Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
sziasztok!
vettem nem rég egy Creative Sond Blaster X-fi Titanium Fatal1ty Champion hangkártyát. Hááát, megizzadtam mire beállítottam az igényeimnek, amik mondjuk nem nagyok, csak hogy rendesen 5.1-ben szóljon...
Azt vettem észre, az integrált realtek után, hogy ha nem szól a zene/film/játék, akkor a beálíltott hangerőtől függően enyhe sípolások jönnek a hangfalakból... Persze ha jól lehalkítom akkor semmi....
Amúy iylen genius fa dobozos 5.1-es hangcucc van ráköcöllézve. Érdekes, emrt az integrált realtek-nél iylent nem tapasztaltam....
Ez vajon a gyári drivere miatt lehet? -
bacsis
Közösségépítő
válasz Petyyyyy #12008 üzenetére
persze-persze, köszi a tippet, várj nézem: rendben rá vannak kötve, kicsit meg is tekergettem a jack csatikat, mozgatás közben seregés nem volt.. ez a búgás/zúgás továbbra is megmaradt
szerk: Az x-fi crystalizert ki be kapcsolva érezhetően változik a búgás ereje, bekapcsolva erősebb a búgás, kikapcsolva gyengébb, bár még úgy is, kikapcsolva is hallatszik
szerk2: SVM-et kikapsolva szinte teljesen megszűnt, bár utóbbit nem szívesen kapcsolom ki, mert bekapcsolva nekem jobban tetszik a hang
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Köszi srácok a segítséget, most akkor szórakozok vele még egy kört, azt remélem ez ügyben már nem jövök vissza
-
bacsis
Közösségépítő
sziasztok!
Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy végre áttértem a Windows 8.1-es oprendszerre, és egy Creative Sound Blaster X-fi Titanium Fatal1ty hangkártyát hasnálnék.. le is szedtem a 8.1-es drivert, aránylag elég jól bezongoráztam, de zenék filmek alatt nem hajlandó szólni a mélynyomó... a poén az hogy amikor "tesztelem" akkor ott meg leeht szólaltatni...
Aztán eszemeb jutott, hogy Vista alatt a Creative Consol Launcher-el lehetett a mélyet szépen bezongorázni, de én nem találtam 8.1-re ilyent.. tudnátok segíteni, hogy akkor most hogy, s mint tovább? -
bacsis
Közösségépítő
nahh kicsit utánajártam a dolognak és a külhoni barátaink is aztat írják, hogy win 8.x alatt ismert a probléma, meg hogy restart után amit beállítok a hangkártyának, az visszaáll defaultra....
szerintetek érdemes lenne valami PAX drivert kipróbálni? -
bacsis
Közösségépítő
skaccok! segítséget szeretnék kérni!
Van már egy ideje egy X-fi titanium Fatal1ty hangkarim... Win 8.1-et használok és így éeretelmszerűen PAX drivert.. ez amúgy eléggé hasonlít a gyári creative driveréhez csak ez megy win 8.1 alatt is
na de a kérdés!
A Genius 5.1-es hangcuccomnak van valami nyűgje kb senki sem tudja hogy mi és miért, de a centeren nem jön ki hang... illetve azért néha... na msot ha játszok akkro pont a beszéd az a rész amikro nincs hang csak "tátognak" a karakterek... az integrált realtek hangkártyámnál fogtam, és kikapcsotlam a centert, így az alapból centerre jövő hang rámegy a két front hangfalra és akkor faja minden...
Na most ugyanezt szeretném megcsinálni az X-fivel, mert az integrált realteknek elég ramaty a hangja olyant tudok hogy a hangcuccot 4./4.1-re állítom de akkor eltűnik a mély is, azaz only 4.0-ban tudom nyomatni... de nekem kéne a mély is.. tudnátok segíteni mit hogyan állítsak?
amúgy a "game móde" van beállítva -
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
válasz PrinceHerceg #13324 üzenetére
előzmény: egyszer csak nem szólt de mikor elkezdtrem döntögetni akkor szólt... egyértelmű: valami kontaktos... fogtam a hátsó hangfalat kábelestől átkötöttem centerre ráböktem hogy centerre küldjön hangot, de semmi.. a centert kábelestől átkötöttem a hátsó hangfal helyére, ráböktem küldjön hangot a hátsó hangfalra, szólt.. azaz mintha belül lenen valami kontakt hiba.. ismerős szétszedte, ő nem talált benne semmit... rákötött ismét a centerre egy hangfalat aszondja szól... há mondom érdekes.. hozza vissza, összekötöttem, szólt nálam is... úgy 2 napig... aztán megint nem szólt.... illetve vmelyik nap megint rápróbáltam talán egy 2-3 percig szóllt, majd semmi... illetve olyan is van hogy amikor rámegyek a tesztre, valami nagyon halk sistergős nyekergős hangot azért kiad
szerinted? -
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Kb 1 hónapja írtam ide, de valahogy nem találom a hsz-emet sem a segítséget!
így ismét segítséget kérnék!
Sound Blaster X-fi PCIe hangkártyámhoz kérnék PAX driveret Win10 alá.. valamelyőtök linkelte de most sehol sem találom -
bacsis
Közösségépítő
válasz Dr. Akula #13602 üzenetére
közbe nagy nehezen megtaláltam, nem is ide írtam be, hanem az audigy totyikba
ott kaptam ezt a linket
Ez meg pont az amit te is írsz.. viszont nálam (a 3.4-es) tökéletesen jól működött, játékok filmek zenék kb minden alatt -
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Pontosan az a bajom, mint minden Windows frissítés után
Szóval van egy Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional PCIe-s hangkarim vagy valami ilyesmi a neve
Frissítettem a legfrissebb Windows 10-re, és hát nem nagyon szólt a hangkártyám.. emlékeztem hogy ilyesmi gondom volt mikor 8.1-ről 10-re frissítettem, és drivert kellett frissítenem
akkor az X-fi Support pack 3.5-öt linkeltétek be nekem, most is valahonnan előkotortam azt az oldalt ahol ezek az "okosított" driverek érhetőek el, és ezt a PAX Master PCIe Titaniumdrivert próbáltam, méghozá a 2015 V1.15-es verziót, de azt írja hogy nincs szupportált audió eszközöm miután felment a driver...
Szóval tudnátok nekem linkelni valami használható drivert a fentebb taglalt hangkártyámhoz?
jelenleg 10586-os Buildos Win10-em van -
bacsis
Közösségépítő
válasz PrinceHerceg #14293 üzenetére
Köszi, és neked is PuMbA!
Egyelőre odáig jutottam hogy letöltöttem őket, de még kipróbálni nem volt időm, de a napokban megejtem és visszajelzek mire jutottam -
bacsis
Közösségépítő
válasz PrinceHerceg #14299 üzenetére
sajna nem nyert ez a PAX driver, aszondja hogy nincs hardver... eszközkezelő nem látja se feltelepíte sem pedig ismeretlen eszközként, mintha a gépbe sem lenne a kártya.... persze az Aida64 szépen látja, szal tök megérte nekem a windowst frissíteni
Most még megpróbálom a hivatalosat is, de nyakamat rá hogy az sem lesz jó, és a végén telepíthetek egy szűz OS-t.. majd jelzek még -
bacsis
Közösségépítő
válasz PrinceHerceg #14301 üzenetére
attól nem lesz kontaktos, hogy felfrissítem az OS-t...
Gondolj bele.... megy-megy-megy, Win frissít 1 óra múlva meg nem megy?
Aida64 is látja..
nem kontakt
Mondjuk angy égés lenne ha szétcseszem az OS-t újrahúzom meg elcseszek vele 1 hetet és kiderül mégis kontakt, de azért ezt most akkor is hátra sorolnám mint lehetőség -
bacsis
Közösségépítő
válasz PrinceHerceg #14303 üzenetére
nem mai lányok?
Nálam azért óvatosan az ilyen kijelentésekkel, mert én aktívan, szinte napi használathan használok Creative AWE32-es hangkarikat is, többet is.. na azok nem mai lányok, de egy X-Fi az még mindíg szinte űr technika -
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
Megpróbálom a hivatalosat még.. eszközkezelő nem látja úgy telepítettem ahogy korábban is (sikeresen) a korábbi win10 illetve még az előtt 8.1 alá... pax driver kicsomagol, setup.exe next-next-next, restart, creative consol manager indít, örül..most is minden ugyanúgy van, kivéve az örül rész
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Fandango #14313 üzenetére
Már telepítem is
a poén az hogy sztereóba így is szól
megnéztem a hang tulajdonságait, mondom hátha kiírja milyen eszközre van rádugva a hangcucc, azt írja hogy High Definition Audio hangeszkö... mintha a relatek gyárira lenne rádugva és az szólna, azt ismeri fel így, de 2X is ellenőriztem, és tényleg a creative-on van a hangfal
nahh mindjárt kiderül a gyári driverre most mit lép -
bacsis
Közösségépítő
válasz Fandango #14315 üzenetére
sose tiltottam le az alaplapit...
van/volt, hogy a realtek-et használom, akkor csak átdugom és az szól
Nahh ezen lehidalsz/tok...
feldobta hogy akarom telepíteni a kártyát amit talált, ahhoz a drivert? persze, ok megvolt, restart, ééésA creative consol Manager továbbra sem indul.. de megjelent a hangerőszabályozóba a Creative X-fi, és a hang tulajdonságoknál is felismeri hogy az X-fi-n van a hangcucc...
állat.. csak épp beállítani nem tudom hogy szóljon[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Fandango #14317 üzenetére
Köszönöm a helpet azért, még várok hátha van valakinek még tippje, még mielőtt kivágnám a francba
PuMbA! MEkkora egy Troll vagy már
Igen én is sokat morogtam Vista után mikor felraktam a 8.1-et, de PAX driver megoldotta, imádtam.. aztán az "első" 10-re is simán felment ugyanígy ezzel a folyamattal...
De most nyem akarja
Jahh még annyi, hogy mostmár az eszközkezelőben is megjelent hogy Creative X-fi[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Petyyyyy #14322 üzenetére
NA hát az van hogy felraktam én a JÓ! Drivert, de ugye után még updatelte magát.. most is azt írta hogy champion series.. mondom akkor nem kérek update-t éééééés működik is
Szal igen... Creative ismét elbaszcsizta... mert hivatalos driver... ami működik, de ha első indulás után updatelni akarna még és aszondod hogy updatelje akkor agyon vágja az egészet
Realtek továbbra sem lesz Tiltva, elfér az
Ha 386-osba meg tudtam oldani az AWE32-t és a GUS-t Win3.11 alatt, akkor beb*szna ha Win10 alatt lényegében korlátlan IRQ kiosztás mellett ne férjen meg 2 hangkari
De a lényeg, hogy köszi a segítségeteket -
bacsis
Közösségépítő
Helló Urak!
...csak a szokásos miatt jönnék... Volt egy Windows10 újratelepítésem, és szükségem lenne egy aktuális PAX driverhez a Suand Blaster X-fi Titanium Fatal1ty professional hangkártyámhoz...
Tudnátok segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest