Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71136) negyven2 válasza gbors (#71132) üzenetére


negyven2
veterán

Pedig alapvetően nincs nagyon olyan "lezárt" sorozat vagy film, amit ne lehetne folyatni valahogy. Ugye sorozatok esetében ennek egyik legegyszerűbb megoldása az, hogy ha beletesszük az antológia halmazba. A különbség az ilyen típusú sorozatoknál, az hogy mennyire térünk el az előző évadtól (egy univerzum, vagy multiverzum). Ott van a 'The White Lotus', ahol minden évad a White Lotus nevű szálodalánc más-más egységében játszódik. Ezen fajta megoldások esetében tényleg az a jó, hogy így minden évad teljesen függetlenül is nézhető, nem igazán kell hozzá az előtörténet.

A 'The Afterparty' esetében a közös pont a nyomozónő (és talán csak a Zoë Chao és Sam Richardson karaktere) és az vallomásuk elmesélésének a története, vagyis kb. minden részben kapunk egy olyan filmes megoldást, ami az adott karakter személyiségét tükrözi.

A 'Good Omens' első évada lényegében az azonos című könyv adaptációja. De ott is elmondják a végén, hogy attól, hogy lett egy megoldás a problémára annak fő okozója még ott van megakadályozták az Armagedont, de a menny és pokol közti háború kitörésébe esetében csak időt nyertek. Amúgy Neil Gaiman és Terry Pratchet sokszor beszélt egy esetleges folytatásról, de azok kezdeti ötletelések és jegyzeteken túl sosem jutott tovább. Neil Gaiman ezeket is felhasználta a második évadhoz. Itt egyébként maga az univerzum az ami érdekes és amibe simán lehet folytatást csinálni.

Amúgy az sem ritka, hogy egy lezárt könyvből készült sorozatot változatott tovább visznek. A 'The Leftovers' is ilyen, ahol az első évad Tom Perrotta azonos című könyvét dolgozza fel, de az azt követő két évad az már főleg Damon Lindelof agyszüleménye.

“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.