Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

LOGOUT blog

válasz martonx #1831 üzenetére

a probléma a következő: van egy halom mérési eredményem. ebből csinálni kell egy halom grafikont. a grafikon legyártása gyakorlatilag ugyanolyan lépésekből áll, kivéve, hogy az adatsort, amiből lesz, más-más query-k adják. ezért gondoltam arra, hogy a különbözőséget jelentő queryket belerakom egy táblába, a többihez írok egy darab scriptet, aminek egy paramétere, hogy hanyadik query-s grafikont csinálja meg és azt futtatom.

ehhez kellene egy olyan, amit más programozási nyelvekben evalnak szoktak hívni, hogy összerakom valahogy egy stringbe a queryt és azt ugyanúgy feldolgoztatom, mintha simán beírt query lenne.

"Úgy értettem, hogy egy query eredményeként kigenerálsz egy rakás SQL query-t, és ezeket szeretnéd egymás után futtatni programozottan.": mindig egy query lesz az eredmény, azt kell futtatni.

Erre elvileg (postgrestől elvonatkoztatva) két módszer létezhet:
    - van készen eval függvény
    - tárolt eljárást kell rá írni.

A postgresben nincs eval függvény, meg más sem, amire hunyorítva nézve eval függvény lehetne, ezért ez az út járhatatlan.

A postgresnek a tárolt eljárási környezetében van olyan, hogy visszatérési eredményként egy query által generált táblát adok vissza, de ezzel az a probléma, hogy a tárolt eljárás definíciós részében meg kell adni a tábla formátumát, hogy milyen rekordtípust fog visszaadni, az pedig nem egyforma. Így nem tudom a tárolt eljárásban a return query exec-et használni.

Új hozzászólás Aktív témák