Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz nyugis21 #5361 üzenetére

Kérlek nézd el nekem, hogy utoljára valamikor 2010 táján Access-eztem, és nem is hiányzik.
    A gépemen is csak azért van, mert múltkor a kedvedért feltelepítettem, hogy bebizonyítsam hogy lehet Accessben egy táblát önmagához kötni.

"Ezért kérdeztem, hogy adatbevitelt hogyan oldod meg ott?
    Nem értem, ha egyszer egy táblában egy rekordot kezdek bevinni, hogyan tudok ugyan abba a táblába egy vagy több újabb rekordot úgy beszúrni, hogy még nem zárom le a rekordot, ráadásul rögtön kapcsolat lesz az újonnan bevitt rekordokkal?"

Fingom sincs (régen is VBA-t programoztam Access mögött, nem az adatbeviteli formokkal tökölődtem), hogy kell az adatbeviteli formokat összenyomkodni varázslóban.
    VISZONT: háttal ülsz a lovon logikailag. Adatbevitelnél lényegtelen a kapcsolat az esemény, és a jövőbeli esemény között, mert nyilván ekkor még nincs is kapcsolat. Felviszed az eseményt, és kész. Ez az esemény lesz a szülő eseményed.
    Egy dolgot kell megoldanod, hogy amikor egy újabb eseményt felviszel a formon, akkor ki tudj (de ne legyen muszáj) választani egy szülő eseményt, pl. az előzőleg felvittet. Így tudod logikailag megoldani, hogy a jövőbeli események kapcsolódnak az őket kiváltó eseményhez, azaz a tábla önmagához kapcsolódik.
    Fogalmam sincs, ezt hogy kell csinálni a formon, de biztos, hogy elég csak a form varázslójában kattintgatni.

Sok sikert, részemről téma lezárva.

Új hozzászólás Aktív témák