- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ég veled, KEndre! :(
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bordoi
őstag
válasz Kr/\toS #10199 üzenetére
Köszönöm.
A Pax 1.2-t 1x raktam fel a PAX 1.3-at 2x de csak felébe harmadába működött. nem zárom ki, hogy bennem van a hiba.
A gyári driverrel minden flottul működött kivéve a nagyon halk mikrofont.
Ennyi esélyt adtam neki, megy a piacra, aztán vagy beszerzek valami Asus kártyát vagy megy vissza a lap gyári kártyája.Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
Bordoi
őstag
válasz PrinceHerceg #10196 üzenetére
Mielőtt írtam, olvastam mert szokásom.
Mondjuk lehet valami elkerülte a figyelmemet. Viszont nem sok esélyt adok neki. Nem nagyon szeretem ha valamivel sokat kell mókolni.Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
Bordoi
őstag
válasz PrinceHerceg #10192 üzenetére
Szólj a Modkerben, hogy töröljék a felesleget.
Akkor vagy vissza megy a gyári kártya, vagy megy a piacra és megpróbálok egy Asus-t.
[ Szerkesztve ]
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
PrinceHerceg
őstag
Ezért tuti hogy kinyírnak a moderátorok elnézést a 2x-i közzétételért...
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Itt egy kérdés ami minden hozzáértőbb Tagnak szól...
Szerintetek van értelme alkatrészeket cserélni egy hangkarin gyártótól függetlenül, értem ezalatt a lényegi egyveleget + mindenezt megfejelni egy kis ERS papírral ami a zajszűrést hivatott áthídalni de legalább is valamilyen részben csillapítani a kártya hátlapján ?
Sok fórum nyít már útmutatókkal e témában, szerintetek érdemes ez ügyben tenni valamit, egyáltalán van erre specializáltan szakember aki mindenezt képes megoldani és főképpen érdemes befektetni ebbe a projektbe, tehát füllel hallható lenne a különbség ( mint mindig sokunknak most Nekem is ez a legfőbb kérdésem ) ! ?
Pontosan ezekre gondolok...
PrinceHerceg
-
Bordoi
őstag
Uraim, hozzám került egy X-FI Gamer OEM kivitelű kártya. A gondom nem kevés. A PAX driver elvileg felment viszont sehol nem találtam. Ezután feltettem a gyári drivert, de az istenért sem tudom a mikrofont rendesen beállítani. Nagyságrendekkel halkabb, mint a lapom Supreme FX kártyával. Még a Windows-ból is eltűnt a +decibel xsúszka. Windows7 64 BIT.
Viszont nekem a mikrofon prioritást élvez, mert rengeteget beszélek Skype+TS.
Nyiván én nem értek hozzá.Tudtok valami megoldást?
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Tirexi #10186 üzenetére
Szia Tirexi !
Van rá mód hogy 5.1-es hangot kapj végül ebből az X-Fi kariból, de csakis digitális úton, viszont úgy nem éri meg megvenni mivel a külső erősítőd fogja végezni az átalakításokat, ami nem minden esetben nyerő dolog, mert elképzelhető hogy nem olyan jó mínőségű alkatrészekből áll mint a Titanium HD hangkártya maga, így végeredményként elképzelhető hogy nem lessz olyan kimagaslóan jó a kapott hangzás...
Egyébként van rá mód hogy RCA kimenetből Jack 3,5-et varázsoljon az ember ( megjegyzem ha nem OEM-es verziót veszünk akkor a csomag részét képezik ezek az átalakítók amiket felsoroltál a kérdésedben...
Bár sajna az analóg kimenetek csak Stereo 2.0 hangot biztosítanak, ezért nem igazán értem ezt a kártyát jómagam sem, persze jogosan hördülhetne itt most fel a sok Audiofil hogy a zenehallgatásnak csakis Stereo-ban van létjogoslutsága, de szerintem erről még hosszan lehetne vitázni...
Talán tényleg jobb ha a gyártó úgy Recon3D családját választod, mivel azoknak ugyszintén van Analóg 6 CH-es és Digitális ki / be menete is, szóval úgy biztosan nem nyúlsz majd mellé, habár Én ezekkel a karikkal vigyáznék, lévén hogy furcsa mód semmilyen technikai adatot sem közöl róla a gyártó a teljesség igényével, csak az eddigi alapnak számító dolgokat ( 24-bit / 96Khz ), de semmi fontosabb SNR vagy THD % adatot, bár ez már az Én véleményem...
PrinceHerceg
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
Hi all.
Nézegettem a Titanium HD hangkártyát de nem jöttem rá hogy hogyan is tudom én ehhez csatlakoztatni a PC hangszórómat.
Optikai kizárva így marad a 3.5-ös jack dugós megoldás.
Legalább is maradna ha tudnám csatlakoztatni.
Van egy RCA átalakító a kártyához amit ha a kártyába dugunk marad nekünk egy 3.5-ös jack dugónk. Egy olyan dugó amit én a kártyába szeretnék bedugni a hangfalét..
Nos ezt hogy a fenébe kell használni?
Vagy ehhez a kártyához külön erősítő kell vagy mi? Hogy lesz ebből 5.1?
Kajak nem értem az egészet...Plz help.
-
bitovi
tag
-
HSM
félisten
írtad, az alaplapi is csinálja, szóval egy hangkártyacsere aligha oldaná meg a gondod szvsz.
Gondolom, megvan még a régi winyó, kiszeded az ssd-t kompletten, és tolsz rá gyorsban egy OS-t, ez max egy óra. Ha nem oldja meg, visszatolod az SSD-t es már indíthatod is a régi rendszert. -
Meza
tag
Sziasztok!
Én is ide menekülök már a problémámmal, mert egyszerűen nem találom a megoldást. A helyzet a következő: X-fi Xtreme Audio a hangkártyám (tudom rossz vétel volt, de mindegy már ) és eddig nem volt vele gond. A múlt héten vettem egy SSD-t, Win 7 Ultimate x64 reinstall rá, és azóta kerreg a hang. Egyész pontosan van normális hang, csak zene/film lejátszás közben időnként egy rövid kerregést hallat, ilyen zörrenésszerű hangot (mint valami statikus zörgés). Egyik kolléga tanácsára próbáltam a ventiket kihúzgálni, hátha az zavarja meg, de az nem segített. Driver x-szer reinstall, de nem oldotta meg (PAX driverrel is próbáltam.)
Ezután leszedtem a hangkártyát, hogy alaplapi chip-et használok és ott is ugyanezt a zörgést produkálja. (A hagszórók jók, mert fülessel is u.ez van.)Eddig ugyanezzel a konfiggal ment rendesen (az SSD előtt).
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet? Már egy jó hete szívok vele! Az SSD lehet ennek az oka?
"Olvashatatlan aláírás"
-
HSM
félisten
válasz Maxtreme #10168 üzenetére
Az viszont örüömteli, hogy a drivegondok akkor megszűntek már.
Hozzá kell tenni amúgy, hogy rengeteget fejlődtek az alaplapi csipek az elmúlt 4-5 évben, a P4 korszakban még mondjuk rá nem kötöttem volna még a 2K-s gazdaságos hangszórót se. Ellenben ma már nagyon jó minőségűek is vannak, mondjuk egy Audigy1 minőségét már megközelítik a jobbak. (És az Audigy1 se szólt ám rosszul.) Az asztali Genius 5.1-el (fadobozos, 150W-os 5000-es, azért nem bóvli kategória, ha nem is egy THX-es szett) nem is nagyon hallom a különbséget. Igaz, a lapomon elvileg a jelenelgi legjobb hangminőségű realtek van, az ALC889-es.
Igen, sajnos eléggé kihalt már az EAX, ami támogatja, az is bugzik vele, legalábbis nálam... XD
Ez az új Recon3D szerintem egy nagy minőségi visszalépés. Első ránézésre gyakorlatilag egy okosan szoftverelt, sima hangkodek, mint mondjuk egy realtec integrált, ugyanúgy beleintegrálták a DAC-okat, az erősítőket, azért olyan üres a NYÁK-ja. Én nem várok tőle, kb semmi jót. Nem lennék meglepve, ha az X-fi-s mókáka is csak szoftveresen "emulálná"...A jobb minőségű kimenet alatt a hangképet értettem.
-
Maxtreme
addikt
Mint Xonar tulaj mondom, eddig a driverrel nincs problémám.
Amúgy manapság sajna a hangkártya nem túl nagy biznisz. Anno ugyebár nem voltak ezek az integrált csodák, akkor kötelező volt venni valamit (Gravis, sb16 stb) manapság viszont az emberek 95%ának tökéletesen megfelel az integrált hangchip "minősége". (és minimum felének hozzá egy 2k-s tescos hangszóró)
Az eax25 és társairól meg annyit hogy manapság szinte teljesen okafogyottá vállt, mivel csaknem semmi nem támogatja.
Kíváncsi lennék az új creative hangkártyák hangzásvilágára (recon3D v mi a szösz.) Ránézésre nem túl biztató egyik sem.
ps: Azért hangzásra sokkal kellemesebb és jobb ám a Xonar mint az alaplapi, nem csak a kimenetek között van eltérés. (legalábbis az Asus AV chipes D1-től felfelé. a Cmi8xxx-esekről nem tudok nyilatkozni)
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Na igen. Ellenben ez passzol ahhoz, amit írtam. Vagy ne legyen, vagy legyen, de rendes. Ők az előbbit akarták választani, aztán kénytelenek lettek mégis alkotni valamit. Ez nem volt szép húzás, aláírom. Ellenben sajnos azt már sosem tudjuk meg, hogy vajon csak időt húzni akartak, hogy később adják ki a támogatást a régi karikhoz, és ezzel némi hátszelet adjanak az újaknak (ez még valahol elfogadható szvsz), vagy sosem akarták kiadni, ami tényleg elég genyó dolog lett volna.
(#10164) Maxtreme: Hát igen, sajnos ez van. De azért azt is látni kell, mennyi pénzt ölhettek bele Creative-ék ebbe a hangcsip-családba, illetve a hozzá kapcsolódó technológiákba. Igaz, a professzionális EMU vonalra készült DSP-nek, de nem igazán tudok hasonló hardveres képességű konkurens csipről, amiket mezei hangkarikba is szereltek volna. Pláne a P4 korszakban, az Audigy-kkel tényleg szintet léptél a hardveres EAX hangokkal. A Xonar-ok hangminőségre jók, de ott is volt ám komoly panasz a driverekre pár éve (most nem tudom, mi a pálya), és valahogy nekem nem jön be, hogy csak a kimenet jobb minőségű, mint mondjuk egy jobb integrált realtek, aminek viszont beton stabil drivere van, és effektíve ingyenes a lapra integrálva.
[ Szerkesztve ]
-
vanye
senior tag
Audigy-hez sem jött ki addig rendes Vista-driver, amíg Daniel K. az orruk alá nem dörgölte moddolt pakkjait. Szóval én nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy a Creative átérzi, mennyit veszíthet az elégtelen supporttal. És meglehet, hogy mindezt csak nemtörődömségből teszik, de ettől még a végeredmény ugyanaz.
Stern des Südens!
-
HSM
félisten
Ja, bocs, félreolvastam. Ellenben szerintem igenis érdekük, hogy a régi termékek is vagy működjenek, vagy abszolút ne legyen support hozzájuk. Annyira nem hülye cég a Creative, hogy ne fogják ott fel, hogy a régi termék supportja nélkül a béka segge alá süllyed a megítélésük, és senki nem fog merni vásárolni tőlük. Pláne az X-fi Music-nál, aminek OEM kiadása pl. Dell gépekbe emlékeim szerint még bőven 2010-ben is szállítva volt, szerintem a Dell jobban a tökükre lépett volna ha gáz van, mint az Auzentech, mert kicsit nagyobb cég, szintén prémium termékekkel, supporttal.
(#10161) Maxtreme : Ezzel én is így voltam, sosem értettem azokat akik szidják a drivereke, mert nekem is kb. 2008 óta van mindenféle Creative hangkarim, 2009 óta X-fi, és semmi komolyabb gondjuk nem volt soha, egykét apróbb bugot leszámítva.
[ Szerkesztve ]
-
vanye
senior tag
Én azt írtam, hogy "nem érdekük, hogy ezt [a problémát] megoldják (hisz akkor ki vesz majd új hangkártyát tőlük?)". Az Auzentech-es X-Fi-kártyákat mai napig kapni újonnan; na ez egy Music-ról pl. nem mondható el. Így aztán az Auzentech-nek érdeke, hogy rendes drivert adjon ki a forgalmazott cuccaihoz, különben a kutya meg nem venné őket. X-Fi-nél ilyen kényszer nincs, hiszen azok bőven az XP-s korszakban láttak napvilágot.
Persze lehet, hogy tévedek.Stern des Südens!
-
Maxtreme
addikt
Pedig akkor tuti "errefelé" lehet a kutya elásva..
Komolyan én 2011-ig el sem tudtam képzelni hogy sokan miért szidják az x-fi driverét. (kisebb bakik voltak, de az mindenhol akad) Nálam összességében teljesen problémamentes volt a kártya.
..szal én 100%osan biztos vagyok benne hogy az ssd a ludas. (előtte is win7x64-et használtam, már a béta óra) -
HSM
félisten
válasz Maxtreme #10159 üzenetére
Annyiból is gyanús amúgy, hogy valahol írta is valaki, hogy eseménynapló szerint valami dependencia (függés) miatt nem indul el valami cucc. Nem nehéz elképzelni, hogy két egyszerre induló, függő folyamat SSD-n egyszerre legyen kész és gondot okozzon, míg a HDD-vel az egyik jelentősen később legyen kész, és soha ne okozzon gondot. Viszont ha ilyesmi előfordul egy driverben, az azért picit gáz...
-
Maxtreme
addikt
basszus ebben az ssd-s dologban tényleg lehet valami. Nálam az x-fi 2009 végétől egészen kb 2011 közepéig tökéletesen működött. Eztán történt az hogy vettem egy 40-es intel ssd-t, és így visszagondolva ettől számítva kezdődtek a gondok. Kb havi szinten 1x eltűnt a hangkártya a win alól.
Platform és SSD váltás után (90-es Force3-as Corsair) még gyakrabban előfordult a dolog.. (gyorsabb lett a rendszer nyilván)
Szal basszus. Lehet összefüggés. -
HSM
félisten
Hát érdekes... De akkor mivel magyarázod, hogy nekem kb. 2009 végétől végig 64 bites rendszeren (először Vista, aztán Win7, de ugyanazzal a driverrel futnak, szval mind1) azóta is 100%-osan hibátlan az Auzentech karim, szintúgy Creative driverekkel?
Lehet, az Auzentech a tökükre lépett, gyártsanak nekik rendesen működő drivert, de akkor már miért ne ültették volna át ezt a megoldást a sima X-fi karikra? Munkában kb ez semmi nem lett volna, mivel ugyanaz a csip. Mint írod, nekik se érdekük, hogy szarul működjön...(#10156) lee56: Persze, ha tuti vagy benne, hogy sosem fog kelleni, akkor azonnal OFF, ez tényleg alap. Én is mindig így teszek, ki is van lőve a lapomon a COM port, meg a felesleges +2 SATA vezérlő, a 2. hálókártya... De attól még elvárom, hogy ha nem kapcsolom ki, akkor is működjön.
-
lee56
őstag
Itt amit linkeltél szinte mindenki ssd-re gyanakszik (mármint hogy azóta van neki ez a probléma, valaki szerint túl gyorsan tölti be a rendszert és az xfi-nek több idő kéne hogy belőjje magát, hmm még akár igaz is lehet) Érdekes, creativenak meg nincs pénze tesztelni ssd-s rendszereket, vagy csak simán nem érdekli őket?
Na csak hogy ne általánolsítsunk, van itt valaki akinek van SSD-je is, és még sincs gondja win7-64-el?
(#10154) HSM : Najó akkor átfogalmazom, jobb biztosra menni, és főleg ha csak az egyiket használja az ember, akkor a másikat letiltani
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
vanye
senior tag
Ha végigolvasod a Creative oldalán nyitott topikot, akkor látni fogod, hogy a probléma sajnos nem egyedi. Egy kártya, ami XP alatt hibátlanul üzemel, 64bites Win7 alatt hirtelen nem akar rendesen működni. Itt nyilván a Creative által hegesztett driverrel lehet a bibi. Esetleg a Win és a driver inkompatibilitása a gond. (Végül is mindegy; a végeredmény így is, úgy is egy használhatatlan hardver.) De mivel nem érdekük, hogy ezt megoldják (hisz akkor ki vesz majd új hangkártyát tőlük?), így ennyit tudnak csak kiizzadni magukból:
"Alright, while I understand your frustration, It will do us no good with with all that flaming and hate posts. I am not tech support but I will do what I can to forward this issue to the relevant department."[ Szerkesztve ]
Stern des Südens!
-
HSM
félisten
Nem lenne szabad gondja legyen ha két hangkari van a gépben. Valamikor 5-10 éve gond lehetett, de ma már nem. Én maximálisan fel lennék háborodva, ha nem működne az alaplapi hangkarim az X-fi mellett, mivel nem egy vacak az se, és a lappal együtt azért is fizettem. Hasznos is amúgy, mert néha jól jön két külön hangkari, pl. ha azon van a füles, a másikon meg az 5.1. De gondolj bele, akkor senkinek se működne mondjuk a HD radeonok külső HDMI hangkodekje se, mert azt is külön digitális kimenetnek látja.
(#10153) vanye: Mivel nem ismerem a kártyád történetét, nem tudok nyilatkozni róla. Ellenben azt biztosan tudom, hogy nekem ugyanazzal az EMU20K1 hangcsippel szerelt kártyám (~PCI-os X-fi), szintúgy Creative driverrel 100%-osan megy, már több, mint 2 éve, win7 64 bit alatt.
Egyébként a leírt jelenségből (néhány újraindításból hol volt, hol nem volt, néha volt hangja, néha nem) én inkább egy döglődő kártyára tippelnék, nem driverbajra. Azon belül is néhány döglődő kondira, ami a kari tápját adják. -
lee56
őstag
válasz Csabroncka #10150 üzenetére
Hát már nem azért de ez alap lenne, hogy ha alaplapi hangkártyán kívül külső hangkártyát használsz, akkor már BIOS-ban letiltod az alaplapit és semmilyen drivert nem teszel fel hozzá, csak a külsőhöz. Még szép hogy lehetnek gondok ha ezt nem így csinálod
No Comment
-
Csabroncka
addikt
válasz Maxtreme #10146 üzenetére
Én egy érdekes jelenségre lettem figyelmes, ha nem teszed fel az alaplapi hangkártya drivert, tökéletesen működik minden! 64-bites Win7, nem az enyém az egyetlen, ugyan úgy csak spdif volt....
és még az AISO is jól működik!2.18.0015 / 64bites driver
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
lee56
őstag
válasz Maxtreme #10143 üzenetére
Érdekes amit mondtdok, ezek szerint valamelyik működik, valamelyik meg nem? Csak mert nálam semmi gond nem volt még win7-64-ultimate-el, és a creative drivereit használtam eddig. És ez már a második alaplap amiben muzsikál, egyetlen problémája, hogy egy szép napon nem működött a gamer mód, és azóta se , de lehet hogy túlmelegedés miatt volt ez is, mostanában azon filózok, mert az új ház alsótápos, és most táp és videókártya között van szegényke, bár egyik se fűt túlságosan, azért ha ott beragad a meleg levegő és összegyűlik biztos nem tesz jót, csinálhattak volna ezekre nagyobb bordát is igazán, ehh.
No Comment
-
-
HSM
félisten
válasz CooLM@$TeR #10141 üzenetére
Megfelelően lett belőve az alapértelmezett hangeszköz? Nincs semmi némítva, kiakpcsolva, kábelezés is megfelelő?
-
HSM
félisten
Nekem ebben csak az a fura, hogy akkor az ugyanazzal a Creative hangcsippel szerelt Auzentech prelude hogy tud hibátlan lenni ugyanazon a rendszeren szintén Creative driverekkel (igaz, Auzenék némileg testreszabják, de a mag ugyanaz)? :S
Nálam 6.0.1.1285 a driver verziója, igaz, a szállítónál Auzentech van, de az össze fájl, és a digitális aláírás is Creative-os.[ Szerkesztve ]
-
Maxtreme
addikt
Majdnem!
Annyi hogy a gameren van ram, a musicon nincs. (az utóbbi viszont aranyozott csatis)Egyébként sajna ez globális probléma, és nem csak a musicra ill a gamerre jellemző.
Én is nagyrészt ezért kényszerültem váltani Xonar D1-re, amire nem feltétlen mondanám h jobb.CooLM@$TeR:
Azt nézd meg a vezérlőpult/hang/lejátszás menünél hogy egyáltalán látszik e a kártya, vagy csak az s/pdif van. Ha az utóbbi a helyzet áll fent szívás.[ Szerkesztve ]
-
vanye
senior tag
-
CooLM@$TeR
tag
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok sajnos, és nem tudom már kitől segitséget kérni szóval ti vagytok az utolsó bizodalmam.
Van egy Xfi XtremeGamerem ami eddig egy XP 32 bites gépben volt, és most összerakta megy új gépet és úgy gondoltam beleteszem.
Win 7 Enterprise 64 bit SP 1 és felteltettem a legújabb SBXF_PCDRV_LB_2_18_0015 drivert de egyszerűen nincs hang. Néztem a beállitásokat de elvileg minden stimmel, mégsincs egyszerűen semmi hang és nem tudok mit tenni már. Esetleg valaki tudna segiteni vagy volt hasonló problémája? Előre is köszönöm a segitséget.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz dudika10 #10125 üzenetére
Szia dudika10 !
Hozzád volna pár kérdésem, melyekre remélem tudsz majd érdemi választ adni !
Olvastam az X-Fi moding topikban az alábbi linken hogy bizony sok-sok alkatrészt kilehet cserélni a hangkarikon, de ami Nekem nem egészen egyértelmű hogy mi is pontosan az ESR papír !
Szerinted van rá esély hogy ráolvadna a hangkarimra ha üzemi hőfokon csicsereg, ill egyáltalán hallható különbséget okoz és lehet kapni kereskedelmi forgalomban ?
Volt már ilyen körökben dolgod, megtudsz osztani esetleg vmi jótanácsot Velem ?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
deo1977
tag
válasz emre33 #10137 üzenetére
Hali !
Nekem is fontosabb az Elite Pro-m mint mégegy 5870-es szóval ha meg is oldódik a tápcserével a zajosodás akkor is inkább hagyom az egész CF-et a fenébe, nem ér annyit.
Sajnos ahogy nézegettem CF/SLI cuccost PCI-os hangarival összehozni macerás, mert ahol van hely (ATX-EX lapok) ott nincs PCI ahol meg van PCI ott meg vagy a szendvics vagy a legalsó PCI-E-s slotba a társkártya viszont az meg szinte csak x4-es ami meg kevés
Megoldás a legalsó PCI hely amire Te is gondolsz, de akkor meg a két kártya izzasztja egymást durván, ott más semmi légrés nem lesz.
Az hogy most a hőcsöveket direktbe tudom oldalról befújatni marha sokat számit, illetve hogy a VIRTU-val gyakorlatilag nem is megy a két kártya (csak az integrált hajtja a két monitort) talán kis reményre ad okot hogy tartósan a kondik nem melegednek túl. -
HSM
félisten
válasz emre33 #10137 üzenetére
A zajos dolog is jogos, bár szerintem ez a rész túl van reagálva manapság. Nekem közvetlen a táp felett van a hangkari, és semmit nem szed össze a gépből. A régi Creative kártyáimmal se volt soha baj, ami gyűjti a zajt, az az előlapi hangkivezetés gagyi, komplett gépen végighúzódó "antennája".
Szerintem nagyobb probléma a melegedés, mert a kondik élettartamát drasztikusan lerövidíti a használat hőfoka, kb. 10 fok dupla élettartam és fordítva! Tehát a 85 fokos kondik, amik az elite-en vannak 85 fokon kb. 2000 órát bírnak. Ez 75 fokon 4000 óra, 65 fokon 8000 óra, 55 fokon 16 000 óra. 4000 óra az 166 nap, napi 8 órás géphasználattal 500 nap, ami kb. 2 év. Tehát ezen is fog múlni, hogy 2 évig lesz hibátlan az X-fi, 4 évig vagy 8 évig.
Amúgy biztos lesz az igényeidnek megfelelő lap, csak ne feltétlen a csúcsmodellek közt nézelődj, mert a tripla CF-es lapokon általában alulra teszik az utolsó PCI-e-t.
Nekem most is olyan lapom van, amin alul van a PCI, többek közt ezért is vettem ezt, minél messzebb legyen a hangkari a VGA-tól.
Amúgy nem kötekedés, de biztos szükséged van 2 VGA-ra? 1db-al sok vesződségtől meg a microstutteringtől is megkíméled magad, és azért mondjuk egy 7950 vagy GTX580 egymagában is elég fickós, nekem még az 5850 is minimális kompromisszummal elvisz bármit nagyjából maxon full-hd-ben.... -
emre33
addikt
Amugy nekem pont ilyen bajom van! Vagyis lesz!
X-FI elite PRO kártyám van. Ilyet ugye nem kapni. Külső egység nekem fontos!
Ivy Bridge" (LGA1155) szeretnék majd venni, és két VGA kártyát is vennék hozzá.
De szerintem nem nagyon lesz olyan Z77 lap, ahol két VGA mellett lesz még szabad PCI foglalat!
fogalmam sincs, hogy milyen lapot vegyek majd.Mindenképp lent kell lennie a hangkártyának.. Két VGA közt elég sok zaj van, amit analóg rendszer összeszedhet.
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
HSM
félisten
válasz deo1977 #10132 üzenetére
Jogos ez a felmelegedés kérdés, akkor mégse a hő a gond. A hőmérő tuti felejtő ilyen szitukra, nem mér pontosan, nem tudod a legmelegebb helyekre tenni.
35A-es max terhelhetőségű, 6-7 éves táp és a leírt jelenségek alapján már nekem is a táp a gyanúsabb, hogy nem bírja.
Ettől függetlenül érdemes odafigyelni a hangkarira, ne nagyon legyen 50-60 fok felett a szendvicsben, mert nem fogja szeretni hosszútávon. (A kondik fognak kinyúlni rajta idő előtt, és nem lesz szép hangja, illetve ki is nyúlhat.) Ez egy 300Ft-os lankarinál nem probléma, de egy 50 000-es hangkarinál már érdemes odafigyelni rá.(#10135) deo1977: Erre van magyarázat, a tápot minél jobban terheled, annál kevésbé lesz szép a kimenete, amiről a cuccok mennek (kicsúszhat a 12V-os specifikációból, vagy a 100mv-os feszültséghullámot is meghaldhatja.) Ezt pedig a hangkariból lehet először észrevenni, mert az a legérzékenyebb az ilyesmikre.
Itt az első oldalon találsz egy kis ábrát, mi nő meg ha nagyon terheled a tápot:[link] A ripple és noise. A hangkari egy ideig ki tudja szűrni (feladata is) azonban ha már nagyon kiseik az ATX szabvány keretein (ami könnyen előfordul egy túlterhelt, öreg tápnál, legyen bármilyen márkás is) akkor nem tud mit csinálni, és a zaj bekerül a kimentebe is. Hogy miért csak bal elöl, hát ez jó kérdés.[ Szerkesztve ]
-
deo1977
tag
válasz emre33 #10133 üzenetére
Van egy zalman MFC2-es fogyasztásmérő is a gépben -direkt méri a táp áramfelvételét konnektorból.
Furmarknál 534W a csúcsterhelésem, játékok alatt még nemláttam 450W fölött (skyrim,BF3 single, Civ5,ME2) de tény hogy a legdurvább zajt a furmarknál kapom.
Azt viszont nem értem hogyha tápgondom van miért nem fagy semelyik játék sem ellenberger a hangkari zajosodik bal csatornán... -
emre33
addikt
válasz deo1977 #10132 üzenetére
Digitális kimenetet nem tudod kipróbálni?
Amugy simán lehet táp. Oké hogy mennyit tud a tápod, de ha egy ágon csak pl: 20Ampert tud, az simán túlterhelődhet!
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
deo1977
tag
Amikor beindul a furmark akkor az alsó kártya 35 fokos, és azzonnal jön a búgás egyszerűen nincs ideje felmelegedni az x-fi nek . Ráadásul a bugás kb. 4 másodperc után elmúlik és utána random jön a sercegés a bal hangfalból, szóval nem egyenletes, ezért is inkább most a tápra gyanakszom. Skyrim alatt is amikor betölt (jön a 3d terhelés) akkor nagyon búg majd elhalkul és csak a szokásos bevisitások...
MSI afterburn-el nézem a terheléseket a GPU-kon a hőmérő pedig egy Aerocool gatewatch digitális hőmérő előlapi kijelzővel. Most újrarakom ötszézadszorra is a x-fi drivert (most épp win 8-on) utána megnézem a VGA-kat manuális 100(% fordulaton. -
HSM
félisten
válasz deo1977 #10130 üzenetére
Az a hőmérőzés hogyan is néz ki pontosan és mivel méred? Nagyon könnyű rossz eszközzel/méréstechnikával rosszul mérni, azért kérdezem.
A ház jó szellőzése ne tévesszen meg, a két vga KÖZÖTT valszeg a legjobban szellőző házban se az igazi a hőmérsékleti viszony, pláne egy közéjük paszírozott X-fivel. Láttam már hasonlót, igaz, nem hangkari volt a szenvedő fél, azért gyanakszom egyre erősebben a hőfokra.
Azért én megpróbálnám maxra tekert VGA hűtéssel is a dolgot, azzal ki lehetne zárni a tápot, ha eléggé meghűti így a kártyákat a hűtésük. Ha picit is rossz volt a hőmérésed, akkor simán lehet az X-fi akár 70 fokos is a melegebb helyeken, ami már igen sok szerintem neki. Ezt erősíti az is, hogy kilőtt alsó VGA-val nincs baja. Egyszerű a magyarázat, ha alulról nem fűtik akkor már nem melegszik túl az x-fi. (Ugye a meleg levegő felfelé száll, a felső VGA közelse fűti annyira, mint az alsó VGA hátsófele.) Nem véletlen volt a refi 5870-ek hátulján egy fém hőterítő...
[ Szerkesztve ]
-
deo1977
tag
Hali!
A hűtéssel nincs gond, behőmérőztem az X-fi-t kellemes 50 fok van a két 5870-es között, és a VGA-k se mennek furmarkban 75 fok fölé stacker II ház nagyon jól szellőzik. Tuning nincs sehol, sima i3 megy alatta 3.3Ghz-en.
Viszont most kiszedtem az alsó 5870-et és hagytam a középső PCI helyen a hangkarit, tökéletesen ment minden semmi búgás . A hibát egyértelmüen a második VGA okozza sajnos
A táp már vagy 6 vagy 7 éves sok konfig alatt szolgált, sajnos ma még nemtudtam elhozni a 750 chieftec-et majd holnap megnézem azzal hátha...Az egyik 5870-es egy gigabyte OC-s a másik egy VTX-es szintén OC darab mindkettő gyári 870-en megy hőcsöves darabok.
Most kilöttem szoftveresen a crossfire-t (az alsó kártyát lövi le)és jó lett fasza.
Elkezdek holnapig elméleteket gyártani ha tápcsere után is csinálni fogja a búgást... -
HSM
félisten
válasz deo1977 #10119 üzenetére
Itt lehet több dolog is a probléma forrása. Először is, az 5870-es kari egymagában is ~80 fok körüli, CF-be szendvicselve két hősugárzó között van a hangkari, ami nem biztos, hogy jót tesz neki, nem erre van kitalálva. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ezt hatékonyan lehetne hűteni... Esetleg megpróbálhatod közel maxra tekerni a két VGA- hűtését (és persze no tuning) és úgy külön hűteni a hangkarit is, úgy mit csinál 3D alatt (tudom, hangos úgy az 5870, nem is picit, de egy próbát megér) ami még lehet, hogy a táp nem bírja, és már nagyon "csúnya" tápfeszt ad a rendszernek. Mondjuk minőségi táp, szóval ezt nem tartom túl valószínünek, bár a kora miatt könnyen lehet, hogy már nem bírja úgy a terhelést, mint újkorában, 2db 5870 meg 3D-ben akárhogy nézem 3-400W önmagában.
Ha szoftveresen kilövöd a CF-et, akkor amúgy melyik VGA megy, az alsó vagy a felső?[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Üdv Urak!
Visszatértem, sajnos problémával. Az Elite Pro-m egyik pillanatról a másikra gondolt egyet és nem küld ki jelet az I/O egységről digit coaxon. A beállítások nem változtak, a kábel működik, mert az alaplapival megy. 5letek?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
pentus
csendes tag
válasz PrinceHerceg #10118 üzenetére
direktbe kötött passzív hangszóró meghajtás
-
deo1977
tag
válasz emre33 #10120 üzenetére
Ezt a lépést akartam elkerülni, meló után hazamegyek és megnézem
Akár megjavul tőle akár nem, nem leszek boldogZenehalgatás, mozizás közben tökéletesen szól 5.1- ben minden csatorna , tutti hogy a másik 5870-es kavar be, bár ha a crossfire-t szoftveresen kapcsolom ki akkor is csinálja.
Kipróbálom egy 750-es chieftec-el is, lehet hogy a második 5870-es PCI-e slot energiaellátása kavar be... remélem... -
emre33
addikt
válasz deo1977 #10119 üzenetére
Magyarul átraktad a hangkártyát másik PCI foglalatba, és raktál bele mégegy VGA kártyát.
Én azonnal kivenném a 2. VGA kártyát, hagyd a hangkártyát az új foglalatba.
Nézd, meg hogy így jó-e.
Okosabbak leszünk ha megnézed...
-
deo1977
tag
Hali!
Kis help kéne, van egy pci-os x-fi elite pro karim, egy asrock extreme3 gen3 lapban
2 db 5870-es crossfire "szendvicsben" -természetesen nem kontaktolva semmivel-Korábban csak egy 5870 kártya és a legalsó PCI slotban működött tökéletesen
(W7 64bit Ultimate) de amióta betettem a másik 5870-et és csak a középső PCI hely maradt szabadon ezért oda tettem az X-fi kártyát(hűtést megoldottam nem az a gond) azóta amint elkezdek bármit ami 3D-s terhelést ad a rendszernek (játék,tesztek) a bal első hangfal elkezd zúgni, majd recseg időközönként. Kábeleket megnéztem (kenwood erősítőre van rákötve, jack rca kábellel) cseréltem is nem az a gond.
A tápom enermax EG70-e 600W-os modell, a crossfire x8/x8 módban megy.
Többször újratettem a rendszert,win7 win 8-as 64bites tiszta telepítésekkel, próbáltam gyári és pax drivert is az eredmény ugyanaz a búgás 3D-benLehetséges hogy kevés a táp neki? (elég régi darab már) vagy a PCI slot nem tetszik neki?
BIOS-ban nemigazán lehet állítani PCI-os dolgokat sajnaSorry ha esetleg a nagy crossfire topic helyett ide írok de talán PCI-os X-fi karikkal itt többen vannak képben mint ott
Előre is köszi a segítséget !
[ Szerkesztve ]
-
pentus
csendes tag
Hali!
CREATIVE SB X-FI SURROUND 5.1 PRO USB-hez is kell erősítő? -
Gkrissz
csendes tag
válasz dudika10 #10110 üzenetére
Így néz ki, ebből a kondiból sok van rajta, utánanéztem picit, hát van pár fajta kondenzátor, bár találtam hasonlót is ehhez, mind kinézet, mind értékekre (már amit ki tudtam szedni a feliratból), de nem tudom mi lenne a megoldás
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel...
-
Gkrissz
csendes tag
-
Gkrissz
csendes tag
Sziasztok!
Bajban vagyok: ki kellett vennem az X-fi kártyámat a gépből, és valamilyen szerencsétlen mozdulat folytán leszakadt egy tranzisztor róla (van pár rajta, akinek van, az tudja).
Esetleg tud valaki közületek egy szakembert, aki vissza tudná forrasztani? Nagyon megköszönném! A baj, h a forrasztás erősebb volt (persze ez normális), mint maga az eszköz, így a lábai kiszakadtak a tranzisztorból
Előre is köszi
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel...
-
moonguru
őstag
válasz Csabesz666 #10099 üzenetére
Monitor Guru!
-
Colera
tag
Hello, google nem segít szóval inkább itt kérdezem meg, hátha valaki tud segíteni -
win7 x64 reinstall -> X-Fi Extreme Gamer Fat4lity Pro Idriver még fel is ment, és működikI, viszont hiába 5.1-be mutatja a win7, no basszus, csak center/2rear/2front szól, basszus csak egy verébf**g hangot puffan, egyszóval nincs basszus. Valaki esetleg ? közben visszaolvasok egy pár évet hátha megtalálom, de ha gugli nem dobta ki innen akkor nemtom...''Az idő pénz! - gondolta a pincér, és hozzáírta az aznapi dátumot a számlához...''
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Politika
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- iPad Air 4 (2020, WIFI, 64 GB)
- Asus VY279HE IPS 27" FullHD, 1ms, FreeSync, 75Hz monitor
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 2 év garival! -
- APPLE IPHONE 14 128GB / 100% AKKU / KÉK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest