Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Na kinek, hogy tetszettek a zsiványok? Számomra bejött amit tippeltem, jobban tetszett, mint a VII.
Amúgy azt tudja valaki, hogy mért nem volt a filmben egy csomó jelenet a trailerhez képes?
-
pikszel
addikt
Elhunyt Kenny Baker.
-
S1M0N
senior tag
Nekem most sikerült csak megnéznem a VII. részt, és bár 1-2 dolog nem tetszik benne, összességében szerintem jó lett.
Mondjuk a fénykardos sebesülések igen furcsák,
.Finn túléli, hogy a gerince mentén végighúzzák a kard hegyét, bár ha csak éppen hogy érintette, akkor még elmegy, csak furcsa, hogy aztán meg Ren is ugyan így jár, csak ő az arcával Han Solo halálát már pár hónapja elspoilerezték nekem, így az nem volt meglepetés, de sajnálom, hogy így lett vége neki. Volt pár hasonlóság az Új reménnyel, de szerintem vállalható mennyiségben, bár a
szteroidos Halálcsillagot még mindig simán ki lehet iktatni, igaz, most már belülről kellett lekapcsolni a pajzsot, amit persze senki nem vesz észre a bolygón... A másik furcsaság, az a vívótudás. Nehogy már egy elméletileg gyerekkora óta Jedi/Sith harcos ne tudjon lenyomni két senkit, akik életükben nem fogtak még fénykardot! Oké, hogy megsérült, de a düh és a fájdalom pont arra lenne jó neki, hogy erőt merítsen belőle. Bár lehet, hogy a belső vívódásai Han halálával megmaradtak, vagy fel is erősödtek, ki tudja. Hirtelen ennyi.
Kíváncsian várom a folytatást, nekem kellemes meglepetés volt a film, szerintem a szereplőgárda is jól lett összeválogatva.
-
Gergő_
őstag
Eddig is tudtuk hogy Jar Jar sith, de ezt most találtam és érdekesen mutatja be a teóriát.
-
edda80
tag
válasz
Malibutomi #892 üzenetére
Aha, értem már, csak saját magamat csaptam be sajnos belekavarodtam nevekbe... xD
Ja ez a reklám így pont jó XDDDDDD
-
edda80
tag
ROFL!
Én beírtam keresőbe is, így hogy: Phasma Snoke és az a női rohamosztagos jött be... xD
-
edda80
tag
válasz
Malibutomi #887 üzenetére
Snoke az Nő.
-
edda80
tag
Terjed egy olyan pletyka, hogy Rey anyja az Snoke, tehát Luke és Snoke közös gyermeke. Szerintem ez orbitálisan nagy baromság! Egyszerűen képtelenség, nincs összefüggés, Snoke szerintem egy teljesen jelentéktelen karakter a filmben... -
Malibutomi
nagyúr
Megneztuk mi is, nekem bejott.
Igaz hogy a tortenet nagyban hajaz az eredetiekre, nagyon biztosra akartak menni vele, es kicsit tul jol sikerult, meg Kylo nekem is kicsit nyikhaj, de a tobbi szereplo nagyon jo, es visszahoztak az eredeti filmek vizualis megjeleneset, nincsenek krom urhajok, meg cafrangos ruhak. A kosztumok, makettek, CGI toppon van. Szoval nekem bejott, nem hibatlan film, de a regiek hangulatat sok helyen hozta, a poenok ultek, tetszett.Rey valoszinu hogy Luke lanya, hogy kitol az passz.
1. R2D2 passzivban van miota Luke elment, amikor Rey megerkezik a bazisra feleled.
2. Amikor megfogja Luke kardjat jonnek a latomasok.
3. Amikor magahoz huzza Luke kardjat az erovel a Kylo harcnal a zene Luke theme picit athangszerelve. -
Gergő_
őstag
Szerintem a Sötét Oldal, nagyobb erővel rendelkezik de sosem tudja okosan használni ezért végül nem erősebb. Egyenlő.
A Jedi pedig nem képes megszűntetni a Sith-et, mert akkor eggyé válna vele, azonosulna. Sith nélkül nincsJedi. Yodát a filmekben sosem láttuk Sith-et ölni. De pl Mace Windu sem csinált semmit Palpatine-al. Ott volt előtte egy másodperc alatt véget vethetett volna neki.
A körforgásban ott van Qui Gon Jinn, aki megpróbálta elpusztítatani a Sith-et, de ő pusztult és átkerült a szellemvilágba, Obi Wan szintén...
Yoda és Luke más történet, magasabb midi-chlorian-os arcok, ők inkább visszavonulva vártak a megfelelő időpontra hogy visszatérhessenek, a biztos halál vagy Sith-é válás helyett. -
Livius
őstag
Abból kiindulva, hogy évente lesz majd új rész, itt az összes bőrlehúzás lesz, szuper látványos effektekkel, de semmi tartalommal.
Luke meg persze hogy nyikhaj gyerek volt, de a "gyengébbik" jó oldalnak az passzol általában, a sötét oldalon ez a zöldfülű stílus nagyon leértékeli a filmet számomra.
-
edda80
tag
Azt mondja meg valaki pls, hogy:
2kérdésem lenne: A film legelején ki az az öreg férfi aki átadja a pilotának a térképet és Kylo-val is beszélget és még mondja is hogy már születése óta ismeri?
Másik: Ki volt az a nagy hologram akivel Kylo beszélgetett? Az lehetséges, hogy a császár az? Csak valahogy életre keltették ilyen testben? -
Livius
őstag
Ma megnéztem az új részt, és ez már nem mondható Star Wars-nak. Amint a nyikhaj új keresztkardos Sithnövendék felbukkan az arcával, számomra az egész olyanná válik, mint egy ócska rajongói film. Egy Sithnek félelmetesnek kell lenni, olyat várnék el a filmben, akin látszik hogy legyőzhetetlen, ennek ellenére képesek voltak egy hülyegyerek karaktert bele rakni gonoszként a filmbe, vicc. Egyébként szerintem a Disney nem lehet tisztában az Star Wars univerzum, vagyis a Jedik és Sithek működésével.
Olyan nem létezik a Star Wars-ban, hogy egy Sith az erővel bánni tudó foglyát egyedül hagyja őrökkel, hogy majd azok elméjét irányítva simán kiszabaduljon. Számomra ez a része a filmnek egy óriási csalódás, és lejáratta magát a szememben az egész Disney, mert merem kijelenteni, hogy sok rajongó többet tud a Star Wars világ működéséről mint ők.
Egyébként a történet ahogy többen is írták egy nagy ötlettelen trágya kupac. Gyakorlatilag átkopizták a 4, 5, 6 rész történetét 80%-ban, és megint droidok után megy a keresés, aztán meg egy új halálcsillag pajzs kiiktatás a cél és megsemmisítés. Azért illet volna ennél egyedibb történet, mint hogy az eddigieket ismételjék újra.
Egyébként nem is értem hogy tudják sok blogokban, meg netes elemzők ezt a filmet dicsérni orrba-szájba.
-
HPAA
őstag
válasz
voyager4.4 #864 üzenetére
szerintem /sajnos/ ilyen mélységekben abszolút nem érdekli már a készítőket hogy hitelesek legyenek , popcorn movie-t a népnek , nincs min gondolkodni , nézed az effekteket és ennyi ...
pedig itt tényleg egy galaxisról volt szó -
TheProb
veterán
Van arról valakinek infója, hogy Csubbi íjának a lövedéke miért lett piros színű? (zöld helyett)
-
voyager4.4
senior tag
Elvileg nem azt mondja...
Egyébként jelenleg én is ezt a teóriát tartom a legvalószínűbbnek.
Viszont a korok nem stimmelnek, Lüke ugye azután megy nyaralni, hogy Kylo elbukik, Rey látomása szerint Kylo ekkor már egész magas (feltételezem ezt a jelenetet látjuk), viszont Rey-t nagyon pici korában hagyják ott a Jakkun. Rey meg Kylo viszont kb egykorúnak tűnik nekem...
Más dolog, hogy valószínűleg kapott kiképzést régebben, mert amiket csinál, ha kiképzés nélkül ilyeneket csinálna akkor kb erősebb mint Yoda meg Anakin összesen -
Edge
veterán
hálózsákon van egy tonna
-
Gergő_
őstag
Hatalmas Spoiler:
-
balint107
aktív tag
Ma láttam az SW VII-et a moziba.Ketten voltunk mindössze bent rajta. Nagyon Feelinges volt
Nem volt se zacskócsörgés, se gyerekhiszti. Mintha egy magán moziba lettem volna
... Szerintem ezt nem sok mindenki mondhatja el
-
soo277
őstag
Kellemes karácsonyi ünnepeket
-
somogyib
őstag
"Ha már szinkron, nem lett gagyi?"
Szerintem nem lett gagyi, jól megy mindenkihez. Viszont C3PO hangja nem tetszett, szerintem nem ugyanaz volt mint eddig. Az előző részekben sem tudom, hogy ki szinkronizálta, de most mintha más valaki lett volna.
(SP)A szinkronról még annyit, hogy van egy baki ami nekem is feltűnt: amikor Rey BB8-nak azt mondja: "Ő Finn és segíteni fog nekünk"... majd Finn-hez fordul és azt mondja: "Nem tudom még a neved." (De hát az előbb mondta nem?) Más fórumokon olvastam, hogy ez állítólag el lett tolva, mivel az eredetiben ezt mondja Rey BB8-nak:
"He's gonna help us." És utána kérdezi meg Finn-t, hogy mi a neve.
Ha ez tényleg igaz, akkor ez szinkron szempontjából elég gáz(/SP)
Bár ennél már szarabbat is láttam: multifunkciós nyomtatón az account szót számlára fordították (ami megérhető, ha a szöveget csak úgy oda dobják egy fordítónak, de az azt se tudja, hogy mi a szövegkörnyezet). És a felhasználónév helyett a nyomtató mindig azt írta ki, hogy számlanév
-
Edge
veterán
Sajnos hemzseg a logikai bakiktól, a hangulat meg a nosztalgia meg az hogy nézem mert érdekel és érdekes ez elvitte a hátán, de minél többet beszélgettünk haverokkal róla a film után annál szarabbá vált, ordenáré nagy sületlenségek vannak benne sajna, amit egy sw fan észre vesz de a casual réteg bekajálja. Néhány dolog számomra úgy hatott és annyira univerzum idegen volt mintha a hobbit3 öt sereg csatájában a csatatéren egyik snitben egy ganxta rapper breakelt volna lila ruciban egyet.
-
HPAA
őstag
igen , ilyesmikre gondolok
lehet keményen fogalmazok , de ez a rendezés nem nőtt fel a feladathoz , pedig azt hittük , de nem tudta mihez is nyúlt valójában , egy ekkora kaliberű sorozatnál /univerzumnál/ nem lehet így csapongani ide-oda , ennek már van egy kitaposott útja sztem ... -
TheProb
veterán
válasz
somogyib #851 üzenetére
Ha már szinkron, nem lett gagyi? Nekem a szinkronos előzetesekben nagyon nem tetszettek a hangok, főleg Rey-é.
+A vicceskedés, érdekes, hogy eddig még senki se szólta le, hogy "hú, mért kellett vígjátékot", "marvelles viccesfilmet" csinálni belőle. Én ezt hittem, hogy ez fogja leginkább baszarintani a "rajongók" fülét, de eddig még nem láttam ilyen jellegű negatív kommentet. Mert azért valljuk be, az eredeti filmekben nem nagyon viccelődtek. -
somogyib
őstag
Nem vagyok túl nagy SW rajongó de ez VII. rész szuper volt!
Élménybeszámoló:
A drámai jelenetben, amikor az apa próbálja a fiát 'visszatéríteni' a jó oldalra: ez a párhuzam óriási volt. Ez a Rey csaj nagyon el lett találva, a karakter is meg a színész is.
Kylo is jó volt, sisakkal és sisak nélkül is. (Mondjuk a monológos jelentben a "nagyapa" szót én inkább "nagyapám"-ra szinkronizáltam volna, úgy komolyabban hangzott volna).De a lényeg Han Solo! Ugyanolyan mozdulatokkal lövöldözik mint a '77-es IV. részben, és a beszólásai! Beszarás! A lézerkardos jelenet: semmi kelties mozgástechnika, nem szaltóznak meg ugrabugrálnak csak "csapkodnak össze-vissza"... a havas erdőben a fák között, elképesztően látványos volt. Ami nem tetszett: a sith (?) nagyúr. Amikor megjelent úgy éreztem, hogy ez a figura nem a SW-ba való (mintha a Gyűrűk Ura vagy másmilyen fantasy filmből lépett volna elő). Viszont gyanús volt, hogy a fején pont ott van egy vágás, mint anno Dart Vader-nek volt (de lehet, hogy ezt már csak belemagyarázom )
És az is nagyon gyanús, hogy Ray Luke lánya... Ezek az első benyomások, majd ha párszor még megnézem tisztább lesz a kép
-
Gergő_
őstag
Nem tudom miért vörös, de 3CPO-nak mindig gondjai vannak a testrészeivel. A kézlevágás nagyon megszokottá vált I-III-ban. nagyon örülnék ha így lenne. -
-
HPAA
őstag
igen, r2 nek miden filmben benne kell lennie , ha nem s túlozták el ezt a mostanit
c3po keze amúgy miért vörös ? , miről maradtam le? ,volt jelentősége ?az új kis droid is ötletes lett , ha generációváltás kell, akkor így valahogy el tudom képzelni
jönnek az újak , de a régiek is szóhoz jutnak /ÉS NEM NYÍRUNK KI TÖBB FŐSZEREPLŐT UGYE ???!!!/
az összes ismertebb régi droid jelmez szintén felbukkant , azokat is jó volt látnia lány szerintem teljesen új szálat hoz az erőben , mint anno Anakin szerintem , csak most lányban -
Gergő_
őstag
Vagy féltestvére Bennek, de lehet hogy Obi Wan-hoz köthető?
Obi wan az aki valahogy nem tudta elpusztítani a Sith-et, pedig lehetősége volt rá többször is.
Úgy érzem ő is Skywalker-Solo.
A Supreme Leader sokak szerint Darth Plagueis, egy halhatatlan Sith, Sidious mestere, ti erről mit gondoltok?Számomra a másik pozitív dolog R2 visszatérése volt, amit nagyon vártam, hiszen ő az egyetlen konstans az összes epizódban. Akinek teljesen valós értékítélete van, rendkívül rafinált, mindig a Jedi védelmében -
Qru
MODERÁTOR
Mostantól engedélyezett ebben a topikban a spoiler gomb.
Kérlek használjátok a jövőben.
-
Gergő_
őstag
Egyetértek veletek, számomra is óriási csalódás. Bár nem olvastam a könyveket, nagy rajongó vagyok.
Spoilerek mindenféle....
Végülis kik lehetnek Rey szülei?
A folytatásban vajon, Phasma lesz Kylo Ren "utódja"?
A klón hadsereg sorsa mi lesz? Átalakítják őket?
-
HPAA
őstag
gondolkodtam sokat ,írjak-e valamit is ide,de csak nem bírm magamba tartani
spoileres ...
a nagy várakozás után ugye ott ülök a moziban , már a 12 éves fiammal , akinek adagoltam az eddigi történetet ,szereti is , ő is "fan" lett...
mire lement a mozi és jövünk kifelé , kicsit mindkettőnkben megkattan valami, nem is nagyon beszélgetünk , csak hazafelé a kocsiban
a látvány , meg az effektek , a kevesebb cgi ,mind jó , de semmit nem ér egy ilyen gyenge , és általában mondhatni borzasztó történeti szál mellett
a számtalan logikai baki amit már írtatok csak a kezdet , de hogy ilyen módon haljon meg sokunk kedvenc karaktere,az nonszensz
lehet a sminkesek nem vállalták be Fordot a köv filmre már , és ki kellett írni , meg a balesetek ugye , de kérdem én: biztos,hogy ezt kellett ...?
számomra is elmenne egy betétfilmnek,azon még szórakoznék is , de a fő cselekmény szál folytatásának ???miért kell generációk kedvencét ilyesminek kitenni ? , eléldegélhetnének a háttérben ,teret engedve az újaknak, azok csinálják csak amit akarnak.
inkább nem is folytatom , mert szép nem lenne amit írok a forgatókönyvíró/rendező csapatról
de az biztos , hogy itt számomra valami véget ér , és ez fáj -
anulu
félisten
válasz
GeneraL_XTX #837 üzenetére
én is nagyon sajnálom, hogy nem a Thrawn trilógiából készült film. ott maga Thrawn "mélyebb" karakter, mint itt az egész Első Rend (lol...) összes tisztviselője egyben. valamint van háttere, története. a többi Disney-fél SW-re már nem vagyok kíváncsi. az egyszeri mozibajáró lehet elégedett az EP7-tel, de szerintem piszkosul mellélőttek ezzel a fan-oknál
-
GeneraL_XTX
veterán
Tegnap néztük meg. Hát nem tudom. Elég nagy SW rajongónak tartom magam, a filmeket betéve tudom, a könyvek nagy százalékát olvastam, kifejezetten a kedvenceim a Zahn féle Thrawn trilógia. A 3+2 könyv a "nem hivatalos" folytatás, de szerény véleményem szerint mindenki jobban járt volna, ha azt filmesítették volna meg ehelyett az Új Remény copy-paste helyett
SPOILER!!!!
Mint talán kitűnik az előző sorokból, a film egyik legnagyobb hátrányának (és előnyének is) azt tartom, hogy túlságosan is a IV-ik részre hajaz. Hihetetlen, hogy kb NULLA kreativitása volt a rendezőnek/forgatókönyvírónak szinte egy az egyben az Új Reményt kaptuk némileg átírva. Kezdésnek Tatuin helyett megkapjuk Jakku-t, halálcsillag helyett a bolygóba épített szuperfegyvert amit ugyanúgy megint csak az x-wingek egy folyosón belüli berepüléssel tudnak megsemmisíteni, kapunk egy új főgonoszt aki megint csak kötelezően maszkban rohangál, csak most épp nem valakinek az apja, hanem épp a fia. Az új "sith mester" meg holt gagyira sikerült, úgy néz ki, mintha Voldemort ugrott volna át a Harry Potterből gonoszkodni kicsit és még csak véletlenül se fedi semmiféle misztikus homály, mint anno Palpatine-t.
Ez a Luke eltűnt, de hagyott magáról egy point to point térképet is annyira bárgyú, hogy azt elmondani nem tudom. Ez a hangárból hiperűrsebességbe kapcsolás meg bolygóra érkezés technikai szempontból köpi pofán az egész kánon-t úgy ahogy van, és teszi az előző filmek bizonyos részeit hiteltelenné.
A két új karakter szerethető, főleg a jedi-lány, bár az ő karakterfejlődése meg túl gyors. Épp, hogy csak felfedezte magában az erőt, már ellen tud állni egy nagyobb tudású "sith" lovagnak, és persze mindenki elsőre tökéletesen tud vívni fénykarddal hisz ez a világ legtermészetesebb dolga ugyebár....
A néger gyerek meg nekem megint csak világidegen, főleg rohamosztagosként. Ha már erőteljesen utaltak a filmben, hogy a birodalmat a nácikról mintázták (csoportos karlendítés ) akkor nem ártott volna hűen is ábrázolni azt. Az meg, hogy egy gyerekkora óta rohamosztagosnak nevelt katona pár másodperc alatt átáll megint csak nonszensz, hiteltelenné teszi az egészet nem tudom miért kellett ezt a háttértörténetet ráerőltetni erre a karakterre.
A frakciókat se tartom logikusnak, az első rend még oké, de az ellenállás? Milyen ellenállás ki ellen állnak ellen? Hiszen az Új Köztársaság van hatalmon, a saját frakciójuk, minek kellett egy ellenállás nevű szervezet?
A Film tényleg látványos, tényleg ízig vérig SW, de az igazi SW fanoknak, a régi motorosoknak szerintem kevés. Nagyon kevés.
-
batai15
félisten
Üdv! Elektronikusan sw képregényeket nem tudjátok honnan lehetne beszerezni? Jöhet privátba is akár. Köszönöm
-
Krapter
tag
Nekem nagyon nem tetszett, de ez csak az én saját véleményem. Régen nem tudom mit csinált Lucas de az eredetieket nagyon eltalálta, főleg a gonosz karaktereket.
-
SPOILER ALERT!!!!!!!!!!
Tulajdonképpen egyetértek veled, de nekem ettől még tetszik a film. Én fejben külön kezelem a két történet-vonalat most már, és ezzel így nekem jó. De film közben egykét helyen én is felvontam a szemöldököm. Pl. Csubakka ugye elég súlyos fogadalmat tett Hannak amikor az kiszabadította a rabszolgaságból. Kvázi lehetetlen lenne eszerint, hogy végignézi ami a filmben Hannal történik, és csak egy ordításra telik tőle. Az expanded universe-ben egy ilyen történés után kb az a minimum, hogy Csubi odamegy és szétszaggatja a tettest.
És valóban, légkörbe ugrani eléggé rossz ötlet, ez több helyen is le van írva. Bár a Szökevényekben azt mondja Isolder herceg (amikor próbálják Leiát valahogy kijuttatni a Dathomirról) hogy "Az asztrogációs droidom a bolygó felszínéről is képes végrehajtani az ugrást". A expanded universe sem konzekvens minden esetben. A X-szárnyúak sorozatban meg pl. többször is elhangzik (amikor Coruscant ostromát tervezik), hogy pajzs alá nem lehet beugrani (mondjuk az egy planetáris pajzs, bele lehet magyarázni, hogy az sokkal erősebb).JJ Abrams pedig nagy sw fan, de nem akkora... Ő inkább egy geek rendező. És még vele jártunk a legjobban. Furamód Lucas sokkal szarabb választás lett volna, és ebben nagyjából mindenki egyetért. Lucas életre keltette az univerzumot, de képtelen volt utána további tartalommal megtölteni vagy fejleszteni. Mások megtették helyette, az SW (expanded) univerzum szépen kidolgozottnak és fejlettnek mondható, de ez mind a későbbi könyvek íróinak meg a fanoknak köszönhető.
-
anulu
félisten
válasz
Cray Tyler #832 üzenetére
SPOILER ALERT!!!!!!!!!!!
valahol igazad van. viszont. Jar Jar Abrams hamár ekkora fannak mondja magát, akkor olyan dolgokhoz, amihez az összes XU író ragaszkodott, nem nyúl. illetve nem forgatja fel fenekestül. amikor a filmben először kiderült, h Han fia, akkor azon gondolkodtam, h Jason vagy Anakin. ezek után teljesen más lett. én személy szerint ezzel a 7. résszel nem tudok azonosulni. kb megfogtak egy pontot a Mag környékén, annál fogva lett az egész univerzum kiforgatva.
ha JJ komolyan akkor tisztelője az univerzumnak, akkor próbált volna olyat összerakni, ami azok számára is élvezhető, akiknek többet jelent az SW a 6 filmnél.
nagyot akart f*ngani, aztán besz*rt, nekem ez az érzésem, és roppant csalódott vagyok.
amúgymeg ugye az EP4-ben Solo elmondja Luke-nak, hogy nem úgy van az, h csak úgy hipertérbe ugrunk. ezek után egy hangárból??? valamint egy elég alacsonyan levő pajzs ALÁ érkezni? ezt ha tudta Han, akkor megcsinálhatták volna az Endornál is, lol.
tényleg kétfelé váltak az utak a könyvek és a filmek szemszögépől, méghozzá erőszakkal és úgy, ahogy nem kellett volna. részemről maradok a könyveknél, az Ébredő Erő-ről pedig inkább hanyagolom, hogy beszéljek. halottról vagy jót vagy semmit.
-
Tegyük ezt gyorsan tisztába. Magam is 22 danos feketeöves SW fan vagyok, az egész expanded galaxy-t jól ismerem. Lucas már az előzmény trilógia készítése előtt közölte, hogy szarik rá ki milyen könyeket írt "folytatásként" az original filmekhez. Magam is nagy tisztelője vagyok pl Timothy Zahn folytatásainak, a Koréliai trilógiának és az összes többinek (Mara Jade-ről nem is beszélve). De. Lucas elmondta: lehet írni mindenféle fasságot, őt nemigazán érdekli, egy szabály van: főszereplőt nem lehet kinyírni.
SPOILER ALERT!!!!!!!!!!!
Csubakka így is meghal, ugyebár, de ez sem igazán ugrotta meg Lucas ingerküszöbét. Tehát ez évek óta le van fektetve, hogy az SW eredeti alkotói, és úgy általában holywood magasról szarik a könyvekre és az egész expanded sw universe-re. Tehát ezért van az, hogy a most bemutatott filmnek SEMMI köze nincs pl a Timothy Zahn-féle történetvonalhoz.
Az expanded universe mostantól véglegesen elvált az "eredeti" starwars történettől. Hogy ki mit nevez "eredetinek", az magánügy. Én is nagyon kedvelem az expanded történeteket és könyveket. De nekem a film is nagyon tetszett. -
anulu
félisten
kb "vörös diplomás" Star Wars rajongó vagyok, de a többi nem érdekel. majd ha adják az HBO-n, és épp ráérek, akkor. talán. valami bugyuta könyvnek ez még elment volna, de rongyá lett volna szidva, mert akkora baromságok vannak benne.
a film felénél kb ott voltam, hogy felállok és kijövök, aztán végigszenvedtem.
-
anulu
félisten
megnéztem. kalap sz@r történetileg. nagyon féltem tőle, hogy Jar Jar Abrams hazavágja az egészet, és be is jött, sajnos
részemről nekem itt a filmek véget értek, maradok a könyveknél, bármennyire is nem szeretné ezt az dizni.
hogy mikkel volt bajom, azokat erős spoiler miatt inkább nem írnám le.
-
TheProb
veterán
[Spoiler] (Hova lett a spoiler gomb?)
Nekem kurvára tetszett, bár volt amit már kicsit unalmasnak találtam. Pl. gyakorlatilag egy 3. halálcsillag, ami uyúgye még nagyobb, amit ugye megint fel kell robbantani és mivel mással, mint x-wingekkel. Valamint kicsit fura volt, hogy Rey csak úgy a semmiből használni kezdi az erőt és kapásból "elmefenyíti" Kylo-t, szintén ez fénykarddal, először fogja a kezében, de legyőzni párbajban.
De ezek eltörpülnek amellett, hogy 32év után végre normálsnak nevezhető sw filmet kaptunk. Szerintem. Mikor újra megláttam az karaktereket újra, libabőr lettem. Ugyanez az első mp-től fogva, jó volt újra látni, hallani az introt.
-
soo277
őstag
-
soo277
őstag
Még korai,meg kell még néznem kb 6x
-
TheProb
veterán
Na, vélemények?
-
Krapter
tag
válasz
AeSDé Team #815 üzenetére
Ezt se hagyd ki:
-
AeSDé Team
őstag
Elterveztem hogy szünetben szeretnék végignézni minden eddigi mozgóképet, a 6 nagy film mellett mik voltak még a jelentősebbek?
Tudom hogy volt egy The Clone Wars című sorozat, és van a Rebels is, ezeken kívül van még valami jobb minőségű amit bele kéne vennem a listába?
A Wikipédia ír még vietnámi meg amerikai rajzfilmekről is, de nem tudom mi az ami tényleg hozza az elvárt minőséget. -
TESCO-Zsömle
titán
Ismer vki olyan helyet ahol SW-os cuccokat lehet felbecsültetni és lehetőleg nem vágnak át?
Előre is köszönöm.
ps: Jöhet az info PÜ-be is, mert nem biztos, hogy még látni fogom, ha sokára válaszol valaki.
-
Krapszika
csendes tag
Sziasztok!
Star Wars figura gyűjtő van köztetek? A 18cm-es Star Wars Black Series-ből eladó most egy gyűjtemény, nagyon szépen kidolgozott akciófigurák, mindegyik még a bontatlan csomagolásában van, köztük egy-két kifejezetten nehezen beszerezhető darab.
Budapesti vagyok, megadott helyen tudom átadni, érdeklődés esetén a részleteket e-mailben egyeztessük: starwarsfigurak@gmail.com
Ezek vannak:
Birodalmi figurák:
-Palpatine 10 000Ft
-Sandtrooper 12 000Ft
-Stormtrooper 12 000Ft
-Imperial Tie Pilot 9000 FtTöbbi szereplő:
-Boba Fett 12 000 Ft
-Greedo 10 000 Ft
-Han Solo (klasszikus megjelenés) 10 000 Ft
-Stormtrooper Han Solo 12 000 Ft
-Chewbacca 10 000Ft
-Yoda 9000Ft
-Obi-Wan Kenobi 9000Ft
-Leia (Jabba's Slave) 10 000 Ft-Luke Skywalker (feketeruhás, a Jedi visszatérből) 10 000 Ft
Klón figurák:
-Clone Trooper Captain (vörös jelzésű) 10 000Ft
-Clone Trooper Sergeant (zöld jelzésű) 10 000Ft
-Clone Trooper (teljesen fehér) 10 000FtNagyobb szettek:
-Biker Scout + Speeder Bike (deluxe nagy készlet) 20 000Ft
-Imperial Shadow Squadron (óriás készlet: fekete Stormtrooper + fekete Biker Scout + Fekete Sepeeder Bike) 25 000Ft
-Han Solo + Taun Taun (deluxe nagy készlet) 20 000FtMindből csak egy-egy darab van!
Itt érdeklődj: starwarsfigurak@gmail.com
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy az eredeti trilógiának pontosan hányféle magyar szinkronja van?
Illetve az, amelyik az 1997-ben kiadott feljavított változaton van, pontosan melyik?
-
cor
őstag
hátha...tudja vki miért nincs több Karen Traviss- féle Republic Commando könyv
-
Croft-21
őstag
-
törölt tag
-
kornel76
aktív tag
Erről meg senki nem beszél egy SW rajongó totyikban?
-
törölt tag
-
Miles
aktív tag
Eladó 24 db Star Wars könyveim.
Star Wars könyvek
Képek könyvekről -
Miles
aktív tag
Figyelmetekbe ajánlom a teljes Han Solo történeteit a Csillagok háborúja előtti időszakból. Eladásra kívánom feltenni.
Han Solo sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Futás, futópályák
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Milyen videókártyát?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Jövedelem
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest