy meg tudom nézni ki gyártotta meg stb. Mert ott is csak rámegyek a navigálás funkcióra a kijelzőn, aztán beadja a térképet és kész.
Szerk: Igen, pontosan ilyen nekem is. És mint ahogyan az infotainmenthez adott külön használati leírásban, úgy itt sem szerepel, hogy pontosan milyen térképadatokat tartalmazó sd kell
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
hentes555 #18402 üzenetére
Ezért írtam ezt. Ha van lehetőséged meglesni egy GLX-et, akkor ki lehet deríteni.
Szerk.: a brossúra 11. oldalán van egy screenshot, nem tudom, hogy erről van-e szó...
Könnyen használható, háromdimenziós térképes navigáció áll rendelkezésünkre, ha térképinformációkat tartalmazó SD kártyát helyezünk az audiorendszerbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest