Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- talmida: My Art II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
nyugis21
üzenetére
Kérlek nézd el nekem, hogy utoljára valamikor 2010 táján Access-eztem, és nem is hiányzik.
A gépemen is csak azért van, mert múltkor a kedvedért feltelepítettem, hogy bebizonyítsam hogy lehet Accessben egy táblát önmagához kötni."Ezért kérdeztem, hogy adatbevitelt hogyan oldod meg ott?
Nem értem, ha egyszer egy táblában egy rekordot kezdek bevinni, hogyan tudok ugyan abba a táblába egy vagy több újabb rekordot úgy beszúrni, hogy még nem zárom le a rekordot, ráadásul rögtön kapcsolat lesz az újonnan bevitt rekordokkal?"Fingom sincs (régen is VBA-t programoztam Access mögött, nem az adatbeviteli formokkal tökölődtem), hogy kell az adatbeviteli formokat összenyomkodni varázslóban.
VISZONT: háttal ülsz a lovon logikailag. Adatbevitelnél lényegtelen a kapcsolat az esemény, és a jövőbeli esemény között, mert nyilván ekkor még nincs is kapcsolat. Felviszed az eseményt, és kész. Ez az esemény lesz a szülő eseményed.
Egy dolgot kell megoldanod, hogy amikor egy újabb eseményt felviszel a formon, akkor ki tudj (de ne legyen muszáj) választani egy szülő eseményt, pl. az előzőleg felvittet. Így tudod logikailag megoldani, hogy a jövőbeli események kapcsolódnak az őket kiváltó eseményhez, azaz a tábla önmagához kapcsolódik.
Fogalmam sincs, ezt hogy kell csinálni a formon, de biztos, hogy elég csak a form varázslójában kattintgatni.Sok sikert, részemről téma lezárva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jövedelem
- Xbox Series X|S
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- PlayStation 5
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 16GB RAM / 512gB SSD / Astro / Garancia / Magyar
- Fitbit Sense okosóra - teljesen újszerű állapotú, fekete színben
- AZONNAL VÁSÁROLOK RTX 4090 és RTX 5090 videokártyákat! Akár nem működő, hiányos, sérült is lehet!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Starlight / Garancia
- iKing.hu Realme 14 Pro+ Pearl White 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest