Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
Sok helyen olvastam jó tapasztalatokat az openSUSE-ról, gondoltam teszek egy próbát ismét (ha jól emlékszem, 9.2-es volt az előző).
Az, hogy alapból semmilyen kódek nincs telepítve, az még elmegy, de az, hogy több tárolót kell ahhoz felvenni, hogy telepíteni tudjam (a vlc települ kódekek nélkül, könyörgöm, minek? Mit csináljak vele?
). Nem beszélve arról, hogy különböző oldalakról kellett össze vadászni. Ez még elmenne, de a másik, az már ki verte a biztosítékot.Forrásból szerettem volna telepíteni egy programot (translatoid), mivel már nem fejlesztik, így a magyar nyelv nem került bele a tárolóban lévőbe. Nem gond, a Chakra alatt már meg oldottam a forrás módosításával. Majd ezt lefordítom. Nos itt kezdődtek a gondok, cmake és egyéb kellékek telepítve, fordítás, hiba, a kdelibs4-dev csomag nincs telepítve, semmi gond, telepítem, azaz csak telepíteném! Nincs ilyen csomag!
Érdekes, KDE3-hoz van! El is ment a kedvem az egésztől.Valahogy az az érzésem, hogy az openSUSE közelít a Windows-hoz. Miért? Egy példa: Az Ubuntu (15.04 fejlesztői kiadás) frissítés közben el barmolta a GRUB-ot, semmi gond a SUSE indul, konsole, root jog, majd GRUB telepítése, aha, azt hited kis fiam! Közli velem, hogy ez nem így működik! Ne használjam a grub-install parancsot, helyette ott van a Yast GRUB szerkesztője, na, azt használjam! Mi van? Ennyi erővel a konsole-t ki is lehetne venni. Jó, legyen, be állítottam ami nekem kell, majd ok. 10 perc alatt sikerült is elvégezni a feladatot 100% CPU mellett, igaz a folyamat jelző csak 66%-ig jutott, majd bezárult az ablak. Igaz a feladatot maradéktalanul elvégezte.
Ez egy kis személyes tapasztalat openSUSE 13.2-es verzióval. Jó pár év el fog telni, mire megint elő veszem, ha elő veszem. Nem is tudom, hogy mit vártam tőle. Jó nekem a "fapados" (egyesek szerint) Arch linux is.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
). Nem beszélve arról, hogy különböző oldalakról kellett össze vadászni. Ez még elmenne, de a másik, az már ki verte a biztosítékot.
Érdekes, KDE3-hoz van! El is ment a kedvem az egésztől.