- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Flashback: Rezsicsökkentés?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
nyugis21
üzenetére
Kérlek nézd el nekem, hogy utoljára valamikor 2010 táján Access-eztem, és nem is hiányzik.
A gépemen is csak azért van, mert múltkor a kedvedért feltelepítettem, hogy bebizonyítsam hogy lehet Accessben egy táblát önmagához kötni."Ezért kérdeztem, hogy adatbevitelt hogyan oldod meg ott?
Nem értem, ha egyszer egy táblában egy rekordot kezdek bevinni, hogyan tudok ugyan abba a táblába egy vagy több újabb rekordot úgy beszúrni, hogy még nem zárom le a rekordot, ráadásul rögtön kapcsolat lesz az újonnan bevitt rekordokkal?"Fingom sincs (régen is VBA-t programoztam Access mögött, nem az adatbeviteli formokkal tökölődtem), hogy kell az adatbeviteli formokat összenyomkodni varázslóban.
VISZONT: háttal ülsz a lovon logikailag. Adatbevitelnél lényegtelen a kapcsolat az esemény, és a jövőbeli esemény között, mert nyilván ekkor még nincs is kapcsolat. Felviszed az eseményt, és kész. Ez az esemény lesz a szülő eseményed.
Egy dolgot kell megoldanod, hogy amikor egy újabb eseményt felviszel a formon, akkor ki tudj (de ne legyen muszáj) választani egy szülő eseményt, pl. az előzőleg felvittet. Így tudod logikailag megoldani, hogy a jövőbeli események kapcsolódnak az őket kiváltó eseményhez, azaz a tábla önmagához kapcsolódik.
Fogalmam sincs, ezt hogy kell csinálni a formon, de biztos, hogy elég csak a form varázslójában kattintgatni.Sok sikert, részemről téma lezárva.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Gamer Ryzen 5 5500 / 16GB DDR4 / GTX 1660Ti 6GB / 512GB SSD
- GARANCIÁLIS! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Ryzen 7 5800H, RTX 3050 Ti, 165Hz, 16GB RAM
- Ezzel fixen nem kell hunyorognod! 43"/4k/144Hz/HDR csak a tiéd!
- 2 ÉV GARANCIÁS Gigabyte GeForce RTX 4070 Windforce OC 12Gb videókártya eladó. Az ár NEM FIX
- Sapphire GPRO X070 8GB GDDR6 - RX 5700 XT passzív kaidás
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest