Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Canonfan

senior tag

Sziasztok!
    Egy dolgon gondolkodok most és szeretném megkérdezni a véleményeteket. :) Én most openSUSE Tumbleweedet használok változatlanul, és alapvetően elégedett vagyok vele, voltak (és biztos lesznek is) bugok, furcsaságok amik ugye a rolling jellegből fakadnak de aki tumbleweedet használ az ezzel úgyis tisztában van. :)
    Viszont mostanában többször volt hogy elszállt a rendszer, mindig ugyan az először a youtube videókban van kihagyás, utána meg leállításkor vagy jó sokáig áll le vagy kernel panic de utána már be se bootol, mindig az LVM köteteket írja ki hogy azzal van valami nyűgje, de logikai partíció nincs is csak hagyományosak. (Csak azért írom le hátha valakinek ismerős szintén és tudja mitől van.)
    Eddig dvd-ről rendszerfrissítéssel mind helyrejött (beindult) nem kellett újratelepítenem, de legutolsó alkalommal már az sem futott le hibaüzenet nélkül de szerencsére megcsinálta.

Ami miatt zavar ez, hogy a legutóbbi volt zsinórban a harmadik ilyen újraélesztésem, úgy hogy kb két hét volt közöttük ami után ugyanolyan módon elszállt, és ha ez olyankor jön mikor sos kell a gép akkor gondba lennék.

Ezért itt az ideje hogy letöltsek egy újabb isot így ha újra összeomlik akkor legalább nem kell egy rakás frissítést utána visszarakni. Vagy inkább gondolkozom azon hogy azzal majd újrarakom, mert van más is ami nem 100-as, például állandóan le szeretné szedni a btrfsprogs-udev-rules csomagot, de nem tudja azzal a hibaüzenettel hogy nincs ilyen csomag, de állandóan előjön, mind Yast-ban telepítésnél, mint zypper-dup-a frissítésnél (Mert KDE applettel egy ideje már nem tudok, az a probléma változatlan amit korábban is írtam).

Ezért gondolkodtam el azon hogy ha már úgyis letöltök új isot akkor lehetne az a Leap is, és akkor visszatérnék a hagyományos ágra.
    Viszont nekem alapvetően tetszik a Tumbleweed, hogy folyamatosan jönnek a friss csomagok és nem kell újratelepíteni mikor kijön egy új kiadás.

Szóval azt szeretném megkérdezni hogy ti mit gondoltok mivel járnék jobban rakjak fel új telepítéssel egy friss Tumbleweedet, mert lehet csak ennyi a gondja hogy érik neki egy újratelepítés, vagy akkor ha már újrarakom térjek át inkább a Leap-re?

Válaszotokat előre is köszönöm szépen! :R :R

Új hozzászólás Aktív témák