- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiszavirág
tag
-
djnice
veterán
-
tiszavirág
tag
Természetesen a Hx9v nem versenyezhet pl. a Nex-5n dinamikájával, ez azon kompromisszumok egyike, amivel együtt kell/lehet élni.
Ilyenkor mindig el kell döntened, hogy mit akarsz a felvételen inkább kihangsúlyozni és akkor ennek megfelelően kell a képkivágást és a többi paramétert beállítani .
Azt általában előre ki lehet szúrni, hogy mi az a kritikus szituáció, ahol ilyen probléma felmerülhet. Általában kerülni szoktam az ilyen helyzeteket, vagy tudatosabb kameramozgatással és agresszív beállításokkal a (ISO mód helyett tájkép,szürkület, vagy tengerpart mód! ) a mindenkori helyzet függvényében kompenzálom, illetve tompítom azok hatását.
-
tiszavirág
tag
-
tiszavirág
tag
Én nagyon gyakran használom a 10-16x-os zoom tartományt, ugyanis a HX9v-vel ez az egyetlen lehetőség, hogy szép mosott hátteret kapjunk.
Azt azért tudni kell, hogy az 1"-es szenzor, ami az RX100-ban van, az közel 3x nagyobb felületű, mint a Hx9v-ben lévő 1/2,3"-es érzékelő. Ennek kiszolgálására kompakt méretben és viszonylag jó fényerővel, nyilván ez a zoom méret fér bele optimálisan.
-
icecave
nagyúr
-
icecave
nagyúr
-
mazsi70
őstag
-
Márton
nagyúr
-
Tulku
veterán
Kellett a sanyinak egy híres és jól fogyó kamerát feljebb árazni a milliárdos vesztesége enyhítésére, de nem akarták ordas módon (hx9v-t megemelni 40%-al mondjuk) hanem óvatosan kihozni egy újat, a régit meg eltüntetni a polcokról, a nagyérdeműnek meg beadni hogy mennyivel jobb...
Csak egy a bökkenő, hogy simán átlép az új egy olyan lélektani határt, amit nem fognak a vásárlók kifizetni.
Canon s100-at sem vesznek csőstől, pedig raw-ban aláz minden kompaktot, videó módja is nagyon ott van (24p ellenére), kicsi, szerethető...de 120 pénz, ami valljuk meg nem minden kompaktot kedvelő vágyálma.Zoom kérdéshez: amolyan kompakt bridge akarna ez lenni, kérdéses, hogy az ilyen nagy zúmátfogás mennyire rontja a felbontást...szerintem nagyon.
Én maradnék az oly xz1 viszonylag kicsi de roppant éles optikájánál, kár hogy nem sikerült beletenni egy jó videó funkciót, mert akkor már itt csücsülne a polcomon...
-
tiszavirág
tag
-
tiszavirág
tag
Én abból a feltételezésből indultam ki, hogy a két masina optikai képstabilizáló rendszere megegyezik és mivel az ACT mód, 3 tengelyű giro szenzoros megoldású -legalább is a Hx9v-ben- így az némi crop árán nyújtja a jobb teljesítményt az STD-hez képest . Tehát a szélső pixelekből is felhasznál valamennyit az ACT mód és ezért egy picit szűkebb képkivágást alkalmaz. Ez így működik a HX9v-ben.
Erre mondtam, hogy ez így logikus. A Hx7v-nél valószínűleg más a logika.

-
tiszavirág
tag
-
tiszavirág
tag
-
tiszavirág
tag
-
Soni84
tag
-
Soni84
tag
3.3cm nekem kicsit soknak tűnik, az majdhogynem biztos hogy optikával értendő. Ha hazaérek lemérem neked!
Egyébként csak kíváncsiságból, miféle sínbe lesz ez belerakva, mi célból?
Mégvalami: a korábbi verziója a HX5V sokkal vékonyabb. Esetleg Canon S100 még ami vékonka, ezeket fontold meg
Bár attól függ mire lesz! -
Tulku
veterán
Én csak saját tapasztalatból tudok meríteni, a p videóknak szemmel láthatóan élesebb képe van nálam (plazmán és monitoron). És itt én pl az 50i-t hasonlítom a 25p-vel (ugyan olyan bitrátán) persze monitoron jobban "szaggat" a 25p, de ez plazmán a mozgáskompenzáció következtében megszűnik.
A 25p és 50p között már svenknél, mozgásoknál elég tetemes a különbség monitoron, de plazmán ez is lecsökken (Szinte alig látható, ellenben ha egy 25p-s videó 30 mbit/s-os bitrátával bír és egy 50p-s is, akklor következik, hogy egy képkockára vetítve a 25p-s részletesebb. Itt van pl a pana GH2 látható előnye a sanyikkal szemben) -
greggae
tag
Nyilván állókép esetén nincs jelentősége sem az fps-nek, sem a interlace-nek, de állóképet miért venne fel valaki mozgóképként? Az alig mozgó kép viszont már mozog. Elég, ha a fűszálakat fújja a szél, már ott észlelhetők az i-s filmeken a törések.
Persze jobb tévéken kevésbé látványosak a hibák, de aki érzékeny erre (mint én is), azt még zavarhatja. -
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
-
tiszavirág
tag
Szia !
Elsőre logikusnak tűnik a magyarázatod, de a tapasztalataim szerint a helyzet nem ilyen egyértelmű.
Az interlaced videókkal több baj is van. Egyrész a fésű effekt mozgó objektumoknál:

Másrészt a horizontális, ill. ferde vonalak esetében az aliasing:

Harmadrészt, a deinterlacing pedig soha nem tökéletes, valamennyi minőség vesztéssel jár.
A HX9v esetében 1080/i50 24Mb/s, ebből lehet 1080/p25 , míg a 1080/p50
28Mb/s,tehát a p50 nagyobb tömörítést alkalmaz. Elvileg gyengébb
képminőséget kellene kapnunk, de ezt nekem a gyakorlatban eddig nem sikerült detektálnom, talán pont a fentiek miatt.Viszont a p50-nek kézzelfogható előnyei vannak: szuperül lassítható az így készült felvétel és a gyors mozgások is szebben rögzíthetők és mindezt progresszív módon.
P50-nel készült felvételeknél szemmel látható blokkosodást, csak nagyon
gyenge megvilágítás esetén láttam.Normál megvilágítás mellett, tehát nappali bel,vagy kültérben, ill.este átlagosan, a szemnek kellemesen kivilágított beltérben nincs ilyen probléma.Egy alacsony kontrasztú felület megfelelően részletgazdag leképezése a
HX9v-nél nagyban függ a kezdeti EV értékének helyes beállításától, amiről
már volt szó. Kompakt kategóriához képest szépen muzsikál ilyen téren is.üdv
-
tiszavirág
tag
Szia !
Néhány megjegyzés a felvetéseidre:
Videó közben folyamatos AF van, a FOCUS TRACING funkcióval viszont az élesség síkját te magad is áthelyezheted. A Focus Tracing működése. Ez felfogható egy fajta manuális fókuszálásnak.
Személyes tapasztalatból mondhatom, hogy egyik alkalommal mi fért bele 2 órába: 120 perc folyamatosan működő kijelző mellett, több részletben kb. 20 percnyi 1080p50 videó rögzítése.
A HX9v egyik sajátossága, hogy hajlamos a csúcsfényeket kiégetni, ezért az adott megvilágítástól függően, a kezdeti EV értékét negatív irányba valamennyivel célszerű korrigálni a felvétel megkezdése előtt. Napfényben, vagy más pontszerű fényforrás mellett pedig kötelező ! Ez ad természetes hatású végeredményt.
Videó közben a megvilágítás automatikus korrekciójának esetében, az átmenet minden esetben rendkívül finom, a szemnek nagyon kellemes.
A kompozit SD videó kimenet használható mind lejátszásnál, mind élő kimenetként felvétel közben is a megfelelő kábellel.
üdv
-
Soni84
tag
EV az az hogy mennyire világos vagy sötét a kép. Tehát ha sötétnek látod a displayen(ami egyébként szvsz nagyon jól visszaadja amit utána késöbb látsz a monitoron), akkor világosítod a felvétel ELŐTT, ha pedig világosnak akkor sötétíted. Bár javarészt sötétíteni fogsz rajta, mert szerintem az autó EV idegesítően világosra állítja be a képet/videót.
Amit beállítasz az autómatán marad természetesen, csak sötétebben vagy világosabban.
Sorry, zoom alatt fókuszt értettem!
-
Soni84
tag
- Nincs, de EV-t tudod állítani +-2 -re
- Focus tracking van, de az nem konkrétan hagyományos manual zoom
- Passz, ezt majd megmondja valaki aki sokat recordol
- Fizikailag szerintem lehetetlen lenne nagyobb kapacitású, de ugyanakkora akksit belerakni, bár ebayon elég sok 1060Mah-os utángyártottat látni.
- Ezt a kérdést nem igazán értem, a GPS csak 2 kordinátát ment el(meg azt, hogy merre nézett a kamera), amit aztán bármelyik mapon megnézhetsz. Térkép nincs benne semmilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- OLED TV topic
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- LEGO klub
- Ingatlanos topic!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Formula-1
- További aktív témák...
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest