Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sikerült egy úgy-ahogy rendszert összeraknom, megcsináltam a táblát, feltöltöttem ugyanúgy, ahogy otthon is tenném, minden ugyanaz, kivéve, hogy most csak 20 elemet raktam bele, hogy tudjam kézzel szerkeszteni az ajánlott új táblákat is, és ne menjen rá túl sok időm.
Kész mind a három tábla, mondom akkor indexelem a dátum mezőjét (ahogy otthon is tettem), és lekérdezem EXPLAIN-nel, hogy jól dolgozik-e, elsőre csak az alap lekérdezéssel, hogy legyen összehasonlítási alapom:
EXPLAIN SELECT * FROM table ORDER BY date DESC LIMIT 4Az otthoni rendszerben ez visszaadta, hogy
rows: 4, type: index.
Most azonban hiába ott van az indexelés (phpMyAdmin-ban egyértelműen látszik több formában is), ez a visszatérési érték:rows: 20, type: all.Tehát nem indexelt semmit.
Próbáltam kézzel is (CREATE INDEX table_date_ix ON table(date)), illetve grafikus felületen a megfelelő kapcsolóval. De ugyanaz az eredmény.Mi lehet ennek az oka? Túl kevés a 20 elem az indexeléshez? (Otthon 500e rekord volt a táblában, itt most csak 20.)
1. update:
Kíváncsiságból "felduplikáltam" kb. 100e rekordig, és most márrows: 4, type: index.
Ezek szerint a 20 kevés volt? Mennyi a "minimum limit"? Kézzel kell egyelőre dolgoznom, szóval nem mennék nagyon túl a minimumon, ha nem muszáj (és ha van ilyen, persze).2. update:
Visszatöröltem 20 rekordig, és most még mindig van indexelés...rows: 1, type: index.Ezt nem értem.
Itt azon kívül, hogy hogyan és miért lett hirtelen indexelés ugyanannyi elemre, azon kívül még azt nem értem, a rows értéke miért csak 1, amikor a lekérdezés (explain nélkül) 4 rekordot ad vissza. A rows: 1 pedig ugye azt jelenti, hogy 1 rekordot vizsgált át.
Hogyan ad vissza 4 rekordot, ha csak 1-et vizsgált át?El tudnátok magyarázni, kérlek?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- RAID
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2gen 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- Dell Precision 7920 Tower Dual Xeon Gold 6132 (28C/56T) 128GB DDR4 2666MHz Workstation
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest