Hirdetés
- Jack Hunter: Aqua webáruház, soha többet.
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen, avagy mivel lehet ezt átvészelni ha mégis kell
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyugis21
kezdő
válasz
martonx
üzenetére
OK,megpróbálok gyorsan áttekintést adni, de most estem vissza, megint ezernyi dolgot varrtak a nyakamba, hogy "neked úgyis mindenre van időd."

Nos, a táblákkal elakadtam, igen, amiket írtam, az megvan, és talán első lépésben annál nem kell több adat, ha igen, talán egyszerű lesz hozzáírni.
Elolvastam pár leírást, és volt egy nagyon jó javaslat, hogy mindent a legvégső lekérdezés alapján kell megtervezni, de itt elakadtam, mert többféle módon kell majd látni az adatokat.
Tehát az alapsor adott, dátum és idő, ha egyszeri dologról van szó (levél, telefon) és idősáv, ha esemény (pl. hosszú beszélgetés) kell.
Azaz itt már bejön egy kódmező, ahova az esemény formáját lehet kiválasztani.
Azután az adott esemény valamilyen ügyhöz tartozik, valamint vannak résztvevő személyek (aki levelet írt, vagy aki(kk)el beszéltem, utóbbi esetben van helyszín is.Azután jön a nagy dilemmám, hogy a kapcsolatokat hogyan tegyem bele, mert a fentiekből következik, hogy egy ügyhöz sok esemény kapcsolódik, de az egyszer dátum szerinti sorrendben van, másodszor van bizonyos események között logikai kapcsolat van (pl. megbeszélés után van több feladat, levelet írni, telefonálni, vagy következő megbeszélésre iratot beszerezni), és emellett bejön még a határidő és feltétel, hogy a következő megbeszélés csak akkor lehetséges, ha azok teljesültek.
Ezért talán az "ügy" és az "események" között kell egy újabb kódmező, ami azt jelzi, hogy teljesültek a feltételek, és tovább lehet lépni.
A végső megjelenítés történhet az adott ügy szerint, hogy mikor és mi történt, kik vettek rész és hol voltak az események - itt megint bejön a dilemma, hogy időbeli vagy logikai sorrend legyen.
Valamint kell olyan megjelenítés is, hogy adott személlyel milyen ügyeim voltak, ami sokkal bonyolultabb lesz, hiszen az adott személyről van szó, de az ügy listájában ott lesz, hogy az adott személy az ügynek csak bizonyos eseményeiben vett részt.
Nost így ennyi van a fejemben, két napja nem voltam pc előtt, majd talán holnap tudok egy képernyőképet feltenni, hogy a három táblával eddig mire jutottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÚJ HP Victus 15 - 15.6" FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 8645HS - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest