Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
Szevasztok!
Lenne egy találós kérdésem : Mitől fagy be úgy a gép, hogy valami hoszabb film közben egyszercsak megáll a kép, egérre, semmire nem reagál, és a hangból ismétlődik az utolsó pár másodperc, ezután csak reset vagy 4mp kikapcstól jön helyre. Konkrétan mediaplayer11-el (frissítve is van) történik meg (xpsp3-on), de csak mostanában (kb. hetente 1x és csak filmlejátszáskor), ezért gondoltam hátha túlmelegedés, úgyhogy minden tuningot lelőttem most, de továbbra is csinálja, úgyhogy kezdek gyanakodni az xfi-re (driver a legfrissebb ami van), game módban használom mindíg amúgy, mert énse szeretem kapcsolgatni. A segítőkész hsz-okat előre is köszönöm.
No Comment
-
lee56
őstag
Sziasztok!
Keresgélten neten a problémára de még csak hasolnót se nagyon találtam, nemhogy megoldást Hátha ti tudtok valami okosat mondani.
Naszóval egy Xfi-Xtremegamer-t használok már pár éve, eddig mindíg gamer módban ment, viszont 1-2 hete úgy gondolta nem ad ott hangot többé azóta entertainmentben használom, de ma elment a hang ott is, restart kellett hogy visszajöjjön. Nyugtassatok meg hogy nem haldoklik a kártya, mert más magyarázat nem ugrik be hirtelen.
Az idő javarészében egy M2N-E-ben teljesített szolgálatot, nyár óta pedig egy Gigabyte 990fxa-ud3-ban, nem hinném hogy az új alaplap ártana neki, de akkor mi?No Comment
-
lee56
őstag
válasz PrinceHerceg #9936 üzenetére
SBXF_PCDRV_LB_2_18_0015
^--- ezt használom, tavaly nyár óta, ez a legfrisebb creative driver
Release date : 16 Jun 10
win7-hez ez a driver való és nem jött ki újabb azóta, úgyhogy én nem hinném hogy ez driver hiba.De az xtremegamer-en úgy tudom a gamer módért külön chip felel a kártyán, az viszont lehet hogy az megadta megát, bár kerestem neten, ilyesmit nem leltem eddig, szóval vagy valami más az oka, vagy csak én vagyok nagyon nagyon pechhes és csak nálam fordul elő
No Comment
-
lee56
őstag
válasz predakon #9958 üzenetére
Nekem amióta 8GB ram van, eltűnt a gamer mode, az xtremegamer repertoárjából Bár lehet a kettő nem függ össze Amúgy minden okés de én mindíg gyári drivert használtam, és ezen kívül még eddig nem is volt gond. De azért érdekelne ez a PAX driver miféle? Lehet hogy kipróbálom hátha újjáéled a gamer mód
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
lee56
őstag
Köhhm, ezt azért megcáfolnám. Nekem amióta van ez a kártya mindíg a legfrisebb gyári driverrel ment (ettől még persze lehet hogy jobb a PAX), és win764bitre váltáskor is gond nélkül szólt mindíg.Talán csak rosz féle drivert próbáltál letölteni hozzá nem lehet?
No Comment
-
lee56
őstag
válasz Maxtreme #10143 üzenetére
Érdekes amit mondtdok, ezek szerint valamelyik működik, valamelyik meg nem? Csak mert nálam semmi gond nem volt még win7-64-ultimate-el, és a creative drivereit használtam eddig. És ez már a második alaplap amiben muzsikál, egyetlen problémája, hogy egy szép napon nem működött a gamer mód, és azóta se , de lehet hogy túlmelegedés miatt volt ez is, mostanában azon filózok, mert az új ház alsótápos, és most táp és videókártya között van szegényke, bár egyik se fűt túlságosan, azért ha ott beragad a meleg levegő és összegyűlik biztos nem tesz jót, csinálhattak volna ezekre nagyobb bordát is igazán, ehh.
No Comment
-
lee56
őstag
válasz Csabroncka #10150 üzenetére
Hát már nem azért de ez alap lenne, hogy ha alaplapi hangkártyán kívül külső hangkártyát használsz, akkor már BIOS-ban letiltod az alaplapit és semmilyen drivert nem teszel fel hozzá, csak a külsőhöz. Még szép hogy lehetnek gondok ha ezt nem így csinálod
No Comment
-
lee56
őstag
Itt amit linkeltél szinte mindenki ssd-re gyanakszik (mármint hogy azóta van neki ez a probléma, valaki szerint túl gyorsan tölti be a rendszert és az xfi-nek több idő kéne hogy belőjje magát, hmm még akár igaz is lehet) Érdekes, creativenak meg nincs pénze tesztelni ssd-s rendszereket, vagy csak simán nem érdekli őket?
Na csak hogy ne általánolsítsunk, van itt valaki akinek van SSD-je is, és még sincs gondja win7-64-el?
(#10154) HSM : Najó akkor átfogalmazom, jobb biztosra menni, és főleg ha csak az egyiket használja az ember, akkor a másikat letiltani
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
lee56
őstag
válasz cskamacska #10211 üzenetére
Hát mondjuk annyira azért nem meglepő, így is minden az integráció felé halad, a jövőben a legtöbb számítógépben külön videókártya se lesz, majd pont hangkártyákra fog megnőni a tömegigény
Creative-nak kb ez lehet az utolsó esélye hogy minimális befektetéssel kis bevételt szerezzen, de nem fogom nagyon sajnálni őket ha belebuknak
No Comment
-
lee56
őstag
válasz Maxtreme #10222 üzenetére
Meglehet hogy a jövőbeli "alaplapi fos"-ok majd többet tudnak mint az X-FI
Ha belegondolsz a mostani középkategóriás lapokon is egyre jobb integrált hangcuccok vannak. Pár év alatt azért történt itt is előrelépés, ma már nem mindegyik hangtechnikai hulladék.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
lee56
őstag
válasz Maxtreme #10230 üzenetére
Soundmax-hoz nekem is volt szerencsém egy M2N-E-vel, bár nagyon nem sokáig, mert szinte a lappal egyszerre vettem az x-fi-met még anno
Szóval én nagyon nem próbáltam azt se, meg a mostani GiGa lapomon levőt se, de azért meglepődnék ha nem lenne különbség, már csak a korkülönbség, azt a kb. 5évet nézve is
Na persze amég működik az x-fi-m azt hallgatom inkább
No Comment
-
lee56
őstag
válasz Newyorker #10273 üzenetére
Egyszerűen amit a hivatalos oldalról le tudsz tölteni :
Creative Sound Blaster X-Fi series driver 2.18.0015
Filesize : 46.74 MB Download
Release date : 16 Jun 10Először ezzel próbáld szerintem, de nem árt ha wadzsiúj windózra rakod, a különböző driverek (hivatalos vs nemhivatalos) meg főleg, könnyen összebalhézhatnak.
No Comment
-
lee56
őstag
válasz PrinceHerceg #10367 üzenetére
És ha mondjuk a péz is számít, akkor mit ajánlanál? Ár/teljesítmény bajnokot keresnénk sokan Ha a PCI-os x-fim beadná a kulcsot, valószínüleg én is
AuzenTech X-Fi HomeTheater HD
http://www.argep.hu/product_1116742.html
Ez aligha nevezhető annak bármilyen jó is, a 62ezres árávalNo Comment
-
lee56
őstag
válasz Cingáriusz #10399 üzenetére
Nem tudom mivel hallgatsz zenét, de nekem utoljára ilyen akkor volt amikor winampban a nullsoft directsound beállításoknál nem volt bepipálva a hardveres gyorsítás.
No Comment
-
lee56
őstag
válasz HornedReaper #10408 üzenetére
128GB WD SLC SSD?
Csak nem mind a kettőtöknek azon van az oprendszer?
Már előre félek mi lesz ha én is beszerzek egyet, márpedig idén tervben van már, rettegekNo Comment
-
lee56
őstag
Tisztában vagyok vele, de nem véletlenül az nV-t hoztam fel, mivel ők találták fel az egészet , és ők űzik a dolgot a leg pofátlanabbul
Tudom azt is hogy ez már nagyobb volumenű átverés, amit a Creative csinált, de a lényeg azon volt, hogy az egész hátterében ugyanaz áll, méghozzá a haszon. Mert így a régebbi csipektől is, amik még raktáron vannak, ezzel a módszerrel magasabb áron meg lehet szabadulni, Creative Labs pedig szintén nem egy szeretetszolgálatPrinceHerceg jól beszélt, aki jól megnézi mit vesz, és tudja mi kell neki az messze elkerüli az ilyeneket
No Comment
-
lee56
őstag
"Bár a Recon3D után asszem kár is meglepődnöm a hozzáállásuk miatt."
Naja, legalább konzekvensek"Szóval néha a józan körültekintés se elég, mert ahol tudnak átvágnak. Tudom, hogy visszafizetődő, de ide már paranoia kell, hogy kiszúrd a csalást."
Töbek közt ezekért is van, hogy mielőtt veszek mostanában valami értékesebbet, a fél internetet átolvasom előtte, főleg tesztek review-ok, de néha fórumokat is átnyálazva. Mert a legjobb fegyver a pénzéhes cégek ellen, az információ és a közösség erejeNo Comment
-
lee56
őstag
válasz KisTücsök #10526 üzenetére
Azt kerüld el messzire ha jót akarsz
A speciális PAX drivereket fejlesztő emberkének az aláírásában is bennevan, idézem :
"XTREME AUDIO IS CRAP!" "There no support for it. It's crapist card on face of the earth it should be throw into the sun"
Valószínűleg jó drivert se nagyon találsz hozzá, és kb a legalja kategóriája az X-FI-knek
No Comment
-
lee56
őstag
válasz KisTücsök #10530 üzenetére
Azt hiszem az "Xtreme Music"-nál kezdődik az igazi X-FI széria, ami nincs annyira agyonbutítva. Az Xtreme Gamer is szinte ugyanolyan, csak van rajta gamer mód, amivel játék közben tehermentesíti a procit (win7től már ennek mondjuk nincs nagy jelentősége).
Ezek a középkategóriások ha úgytetszik, utána még van pár fatalytis meg titaniumos csúcsminőségű példány, de azoknak el is kérik az árát, még használtan is.
ricshard444 : Tudtommal az alapváltozaton nincs külön memória, az egy speciális gamer variáns, és még az extrémeken van ilyen.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
lee56
őstag
válasz ricshard444 #10536 üzenetére
Direkt azért írtam utána hogy az extrém drágákon, mert elírtam előtte, mindegyik Xtreme igen De úgy tudom a gamernek két változata volt egyiken no extra ram, másikon meg igen, és minden további sok ramos hangkártyát csakis a legdrágábbak köztött találsz meg, ezért az xtreme drága
No Comment
-
lee56
őstag
válasz Lacza_26 #10544 üzenetére
Azért írtam hogy nem törvényszerűen következik be, de olvastam pár panaszos hsz-t még itt is ha jól rémlik, és mindnél SSD & PCI hangkártya volt, mondjuk azt is csak sejteni lehet hogy PCI-E-seknél tényleg kevesebbszer fordul elő ilyesmi, de talán a jövőbiztosság szempontjából se előnyös manapság bármiből PCI-osat venni..
No Comment
-
lee56
őstag
válasz ricshard444 #10550 üzenetére
Az előbbiben igazad lehet, utóbbiban meg, hát nem A PCI jelen alaplapok túlnyomó többségében már csak relikvia (1db slot), egyszer el is fog tűnni, és ha a következő alaplapomba nem tudom átrakni majd a hangkártyám, azt valahogy nem nevezném "jövőbiztosnak" még ha aposztrofálod se...
No Comment
-
lee56
őstag
http://prohardver.hu/hir/sound_blaster_z_szerias_hangkartyat.html
Az új Creative találmányról mi a véleményetek? Mivel még nincs forgalomban gondolom nem sok mindent tuni róla a hivatalos marketinganyagon túl. de hátha valaki mégis többet tud
No Comment
-
lee56
őstag
Mondjuk nálam is ugyanez a helyzet, pont a táp felett van a kártya és nincs zörej, legalábbis amit észrevennék, szóval akkor módosítok arra hogy jó marketing pont az EMI pajzs Egy ipari számítógépnél mondjuk előnyös lehet, egy reaktorban vagy valami transzformátorállomáson már biztos lenne értelme
Alaplapi hangkeltőknél mondjuk elég gyakori, hogy valami áthallatszik, vinyó legtöbbször, szóval inkább oda tennének valamit
No Comment
-
lee56
őstag
-
lee56
őstag
Lényegében akkor a szoftverfejlesztéseket fizzettetnék meg az új kártyával?!, szép
Kiváncsi lennék X-Fi-kből is még mi mindent hozhattak volna ki ha inkább azokkal foglalkoztak volna, egy új termékcsalád bevezetése helyett, persze előbbiből nemigen lenne haszna a creative-nak, de jót tett volna a haldokló presztizsüknek legalább
No Comment
-
lee56
őstag
Világos, én is ezért vettem ilyet, mondjuk előbb inkább a drivereikre gondoltam előző hsz-ben, több mint egy éve nincs új hivatalos, tudom, van helyette házi, de akkoris.
EAX5 meg nem volt nekem annyira feltűnő, aztán jött a vista meg a win7, és már a játékoknak sem volt feltűnő
No Comment
-
lee56
őstag
válasz Petyyyyy #10925 üzenetére
Nem, az X-Fi még a gyári creative driverrel is szépen megy win7 64bit alatt is, a gond csak hogy már több mint egy éves maga a driver Talán nem is annyira kész csoda ugyanis már itt vannak a Reconok, így most azok élveznek szoftvertámogatási prioritást. Azt hallottam már másoktól is hogy audigykkel szívás van ez ügyben win7-en, lehet win8-on meg az X-FI-k is ugyanerre a sorsra jutnak
No Comment
-
lee56
őstag
-
lee56
őstag
válasz PrinceHerceg #11111 üzenetére
"XTREME AUDIO IS CRAP!" "There no support for it. It's crapist card on face of the earth it should be throw into the sun" ez az Xtremeaudio
Amúgy ahogy nézem PAX-nak is van hozzá való drivere, daniel_k-nak is és ha minden kötél szakad még megpróbálhatja a gyárit is, de ezek szerint nem alaptalan az idézett mondás
No Comment
-
lee56
őstag
válasz Henker2 #11148 üzenetére
Persze
hivatalos :
http://support.creative.com/Products/product_list.aspx?catID=1&CatName=Sound+Blasterez meg elvileg jobb mint a hivatalos :
http://www.hardwareheaven.com/pax-download-pci-x-fi-series/216384-pax-pci-xfi-all-os-driver-2012-v1-00-released.htmlde csak egy kicsit kellett volna visszaolvasni, erről is ment itt sok diskurzus nemrég
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
lee56
őstag
És nem véletlenül azóta van ez a jelenség mitóa ssd-n van a redszered?
Pontos magyarázatot még nem láttam, és úgytűnik nem is mindenkinél jelentkezik akinek ssd-je van, szóval közel x-aktás a jelenség, de létezik . Az ssd-k gyorsasága miatt megzavarodik a hangdriver valmiképp. Ha semmi más nem válik be, próbáld ki winchesterre telepített rendszerrel is előjön-e ez a gond.No Comment
-
lee56
őstag
válasz PrinceHerceg #11454 üzenetére
Én már azt mondom nem meglepő, a játékbizniszben megy a DLC-zés, hardvereknél meg mára már mondhatni standard lett az átcimkézés, gondolj csak a videókártyákra. Aztán X-FI-nél is volt ugye, hogy a kategória legalja (az XtremeAudio) teljesen más felépítésű, szóval valahogy várható volt, ezt a parasztvakító marketinget folytatják majd, végülis amég beválik, miért is ne tennék..
No Comment
-
lee56
őstag
válasz cskamacska #11457 üzenetére
Recon3D az meg mi, már el is felejtettem Alábbhagyott a lendületük az biztos, mondjuk ehhez nem kicsit hozzájárult az is, hogy egyre jobbak lettek az integrált hangcuccok. Na meg a Win Vistától kezdve az EAX is kissé elértéktelenedett, amit addig nyomattak reklámszerűen.
No Comment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mesterséges intelligencia topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest