Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- kreténtehén: Első lengyel túra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyugis21
kezdő
válasz
martonx
üzenetére
OK,megpróbálok gyorsan áttekintést adni, de most estem vissza, megint ezernyi dolgot varrtak a nyakamba, hogy "neked úgyis mindenre van időd."

Nos, a táblákkal elakadtam, igen, amiket írtam, az megvan, és talán első lépésben annál nem kell több adat, ha igen, talán egyszerű lesz hozzáírni.
Elolvastam pár leírást, és volt egy nagyon jó javaslat, hogy mindent a legvégső lekérdezés alapján kell megtervezni, de itt elakadtam, mert többféle módon kell majd látni az adatokat.
Tehát az alapsor adott, dátum és idő, ha egyszeri dologról van szó (levél, telefon) és idősáv, ha esemény (pl. hosszú beszélgetés) kell.
Azaz itt már bejön egy kódmező, ahova az esemény formáját lehet kiválasztani.
Azután az adott esemény valamilyen ügyhöz tartozik, valamint vannak résztvevő személyek (aki levelet írt, vagy aki(kk)el beszéltem, utóbbi esetben van helyszín is.Azután jön a nagy dilemmám, hogy a kapcsolatokat hogyan tegyem bele, mert a fentiekből következik, hogy egy ügyhöz sok esemény kapcsolódik, de az egyszer dátum szerinti sorrendben van, másodszor van bizonyos események között logikai kapcsolat van (pl. megbeszélés után van több feladat, levelet írni, telefonálni, vagy következő megbeszélésre iratot beszerezni), és emellett bejön még a határidő és feltétel, hogy a következő megbeszélés csak akkor lehetséges, ha azok teljesültek.
Ezért talán az "ügy" és az "események" között kell egy újabb kódmező, ami azt jelzi, hogy teljesültek a feltételek, és tovább lehet lépni.
A végső megjelenítés történhet az adott ügy szerint, hogy mikor és mi történt, kik vettek rész és hol voltak az események - itt megint bejön a dilemma, hogy időbeli vagy logikai sorrend legyen.
Valamint kell olyan megjelenítés is, hogy adott személlyel milyen ügyeim voltak, ami sokkal bonyolultabb lesz, hiszen az adott személyről van szó, de az ügy listájában ott lesz, hogy az adott személy az ügynek csak bizonyos eseményeiben vett részt.
Nost így ennyi van a fejemben, két napja nem voltam pc előtt, majd talán holnap tudok egy képernyőképet feltenni, hogy a három táblával eddig mire jutottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Lenovo 15,6"FullHD,10.gen.Core i5(8x3,6Ghz)Intel UHD VGA,8-40GB DDR4 RAM/256-512SSD,jó akku
- Jonsbo V10 mini itx ház+LianLi sfx 750w tápegység..
- Rose RS250A hálózati lejátszó
- ÚJ Bontatlan Samsung Galaxy Tab A9+ 11" Wi-Fi 128GB 8GB RAM ! 1ÉV Samsung Jótállás
- Asztali PC v2 , R5 5700 , RX 6600 XT , 16GB 3200MHz , 512GB NVME , 500GB HDD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i5-9500 / i7-8700T / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T processzorok- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs