Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aljasvip

senior tag

válasz CPT.Pirk #4777 üzenetére

Szerintem csak utólag, a TNG-ben bővítették ki a Klingon-okat azzá, akiket most ismerünk.
    Se a TOS-ből, se a TMP érából nem rémlik semmilyen igazi háttér róluk, csak az aktuális heti főgonoszok voltak. Még Kirk se hódított meg egyetlen Klingon női szívet se - ellenben valami Romulan volt, úgy rémlik. :DDD

A JJ Abrams filmekben meg hagyjuk is inkább mi merre ment tovább, a Discovery vallásos fanatikus klingonjairól hallani se akarok inkább...

Vesa #4776
    Uhh, a neten tonnányi ilyen elemzés van. Here's my take':
    A föderáció nehéz tészta, mert egyszerre liberális és kommunista - a szó jó értelmében. Mai jelzőkkel le se írható talán, mert mi még mindig jelzőket akasztgatunk a haladás helyett...

Kardasszia inkább egy Mussolini-féle olasz fasizmus lehet, ahol az egykor büszke és sikeres birodalom, mára (DS9 éra, ahol a föderáció felkötötte a gatyáját és lehagyta őket technológiában a háború alatt) már lefelé csúszva, a régi idők emlékére hivatkozva tartja katonai uralom alatt az államot.

A Borg a föderáció antitézise, ahol az egyén teljesen megszűnik létezni a közösség érdekében. A királynő bemutatása előtt még úgy voltam vele, hogy ez valami balti állam vészjóslat lehet, de utána már inkább úgy gondolom hogy az orwelli diktatúra csúcsa, ahol egy hang van aki örökké uralkodik majd. Kína valamerre erre igyekszik, csak még nem tudnak kontroll chip-et ültetni a lakosság fejébe. Még.

A ferengi-k szerintem is a zsidók akartak lenni. Ennyire kevéssé burkolt reprezentációval nem tudom, hogyan tudták képernyőre vinni őket :DDD - elvégre Hollywood-ban a tőke nagyrésze náluk van...

Klingon: eredetileg tényleg az oroszok voltak nekik szánva, de ezt nyilván túlnőtték azóta.

Romulán: passz. Lehet az (USA) államon belüli állam, valami CIA reprezentáció akart lenni, akik a színfalak mögött a valóságban is nemzetek történelmét befolyásolták, szuperfegyverek és álcázó berendezéssel (avagy kémrepülők).

A többi szerintem inkább az egyes sztereotípiákra játszik rá.
    A Tellariták szerintem a németekről vették, hogy egy olyan fajról van szó akik végtelenül büszkék a gépészeti vívmányaikra és a bütykölésre.

Új hozzászólás Aktív témák