- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ég veled, KEndre! :(
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
Amennyiben a szerkesztésre rendelkezésre álló időbe belefér, célszerű egy hozzászólásba összefoglalni a válaszokat. Nyilván egyszerűbb az üzenet fejlécében található hivatkozásra kattintatni, de - szvsz - 5-6 egymást követő válasznál már zavaró.
Az átláthatóságot nagyban segíti az összevont hozzászólások esetében, ha az említett üzenet fejlécet kimásoljuk, és alatta/mellette kezdődik a válasz.
A további OFF hozzászólásokat mellőzzük, inkább pl. itt beszéljük meg a felmerülő kérdéseket. Köszönöm!
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Winner_hun
félisten
Akkor segítek értelmezni az ott leírtakat:
ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat.
Ez annyit jelent hogyha az addot illetőnek adott hozzászólására köldött válaszodhoz még eszedbejut valami akkor azt írd bele, ne új hozzászólást írj. Ha külön embereknek válaszol akkor azt lehet külön hozzászólásokba írni, hiába mondják sokan hogy alapelvek meg nem lehet, de igen, lehet, arra van a Válasz gomb. Ha valaki egy hozzászólásba összetömöríti a mondanivalóját abban helyet lehet nyerni, de sokkal nehezebben lesz visszakövethető az adott beszélgetés ami az alapelvekkel ellent is mond:
minden olyan beavatkozást, mely hátrányosan változtatja meg a fórum megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát.
Ezzel a visszakövethetőség akadályozva van mert úgy kell keresgélni hogy mire mi ment, nem csak a hozzászólás számára kattintva visszavezetni azt.
Volt aki kitalálta ezt a beleszerkesztgetést, aztán sokan átvették és azt hiszik hogy az a helyes, pedig nem. Ha te szerkeszteni akarod mert attól jobban érzed magad akkor csináld, de másra ne akard ráerőltetni.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
HSM
félisten
válasz Geresics #10896 üzenetére
Ismerem ezt a módszert is, de nem értem, az én megoldásom mitöl zavar téged.
A te verziód egyáltalán nem átlátható, mert nem a hsz fejlécében van, kinek írtad, ezen felül nincs linkesítve, melyik hsz-re reagáltál. Ezenfelül, miért kéne sokkal több idöt szánni a szükségesnél egy hsz megírására, ha van szabályos, egyszerü és gyors megoldás?
Idéznék egy sort a szabályzatból: " ha egy hozzászólásra válaszolsz, akkor azt a Válasz gombbal tedd, hogy akinek írod, illetve mindenki más is láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra, akkor azt ne több hozzászólásban tedd, próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat. "
Úgy gondolom, ennek tökéletesen eleget tettem, a te verziód viszont nem teljesíti ezt az elvárást, nem a válasz gombot használva készült.
[ Szerkesztve ]
-
-
vlaho
aktív tag
válasz the_pimp #10888 üzenetére
Mert öt percen belül szerkesztjük a hozzászólásokat, fórumszabályzat
Mindenki jó valamire.....ha másra nem,hát elrettentő példának
-
korcsi
veterán
válasz bitovi #10889 üzenetére
"Hogyan lehetséges, hogy 44 KHz-ről 96 KHz-re átalakítani?" Ebben a mondatban nincs alany, így nem túl értelmes.
Ha win7-ről van szó:
A hangszórón jobb oldalt alul jobb gomb, majd lejátszó eszközök, hangszórók, tulajdonságok speciális fül, és itt nem tudod átállítani az alapértelmezett formátumot?Milyen módba vagy (Game; Audio creation; Entertainment) milyen driverrel?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
bitovi
tag
Van egy XFI Fatality kártyám.
Hogyan lehetséges, hogy 44 KHz-ről 96 KHz-re átalakítani?
Lehetséges-e egyáltalán?
Ha átállítom 96-ra visszaáll 44-re.
Foobarral át tudja alakítani 44-ről 48-ra, amit lentebb a hozzászólásokban szerepel. -
the_pimp
senior tag
válasz PrinceHerceg #10877 üzenetére
Szia!
Teljesen gyárit drivert használok, próbálkoztam a PAX driverrel(?) is, de nem sok sikerrel jártam.
Ahogy olvasgatam a többi fórumon, nem én vagyok az egyetlen aki ilyen hibával találkozik.
Az integrált hangkártyán is a gyári ac97 driverekkel próbálkoztam, de ott is ugyanaz a jelenség van mint a hangkártyán,
-
TXT
őstag
válasz fradi81 #10883 üzenetére
Tökéletesen működik most is, csak eddig 5.1 fejhallgatóval használtam és gondolom akkor kellett állítani valamit, mivel volt 5 minijack és egy USB kábele. Az igazság az, hogy lövésem sincs, mit állítottam be/el akkor. Ezért kérdezlek titeket, hogy mit kell beállítani és hova?
-
TXT
őstag
Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series hangkártyám van, digitális (optikai) kábellel összekötve egy Logitech Z-5500 hangfalszettel, de valamiért nem akarja elfogadni INPUT-ként. Ez abban nyilvánul meg, hogy a hangfalszett asztali egysége azt írja ki, hogy:
"INPUT: Optical
No Digital Data"Hogy a túróba van ez most???
Már leszedtem a Creative összes progiját, az alaplapon le van tiltva az integrált hangkártya, de valamiért nem szólal meg a hngfalszett, csak akkor, ha a távirányítóján TEST funkciót ellenörzöm. Ekkor minden hangfalat lecsekkol és rendben meg is szólal mind, de ennyi. Utána is ez van kiírva!Milyen szoftvert tegyek vissza a hangkártyának? (Win7 64bit van) Jelenleg INNEN van fent a Creative Sound Blaster X-Fi Titanium series beta driver (Release date : 12 Dec 11 ), ez megfelelő drivernek, vagy van jobb, illetve mi kell még mellé???
-
the_pimp
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy adott egy xfi xtreme audio, ami xp-n tökéletesen meghajtotta az 5.1 et, de most win7 en olyan akadályba ütköztem, ami mág a google-t is kimerítette.
A baj az hogy ahogy beállítom a megfelelő beállításokat, és letesztelem a hangszórókat akkor megy minden rendesen(front l,front r, rear l, rear r, center, sub) de ahogy valami zenét/filmet szeretnék elindítani, a mélyláda megszűnik működni.
Minden hangszóró működik, kivéve a subwoofer.Roppant bosszantó.
Természetesen a "legfrissebb" driver van feltéve, és ugyanez a jelenség van akkor is ha az integrált hangkártyára kötöm rá a rendszert, a tesztelés során amit a rendszer végez, minden szépen duruzsol, de ahogy zene/film indulna el, egyből meghal a sub.
Valaki esetleg tapasztalt már hasonlót?
Válaszolat előre is köszönöm!
Üdv.
-
Geresics
addikt
Ha valakit érdekel esetleg előlapi kivezetés a füleshez és a mikrofonhoz, akkor én megcsináltam magamnak. Külföldről rendeltem hozzá csatlakozót, de csak 10db-os csomagban adták, ezért maradt 9db feleslegesen.
Ha valaki más is megcsináná magának, akkor beszerzési áron (200Ft - nem keresni akarok rajta) tudom adni, mert nekem nem kell, másnak viszont jól jöhet!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
PrinceHerceg
őstag
válasz korcsi #10871 üzenetére
Szia !
Ha visszaolvasol a hozzászólásomhoz, akkor láthatod hogy előtte a kérdező a feltett kérdésében az Auzentech termékeiről érdeklődőtt, szóval ennek tudatában Én is általánosságban a gyártó ismertebb hangkártyáikról azaz a Forte, Bravura, Prelude muskétásairól beszéltem mint minőségibb kacaatokról !
[ Szerkesztve ]
-
Cooley18
aktív tag
válasz Cooley18 #10869 üzenetére
Csak sikerült megforrasztani az analóg kábelt, és azzal hibátlan. Gyönyörűen pattogásmentesen szól. Hangkártya, kábel vagy házimozi hiba lehet ez vajon?
És felfedeztem egy újabb hibát analóg csatlakozáson. A Bass Redirection konkrtétan nem a mélynyomónak választja le a mélyet, hanem egy az egyben levágja az adott frekvenciától.
Miért nem Xonar-t vettem anno... -
Cooley18
aktív tag
-
Cooley18
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy SB X-Fi Titanium kártyám van, és optikai kábellel csatlakozik a házimozihoz, és lenne némi gondom vele. A gond nagyjából annyi, hogy 1-2 másodpercenként pattogó hangot lehet hallani, hol az egyik, hol a másik hangszóróból, ha filmet nézek, vagy zenét hallgatok. Játékok alatt még nem tűnt fel. Nem mindig észrevehető, főként halkabb, magasabb hangok megszólalásánál jelentkezik, és nagyon zavaró.
Bárkinek bármi ötlet, hogy mi okozhatja ezt, és mi lehet rá a gyógyír? (Win7 64bit-et használok, a gépem adatai a profilomon, 24bit 48kHz-en használom SPDIF kimeneten)
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Sziaszok !
eszakas: röviden és tömören felejtsd el a Reconokat...
korcsi: Te meg ne kekeckedj Velem !
[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
Hali!
Most szeretnék hangkártyát cserélni nézem ezeket az új csodákat. És elgondolkozom, hogy hol vannak róla az alkatrészek? Ha ilyet veszek nem-e egy integrált hangkártyát veszek külön nyákra építve, gagyi kondikkal??
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
korcsi
veterán
válasz PrinceHerceg #10861 üzenetére
"lévén hogy a Creative példályát elvetve mínőségibb alkatrészekből építik fel a saját kártyáikat" ??? Ki, mit, miből?
Inkább használjuk a jobb minőségű (mivel más) kifejezést, inkább helytálló a leírni kívánt fogalomra, és könnyebb is leírni.
[ Szerkesztve ]
-
HornedReaper
senior tag
válasz PrinceHerceg #10861 üzenetére
Hali!
Egy Onkyo belső PCI-os kártya lenne a legjobb, de horror áruk van
Essence ST-vel is szemezgetek, de a digitális kimenetet használom, nem tudom még mindig, így megérné-e a felárat..
-
PrinceHerceg
őstag
válasz HornedReaper #10859 üzenetére
Szia !
Nem lehetnek olyan rosszak, lévén hogy a Creative példályát elvetve mínőségibb alkatrészekből építik fel a saját kártyáikat, és még driverek terén sem hallok olyan rosszakat...
-
radic24
csendes tag
Köszönöm a segítségeket!
-
HornedReaper
senior tag
Az Auzen (Auzentech) kártyák megérik a felárat?
Azoknak is frissítgetik néha a szoftverét?A legjobb SPDIF kimenettel rendelkező kártyát keresem DTS dekóderrel.. (vagy külső DAC-ot max 40eFt-ig)
-
radic24
csendes tag
JÓ ESTÉT!
KÉRNÉK 1 KICSI SEGÍTSÉGET, VAN EGY DFI ALAPLAPOM ÉS KAPTAM BELE EGY X-FI SB0730-AS HANGKARIT DE AKÁRMIT CSINÁLOK VELE NEM ISMERI FEL A LAP.
TUDTUK SEGÍTENI EZ ÜGYBEN -
korcsi
veterán
válasz eszakas #10854 üzenetére
Nem lehet, hogy a játékokkal van a baj?
Mert ha az eax-et nem ismerik akkor mit ismernek? Openal megy mindenhol illetve a többi szoftveres hang motor is. Vagy van olyan technológia ami SB-n nem megy máshol meg igen?
-
eszakas
senior tag
válasz PrinceHerceg #10851 üzenetére
Igen használtam is, de lehet hogy a játékok nem ismerik mert Cod4 óta nem nagyon tetszik a dolog.
2.0 és 5.1-es fülesekkel is próbálkoztam. Elég nehéz pozicionálni a dolgokat.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
PrinceHerceg
őstag
válasz HornedReaper #10852 üzenetére
Egy hangyapöcsnyit talán jobb volna az ST, de az a külső DAC talán még az ASUS-nál is jobb lehet !
[ Szerkesztve ]
-
HornedReaper
senior tag
válasz fradi81 #10815 üzenetére
Xonar Essence ST-re szeretném váltani (valszeg) a Fatal1ty Gamer-t. Fejhallgató mellékes, soha nem használtam, H/K AVR330 erősítő, B&W 603 S2 front hangfalak és LCR60 S3 center, kis Yamaha sub + gagyibb hátsó hangfalakra kötöm, Néhai olcsó kábeleivel. Főként zenére és filmre használom a cumót, játék mellékes.
A digitális kimeneten javulást fogok tapasztalni DTS-ben az Essence-cel?
Az X-Fi-n van "Bit-Matched Playback", így is jobb lehet az Essence ST? (van "árnyékolás" az Asus-on, újabb technológia...)Vagy egy hasonló értékű 5.1 DAC-cal jobban járnék? pl. Fanmusic HF-D1B
[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
-
korcsi
veterán
válasz eszakas #10847 üzenetére
Nem tudom mi a baj a Creative támogatásával.
Audigy 4-em megy szépen 64-bites win7 alatt, gyári driverrel.Meg ábéztem xonar DX-et az Au4 ellen, a DX-nek egy hangyányit jobb a hangja, de sajna nem tudtam vakon tesztelni, így ez sem száz, lehet simán placebo, a végére már mindegyik tetszett.
Mindkét kártya benn a gépben, winamp, foobar kernel streaming-el 24/96 minta anyaggal SB "Bit accurate Playback"-ben biztos ami biztos, és ennyi jött ki, ami szerintem nem sok.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
eszakas
senior tag
válasz PrinceHerceg #10846 üzenetére
El is hiszem, nekem is fáj a szívem érte de visszaolvasva a fórumban nem nagyon favorizálja senki a Creative támogatását szoftver szinten.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
válasz PrinceHerceg #10844 üzenetére
De attól még gondolom érdemes cserélni a Xonárra?
-
eszakas
senior tag
válasz PrinceHerceg #10840 üzenetére
Hát ha megnézed az alaplapom az 1X PCI-E megint olyan helyen van hogy a csipszet hűtőbordától nem fog elférni a kártya. Muszáj lesz az egyik hosszú slotba tenni a kártyát. KDaniel drivert használok de sokszor elveszlik vele a kártya, nem látja a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
X-fit használ/használt-e valaki linuxon?
moto g72, Ninebot d28e
-
PrinceHerceg
őstag
Bár ha még mindig nem tudsz PCI-e hangkarit venni az alaplapod miatt akkor pl: egy PCI-os Xonar D2 is alternatíva lehet, ha tényleg ennyire nem vagy megelégedve az X-Fi kártyacsalád támogatottságát illetően !
Megjegyzem Nekem a térbeli pozicionálás P.A.X drivercsomaggal tökéletesen megfelel a játékok alatti, hála az EAX-HD és a CMSS-3D ötvözésének + ezt megfejelendő 24-bites kristályosítással, mert ezek így eggyütt tényleg nagyon állatúl szólnak egy jobbfajta fejhallgatóban !
[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
válasz PrinceHerceg #10835 üzenetére
Mondjuk ebben igazad van. Annak idején azért vettem én is az XtremeMusic kártyát mert PCI csatlakozós volt. De most szeretném én is lecserélni de nem szeretnék a Creative szoftvercsapdájába esni megint. Live, Audigi4, X-fi. Eddig ezeket használtam zene film játék. Sajnos a Vista és a Win7 alatt nem volt normális a játékok alatti támogatás. Szépen szól a zene így is de a játék jobban pozicionálható az alaplapin mint az X-fin. A csere miatt pedig félek hogy a zene nem fog úgy szólni a Xonar Phoebuson mint az Musiccal.
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
Lehet mindenkinek van némi igaza, de a gyakorlatban, ugyanolyan körülmények között, ha csak a hangkártya más, tényleg nem egyformán szólnak a digitális kimenetek, aki hallott többet, tudja. Ha nem így lenne mindenki megvenné a legolcsóbb 2000Ft-os digitális kimenettel rendelkező hangkártyát.
moto g72, Ninebot d28e
-
korcsi
veterán
válasz Kr/\toS #10836 üzenetére
"A titok szvsz nem is olyan nagy titok; maga hang képzésének a módja; tehát maga a nyák-dsp-kondi-tápkezelés dac; adc, és persze a driveres szint. Vagyis minden összetevő számít a láncban a legkissebb elemektől nézve."
Ezek azok a mik a digitális átvitel szempontjából nem vesznek részt az átvitelben.pl.: ASIO-val "bit matched playback"-nél a digitális kimeneten ugyanabból a médiából mindenkinek ugyanaz jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
-
Kr/\toS
senior tag
..Elméletileg ha minden jó, nem lehet különbség,..
Ez így ebben a formában szerintem nem igaz. Mert ha igen akkor minden ami digitális jelet ad ki magából ugyanúgy kell hogy szóljon. A gyakorlat meg az minden erősítő és kártya máshogy szól. És bár csak felhasználó vagyok magam is, a képlet nem lehet ilyen egyszerű ahogy említetted.
A titok szvsz nem is olyan nagy titok; maga hang képzésének a módja; tehát maga a nyák-dsp-kondi-tápkezelés dac; adc, és persze a driveres szint. Vagyis minden összetevő számít a láncban a legkissebb elemektől nézve. -
eszakas
senior tag
válasz PrinceHerceg #10812 üzenetére
Szia.
Ha van akármilyen PCI-E szabad slotod abba rakhatod mert kompatibilis vele.
-
PrinceHerceg
őstag
Én jelenleg egy SONY MDR-XB700 típusú fejhallgatót használok, így próbálom a "vájt" füleimet edzésben tartani...
De arra még álmomban sem gondoltam volna hogy 2-db X-Fi Elite Pro hangkártya közt is lehet különbség, konkrétan a felszerelt OPA-k közt ( grat Kreatine ), ami bizony tényleg jelentős különbséget hoz !
Ezért gondolkozom Én is valami modoláson, csak nem találok hozzá megfelelő tökös Szakit, aki vállalná a műtétet...
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
Világos, én is ezért vettem ilyet, mondjuk előbb inkább a drivereikre gondoltam előző hsz-ben, több mint egy éve nincs új hivatalos, tudom, van helyette házi, de akkoris.
EAX5 meg nem volt nekem annyira feltűnő, aztán jött a vista meg a win7, és már a játékoknak sem volt feltűnő
No Comment
-
HSM
félisten
válasz PrinceHerceg #10827 üzenetére
Az a helyzet, hogy fogalmam sincs, mivel nem volt lehetőségem olyat meghallgatni. Ellenben a gyári Extreme Music-ot illetve Audigy 2ZS, A2 ZS Pro kártyákat simán veri, számomra ez már az a szint, aminél nem vágyom jobbra.
Építési minőségre hasonlóan magas színvonalú az Elite pro is, így nem tudom, mennyi előrelépés lenne, de ha valaki két Elite Pro közt is hallja a különbséget, ott hatalmas difik is lehetnek, én ennyire azért nem vagyok szerintem vájtfülű.
(Vagy csak kevés ilyesmihez a régi, belépő Sennheiser fülesem. )[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz korcsi #10826 üzenetére
Nekem csak a frontra kellett volna, 1db, hogy a fülesemmel szebben szóljon, azt pedig sikerült egy barátomtól egy doboz sörért beszerezni, volt neki egy felesleges, szintén hangkártyatuningból maradt neki. De amúgy tudtommal 1-2 ezres az ára darabjának.
De amúgy a jóminőségű kondenzátorok se olcsók, az is elvett a kedvemből. -
HSM
félisten
válasz korcsi #10824 üzenetére
Jó nekem ez a topic... Szerintem bőven elfér ide. Az Auzen Prelude-omhoz úgyse akarok nyúlni, azt jól összerakták gyárilag, LM4562-es opákkal és jó kondikkal. Anno gondolkoztam amúgy, hogy átépítek egy olcsó használt A2 ZS-t LM4562-kel és jóminőségű kondikkal, kikötött némító áramkörrel, de aztán inkább hanyagoltam a témát. Sok macera, meg adatlapolvasás, méricskélés, és kérdéses végeredmény, sajnos nincs meg a kellő műszerezettség se itthon, és az elektronikai tudásomra is ráfér(t) még némi fejlesztés. Inkább vettem egy használt Auzen karit, nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
A hozzászólás eleje ide passzol.
-
PrinceHerceg
őstag
Itt van egy amolyan nem hivatalos sorrend:
ASUS oldalon:
Xonar DG, DS, DX/D1, D2/D2X, Xense, Phoebus, ST/STX
A HDAV1.3 a HDMI csati miatt más kategória
Auzentech oldalon:
X-Studio 5.1, Raider 7.1, Meridian 7.1 2G, Plosion 7.1
X-Fi Forte, Bravura, Prelude 7.1
a HomeTheater HD itt is kicsit másabb ketegória
Creative oldalon:
Live széria
Audigy 1, 2, 4 szériaX-Fi XtremeAudio, Gamer, Music, Titanium, Titanium Pro, FPS, Platinum, Elite Pro, Titanium HD
Z széria...
...Reacatf*s... = mínősíthetetlen ^ _ ^
[ Módosította: KrAt ]
-
HSM
félisten
válasz fradi81 #10815 üzenetére
Ha a digitális kimenetben különbség, akkor az vagy sérült, durván meghajlott vagy túl hosszú kábel, esetleg rossz minőségű jeladó a kártyában. Nagyon körültekintőnek kell lenni, ha ezt meg akarod ítélni, mi okozza az észlelt hangminőség-különbséget, nem triviális. Elméletileg ha minden jó, nem lehet különbség, de gyakorlatilag igen, mivel a digitális átvitelben ugyanúgy felléphetnek átviteli hibák, mivel ez az interfész nem igazán használ hibajavítást.
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
válasz PrinceHerceg #10819 üzenetére
Tudta igen, amig működött, van optikai kábelem azon ment ki, de jelenleg egy realtek alc 883-al nyomom
PrinceHerceg
jaja, megnyekkenhetett.[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
HSM
félisten
Még szoftver fejlesztés se nagyon történt, csak ami algoritmus már kész volt hardverben, abból gyártottak egy szoftvert, még anno az integrált hangkarikhoz MB X-FI néven, aztán jött a Recon, ami kb. ugyanez, egy hangyányival okosabb szoftverrel és saját hangcodekkel.
Őszinte leszek, én szerintem amit ki lehet egy hangkártyából hozni, azt az X-fi tudja. Az EAX5 nagyon szép hangzást vitt a játékokba, EQ, Crystalizer, SVM, fedélzeti ram, 24/48Khz, mindenféle in/out... Nem mondom, hogy nem lehet ezt fokozni, de már nagyon magas ez a szint is. Ma mondjuk már elég erősek a CPU-k hogy azokon menjen a hangfeldolgozás valós időben, jó minőségben, de azért én csak jobban szeretem, ha célprocesszor molyol ezzel.
-
fradi81
veterán
válasz PrinceHerceg #10814 üzenetére
Jelenlegi lapomon mondjuk nincs digitális kimenet szóval ez amúgy se menne, meg szerintem ez így nem teljesen igaz hogy ugyan azt a hangminőséget kapom az integrált cuccal, mint ezzel a hangkártyával, épp az előbb olvastam erről egy hsz-t Digitális és digitális között is van különbség, pl asus xonar d1-xtreme music, teljesán máshogy szólnak. Az asus xonarról annyit hogy 3 évet bírt, első és utolsó asus termék amit megvettem, az alaplapjainak is van 'hírneve'
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
PrinceHerceg
őstag
válasz fradi81 #10810 üzenetére
Ezt sűrgősen felejtsd el...
Nagyon nem ugyan az az általam említett hangkari, lévén hogy sokkal durvább mind a három fő hangtartományban, és ez saját tapasztalat... viszont ha már az új verziókra pályázol akkor a Titanium HD elég ígéretesnek néz ki, és talán még annál is van feljebb pl: a Xonarok ST/STX kártyái !
Tény hogy ezek az ujjabb termékek sokkal minőségibb komponenekből építkeznek és kb tegnapelőtt jöttek ki, csak pl: Nekem sem örülne a VGA-m, ahogy sokan másoknak sem, mert manapság sajna szeretik a PCI-Express slotok fölé pakolni a PCI-e slotot, vagyis a lehető legrosszabb helyre, mert így a légáramlás oda és melegszik minden...
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
válasz PrinceHerceg #10809 üzenetére
Az kb ugyanaz mint xtreme music és régi, én most az újakból gondoltam
moto g72, Ninebot d28e
-
lee56
őstag
Lényegében akkor a szoftverfejlesztéseket fizzettetnék meg az új kártyával?!, szép
Kiváncsi lennék X-Fi-kből is még mi mindent hozhattak volna ki ha inkább azokkal foglalkoztak volna, egy új termékcsalád bevezetése helyett, persze előbbiből nemigen lenne haszna a creative-nak, de jót tett volna a haldokló presztizsüknek legalább
No Comment
-
HSM
félisten
válasz fradi81 #10802 üzenetére
Az árához képest egy kalap ....
Megmondom mi vele a baj, integrált benne minden. Az erősítő, DAC, minden. Nem egy szint az elektronikai megvalósítás a régi kártyákkal, olcsó, egyszerű. Papíron a Realtec is tud 108dB-el jel-zajt, mégse épít belőle épeszű ember 30 000-es hangkarit. -
fradi81
veterán
Na végigolvastam, sok tapasztalatnincs itt a Reconról. Nekem az jött le hogy nagy tudású, de csak szoftveresen, és a gép procijal számol, amiből hátrány különösebben nincs. Írta a kolléga aki megvette hogy szebb hangja van mint az előző kártyájának, kérdés érdekel-e minket hogy miért szól jól, ha jól szól?
moto g72, Ninebot d28e
-
korcsi
veterán
Nincs ezzel semmi baj, ha jó minöségü a resampler akkor csak megelözi a problémákat az audigy kártyával rendelkezöknél, és ha elég jó akkor feleslegessé teszi az x-fi teljesítményének 70%-át. Az Asus xonar-ok is szoftveresen kezelik a problémát, igen jó eredménnyel:
"Sample Rate Conversion Quality:
Almost lossless, high-fidelity floating-point filters, which has:
-140dB THD+N (typical value for 44.1K->48KHz, 24bit)
-145dB Dynamic Range (typical value for 44.1K->48KHz, 24bit)"[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus VY279HE IPS 27" FullHD, 1ms, FreeSync, 75Hz monitor
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 2 év garival! -
- APPLE IPHONE 14 128GB / 100% AKKU / KÉK
- Új, bontatlan MEE AUDIO T1CMA bluetooth fejhallgató - 1 hét próbagarival! -
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest