Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyugis21

kezdő

válasz martonx #5364 üzenetére

Kérlek nézd el nekem, hogy utoljára valamikor 2010 táján Access-eztem, és nem is hiányzik.

Ezt nem értem, megsértődtél, mert gratuláltam, hogy találtál egy extra megoldást, amit eddig mások nem vettek észre, hogy táblán belül is lehet kapcsolat?
    Ezen miért sértődtél meg?

Egy dolgot kell megoldanod, hogy amikor egy újabb eseményt felviszel a formon, akkor ki tudj (de ne legyen muszáj) választani egy szülő eseményt, pl. az előzőleg felvittet. Így tudod logikailag megoldani, hogy a jövőbeli események kapcsolódnak az őket kiváltó eseményhez, azaz a tábla önmagához kapcsolódik.

Sejtettem, hogy nem accessel van a gond, ezek szerint nem is az adatbevitellel, hanem még a táblák egymáshoz kapcsolásával.

5295-nél tartunk, eddig jutottam, ezek szerint ez így nem jó?

Itt egy példa, mondjuk a mostaniak alapján:

1. esemény:
    találkozó X.20 21-23 között, résztvevők: nyugis, martonx, ispy
    leírás: access adatbeviteli form probléma megbeszélése
    feladatok:
    nyugis - acces-ben adatbeviteli formok végigpróbálása
    ispy - acces és vba kapcsolati videok listájának kigyűjtése

Vagyis a következő két esemény az lesz, hogy
    nyugis mondjuk X.21 9-13 között végigteszteli az access formokat, mikor milyen hibák jönnek elő
    majd a harmadik esemény az lesz, hogy ispy mondjuk X.22 14-22 között webes keresgéléssel listát csinál.

Ezek az események még nem léteznek, még csak feladatok, de el van döntve, hogy ezek lesznek a következők, amik az 1-es esemény, a találkozó következményei.

Vagyis nekem előre kell beírnom, hogy mi(k) lesz(nek) a következő lépés(ek) és majd akkor lesznek véglegesítve (kezdő-vég dátum, résztvevők, leírás) amikor megvalósult.

Akkor a 5295 táblák közötti kapcsolat így nem jó?

Ispy:
    Mi a trükköd, hogy te tudsz kétszer is írni egymás után?

Kössz, de nyugdíjas fejjel nem akarok nekiülni programozni, az egyetlen életcélom most ezt a megoldást megvalósítani, legkésőbb a karácsonyi ünnepekig, ez a nagy projektem. :D

Új hozzászólás Aktív témák